Câline

Bailey gaf mij, vanaf het eerste moment dat ze in mijn leven kwam, een overweldigend gevoel. Het was liefde op het eerste gezicht met dat klein pupje die ze toen was. Naarmate ze groter en wijzer werd, versterkte onze band alleen maar. Zij is zo een fantastische hond in alles wat ik samen met haar onderneem maar bovenal is ze thuis superlief en aanhankelijk. Altijd in the mood voor een wandeling, een knuffel of een uitdaging in gelijk welke vorm. Bailey leert graag en leert snel. Ze is rustig wanneer dat van haar verlangd wordt en is één en al passie tijdens het werk. Samen nemen wij deel aan working tests, veldwedstrijden, jacht, gehoorzaamheid, shows en daarbij beleven we enorm veel plezier aan elkaar. Knuffelen hoort zeker thuis in het dagelijks ritueel. Ze is tenslotte een Flatcoated Retriever en heeft dan ook dat hele zachte en gezellige karakter van een echte flat.

Floyd is een reu waar we zelf altijd heel graag een pup van wilden hebben. Hij is één van de laatste afstammelingen van de alombekende Engelse Trioaks kennel van Judi Seall. Als er één naam in de flatcoatwereld geschiedenis heeft geschreven, is het wel Trioaks Forever Zealous. De combinatie Bailey - Floyd is een combinatie waar we heel sterk in geloven. Daarom houden we ook een teefje van dit nest aan. Floyd is een heerlijke reu ! Hij weet wat werken is, is ontzettend passievol en heeft een enorme drive. Zijn manier van werken komt heel sterk bij zijn kinderen naar boven. Niet alleen haalde Floyd ettelijke kwalificaties binnen qua werk, ook in schoonheid heeft hij een hele rits mooie titels op zijn palmarès. Maar bovenal is hij qua karakter een hele geschikte dekreu. Zo'n lieverd ! Hij doet gewoon mijn hart smelten als ik hem zie. Hij is altijd happy en enthousiast zonder daarbij vervelend te zijn. Hij is heel lief voor pupjes en voor teven. Met andere reuen lokt hij nooit confrontaties uit. Hij is ook enorm op zijn baas gefocust. Kortom, een droom van een hond, een droom van een Flatcoated Retriever !

Câline is een dochter van Bailey en Floyd en tevens mijn allereerste zelfgefokt teefje. Ze is een pracht van een pup. Altijd goedgezind en ongelofelijk braaf en wijs. Niets aan haar valt tegen, echt waar. Een goddelijk geschenk is ze.

 Sabine Sintobin, 28/12/2010

 

Officiële naam

Roepnaam

Geboortedatum

Geboorteplaats

Fokker

Peter

Meter

Ras

Land van herkomst

FCI-indeling

Geslacht

Kleur

Schofthoogte

Gewicht

: Just A Jewel Of Perfect Promise

: Câline

: 21/05/2010

: Damme (B)

: Sabine Sintobin

: Jens

: Saskia

: Flatcoated Retriever

: Groot-Brittannië

: groep 8; apporteerhonden

: teef

: zwart

: 56 cm

: 24,75 kg