Danske

 

Danske is het tweede flatje dat hier komt wonen. Zo was het oorspronkelijk niet gepland ... Al sinds begin 2008 wil Luc doodgraag een zwart teefje uit een welbepaalde combinatie. De natuur dwingt zich niet (gelukkig maar) waardoor zijn geduld meer dan voorzien op de proef gesteld wordt. Wat zeker is, is dat dit zusje er komt, geen twijfel aan. En ook al is ze absoluut nog niet in de maak, voor ons bestaat ze en heeft ze haar naam lang geleden gekregen. Zij is ons C-hondje.

Daarom dat Danskes naam met de letter 'D' begint. Aiko, Bailey, C..... en Danske. Al onze namen hebben 2 lettergrepen met telkens andere klanken en met een betekenis. Ik herinner mij de eerstvolgende lange autorit die we deden nadat Luc en Sabine weloverwogen de knoop doorgehakt hadden om een extra hondje in huis te nemen. Nog helemaal niet zeker of Mocca zwanger was van Jiggs, droomden ze even samen van ons nieuw zusje. Ze wilden het aan niemand vertellen omdat ze de ontgoocheling wilden bespaard blijven bij het niet drachtig zijn van Mocca en dan moesten er naast reutjes ook nog teefjes geboren worden ... Opnieuw een tijd vol spanning brak er aan.

Maar tijdens de rit hebben ze wel haar naam gekozen : Danske. Het lag zo voor de hand en toch is het een originele naam ... Zij zal door Luc getraind worden. Hebben Sabine en Luc elk de uitdaging om het potentieel dat in mijn zussen zit, eruit te halen. Danske komt uit een hele interessante werklijn dus Luc, wees voorbereid !

 

Officiële naam

Roepnaam

Geboortedatum

Geboorteplaats

Fokker

Peter

Meter

Ras

Herkomst

FCI-indeling

Geslacht

Kleur

Schofthoogte

Gewicht

: Flatcoat Lolland Mocca's Cream

: Danske

: 21/05/2009

: Holeby (DK)

: Nick Rasmussen

: Geert

: Louisianne

: Flatcoated Retriever

: Groot-Brittannië

: groep 8; apporteerhonden

: teef

: lever

: 60,5 cm

: 32 kg