Babyblues 19 (Gun-Gun en Finn)

01/06/2021 - dag 50 : gewichten 

31/05/2021 - dag 49 :

30/05/2021 - dag 48 :

29/05/2021 - dag 47 : Meer dan geslaagd dit avontuur voor de pups en deze foto van de pups. Ze staan in volgorde van ouderdom ;-) Ik bedoel ze hangen met de oudste op uiterst links en de jongste op uiterst rechts. Het 'Uventet'-nest. Uventet Smoking Gun of Perfect Promise, Uventet Tonic Fever of Perfect Promise, Uventet Snowflake Blizzard of Perfect Promise, Uventet Nordic Breeze of Perfect Promise, Uventet Serendipity of Perfect Promise, Uventet Viking Spirit of Perfect Promise, Uventet Regal Treat of Perfect Promise en Uventet Bombshell of Perfect Promise. 

Foto courtesy of All Nature Photography. 

28/05/2021 - dag 46 : Bezoek van dierenarts.

27/05/2021 - dag 45 : 'The making of' oftewel hoe ik als fokster van deze lieve kleintjes mij in alle bochten mag wringen ;-) Het 'Uventet'-nest ging gisteren op stap met Elke Braet - All Nature Photography. Als decor kozen we simpelweg voor hun roots. Uit een Deense mama en een Noorse papa maar geboren in Vivenkapelle, Damme. We trokken naar Damme dus ;-) Of hoe onverwacht een klassieke locatie voor onverwachte foto's kan zorgen ;-)

Er zal er ook wel eentje bestaan van de vier meisjes samen maar deze is er alvast één van de vier mannetjes. Donkergroen, donkerblauw, lichtblauw en rood.

26/05/2021 - dag 44 : Gewichtstabel van hun 6 e week. Zo ongeveer tienmaal groter dan toen ze geboren waren. Ze moesten ook opnieuw een antiwormmiddel slikken en hun nagels gingen wederom van iets te lang en te scherp naar iets minder lang en even scherp ;-) 

25/05/2021 - dag 43 :

Uventet  Regal Treat of Perfect Promise

24/05/2021 - dag 42 :

Uventet Viking Spirit of Perfect Promise

23/05/2021 - dag 41 : 

Uventet Nordic Breeze of Perfect Promise

22/05/2021 - dag 40 : Hier sneeuwt het niet vaak. Zo ook niet deze winter. Het witte poeder kwam 1 dag uit de lucht gewaaid maar het bleef niet eens liggen. Jammer want honden vinden sneeuw megaleuk. Groot was dus de verrassing toen Gun-Gun besloot te gaan daten met Finn. We hadden een eind te rijden en daar lag wel sneeuw ;-) Veel sneeuw. Twee dagen op rij mochten ze hun paringsdans in een wit landschap beoefenen. Hun baasjes hadden koude voeten en de wind zorgde snel voor afkoeling van de rest van hun lichamen maar ze stonden wel in een prachtdecor ;-) Als herinnering aan deze succesrijke gebeurtenis dankt hun eerste zoon zijn naam ;-)

Uventet Snofwflake Blizzard of Perfect Promise

21/05/2021 - dag 39 : Danskes verjaardag ! Ze mag 12 hondenkoekjes op ;-) Een dag vóór ze 4 werd, in 2013, gaf ze leven aan haar eerste kleintjes. Was een maandag, die van Pinksteren. Ze zorgde voor 1 van Lucs zaligste momenten in zijn bestaan. Wat had hij naar die Monkeys (het 'Monkey'-nest) uitgekeken. Onze Monkey Dans die 10 kleine aapjes het leven schonk ;-) Eigenlijk was ik erg origineel om Danske om te dopen naar 'Monkey Dans' toen we met haar als pup de terugreis uit Denemarken ondernamen ;-) Zou ik royalties kunnen vragen ? Speciaal voor jou, Danske, dit liedje ;-) Dat jij nog maar veel mag dansen en nog lang die zotte monkey mag zijn ;-) 

20/05/2021 - dag 38 : Tuurlijk kregen ook de mannetjes van het 'Uventet'-nest elk een eigen naam. En tuurlijk ook één zorgvuldig bedacht. Maar ik vertel ze jullie nu nog niet ;-) Om dit nest voor te stellen, vond ik het leuk om het verjaardagscadeau die ik voor mijn knuffelcontact kocht terug te vragen. Dominique verjaart 4 mei, ik overhandigde het haar die dag en zei er gelijk bij dat ik het nog nodig zou hebben ;-) En dat de pupjes er niet op zouden plassen ;-)

Het IJslandse schaap is een directe afstammeling van de schapen die door de Vikings naar IJsland gebracht werden. Ze werden de sleutel voor overleven, ze geven wol en voedsel. Zonder zou IJsland onbewoonbaar geweest zijn. Het is een uniek ras, die zonder inmenging van andere rassen al eeuwen op het geïsoleerde eiland leven. De wol die ze produceren is niet vergelijkbaar met dat van andere rassen en is een combinatie van binnen en buiten wol. De buitenste is bestendig tegen regen en vocht. De binnenste draad is zeer fijn, zacht en isolerend tegen de kou. Een IJslands schapenvacht is een sieraad voor het interieur. Erg passend als decor voor dit uitzonderlijk nestje ;-)

Ze gingen er op voorbije maandag, op 17 mei. Elk apart. En in duo. Vandaag de duoresultaten ;-)

 

Duo rood en geel

Duo donkergroen en oranje

Duo paars en donkerblauw

Duo lichtblauw en roze

19/05/2021 - dag 37 : Later, veel later ;-), 't is te zeggen, in hun periode naar puber worden toe, zullen ze ongeveer 1 kilo per week verzwaren. Nu nog niet, nu absoluut nog niet ;-) Nu amper een slordige 700 gram ;-)

18/05/2021 - dag 36 : Wisten jullie dat haar paps, Tercinta too sad to be bad, Finn voor de vrienden, 2e werd in the yearling class op Crufts ? Crufts is de grootste show ter wereld in zijn soort. Jaja, de Uventet kleintjes 'hunne' vader is een hele mooie jongen. Als je in de UK op de grootste hondententoonstelling ter wereld eventjes 2e in je klasse mag worden, amai zulle, dan mag je er best wezen ;-) A very attractive woman, zo kun je zijn jongste wel noemen. Knipoog naar d'r knappe papa. En haar naam refereert daarbij ook naar een 'unexpected and surprising event' ;-)

Uventet Bombshell of Perfect Promise

17/05/2021 - dag 35 : De uitleg klinkt zoveel mooier in het Engels. The occurence and development of events by chance or beneficial way. 'A fortunate stroke of serendipity'. Finding something beautiful without looking for it. Ik kon bij dit nest toch niet anders dan er eentje deze naam mee te geven toch ;-) En wie de film met deze titel niet mocht kennen, zoek hem een keertje op en laat jullie een avond betoveren door die 20 jaar oude heerlijke romantische komedie. Niet makkelijk uit te spreken woord maar o zo schattig passend bij dit zoet kind van Gun-Gun en Finn.

 

Uventet Serendipity of Perfect Promise

16/05/2021 - dag 34 : Eén van de meiden zal Ginn heten. Een woordspeling met de namen van haar mama en haar papa. Gun-Gun en Finn ;-) Laat nu de toekomstige eigenaars van Ginn verzot zijn op de drank met dezelfde naam zonder de laatste letter. Ze hebben een prachtige verzameling flessen staan ;-) Of deze paarse nu daadwerkelijk Ginn wordt, dat is nog niet zeker. Maar ik liet mij wel leiden door deze roepnaam om één van de dametjes haar naam te bedenken. 

Uventet Tonic Fever of Perfect Promise

15/05/2021 - dag 33 : Dat zij samen het 'Uventet'-nest zijn, dat vertelde ik eerder. Welke naam ik voor hen individueel bedacht, komt er nu en de volgende dagen aan ;-) 'Uventet', het onverwachte ... Dat Gun-Gun nog een keer mama zou worden, is meer dan onverwacht. Dat ze het met een Noorse man goed zou vinden, was ook niet meteen voor de hand liggend ;-) Ik maak er effectief altijd werk van om mijn pupjes met een passende naam te dopen. De allereerste van het allerlaatste nest, een meisje dan nog wel, moest voor mij een link hebben met haar allerliefste mama. Ze is het harde bewijs dat ze deel uitmaakt van dit onverwachte gebeuren ;-) 

The term 'smoking gun' is a reference to an object or fact that servers as conclusive evidence of a crime or a similar act, just short of being caught in flagrante delicto. 'Smoking gun' refers to the strongest kind of circumstantial evidence, as opposed to direct evidence.

Uventet Smoking Gun of Perfect Promise

14/05/2021 - dag 32 : Met mijn smartphone dit beeld genomen. Vind het zo lief. Bubbles die gewoon graag grote zus wil zijn en het liefst bij de kleintjes wil gaan liggen. Het gaat haar goed af die rol. Helemaal verliefd op mijn kleintje ;-)

13/05/2021 - dag 31 : In gezelschap of als solitaire, spel is altijd fun fun ;-)

12/05/2021 - dag 30 : We zijn al een paar ;-) nesten verder dan toen. Zij 2'en zijn een zoon en een dochter uit mijn allereerste nest. Van Bailey. Over 9 dagen zouden ze 11 geworden zijn. Câlienemiene vertrok eerder, zij was het pupje die ik gekozen had om te blijven. Wellicht koos zij mij hoor ;-) Ze was zo'n leuk lief kind van Bailey. Vandaag is Jazz om 10h10 onverwacht thuis in de armen van zijn baas overleden. Een mooiere plek om te gaan bestaat er niet voor een hond. Dank jullie, Jo en Katrien, om mijn 'Just a Catch of Perfect Promise-pupje', mijn lichtgroen kleintje zo'n warme plek te hebben gegeven al die jaren ertussen. 'Jazziepoe' werd hij liefdevol genoemd. Zou hij nu samen met zijn mama en Câline verder rondhollen op en tussen de wolken ? Het is en blijft een mooie gedachte ...

Jazz en Câline. Juli 2010.

11/05/2021 - dag 29 : De weken vliegen voor-bij en de grammen vliegen er-aan ;-)

10/05/2021 - dag 28 : De voorbije dagen mochten de pups - geheel volgens de coronaregels - gelukkig was het mooi weer - geknuffeld worden door enkele toekomstige baasjes. Tuurlijk is iedereen die aan het wachten is op één van die kleintjes benieuwd naar hen. En is het een spannend moment om hen voor het eerst in het echt te zien. Deze foto dook ik op uit 'mijn Gun-Gun archief'. Is er eentje van op een working test in Anzegem georganiseerd door Retrieverclub Will to Please. Van toen wedstrijden nog mochten plaatsvinden ... Met moederdag in het achterhoofd vond ik deze een geschikte foto om haar te eren. Gun-Gun is een topmama én een topcarrièrevrouw. Waarom ik speciaal deze foto koos ? Wij twee als team. Gun-Gun wordt uitgelijnd op een blinde apport. En samen brengen wij die dummy binnen. Dit kostbaar momentje werd in beeld genomen door Bart Augustijns. Die vele working test edities als amateurfotograaf onze club mooie beelden van werkende Retrievers bezorgde. Diezelfde Bart en zijn vrouw zaten deze avond in onze tuin met de 8  beurtelings op schoot en in de armen. Eén van de mannetjes mag over enkele weken bij hen gaan wonen. 

09/05/2021 - dag 27 : Deze is een foto van 6 jaar geleden. Ze vierde toen haar eerste verjaardag. Ze zit links vooraan ;-) Het gaat over Noodles. Twee dagen geleden is ze ook nog eens loops geworden. En we gaan er deze keer voor. Het was even zoeken hoe we het voor elkaar zouden krijgen. Haar en haar loverboy bij elkaar krijgen. Maar voor ieder 'probleem' is er wel een 'oplossing'. Ik kom er later op terug ;-) Corona mag het ons misschien moeilijk maken maar niet onmogelijk.

Op de eerste rij Noodles en Bailey, op de tweede rij Danske, Câline en Gun-Gun

08/05/2021 - dag 26 : Voor het eerst grasgekriebel aan hun buik. Het was achteraf des te dieper wegdromen van alle nieuwe opgedane indrukken.

07/05/2021 - dag 25 : Ik denk niet dat ze zich vervelen ;-) Ze hebben nog zoveel om te ontdekken. Pootje per pootje ;-)

06/05/2021 - dag 24 : Dit heeft niets met het nest van nu te maken maar ze zijn wel de spilfiguren van mijn vorig nest. De helft van het 'Target'-nest met hun mama en papa. Samen op fotoshoot voor een familieportret. De andere 4 wonen te ver weg. Het lukte niet om even op en af te rijden en ook, ik weet niet of dat ons zou gelukt zijn, met nog vier extra ;-) Deze uitdaging gingen ze bij Silkfoto aan. Jeroen en Silvia hebben een Love-pup en een Toyboy-pup dus ook voor hen was het familie die op shoot kwam ;-) 4 pubers van 8 1/2 maanden bij elkaar zetten in een fotostudio, Silvia en ik hebben het geweten dat ze in hun puberale fase zitten. 2 zonen en 2 dochters en hormoontjes daarbovenop ... Amai, was geen gemakkelijke klus want geen enkel baasje die mee mocht naar binnen hé. Maar Jeroen bewijst dat hij een kei is in zijn vak. Familie maar toch 6 verschillende huishoudens bijeen.  Was dolle pret voor dat jong geweld om elkaar terug te zien. Toch konden ze even hun manieren houden en o.a. deze foto is het prachtige resultaat. Palmyre en Bullet mogen tevreden zijn van hun kroost. Ik, als fokster, ben het absoluut.

Van links naar rechts : papa Palmyre, Trouble, Tosca, mama Bullet, Maurice en Brinca

05/05/2021 - dag 23 : De derde weekgrafiek al ;-)

04/05/2021 - dag 22 : Al mijn dames hebben een eigen plekje in mijn hart. Gun-Gun is op haar beurt die meer dan speciale flatcoat voor mij. Ze was bedoeld om met Luc een eenheid te vormen. Zij zou door hem getraind worden, zij zouden samen een team worden. Luc had - op 1 juni 2013 - op zijn pc zitten zoeken naar een vlucht naar Kopenhagen om 'zijn' pup te gaan bezoeken. Hij zag het helemaal zitten. Het komende weekend naar Denemarken, het weerzien van veel fijne vrienden, het ontmoeten van zijn kersvers hondje, nog niet wetend wie ze zou worden ;-) Een paar uren later reed ik achter de ziekenwagen aan. Lucs leven hing lang aan een zijden draadje. Eén van de beslissingen die gemaakt moest worden in die onzekere volgende weken, was het al dan niet naar hier halen van Gun-Gun. Gelukkig kunnen we Mickey, de fokker van Gun-Gun, vriend noemen. Hij gaf mij tijd. Hij zou zijn eerste keuze voor ons reserveren. Gun-Gun is alles wat je van een fantastische hond mag/kan verlangen. Op alle vlakken. Door Lucs hersenbloeding is Gun-Gun niet met Luc aan de slag kunnen gaan. Maar met mij. Ik en zij zijn een duo geworden. Ze is de prachtige harige vriendin van mij. Ze vierde gisteren haar 8e verjaardag. Met een me time moment aan zee. Een us time moment ;-) We doen dat regelmatig hoor. Maar deze dag wel op de foto vereeuwigd.

                                           Noodles, Bullet, Thumbs, Bubbles en jarige Gun-Gun

03/05/2021 - dag 21 : 'Fijne verjaardag aan onze mama Gun-Gun. We waren superflink hoor tijdens de autorit. We werden in groepjes van 3-3-2 telkens over en weer naar onze fotolocatie gereden opdat jij ons niet te hard missen zou en opdat wij deze expeditie als iets prettig zouden mogen ervaren. We hebben ons voorbeeldig gedragen. Je mag fier zijn. Je oudste dochter is de enige die een klein beetje - echt een heel klein beetje - geluid maakte tijdens de heenreis maar niemand van ons vond de buitenwereld eng. Mams, zorgden we nu voor een megaleuke verrassing ?' Ik zet Gun-Gun in de bloemetjes vandaag door haar pups in de bloemen te zetten. Nogmaals ;-) Ook narcissen zijn prachtige aankondigers van de lente. Dubbele narcissen zorgen voor een dubbel vrolijk feestgevoel ;-)  

02/05/2021 - dag 20 : Luc en ik zijn aan ons 'ijzeren' huwelijksverjaardag gekomen. We kennen elkaar al van in de ijzertijd. Is misschien daarom ;-)

01/05/2021 - dag 19 : 'What a beautiful day (hey hey) I'm the king of all time and nothing is impossible in my all powerfull mind'. We kunnen er niet omheen. De serie 'Dertigers' 3e seizoen speelt op televisie en of je er nu naar kijkt of niet, dit liedje vang je ergens wel gewoon een keer op tegenwoordig ;-.) Maar bij deze een mooie dag om jullie het nest voor te stellen. De maand mei is het begin van veel leven. Wij hebben 3 jarigen in ons gezin deze maand. Eerste in de rij Gun-Gun. Dan Noodles. En dan onze Monkey Dans. Danske wordt 12 over 3 weken. Die 12 moet lukken. Het cijfer 13 zal ze niet halen. We zijn gewoon blij met iedere dag erbij. Zolang ze het zelf maar fijn vindt. Revenons à nos moutons ;-) Het jong leven dat hier kwiek rondloopt. Jaja, mag het absoluut als kwiek benoemen. In nog geen 3 weken tijd. Zot, zot, zot hoe snel pupjes evolueren. Dus onze schaapjes krijgen een nestnaam beginnend met de letter 'U'. Zo hoort het dit jaar volgens de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Stamboomnamen zijn in België gelinkt aan het alfabet en schuift ieder jaar een letter op. De moeilijkere, zijnde 'u, v, w, x, y en z', komen eraan ! Quel calvaire ;-) Het was niet de bedoeling dat Gun-Gun nog een nest zou hebben, we zouden het als een onverwachte situatie kunnen stipuleren. Normaal zou er van deze pups geen sprake geweest zijn. Wil niet zeggen dat ik niet ongelofelijk blij ben met hun aanwezigheid. Het zijn schatjes. Tot nog toe ;-) Ik zocht dus naar een naam voor dit nest die dat onvoorziene, zo eigen aan hen, kon uitdrukken. Deze pups zouden als het 'Unexpected'-nest door het leven kunnen gaan niet ? Niet ;-) Was te eenvoudig ;-) Ik bedacht een nog specifiekere naam. Overtuigd dat zij de enigen in België zullen zijn met deze naam ;-) Mama Gun-Gun is geboren in Denemarken. Papa Finn komt uit Noorwegen. 'Unexpected' in zowel het Deens als in het Noors is ... 'Uventet'. Voilà, ze zijn met 8, vier meisjes en vier jongens en samen vormen ze het 'Uventet'-nest. Origineler - voor dit origineel nestje - kon ik niet gaan ;-)

30/04/2021 - dag 18 : Voor het eerst, na het geboortemoment van deze 8, mocht Gun-Gun terug mee naar zee op wandeling. Ze hield zich vrij rustig - hard rennen met twee hangende tepelrijen zal niet echt comfortabel aanvoelen ;-) - maar haar blik was toch die van een gelukzalige. Ze is een topmama, maar even realistisch blijven, ze ligt niet meer constant bij haar kleintjes. Die niet meer zo klein zijn trouwens. Menige elleboogstoten komen te pas om tussen de voor- en achterpoten van mama te passen met zijn allen.

We kunnen er niet onderdoor, we kunnen er niet overheen. Alhoewel ;-)

29/04/2021 - dag 17 : Dat is vreemd, kool groeit helemaal niet zo snel. Hij doet er 3 of 4 maanden over om volledig tot wasdom te komen. Dus om nu te zeggen dat iemand groeit als kool, zou eigenlijk betekenen dat iemand langzaam groeit. En toch wordt van iemand die ineens heel snel is gegroeid gezegd dat hij groeit als kool. Waar komt die gezegde toch vandaan ?

De kool is vooral te vinden in kustgebieden, hij kan namelijk goed tegen zout en harde wind. De kool is al een zeer oude groente. Twee hypothesen omtrent het verbouwen van kool. De eerste is dat deze plant zo'n 4800 jaren geleden voor het eerst rondom de Middellandse Zee werd verbouwd. De tweede is dat hij in de Keltische cultuur reeds voorkwam en dat zou betekenen dat hij intussen 5200 jaar oud is. 

Nu blijkt dat die vier maanden in de groententeeltwereld helemaal niet zo lang is. Juist vanwege die korte groeitijd, is de kool in armere streken een plant geweest die snel voor voedsel zorgde, voornamelijk in de winter.

Aardappelen doen er bv vijf maanden over om te volgroeine en suikerbiet en witlof hebben twee jaar nodig om tot volle wasdom te komen. (Bron : 'Witte kool' by Rasbak)

Er kan dus gesteld worden dat deze pupjes groeien als kool : ze groeien verdomd snel ;-)

28/04/2021 - dag 16 : De vier 'jongste'. Een meisje, twee jongens, een meisje. Ze kregen hun eerste ontworming, hun eerste manicure en hun eerste pedicure. Sommigen wilden jullie dit duidelijk aantonen ;-)

27/04/2021 - dag 15 : Bloesem heb je maar een hele korte tijd. Pupjes zijn maar een hele korte tijd klein. Als ik de combi van beiden kan maken voor een fotosessie, dan maak ik die graag. Twee weken geleden kwamen ze net piepen. Nu hebben ze al piepoogjes ;-) Voor wie het onderhand nog niet zou weten, de kleur die als kader dient rond de foto geeft telkens aan welke pup op de foto staat afgebeeld. Vandaag de vier 'oudste'. Twee meisjes, twee jongens.

26/04/2021 - dag 14 : The circle of life

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Bailey,Thumbs, Gun-Gun, Noodles, Bullet, Bubbles, Satu en Danske

25/04/2021 - dag 13 : Een pup is zo'n beetje het snelst groeiende zoogdier ter wereld. Ik ben het niet die dat zegt. Ik hoef het ook niet te staven. Zij zorgen zelf wel dat jullie deze stelling als voor waar aannemen ;-)

24/04/2021 - dag 12 : Multitasken. Kindjes eten geven en tegelijk een beetje recupereren van de zware taakinhoud dat het prachtige woord 'mama' met zich meebrengt.

23/04/2021 - dag 11 : Het hoeft niet altijd een donut te zijn. Het lichaam van een pluche olifant kan zeker weten ook fungeren als snoezelplek.

22/04/2021 - dag 10 : De eerstgeborene en tot nu de zwaarste. Dat als meisje ;-) Botst ze even tegen haar vier broers op. Wellicht wordt ze ingehaald. Wens het haar toch toe ;-) Deze ochtend gans leuk een rond getal. Kwalitatief een erbarmelijke foto, kweethetwel ;-)

21/04/2021 - dag 9 : Cijfertjes vertellen iets. Een grafiek vertelt hetzelfde. Op een andere manier ;-) Altijd fijn om ook via een curve beeld te krijgen van hun groeiproces. 

20/04/2021 - dag 8 : Schreef ik een week geleden een beetje verbloemd dat het dikkerdjes zijn ? Ik wil ze altijd verdubbeld hebben in gewicht na 10 dagen. Deze zijn quasi twee keren zichzelf na één week op de wereld. Ze groeien dus heel erg goed ;-) 8 kiddo's voor Gun-Gun, het gaat haar subliem af, ze is grotere kroosten gewend geweest. Hoewel 8 ook geen klein nest te noemen is hé. Zelf ziet ze er stralend uit. Wat een geweldige kersverse mama look heeft ze. 

19/04/2021 - dag 7 : Hangjeugd ... Jongeren die langdurig op een bepaalde plaats in de openbare ruimte verblijven. Soms worden hiervoor speciale hangplekken ingericht door gemeenten. De definitie klopt grotendeels ;-)

18/04/2021 - dag 6 : Ik wens het iedere hond toe ; een kussen in donutuitvoering als lekker plekkie om te rusten. Heel wat OPP-flatjes hebben er een grote versie van thuis, zo ook onze dames. En de kleintjes op hun beurt krijgen meteen mee dat het zalig liggen is erin/erop/erover. Zo dus, toekomstige eigenaars van 1 dezer pupsels, jullie hebben nog even tijd om er ergens één te bestellen ;-) Een grote dan wel hé.

17/04/2021 - dag 5 : Wat ik gisteren over dat kleine meisje met een gele kleur op d'r poep schreef, geldt ook voor haar mama. Ik denk dat ik mag schrijven dat Gun-Gun perfect weet dat ik haar doodgraag zie. En ze heeft meer dan gelijk. Ik hoop dat ze het weet maar vooral dat ze het voelt. 

16/04/2021 - dag 4 : Zij hoeft niets meer dan dit te doen om mij compleet murw te maken. En stapelverliefd. En sprakeloos.

15/04/2021 - dag 3 : Gun-Gun en haar pups. Een beeld dat zo mooi is. Een beeld dat uniek is daar Gun-Gun vorige winter gecastreerd zou worden. In plaats daarvan heeft ze een extra nest. Het maakt me blij dat zij opnieuw 8 gezinnen erg gelukkig mag maken.

14/04/2021 - dag 2 : Vertrouwde setting. Kleur roze voor onze eerstgeborene van het nest, een kleurveeg op de poep voor de meisjes en één in de nek voor de jongens. Ferme kadetten. Oftewel ferme bolletjes van pups. Pateetjes als omschrijving kan ook ;-)

13/04/2021 - dag 1 : geboorteverhaal volgt.

12/04/2021 :  Twee maanden geleden kreeg ik onderste toegestuurd toen ik bijna terug thuis was met Gun-Gun. Zij had net met Finn gedanst. Niet stiekem. Nu blijkt meer dan ooit dat dit echt de dag was waarop hun kleintjes 'conceived' werden. Want Gun-Gun zal niet wachten tot de 14e. Ze komen morgen ! We staan absoluut klaar om hen te verwelkomen ;-)

11/04/2021 : 7 april gaf ons dit beeld. Nog even en we zien ze in een andere gedaante ;-) 

10/04/2021 : Het was hier een hele tijd stil ... niet dat we stilgezeten hebben ;-) Maar er komt dus verandering. Zal mijn best doen om ook van deze aankomende kleintjes een verhaal te schrijven. Weldra, heel weldra zullen ze komen. Gun-Gun zag 8 weken geleden voor het laatst Finn. Wanneer de bevruchting plaatsvond, weten we nooit exact. We weten in hun geval dat beide amoureuze settings tot resultaat leidden. Op 12 en op 13 februari, bij een sneeuwdecor, was het intense liefde tussen hen twee. Ik ga voor 14 april als geboortedag. Zou het fantastisch vinden, mochten ze dan beslissen om af te komen. Aiko, onze Akita, viert haar 14e verjaardag dan. Weldra weten we het of het een feestdag in het kwadraat wordt ;-)