Stamboom van het 'Ready Steady Go'-nest

Het werd eens tijd dat ik mijn voorwoord over dit nest schreef. Binnenkort kan het niet eens meer een 'voorwoord' genoemd worden ... Nog twee weken - misschien wel minder dan twee weken - en we maken hun geboorte mee ! Die dagen zullen voorbijvliegen. Echt wel ;-)

Gun-Gun wordt voor de tweede maal mama. Zij is een zalige hond, ze is, meer nog, mijn zalig hondje. Wat een bofkont ben ik dat wij in hetzelfde huis mogen wonen. Net de tekst nog eens gelezen die haar eerste nest diende aan te kondigen. Ieder woord die er staat, geldt nog steeds. En ik ben daarbovenop gezegend met een prachtdochter van haar. Hoewel Bullet zich meer wegcijfert. Komt vooral doordat Thumbs (dochter van Noodles en Ice) ongepland gebleven is - zij 2'en verschillen slechts 10 maanden in leeftijd - en een nogal prominent aanwezige flatcoat is ;-)  Bullet treedt dus uit zichzelf nooit echt op de voorgrond maar dat vind ik allesbehalve een minpunt. Ze valt vanzelf wel op ;-) Overigens alles wat ik tot nog toe met haar ondernam, zorgde voor een voldoenend gevoel. Algemeen beschouwd zijn de QTPies aan het uitgroeien tot - werkgerelateerd - beloftevolle Retrievers.

Weinig reuen waar ik meteen voor val. Het totaalplaatje moet kloppen. Ben, denk ik zomaar, erg kritisch als het de partner van mijn dames aanbelangt. Ice was een uitstekende keuze. Het was bijgevolg een extreem lastige opgave om een equivalente 'man' voor Gun-Gun te vinden. Maar moeilijk gaat ook ;-) Na mij over verschillende cv's van potentiële kandidaten gebogen te hebben, lag de oplossing eerlijk gezegd nogal voor de hand. De appel valt niet ver van de boom ... Tiger en Ices mama zijn broer en zus. Tiger is zodoende een oom van Ice. Ik schreef het bijna 2 jaar geleden al een keer : Het hele nest waar Tiger en Flame uit voortkomen, is van een knap niveau werkende flatcoats waarvan een paar echt wel al hun strepen verdiend hebben. Waarbij Tiger niet zozeer competitief - het zijn immers niet de punten of de prijzen die vererven - gericht aan het werk is maar in het veld als jachthond aan zijn trekken mag komen. Zijn baasjes hebben hun eigen jachtterrein ;-)

Naast zijn mooie afstamming, is hij qua karakter een superfijne reu. Zijn bejegening naar mens en dier is vriendelijk en correct. Niet pushy maar gezellig aanwezig. Nog steeds vol energie en heerlijk blij. Zijn 'zus' Birdie daagde hem uit voor een worstelsessie net nadat hij Gun-Gun het hof had gemaakt - de arme jongen ;-) - hij liet zich met plezier voor de stoeipartij vangen. Op zijn leeftijd een waar voorbeeld van het jeugdig temperament eigen aan de Flatcoat. Hij mag daarbovenop - tussen haakjes  (of streepjes ;-) - ook gezien worden. Een lieve kop en een goed geproportioneerd lijf. De Flatcoat wordt jammer genoeg tegenwoordig steeds groter en groter. Draagt absoluut niet mijn voorkeur en is overigens ook niet volgens de rasstandaard. Geef mij maar de normale maat van Flatcoat. Met een compact postuur. Opdat hij nog kan doen waar hij in eerste instantie voor gefokt werd. De Flatcoat is namelijk een jachthond. Mochten jullie het nu nog niet weten ;-)

Het spreekt voor zich dat de gezondheid van dit dierbaar hondenras mij nauw aan het hart ligt. Bij de bepaling van een combinatie speelt ook deze factor een erg belangrijke rol. Tuurlijk is het utopisch om te stellen dat alles qua ziektes, waarbij ik dan specifiek aan kanker denk, vooraf kan uitgesloten worden. Het blijft altijd afwachten hoe ieders leven lopen zal maar ik kan zeggen dat Tiger uit een nest van 9 komt en dat ze nog met 8 in leven zijn. Over enkele dagen mogen ze alle acht 8 kaarsjes uitblazen. Zar, de broer van Tiger die in Denemarken woonde, overleed aan een maagtorsie. Tigers mama werd 11+, ook zijn papa stierf op een gezegende leeftijd. Gun-Guns ouders zijn beiden nog in leven. Haar mams is in 2009 geboren, haar paps in 2007. Op 18 april 2019 mag hij hopelijk zijn 12e verjaardag vieren.

De pupjes die ons weldra met hun komst zullen verblijden, hebben alvast sterke voorouders. Naar karakter toe mag ik veronderstellen dat ze zeer leuk in omgang zullen zijn. Bereid om samen met hun baas het grote avontuur aan te durven. Wat dat avontuur ook mag zijn. Ze zullen het met plezier beleven, ze zullen hun baasjes plezier geven. Ik wens bij deze hun respektievelijke toekomstige eigenaars oneindig vele malen een glimlach op hun gezicht toe. Overtuigd dat elk in deze gewichtige opdracht zal slagen ;-)

 

Sabine Sintobin, 12/12/2018

 

Tiger en Gun-Gun, woensdag 24 oktober 2018

 

STAMBOOM PUPS

Flatgold's Best Tiger     FTA Warresmere Heath Rustic of Collarm     FTA Keveral Elven of Warresmere      Rondix Nandi Bear
      Atherbram Elissa
     Polka popsy      FTA Warresmere Teal
      Barricia's Sea Nymph
     CH, FTA Warpersmoss Fusilier     Camp Night Sky of Twill      FTW Greatwood Moonraker of Riversflight
      Casuarina Mata Hari of Trioaks
     Gaewill Cascade of Warpersmoss      Heatherbank Chief of Warpersmoss
      Gaewill Sunshine
Flat-Hunter's Strilie Eye CandyBjugel's Pearlocean StrikeBjugel's Easymont OceanBjugel's Djuelpisker Monty
Bjugel's Chibo Easy Rider
Bjugel's Joybrook PearlVaringo Stormbrook
Bjugel's Djuelpisker Joy
   Flat-Hunter's Jagwen Billie Jean   Holly Hunter's JasparVaringo Sweet Repose
   Bjugel's Djubrook Holly
   Flat Trial Wenvo Gwen   Foldager's Mondi Vogue
   Black Speed Wendy

Pedigree 5 generaties.pdf

 

 

Flat-Hunter's Strilie Eye Candy
(Gun-Gun)
 
(Tiger)
Geboren : 03 mei 2013 Geboren : 22 december 2010

HD B, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij

 

Certificaat toelating LOSH- Fok

 

Sociabilisatietest

 

Nationaal Gehoorzaamheidsbrevet Sint-Hubertus

 

Basisbrevet

Africhtingsbrevet

Sélectif B (F)

C-diploma (Nl)

B-diploma (NL)

 

WT Zichem Finale '16 Beginners

WT Wingene Finale '17 Novice

02/06/'18 : Clubkampioen 'Best of Friends' Open klasse 82/100

03/06/'18 : WT Brecht Open klasse 89/100 4e plaats

10/06/'18 : Clubkampioen 'Will to Please' Open klasse 75/100

 

 

HD B, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio licht

Work:

Wesenstest

BHP A+B

APD/R Anfänger (Suchensieger)

JEP (LJV SH)

Prf.m.leb.Ente (JEP)

BLP/R

R/SwP (1000 m, Über-20-Stunden-Fährte)

Btr (Suchensieger)

VPS

Workingtest (A)

Show:

Formwert DRC: “vorzüglich” (Hassi Assenmacher-Feyl)

Gesamtbeurteilung:

Korrekte Grösse, maskuliner Kopf, sehr ausdrucksvoll, mittelbraune Augen, gut getragener Behang, vorzügliches Gebäude, korrekte Linien und Winkelungen, raumgreifende Bewegung, sehr gutes Wesen.

“versprechend, Platz 1”, Spezial-Rassehunde-Ausstellung Emkendorf, Jüngstenklasse

 

Op 22 december mag hij zijn 8e verjaardag vieren.