Over ons

Wij zijn Aiko en Bailey, ik ben een Akita Inu en ook de oudste en tevens de alfa van de hondenroedel. Bailey is mijn zusje, zal ik maar zeggen, want jullie zien natuurlijk direct dat ze absoluut niet zo mooi is als ik … hum.

Een Akita-Inu is een Japanse hond en werd vroeger gefokt om beren te jagen, ik jaag alleen achter onze katten aan, vind ik soms heel leuk om doen. Bailey en ik doen ze niks maar dat snappen de katten niet ! Ze zetten het soms op een lopen en ja, wij vinden dat fijn ! Er zijn 7 katten in ons gezin dus amuseren we ons wel hé. Toch komen ze ook flokken en liggen ze in de winter soms samen met mij of met Bailey op het kussen, dus dikke vrienden zijn we wel. Ik zal jullie nog wat over mezelf vertellen. Ik ben geboren op 14/04/07 en het is Luc die mij koos ! Ik heb het spel een beetje meegespeeld en mijn mooiste snoetje opgezet en hij was verkocht, ik mocht mee naar Damme. Wat ik toen nog niet wist, was dat Luc nog helemaal geen kennis van honden had op dat moment. Hij was er eerlijk gezegd tot kort ervoor bang van. Maar dankzij mij en mijn zachte likjes, is hij ondertussen een grote hondenliefhebber geworden ! Ik ben verondersteld een dominante hond te zijn, wel daar is niks van waar ! Ik ben een zacht lammetje in een wolvenvacht. Mijn baasjes hebben er wel voor gezorgd dat ik een goede opleiding kreeg waardoor ik een sociale hond ben en ook los kan op wandeling en dus ontzettend van het leven geniet.

Genoeg over mij. Ik heb dus ook een zusje. Zij kwam later en is exact 7 maanden na mij geboren én dan nog toen Sabine (ja, ja Luc heeft ook een vrouw) net 40 werd. Dat vond ze een supercadeau. Ik snapte niet echt waarom al die drukte maar kreeg het 2 maanden later door … Bailey kwam en bleef. Nu ja, op zich heb ik daar geen moeite mee, ze moet alleen weten dat ik het hier voor het zeggen heb ! Dominante hond, weten jullie nog wel ! Bailey is een Flatcoated Retriever, je hebt ze in het zwart maar mijn zus is leverkleurig, vond Sabine beter passen met mijn kleur zeker ? Ik moet toegeven, ze is een schatje van een flatje en ik zou ze niet meer kunnen missen ! Alhoewel ze heel andere hobby’s heeft dan ik en ik soms genoodzaakt ben om in haar enthousiasme mee te gaan. Zo denken Luc en Sabine er dan toch over ! Want ik mag overal mee naar toe en dan proef ik ook eens van dingen die normaal gezien een Akita niet doet… Bailey is een jachthond en terwijl ik liever lui dan moe ben, staat zij te trappelen om haar dummy te mogen halen ! By the way, ik weet ook hoe te apporteren maar mijn baasjes mogen daar niet heel erg van overtuigd zijn dus af en toe haal ik de dummy op mijn gemak want voor mij hoeft het niet alle dagen zo’n feest te zijn ! Ik slaap ook heel erg graag hoor ! En water ! Daar is Bailey zot van maar ik niet ! Vind het niet erg dat we naar zee gaan maar Bailey zwemt en rolt zich in het water en in het zand, vind ik zonde van mijn velletje ! Ik ga hoogstens tot aan mijn buik in de zee om niet te nat te worden, komt Bailey zich toch wel uitschudden dicht bij mij ! Zusterliefde heet dat dan ! En mijn baasjes lachen !

Of Perfect Promise komt omdat dit de officiële naam is van Bailey. Zij heet voluit : Dark Devotion Hip Perfect Promise oftewel Bailey voor de vrienden. En Sabine hoopt om puppies te hebben van Bailey waardoor die de naam ‘huppeldepup of Perfect Promise’ zullen dragen. Ik zal dan tante mogen zijn, kan ik die kleintjes ook enkele dingen des levens leren !

Update 2012 : 'Ons' is een uitgebreider begrip geworden. Wat niet wegneemt dat ik nog steeds aan het hoofd sta van deze groter geworden roedel. Heb nu enkel meer schaapjes om over te hoeden. Mijn extra lammetjes heten Danske en Câline. Eerst kwam Danske erbij. We zijn haar gaan halen in Denemarken. Nu heb ik mij al dikwijls afgevraagd of een naam bepalend kan zijn voor het verder evolueren van een individu, in dit concrete geval een Flatcoated Retriever, qua karakter. Want mocht dit zo zijn, had Sabine wel gepast om ze al meteen tijdens de autorit Denemarken-België om te dopen tot Monkey Dans. Waarom toch dachten we onmiddellijk dat ze in haar handelen op een aapje leek ? Toen leek het o zo onschuldig grappig om ze te vergelijken met die andere bruine harige diersoort. Onze kleine ‘Lille Pus Danske’ … We hadden het beter bij haar Deense koosnaam gehouden.

Want Danske doet de guitige naam van Monkey Dans werkelijk alle eer aan. Ze is nu drie en tot nu toe is het leven met haar alles behalve saai te noemen. We hebben al heel veel hard gelachen om haar apenstreken. Alleen is haar apennotengedrag ook vaak frustrerend. Omdat Danske niet enkel thuis zotte kuren heeft. Ze is slim, is één en al passie, heeft een markeringsvermogen om jaloers op te zijn en kan mega mooi werken. Een crème de la crème hondje dus. Maar als ze ’s morgens haar beste apenkostuum aantrekt, dan mag Luc het, qua goed presteren, vergeten voor de rest van de dag. Danske kan haar momenten echt wel kiezen ;-) Want wil ze nu net met haar laatste nieuwe outfit pronken op de dag van deelname aan een proef dan is het natuurlijk niet zo geestig meer … Vooral voor Luc. Danske is een hondje met een handleiding waarvan slechts één exemplaar, nog wel in een vreemde taal, van werd gedrukt. Die gebruiksaanwijzing is daarbovenop zoekgeraakt. Het juiste knoppetje vinden, blijft daarom een zeer uitdagende doch ook een moeilijke taak. Máár ze is ónze Monkey Dans en naast het feit dat we soms ;-) stapelgek worden van haar, zijn we vooral immer stapelgek op haar !

Er werden al twee keer 'Of Perfect Promise' pupjes geboren. Bailey werd twee keer mama. Haar eerste telgen vormen samen het 'Just a' nest en in 2011 kreeg ze 7 chokotoffs die iedereen als de 'Kinky's' kent. 'Just a Jewel Of Perfect Promise' is hier gebleven. Dat is onze Câline. Een 'zwarte' ;-) Câline is een zalige meid om als zus te hebben. Ze is misschien iets kleiner gebleven qua gestalte, haar karakter maakt haar groot. Héél groot. Wat een gemakkelijk kind is zij !

Câline is immers altijd vrolijk. In huis of in de tuin zul je ze altijd in de buurt van Sabine vinden. Zoiets als dat flatcoats de schaduw van hun baas kunnen zijn ? Nu snap ik waarom veel flatcoats 'Shadow' heten ;-) Câline heeft anders haar naam ook niet gestolen. 'Une câline' betekent vertaald uit het Frans : iemand van het vrouwelijke geslacht (want anders is het 'un câlin') die aanhalig is, die liefkozend is. En laat zij nu net onze megaflokketrien zijn. 't Zal dus toch waar zijn dat je moet opletten bij het kiezen van de naam voor je hond ;-) Het is genieten met ons kleintje erbij - ze pakt toch niet veel plaats in - neen, echt, we houden allemaal intens van haar. Qua werk doet ze haar best. Natuurlijk heeft ze nog een lange weg af te leggen. Ze vierde pas haar tweede verjaardag. Câline laat zien dat ze zin heeft om te werken en dat ze de basis goed beheerst. Nu stap voor stap verder trainen en de lat telkens iets hoger leggen qua oefeningen. En als dat niet altijd lukt, ook kunnen een trede terug afzakken. 'Ons' bestaat dus nu uit Bailey, Danske, Câline en mezelf. Dat is niet helemaal juist. Kinky Cool oftewel Flynn nemen we er graag bij, ook al is hij een reu. Flynn zorgt voor zijn eigen verhaal. Hij woont niet in onze roedel - oef, want anders had ik mij misschien moeten manifesteren om duidelijk te maken wie alfa Aiko is - maar leeft bij Caroline, Patrick en hun kinderen Niels, Jens en Jade. Ook heeft hij nog een grote flatcoatvriend Firenze. Hij woont twee minuten bij ons vandaan. Flynn is een chokotoffzoon van Bailey en Ticket, een halfbroer van Câline. Omdat Sabine en Luc geen haan tussen de kippen wilden houden, kwamen ze in overleg met Flynns gezin tot deze oplossing. Flynn is op papier een hond van Sabine en Luc gebleven - daarom dat hij ook zijn eigen pagina krijgt op onze site - maar heeft hen niet als baas. Toch zien we Flynn minstens één keer per week. Caroline traint (gehoorzaamheid - jacht) samen met Sabine en Luc vergezelt Caroline en Flynn naar showtraining en sporadisch naar een show. Flynn is een zachtaardige reu - ik had zeker niet hoeven strijden om de beste roedelpositie - en een hele lieve jongen. Hij maakt indruk met zijn looks maar evenzeer met zijn karakter. Flynn ziet de fun van werken met en voor zijn baas in. Het is plezant om hem te zien groeien, in alle opzichten.