Stamboom van het 'QTPie'-nest

Ze zijn mij alle vijf heel dierbaar. Waarbij Gun-Gun dat tikkeltje uitzonderlijker is. Misschien omdat ze in mijn leven kwam als 'Lucs allerlaatste beslissing'. Gun-Gun was bedoeld om voorgejaagd te worden door hem. Lot heeft anders beslist. Ze werd bij aankomst uit Denemarken gelijk 'mijn' hondje. Luc lag toen nog in het ziekenhuis. Net buiten levensgevaar. Met de prognose dat hij in die vegetatieve toestand zou blijven de rest van zijn dagen.

Op de één of andere manier kan ik mij niet inbeelden dat Luc met haar een team zou gevormd hebben. Het is zo logisch, ik en Gun-Gun. Ze palmde me van dag één in. Ik was, de eerste maanden na haar thuiskomst, ook de enige persoon hier aanwezig. Kleine pup, met zoveel liefde voor mij, grote Sabine, met zoveel liefde voor haar. We voelden elkaar feilloos aan ...

Deze jonge flatcoatdame groeide uit tot een, in mijn ogen, prachtige metgezel. Onze compliciteit maakt mij sterker. Zij is wat mij rechthoudt en motiveert om door te gaan elke dag. Het leven is mij verre van gunstig geweest. Ik heb al veel moeten afgeven en inboeten dat ik geen compromissen wil en kan maken als het op haar aankomt. Noem het een vlucht, ons samen trainen en wedstrijden lopen, ik besef dat ze ervoor zorgen dat ik alles kan blijven incasseren en vooral relativeren. Want naast een heerlijke huisgenoot is Gun-Gun een hond waarmee het zeer leuk werken is. We, ik denk dat ik ook voor haar mag spreken, genieten ten volle van die one-to-one momenten. 

Van Gun-Gun heb ik tot vier generaties toe kennis over haar voorouders. Flat Trial Wenja Fars Pisker was leading Flat op field trial. Chirley's Roce Djuel was waarschijnlijk de beste Flat jachthond ooit in Denemarken. Varingo Stormbrook, een top import uit de UK, zou de sterren uit de hemel hebben kunnen plukken, als zijn handler de tijd had gehad. Lupo DKBRCH, super reu. Gun-Guns fokker zag hem een paar keren werken en trainde met hem. Was een sterke grote hond die megasnel was. Al haar voorouders waren top jachthonden met een sterke 'will to please'. Als we de competitie willen aangaan met de werkende Labradors en Golden Retrievers, dan zijn dat de soort lijnen die de enthousiastelingen nodig hebben om mee te werken. Iedere Flatcoat kan getraind worden om wat mee te draaien maar alleen diegenen met het juiste killer instinct zullen winnen en kunnen ervoor zorgen dat het ras als jachthond blijft bestaan.

Ice is uit hetzelfde hout gesneden als Gun-Gun. Het werd mij nog maar eens heel duidelijk zo'n slordige twee weken terug. Hij is de reu waar ik naar verlangde toen ik aan mijn zoektocht naar de juiste partner voor Gun-Gun begon. Op papier een geweldige match maar in de praktijk des te geweldiger. Ze passen zo goed samen qua uiterlijk, qua stijl, qua gedrevenheid, qua alertheid, qua enthousiasme, qua rust, qua snelheid. Bijna klonen van elkaar ware het niet dat ze van een ander geslacht zijn. Ices vader is een flatcoat uit de werkersklasse. Zijn stamboom getuigt van vele generaties werklustige Flatcoats. In de echte jachtwereld. Niet enkel field trials/working tests gerelateerd. Luc en ik mochten een paar jaar terug in de UK zijn grootvader langs moeders zijde ontmoeten. Een heerlijke werker met een zalig karakter. Het hele nest waar Ices moeder uit voortkomt, is van een knap niveau werkende Flatcoats waarvan een paar echt wel al hun strepen verdiend hebben. Een broer van Ice mocht ik al verschillende malen gadeslaan tijdens het werken. Zowel op dummy als op wild. Machtige Flatcoat. Bevestigde bij deze dat ik de juiste keuze gemaakt had.

Ik ben Inka enorm dankbaar dat ze van dezelfde mening is toegedaan. Ook zij is overtuigd van de mooie combinatie die haar reu en mijn teef maken. Ice is nog een hele jonge reu. Net twee geworden. Er is nochtans al zeer veel belangstelling voor hem. Maar Inka is erg selectief. Wil hem niet inzetten op om het even welke teef. Ze stelt haar criteria bijzonder hoog. Het feit dat Gun-Gun haar goedkeuring kreeg, vertelt op zich hoe hoog Gun-Gun aangeschreven staat. Het was voor zowel Gun-Gun als voor Ice 'de eerste keer'. Heel binnenkort weten we of ze samen voor nageslacht zullen zorgen.

Uit dit nest blijft er een pup. Definitely. Ik ben te verliefd op dit koppel. Heb ook al een naam ;-) Maar die hou ik nog tot aan de geboorte van deze kleintjes voor mezelf. Mijn verwachtingen liggen hoog. Ice en Gun-Gun trainden wat samen. Inka en ik hadden een fijne helpster die maar al te graag dummy's wou opgooien. Want ze verlangt mee naar hun nageslacht. Zit net zoals ik en nog een paar andere mensen geduldig te wachten op hun komst. Zij was het die opmerkte dat het zo gemakkelijk was om te weten hoe hun pupjes zullen zijn, we hoefden enkel maar naar hun tweeën te kijken.  

 Foto genomen door Inka Heller op 26/01. De dag van 'the making of ...'

 

Sabine Sintobin, 10/02/2017

 STAMBOOM PUPS

Flatgold's Fire 'n Ice     Rayvik Loisgte     Guy Fawkes      Tarncourt Gorse
      Dark Enigma
     Atbarlaston Hellibore      Mistyalpine Snapdragon
      Trioaks Daisy
     Flatgold's Burning Flame     Warresmere Heath Rustic of Collarm FTA      Keveral Eleven of Warresmere FTA
      Polka Popsy
     CH Warpersmoss Fusilier FTA      Camp Night Sky of Twill
      Gaewill Cascade of Warpersmoss
Flat-Hunter's Strilie Eye CandyBjugel's Pearlocean StrikeBjugel's Easymont OceanBjugel's Djuelpisker Monty
Bjugel's Chibo Easy Rider
Bjugel's Joybrook PearlVaringo Stormbrook
Bjugel's Djuelpisker Joy
Flat-Hunter's Jagwen Billie JeanHolly Hunter's JasparVaringo Sweet Repose
Bjugel's Djubrook Holly
Flat Trial Wenvo GwenFoldager's Mondi Vogue
Black Speed Wendy

Pedigree 5 generaties.pdf

 

 

Flat-Hunter's Strilie Eye Candy
(Gun-Gun)
 
(Ice)
Geboren : 03 mei 2013 Geboren : 10 januari 2015

 

HD B, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij

Show :

2013 Clubmatch Ardooie

Beste Baby

Certificaat toelating LOSH- Fok

 

Sociabilisatietest

 

Nationaal Gehoorzaamheidsbrevet Sint-Hubertus

 

Basis-en Africhtingsbrevet

Sélectif B (F)

B-diploma (Nl)

WT B1, 2e plaats (Nl) (93/100)

TeamWT Zichem5e plaats (43/50)

WT Terhills team, 4e plaats (234/300) Individuele score : 100/100

WT Zichem Finale'16 Beginners, 2e plaats (95/100)

CGT Drogenbos Novice, 2e plaats (79/100)

Workshop Bobby Robertson

 

 

 

HD A, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij

Show :

Jüngstenklasse, DRC FCR SRA in Luhmühlen 2015: vielversprechend, Platz 1

Jüngstenklasse, DRC SRA Winnenden 2015: vielversprechend, Platz 1

Jugendklasse, DRC SRA Aichach 2016: sehr gut

 

 

 

 

Dummyprüfung : APD/R Anfänger

Jagd. Jugendprüfung : JP/R

Markprove B (Beginners)

Workingtest Schnupper :

Butzale ond Käpsele 2016, vorzüglich (v/v/v/v/v)

Workingtest A :

WT Kleiner WT Ringstedt 2016, sehr gut (15/17/18/15/20)

WT 1.WT Mainschleife 2016, sehr gut (19/20/19/12/18)

Wasser WT Gründeln im Forst 2016, vorzüglich (19/19/20/18/15), Platz 3 n.S.,Judge's Choice