Babysit

23/06/2019 - dag 3 : Pluimgewichtjes die ik niet gewend ben van te hebben ;-) Hoe verwonderd ik mocht wezen over de zwaargewichten van Noodles' pupjes terwijl ze zelf een fijn klein ding is, hoe verbaasd ik was toen ik deze kleintjes voor het eerst in handen kreeg ... Zo kwetsbaar leken ze mij. 190 gram ... Hoeveel weegt een Chihuahua pupje dan bij zijn geboorte vraag ik mij af ... Intussen vinden ze allen gemakkelijk de weg naar de voedselbron, pupje geel wil ik daar graag al eens mee helpen ;-) En zijn ze best goed in gewicht bijgekomen. 306 g - 470 g - 370 g - 350 g - 332 g - 224 g - 250 g wegen ze onderhand. Waarbij in deze perceptie rode pup op dag 3 een kolos lijkt ;-) 

22/06/2019 - dag 2 : Maandag de proza.

21/06/02019 - dag 1 : De eerste kwam tevoorschijn net iets na middernacht. Ik schrijf maandag het verhaal over hun komst ...

20/06/2019 : Dat ik geen showkampioenen in huis heb, I really don't care. Heb mij nooit in hondenshows geinteresseerd. Mijn honden behalen op hondententoonstellingen ook 'Uitmuntend' qua uiterlijk. Heb ik al bewezen. Moet er mij misschien op gaan toeleggen om mooi mijn honden rondjes te laten lopen in één of andere expohall ;-) Het is voor mij net hetzelfde als bij mensen. Sommigen hebben geluk op dat vlak, anderen zijn door moeder natuur minder gunstig bedeeld. Dat je gezegend bent met een knappe look, heb je in sé aan de basis niets moeten voor hoeven te doen. Geef mij maar dagen in de buitenlucht op een andere vorm van wedstrijd. Working tests (WT's) kunnen vertellen uit welk hout jachthonden gesneden zijn. Tonen wat mijn honden genetisch waard zijn qua werk. Dit terwijl ze hoegenaamd niet lelijk zijn erbovenop ;-) Onderstaande tekst heb ik graag voor jullie gekopieerd ;-) Een uiterst leuke verrassing deze ochtend ;-) 

Omdat er vandaag geen officiële titel bestaat voor dummy wedstrijden, heeft Gundogs.be het initiatief genomen om op het einde van ieder WT-seizoen (startende van seizoen 2013), zelf een zekere vorm van kampioenen uit te vaardigen. Dit ter appreciatie en ondersteuning voor de voorjagers op dummy trials.

Gundogs.be heeft een systeem bedacht om een "Gundogs.be Kampioen" aan te duiden per jaar en per klasse. 

Enkele factoren speelden hier een belangrijke rol in :

  • - Het mag geen lucky shot zijn.
  • - De kampioenen moeten winnaars zijn.
  • - Het moet controleerbaar zijn

Het mag geen lucky shot zijn?

Om een geluksvogel eruit te halen heeft Gundogs.be beslist dat om "Gundogs.be kampioen" te worden niet één resultaat telt, maar drie. De drie beste resultaten worden opgeteld en geven een totaal score. Kom je niet aan drie deelnames in eenzelfde klasse, dan kan je niet meedingen naar de titel. Ook een NC is een resultaat, dus NC tellen wel mee. Voor een NC krijgt men wel 0 punten.

De kampioenen moeten winnaars zijn?

Iedereen onthoudt winnaars. Alle respect voor de Poulidor's onder ons, maar wij willen de Anquetil's en Merckx'en onder de retrievers. 

Mijn Eddy'tje ;-)

19/06/2019 : Met Câline naar de dierenarts. Gastroscopie. Al enige tijd geeft ze over. Met medicatie werd ze beter maar ik was er toch niet gerust in. Zoals da een tijd terug al diagnosticeerde een maagzweer. Gelukkig. Niet fijn voor haar maar dit is te genezen. Nellie op de weegschaal gaf 30.5 aan. Oké, ze is kleiner dan Bullet. Maar ze weegt nog steeds minder dan Bullet. En Bullet is niet 'bezwangerd' ;-) Bullet staat overigens iets te dik. Ze is in de laatste paar - ik vertel er wijselijk niet bij hoeveel - weken toch al 400 g afgevallen. We zijn goed bezig ;-)

18/06/2009 : Voor ze in te staan heeft voor haar kroost mag ze Genieten van zon, zee en strand (en pizza - ze mocht de randen van mijn pizza die ze gretig opat). Ze is tenslotte op vakantie ;-) 

17/06/2019 : Onze geminimaliseerde roedel en Nellie doen het goed samen. Ook het nieuw samengesteld gezin van Sabine en Marc in Blauberg heeft plezier met elkaar. Danske had wel eerst eens aan d'r dochter Mira duidelijk te maken dat zij voor de komende twee weken het hoofd van de bende zou zijn ;-) En Mira kan na het weekend drie tennisballen tegelijk aan ...

16/06/2019 : Ik ben Nellie deze avond gaan halen. In Ichtegem. Daar waar ze woont. Bij Barbara, Bart en kleine Roxan. Het moest er een keertje van komen ... In theorie zou ze vrijdag na ons bezoek aan de dierenarts in mijn auto zijn gesprongen in plaats van in die van Bart. Maar fijner voor iedereen dat ze nog het ganse weekend van elkaars gezelschap genoten en dat we dus 'het onvermijdelijke afscheid' wat konden uitstellen. Vrijdag werden Danske en Noodles opgepikt door Marc. Zij mogen van een heerlijke twee weken lang vakantie in de Kempen genieten. Bedacht ik om het wat rustiger te hebben voor Nellie in de fase naar bevalling toe maar ook voor Luc en mezelf. Tenslotte wonen er hier 7 stuks, Nellie erbij is 8. Nu staan we door deze flatcoatverschuiving ;-) in voor de zorg van 6. Voorlopig nog voor 6 ;-)

15/06/2019 : Toch heb ik bij het bekijken van de RX-foto mijn bedenkingen over hun aantal. Nellie was op zich voor haar zwanger worden niet de magerste deerne maar ik vond haar gisteren niet extreem verzwaard. Dierenarts bekeek de foto ook alleen daar in de ruimte waar zijn computer staat er een katje op de operatietafel lag. Bart en ik mochten daarom niet mee naar het scherm kijken en niet mee tellen. Ik kreeg het resultaat op USB-stick mee naar huis. Wat jullie als foto hieronder dus zien. Maar goed, nog even en ze zullen ons verrassen met hun komst.

14/06/2019 : Iedere dag denk ik : 'Het wordt hoog tijd om hier aan het schrijven te gaan.' Maar ik heb zo-veel 'om handen' ... En Nellie heeft zo-veel 'in buik' ;-) Ze was deze ochtend bij de dierendokter haar blije ik. Foto was toch snel gemaakt. Het pupjes tellen daarentegen verliep niet zo makkelijk. Volgens de dierenarts 'erg tricky' ;-) De kleintjes liggen allemaal bijeen onderaan. Een kluwen aan ruggengraten en hoofdjes. Hij heeft beslist dat ze dus zeker met 10 zijn. Maar misschien is er eentje verstoppertje aan het spelen ... Over een slordige dikke week zullen we het zelf ontdekken ;-)

29/05/2019 : Ik ben zooooo achter met mijn updates ... Heb nog een paar dagboeken af te werken waaronder die van het 'Sabine'-nest. Ik doe dat nog maar ondertussen is het bisverhaal van de pups van Noodles met Ice verhuisd naar de Babyblues pagina onder de knop van 'dagboek' bij het, hoe kan het anders, 'Sabine'-nest. Om twee hele goede redenen. Eerste goede reden : hun verhaal hier zit er onderhand quasi op. Tweede goede reden : we mogen over enkele weken opnieuw pupjes verwelkomen ;-) Deze laatste ongeboren kleintjes hebben recht op een eigen scenario. En geen betere plek daarvoor dan op de Babysit-pagina ;-)