Belevenissen 2014

14/12/2014 22:59:22

Ik ben precies mijn tong kwijt, zullen sommigen denken. Ik geniet van mijn Akitaleven. Mag dat ook eens ;-) Weet het. Ik moet dringend wat aan updaten doen. UPdaten niet daten. Want met mijn looks hoef ik niet om een date verlegen te zijn. In grote lijnen ging Luc een paar keren op jacht. Vergezeld van een vriendin of vriend die dan één van mijn zussen voorjaagde. Zo konden er altijd 'twee van ons' mee op jacht. Of Bailey en Danske, of Bailey en Câline. Sabine ging ook wel nog eens mee. Zelfs Gun-Gun mocht twee keer een namiddag proeven van het jachtgebeuren. Ze kreeg de gelegenheid om twee runners binnen te brengen en dat deed ze met passie en wondermooi goed. Niets meer aan doen aan dat hondje ;-) Heb ook nog te vertellen dat ze aan twee working tests deelnam. Maar dat een andere keer. Over een maand of twee dus ;-) Nu enkel over vandaag wat. We hadden deze ochtend een prachtig tafereel die zich pal voor onze deur afspeelde. Kijken jullie maar naar de foto's. Fantastisch om zomaar te mogen meemaken.

Gisteren was Luc op jacht. Hij had Bailey en Câline met zich mee. Om hen te bedanken voor het knappe werk kreeg hij twee snippen mee naar huis. Dat is die vogel die weinig honden in de bek willen nemen. We hadden al foto's van Bailey met snip, van Danske met snip en van Câline met snip. Aan de reeks toe te voegen : Gun-Gun met snip en ja hoor en Noodles met snip. Ons zevenmaandertje, een klein maar lief en onverdonderende hartendief.

Een jachtgezelschap te paard ...

... en de daarbij horende meute honden.

Da-aag ...

Noodles, meer moet ze echt nog niet kunnen. Knap dat ze geen moeite heeft met dit vogeltje.

Gun-Gun mocht de snip markeren en apporteren ...

... En ook even vast blijven houden voor de foto. Jammer van het wondje die ze opliep door zot te doen met Noodles laatst.

Even van opzij trekken, zie je tenminste niet die nu nog kale plek op d'r neus ;-)

27/10/2014 12:54:26

PUPPIES FOR SALE, PUPPIES FOR SALE ! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ons Deetje krijgt een bébeetje ! En dat baby'tje zal ook wel broertjes en zusjes hebben. Want honden kunnen dat. Geboorte geven aan meerdere kindjes tegelijk.

26/10/2014 23:08:33

Ik heb veel in te halen wat belevenissen betreft maar vind er de tijd niet voor. Brugge is gewoonweg veel te boeiend en we willen optimaal genieten van ons verblijf. We hebben er onze draai gevonden. Leuke plekjes ontdekt. De buren maken al een praatje, de koetsiers begroeten ons wanneer ze op toer zijn en zelfs als we op de markt lopen en ze daar aan het wachten zijn op een volgende klant, toeristen klampen ons aan en vinden ons so cute. Och, ik zou mij best kunnen aarden in Brugge, die scone.

15/10/2014 20:05:26

Het is niet zo eenvoudig ... Leren omgaan met een notebook. Sabine slaagt er niet in om op de Babysitpagina iets te posten. Niet dat er al veel te vertellen valt over de puppies. Omdat we gewoonweg nog niet weten of er kindjes op komst zijn. Nog even en het haar op Danskes buik krijgt een scheerbeurt. Hopelijk krijgen we dan het beeld te zien die we graag willen zien. Mijn excuses voor het niet veel updaten maar we hebben op dit moment andere varkentjes te wassen vooraleer de pupselfrutsels er aankomen. Er wordt gezorgd voor een hele knusse plek voor Danske en haar gevolg.

13/10/2014 22:30:12

We zijn uithuizig sinds vorige zondag. We zijn tegenwoordig Bruggelingen ;-) Dit voor nog een vijftal weken. Omdat ons huis een ware metamorfose ondergaat. Als Danske kleintjes draagt dan zullen zij geboren worden in onze gloednieuwe living. Spannend allemaal. Ik heb het ondertussen eindelijk gevonden hoe ik op ons voorlopig adres op internet kan. Werd tijd ! Maar nu roept mijn heerlijk bed. Morgen vertel ik jullie meer.  

3/10/2014 20:03:57

Dat ze er geen genoeg van krijgen ! Zesde opeenvolgende dag dat Danske en Flynn met elkaar - vullen jullie het zelf maar in -. Ik heb toch enkel maar 'vuile' werkwoorden in gedachten ;-) Waar ze de vorige dagen eerst aan het flirten gingen, kon het vandaag niet snel genoeg gaan. Maar geenszins sprake van een quicky. Een-en-twintig minuten zaten ze vast potverdikke. Tussen de struiken nog wel.

2/10/2014 21:51:18

Biseksuele Danske vindt haar plezier overdag bij Câline en 's avonds bij Flynn. Uithoudingsvermogen heeft ze wel ;-) Babbies kunnen jedoch ;-) enkel voortkomen uit de momenten die ze met Flynn deelt. Opnieuw kozen ze ervoor om 13 minuten ineengestrengeld te staan.

1/10/2014 21:38:22

Vierde dag op rij dat Danske en Flynn elkaar liefhebben. Ze hebben elkaar altijd lief maar deze vier dagen net dat tikkeltje meer. Het tikkeltje waaruit kindjes kunnen geboren worden.

30/09/2014 21:52:38

Danske staat heet. Zij weet het en Flynn weet het. 't Was weeral boemballeke voor Danske en Flynn. Ze had bij thuiskomst pretoogjes.

29/09/2014 22:08:54

Ook vandaag passeerden alle verleidingstruukjes de revue. Danske ging zelfs twee keer bij Flynn langs. Na de middag om te versieren en versierd te worden - die twee hadden echt geen wandeling meer van doen - en deze avond om de koe bij de hoorns te vatten. Flynn was zo verdrietig nadat Danske huiswaarts was gekeerd dat-ie de hele buurt bij elkaar jankte. Tot hij 's avonds zijn Danske terugzag en verzadigd werd ;-) er zal er eentje goed slapen vannacht.

28/09/2014 22:05:31
Selectie/Sélection 27/09/2014
Georganiseerd door de Belgian Flatcoated Retriever Club

Geslaagd/Reussi/Succeeded the 3 tests in show/work and socialisation

En zien jullie ook wat ik zie ? Gun-Gun, in het lang heet ze Flat-Hunter's Strilie Eye Candy, staat er bij ;-)

Enne nog een 'En' : Het was vuurwerk tussen Danske en Flynn vandaag. De vuurpijlen gingen af van 12h38 tot 12h51. Volgens het uurwerk van Caroline ;-)

26/09/2014 17:46:29

't Was vals alarm wat Gun-Gun betreft. Blijkt ze toch niet loops te zijn. Twee die het tegelijk zijn is eigenlijk al meer dan genoeg. Danske ging kort na de middag bij haar chéri op bezoek. De twee duiven hebben getorteld maar van het echte werk nog geen sprake. Maar dat gaat niet lang meer duren want ze tortelden al neig ;-) 

23/09/2014 23:59:54

Yupla hoi ! Gun-Gun doet gezwind mee met de rode leutigheid.

22/09/2014 23:40:21

Zelfde scenario als 9 maanden geleden. Danske loops en een paar dagen later Câline ook loops. Kunnen die twee straks weer lesbisch flikflooien met elkaar. Vrijdag zou Danske wel al eens bij Flynn op bezoek kunnen gaan zonder daarom inschikkelijk te willen zijn. Zaterdagochtend staat bloedprikken op de agenda. En zondag zou eventueel de openingsdans ingezet kunnen worden. Speculaties mijnentwege maar wie weet misschien krijg ik gelijk.

19/09/2014 23:42:55

Luc gaat elke dag alleen op stap met Noodles. En heel af en toe mag kleine sprot al eens mee met ons, de grote. Zoals vandaag. Natuurlijk worden er dan pauzes ingelast. Verder geheel terzijde : Danske is loops van gisteren. Hebben we misschien nog dit jaar puppies in the house !

Ik kan zo'n rustmomentje ook appreciëren.

Mijn flatcoatzussen houden zich ondertussen op een andere manier bezig. Kunnen ze allemaal maar deze is Câline.

Voor wie houden wij weeral halt ?

Danske en Noodles horen bij Luc.

Maar ik ook !

Een jaar en drie dagen geleden stapte Luc voor het eerst terug met mij aan de leiband. Dit een 20-tal meter. Op het grasplein naast het ziekenhuis. Dat was een bangelijk moment. Alle aanwezigen waren onder de indruk en vol emotie van deze onverwachte wending. En zie ons nu eens lopen. Zo sterk !

8/09/2014 21:52:43

Morgen is ze er vier. Ze heeft ondertussen al vier tanden gewisseld. Twee snijtanden van zowel boven als onder ;-)

7/09/2014 21:00:00

Luc met Bailey, Gun-Gun en Noodles in doorkijkwater.

29/08/2014 14:09:21

Alles wat er aan deze site veranderd of aangepast werd sinds onderstaande datum is verloren. Zo ook alle belevenissen die ik wist te vertellen, de hele Babykamer die opgeruimd en netjes stond, de nieuwe pagina van Noodles. Alles weg. InterHost Solutions heeft een grote misser begaan en zal ons financieel compenseren daarvoor. Zal de wereld niet zijn terwijl mijn webwereld wel zwaar verknoeid is. We kunnen er niet mee lachen. Uren werk kapot gemaakt en zoveel kostbaar kwijt.

19/05/2014 22:30:28

Het wordt een dure week voor een pak OPP-baasjes ! Eerst mogen morgen de eigenaars van een Monkey geld neertellen voor een vette kluif of iets in die genre. Overmorgen viert het 'Just a' - nest het feit dat ze vier jaar geleden geboren werden. Hier zal het ook gaan kosten want niet enkel Câline is jarig. Ook Danske. Zij heeft een kaarsje meer uit te blazen. Vijf al ! En de 24e zijn de Kinky's in partymodus. Zij worden er drie. Ik wil geloven dat Kadanz en Easy samen op een wolk hun eigen feestje mogen bouwen en dat ze ons een sterretjesknipoog zullen gooien. Gelukkige verjaardag - in één adem - aan : Jiggs, Matteo, Mirco, Fudge, Mila, Maya, Murphy, Ego, Lex, Lady, Danske, Orka, Jenna, Jazz, Câline, Troy, Yara, Eager, Bess, Bliss, K.C., Flynn, Alfred en Copain. 

14/04/2014 19:28:21

Ik zie er nog goed uit voor mijn zeven jaar. 't Moet het toch iemand zeggen hé ;-) We hadden een fijne dag met zijn allen samen en we werden culinair verwend. Geen verschil met alle andere dagen van het jaar of toch ? Sabine en Luc hebben 'Lang zal ze leven' voor mij gezongen tijdens onze wandeling én dat was 'a very special moment' !

12/03/2014 20:14:21

Hm, het zou wel eens kunnen dat er vannacht niet veel slaap te vatten zal zijn ... Wat het gokken op het aantal en geslacht betreft, heb ik wel te melden dat er verschillende mensen krak hetzelfde denken (10 : 6 ♂ -  4 ♀). Sabine heeft mij laten verstaan dat ze maar 1 naamdummy gaat maken, mocht dit de definitieve uitslag zijn. En dit voor diegene die het als eerste vermeldde. Aan de anderen de keuze om alsnog te veranderen maar er is haast bij want ze komen er nu echt heel weldra aan hoor !

10/03/2014 23:05:28

Ik betwijfel of Câline genoeg tepels heeft om straks al haar pups tegelijk te kunnen voeden. Ik heb de ruggengraten op de RX geteld en later toen Calienemiene haar belly showde d'r tepelrij eens gecheckt. De kleintjes zullen het krap hebben.

1/03/2014 20:36:56

Proficiat Amy, Lilith, Whoopi, Gun-Gun, Mila, Guapo, Sam en Casper ! Deze 8 namen deel aan de sociabilisatietest en allen hebben hun 'gouden' medaille op zak. Ene van de KKUSH nog wel. Bailey, Danske en ikzelf zijn trotse mama's ;-)

13/02/2014 21:11:49

Voorbije maandag wandelden we nog zij aan zij in het bos. Huisgenootje van Lilith hieronder, Kadanz, onze Kinky Pink, is zojuist vredig ingeslapen. Kadanz is geboren met een nierafwijking. Ze hoorde al veel vroeger te sterven maar Kadanz verbaasde iedereen. En werd bijna drie hoewel ze geen 6 maanden oud zou worden ... We wisten allemaal dat het snel zou keren eenmaal haar tijd gekomen. Maar toch is het een donderslag aan de blauwe hemel. Kadanz, ongelofelijk dat we maandag nog samen geravot hebben en dat je er nu niet meer bent. Toen Sabine daarnet bij je op bezoek kwam, kwispelde je haar toe maar was je te zwak om nog op te staan. Hiermee vertelde je alles en omdat je in zo'n fantastisch gezin woont, hebben ze kunnen beslissen om jou te laten inslapen. Pinky girl, je kreeg zoveel meer tijd dan verwacht. En natuurlijk is het altijd te weinig. Maar je had een leven waar vele honden enkel maar van kunnen dromen. Met baasjes die jou met al hun liefde omringd hebben. Jouw leven is tot op deze laatste dag waard geweest om geleefd te worden. Ik beloof je dat we lief zullen zijn voor Lilith en jou zullen eren in het hard achter elkaar rennen op het strand. Want harder dan jij kan niemand van ons ...

11/02/2014 20:58:49

Love Legacy of Perfect Promise, Lilith, is een echt jachthondje. Als je aan de zee wandelt, is de buit vis. Logisch toch. Het retrieven in het bloed ;-)

Lieve dochter van Bailey en Jasper. Foto Bianca Meuleman.

7/02/2014 13:23:53

Anonymous, in store is niet hetzelfde als in the pocket. Want 't zou geen zicht zijn om met de hele voorraad poo bags op wandel te gaan. Maar dat weet jij maar al te goed ;-) Wij kunnen namelijk kakken naar hartelust. Met zo'n 6000 poepzakken, voor lang gerust ;-)

6/02/2014 14:51:11

Die zijn cartoons zijn ronduit crimineel. Wij liggen er altijd plat van. Nu, we weten dat Sabine ze ook leest en erg apprecieert. Dus deze zullen we maar niet achterdoen ;-)

5/02/2014 23:29:54

Miniparty in the house tonight. De jongste slaagde eerder op de avond voor de Gehoorzaamheidsovergangsproef van de A-klas naar de B-klas. Mooi daar ze sinds het clubkampioenschap niet meer in Will to Please was geweest. Guntje moest toch even wennen aan de kegels en aan de andere honden die in de andere klassen naar haar gedacht interessante andere oefeningen aan het doen waren. Juffrouw Pang Pang behaalde 47 op 50. En daar iedere reden een reden is om het leven toe te lachen, hebben we Gun-Gun dus gevierd met dit slagen. Hoewel ik het vermoeden heb dat het eerder Câlines zwangerschap is die voor de lekkere kip zorgde. Onze smaakpapillen werden op een nog succulenter festijn getrakteerd. Maakt voor mijne buik geen reet uit waarom hij extra verwend wordt ;-)

Toen pup Gun-Gun nog pupje Gun-Gun was (dat is niet eens lang geleden - 3 maanden) werd ze clubkampioene Gehoorzaamheid bij de puppy's. Dit is een titel die je maar één keer kan winnen want je bent maar één keer in je leven pup ;-) Sabine mocht deze trofee vandaag na de les dan eindelijk in ontvangst nemen. Gun-Guns eerste verdienste op werkvlak. Daar moet toch een foto van gemaakt worden ;-) Had ze met haar voorpoten op de stoel te staan. En voelt er zich duidelijk niet gemakkelijk bij want dat is iets wat niet hoort.

3/02/2014 15:05:11

We hebben een negenmaander in huis. Ze zorgt voor gezellig veel leven in de brouwerij ;-) En ook Câline zorgt straks voor gezellig veel leven in huis. Dankbaar dat die twee, samen met Bailey en Danske, mijn zussen zijn. Ik zou geen van allen kunnen missen.

Mijn vier op een rij dierbare zussen.

Gun-Gun : ' Het is dat ik ...

... vandaag ...

... 9 maanden jong ben.'

Danske : 'Ik ben al boven, nu jullie nog.'

Ik : 'Wat heb ik toch een fantastische grote mensenvriend.'

Danske : 'Ik deel voor 100 % jouw mening, Aiko.'

Câline : 'Mijn kleintjes in wording hebben vanzelfsprekend ook genoten van deze uitstap.'

Bailey : 'Ik, een grijze snuit ? Hoegenaamd niet.'

We hadden een prachtige winterse wandeling.

19/01/2014 10:12:45

Ik heb nog een familiekiek in stock. Eentje van een viergeslacht. Met overgrootmoeder Impy, mémé ;-) Bailey, mama Yara en de 6 maanden oude Gypsy, Fenna en Quinto op. Foto getrokken op Henny's jachtdag 21 december laatstleden.

Impy, Gypsy, Bailey, Yara, Quinto en Fenna. Vier generaties flatcoats bijeen.

18/01/2014 13:43:19

Op wie lijkt Gun-Gun nu ;-) 

Mama Billie, kleintje (ahum) Gun-Gun en papa Strike.

En hier een portretfoto met oma Gwen erbij. Ze is er 10 en gaat nog altijd even graag mee op jacht.

18/01/2013 10:42:11

We waren in Denemarken te gast bij Steen van Balto, bij Mickey van Strike en bij Nick van Canis. Sabine heeft van de hele reis niet hoeven koken ;-) Ook de voorraad honing en appelsap is terug aangevuld ;-) De smaakpapillen van onze bazen zijn heel erg verwend geweest. Zowel in Nederland (bij Corrie en Henny Ha van Yara en Gypsy) als in Denemarken. Trouwens de onze ook. We kregen de ganse reisduur 'Henny Ha's Kavévé' voorgeschoteld. Njam njammie ! Henny Ha weet wat honden lekker vinden. Toen we dinsdagochtend uit Oldenzaal terug naar huis vertrokken, hadden we een extra lading van 87 kg. Er kon geen gram 'Henny Ha's Kavévé' meer bij in de auto. By the way : KVV is de afkorting van Kompleet Vers Voer.

Zaterdag waren Sabine en Luc uitgenodigd om mee op jacht te gaan met Mickey en zijn vrienden. Op voorhand wisten ze dat er heel weinig buit zou zijn waardoor dit een uitgelezen kans was om Gun-Gun te introduceren aan het jachtgebeuren. Ze liet het op zich afkomen als een ware Diana. Danske en Câline loops zijnde en ik geen retriever bleven wij met zijn 3'en lekker warm in de auto terwijl Bailey en Gun-Gun hun borst (en de rest van hun chevelure daar het regende) nat mochten maken. Prachtige locatie. Mickey's jachtterrein is gelegen aan de zee. Tijdens de lunch (false hare) had het gezelschap zicht op de grote watermassa. Meer moet dat toch niet zijn zekerst.

En zo kon Luc nog een jachtdag meemaken dit seizoen. Bailey is nu ook bejaagd in Denemarken ;-)

17/01/2013 21:20:51

We hebben het allemaal naar onze zin gehad. Wil ik maar zeggen dat het niet enkel fun voor Câline was. Sabine heeft dat héél goed gedaan. Ons zo naar Denemarken gereden en terug. Ze is nogal fier op d'r eigen en ze mag ook. Zij is het tenslotte die alle zorg voor ons allen op zich te nemen heeft. Je moet het maar doen. Alles maar dan ook alles - dat is meer dan jullie zich ooit kunnen voorstellen - komt op haar schouders terecht en ze houdt zich zo kranig. Dappere madam, onze bazin. Vond dat ik dat eens mocht zeggen.

Opposites attract : water and fire oftewel de zee en Gun-Gun.

Nu niet denken dat zij altijd droog gebleven zijn. We hebben ook regen gehad ...

... en veel wind ;-)

The fabulous five.

14/01/2014 23:51:29

We zijn veilig en wel terug thuis.

5/01/2014 21:10:11

Zoals ik eerder schreef, het had mij niet tegengevallen om thuis te blijven maar het nieuws dat ook ik Câline mag vergezellen naar Denemarken doet mijn Akitahartje toch sneller slaan. Ik vind het daar echt wel heerlijk vertoeven en ben dus supergelukkig dat er beslist werd om met het voltallig gezin op vakantie te gaan. Sabine en Luc zijn van plan om het heel rustig aan te doen. Dus gaan we met zijn allen lekker chillen in Denmark. Joepie ! Een welverdiende vakantie voor ons allemaal.

2/01/2014 19:33:54

Deze morgen hebben we afscheid genomen van Mozart. Sabine en Luc hebben hem naar zijn nieuwe thuis gebracht. Het hele gezin was op slag verliefd. Wij hebben hem hier dan ook mogen ervaren als een super charmeur ;-) Kregen al bericht dat hij het heel goed stelt en dat hij zooooo lief is. Een schat ! Dat is niet gelogen. Mozart is absoluut een megaschat. Marie en Anthony waren wel niet zo te vinden voor zijn naam ... En hadden Sabine de vraag gesteld of ze hem nog een andere roepnaam zouden kunnen geven. Tuurlijk is dat mogelijk. Monkey Nut is pas 7 maanden oud. Sabine werd gevraagd of zij geen leuke naam wist. Ze had hem meteen ;-) Destijds kregen Marie en Anthony de eerstgeborene van Bailey, pup roze, en hij mocht luisteren naar de naam van zijn grootvader langs moeders zijde, Easy. Monkey Nut is Danskes eerstgeborene, dus traditiegetrouw ook pup roze ;-) en Danske had een papa met een fantastische naam : Jiggs. We zijn trots dat Monkey Nut of Perfect Promise, net als Just a Beaut of Perfect Promise, de naam van zijn opa eer mag aandoen. Monkey Nut had als Mozart een geweldig leven en als Jiggs zal dat niet anders zijn. Sabine en Luc hebben hem vol vertrouwen na een tweetal uren achtergelaten in Hansbeke om naar Sint-Denijs-Westrem door te rijden waar ze met open armen ontvangen werden door de familie van Monkey Trouble. Ook hij is een uiterst lief baasje met een zacht karakter. Helemaal geen troublemaker ;-) Bij deze hebben er al twee gezinnen de stamboom van hun Monkey in huis. Het was gezellig bijpraten met Sonja, Hugo en hun dochters. Nog een gezin die dolblij is met hun Monkey. Sabine en Luc keerden tevreden terug huiswaarts bij het zien van al die gelukkige mensen ...

Monkey Nut of Perfect Promise bij zijn twee nieuwe jonge baasjes, Axel en Daphné.