Onze baasjes

Ze zijn met 2, Luc en Sabine heten ze. Beiden jonge 40’ers zonder kinderen en ze houden ontzettend veel van ons. Wij weten dat wel maar als we iets fout doen, weten we het ook ...

Sabine had altijd honden en toen Luc verliefd werd op haar, had hij geen keuze. Hij moest voor het hele pakket gaan, ’t is te zeggen Sabine en haar 2 honden, Mousse en Whoopi en de 3 katten. De katten vormden geen probleem want Luc had zelf een kater. Maar de honden ... Eigenlijk was hij al zijn hele leven bang voor honden ! Het heeft lang geduurd voor Luc heeft durven toegeven dat honden niet echt zijn ding waren maar liefde overwint alles. Toch kreeg hij nooit echt affiniteit met haar honden omdat ze al volwassen waren en hij niks van honden kende.

Toen Mousse stierf, liet ze uit respect voor Luc, het bij 1 hond maar vertelde er wel bij dat ze nooit zonder honden wou leven en dat er ooit een nieuw hondje zou komen (dit was ik !).

Spijtig genoeg kreeg Whoopi kanker en het ergste scenario zou zijn dat ze niet zou genezen en daarom mocht ik mijn intrede doen. Sabine liet Luc de keuze (heel slim van haar, zo zijn vrouwen nu eenmaal) en zijn hart smolt voor mijn onschuldig kopje terwijl het niet echt de bedoeling was om dan al een hondje mee te nemen naar huis. Sabine wou Luc gewoon eens meenemen om naar wat honden te gaan kijken. Maar toen was Luc slim (vind ik toch) want het was ik of geen enkel andere hond en Sabine stemde toe.

Bailey en ik hebben dus 2 slimme baasjes die aan elkaar gewaagd zijn en ik ben ontzettend blij dat het lot zo beslist heeft want ik woon zo graag bij hen ! Ik heb Whoopi nog een kleine tijd gekend maar ze hebben haar moeten laten inslapen …

Nu Luc niet meer bang was van honden, dankzij mijn inbreng omdat ik nog heel klein was toen ik aankwam en hij elke dag meer en meer verwonderd was hoe tof een hond wel kan zijn als je die ziet opgroeien, kon Sabine heel voorzichtig stellen dat ze er een tweede hond bij wou en dat ze eigenlijk ongelofelijk graag een flat zou willen. Luc zou Luc niet zijn als hij daar de nodige informatie niet over uitzocht en ja hij kon er zich wel in vinden en beloofde Sabine een pup voor haar verjaardag. Zo kwam Bailey er en ze is nota bene geboren op 14/11/07, op dezelfde dag als mij, 7 maanden later wat Sabine fantastisch vond want op 15 november werd ze 40 ! Nu moeten jullie nog weten dat op de officiële stamboom Bailey op 15/11 ingeschreven staat ! Leuk toeval hé !

Sabine had altijd honden maar werkte in de horeca waardoor shows of hondentraining in welke vorm ook, niet van toepassing waren. Wij hebben geluk want ze zei al enkele jaren geleden de horeca vaarwel waardoor ze nu ook in het weekend tijd heeft voor ons. De band tussen onze baasjes is er alleen maar op versterkt want wij zijn hun grootste hobby en wij mogen naar tal van aktiviteiten die voornamelijk tijdens het weekend plaatsvinden.

Zo volgen Bailey en ik gehoorzaamheid, op woensdag samen en ik nog eens op zaterdagmorgen met Luc, gaan we op zaterdagnamiddag naar Ardooie, naar "Will to Please", waar Sabine met Bailey een specifiek voor jachthonden training volgt. Luc en ik kijken dan hoe ze het doen van aan de kantlijn en dan krijg ik altijd veel aandacht van vele lieve mensen want ik ben daar wel uniek tussen al die retrievers. Het is ook de bedoeling dat Sabine met Bailey jachttraining zal volgen (Bailey is echt de hond van Sabine hé) en Luc is daar een beetje jaloers op …

Ik denk dat we er later nog een zwart flatzusje bij krijgen zodat Luc dan ook aan jachttraining kan doen want eerlijk, dit is niet mijn ding ! Ik kijk wel van op afstand en rapporteer het jullie wel allemaal !

Het is altijd een stille droom geweest van Sabine om te gaan fokken met honden en ze zou dat heel graag met Bailey willen doen. Nu heeft ze daar eindelijk de tijd voor. Dus loopt Bailey ook shows in de hoop mooie resultaten te halen en als haar gezondheidsresultaten goed zijn en ze oud genoeg is, wordt ze normaal gezien mama. Moeten dan wel nog een geschikte papa vinden !

Update 2012 : Met deze nieuwe site ook hier een woordje meer uitleg over de verdere gang van zaken. Onze baasjes zijn nog steeds Sabine en Luc ;-) Luc heeft al bijna drie jaar zijn eigen flatcoat om mee aan het werk te gaan, door jullie allen bekend als zijnde Monkey Dans. Zij moeten samen nog hun draai vinden, soms gaat dit heel goed en soms helemaal niet. Twee speciallekes bij elkaar ;-) Maar en dat is het belangrijkste : fun hebben ze ! Daarom niet altijd op hetzelfde moment ;-) Danske is Lucs leerhond en mirakels bestaan echt niet ! Op het einde van de dag is het Danske die dicht tegen Luc aanleunt en dat wil hij voor geen goud meer missen. Ook al spreken ze niet dezelfde taal, die twee hebben elkaar lief, zoveel is duidelijk.

Sabine heeft er ook een flatje bij, Câline. Bij deze kwam de droom uit : Bailey kreeg al twee nestjes. Câline is een dochter uit haar eerste nest. Sabine traint dus nu twee honden en heeft er samen met Bailey en Câline ontzettend veel plezier in. Het loopt daarom niet altijd van een leien dakje maar dat neemt ze erbij. Eens je er wel komt, is de voldoening des te groter ;-) Hoewel Sabine ondertussen zelf les in gehoorzaamheid geeft (ze is gebrevetteerd kynologisch instructeur van de sectie 4B), vindt ze jachttraining het boeiendste. Samen met Luc heeft ze hiermee echt haar hobby gevonden.

Conclusie : Sabine en Luc zijn een beetje ouder geworden. Of ze wijzer geworden zijn ? Dat weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat niemand van ons, noch Bailey, noch Danske, noch Câline, noch ik, hen voor de allerlekkerste beetjes ter wereld zouden ruilen.

Update 2013 : Op 1 juni veranderde ons leven. Luc kreeg een zware hersenbloeding die avond. De eerste zeven erg onzekere weken na dit gebeuren staan dag per dag beschreven in het dagboek van het Monkey-nest. Het vervolg zal Sabine proberen weer te geven onder volgende pagina : Lucs dagboek