Stamboom van het 'PowPow'-nest

 

Er staat ons in 2016 misschien een tweede nest te wachten. Zonen en dochters van Câline met Sky. Câline werd loops 30 augustus. We mogen op het moment van schrijven weldra richting Vlaardingen. Ja want ik kies opnieuw voor Sky als dekreu. Sky is de papa van het Please-nest. Hij heeft mij machtig bekoord. Ik ben helemaal verliefd op zijn nakomelingen die hij met Danske heeft. Eén van hun dochters verbleef de voorbije zomervakantie voor zo'n dikke twee weken bij ons. Please Be my Sexy Galaxy of Perfect Promise anders ook met Iota aangesproken, is een heerlijk kleintje. Actief, leergierig, enthousiast, lekker - zoals het op haar leeftijd hoort - ondeugend, flokkont en lief. Ik kan nog wat mooie woorden aan haar karakter vuilmaken hoor ;-) Hoe dan ook, ik had al voordien tegen Maaike gezegd dat ik Sky nog wel een keer zag zitten als partner voor één van mijn andere meiden. Voor Câline dus. Iota zorgde met haar complete puppyonschuld ervoor dat ik niet meer hoefde te twijfelen over wel of niet Sky.

Had echter niet gedacht dat we zo snel aan puppyplanning zouden doen. Câline ging naar mijn mening, uitgaande van de 8 1/2 maanden cyclus die ze heeft, pas over 2 1/2 maanden zin krijgen in een man. Ze moet het begrepen hebben dat we Sky zo'n toffe reu vinden en ze zal zich die kans om met hem voor nageslacht te zorgen niet willen mislopen hebben ;-) Eigenlijk was het de bedoeling om eerst het nest van Gun-Gun groot te brengen. Want dan had ik gewacht op Câlines volgende loopsheid. Het loopt een beetje anders en ik vind het niet erg.

Liever een tweede nestnaam met een 'P' te moeten bedenken dan twee met de 'Q'-letter hou ik mij voor. Als Câline en Sky voor de klap op de vuurpijl zorgen dan zou ik wel eens een heel plezant verjaardagscadeau kunnen krijgen van die twee. Negen jaar geleden, op mijn geboortedag, kwam Bailey - Câlines mama - op de wereld. Hoe onwerkelijk gaaf zou het zijn om de geboorte van deze kleintjes te mogen aankondigen op 15 november. Om dit verwezenlijkt te zien, mag Câline op dit ogenblik nog niet aan het ovuleren zijn ;-)

Het totaalpakket moet kloppen bij mijn keuze voor een bepaalde reu. Naast zijn fantastisch karakter, zijn aangeboren werkaanleg en zijn 'good looks' speelt het voor mij ook mee dat ik het met de eigenaar van de desbetreffende reu prima kan vinden. Is van ondergeschikt belang maar is des te fijner niet ? Ik hoef het niet meer te hebben over hoe leuk ik Sky vind. Dat kwam al aan bod in de vorige nestplanning. Toch wil ik langs mijn neus weg jullie aandacht vestigen op de schattige groepsfoto's op deze pagina ;-) Câline en Sky, elk met hun familie.

Ik ga in plaats van Sky de hemel in te prijzen, Maaike, mede-eigenares van Sky, in de bloemetjes zetten. Als het op stambomen aankomt, heeft zij, net als de hondencombinaties die ik bedenk, er één om U tegen te zeggen. Haar mama, Marijke, was een schat van een vrouw. Nooit heb ik haar iets verkeerd over iemand horen zeggen. Wat een wijsheid had ze. Altijd klaar om een ander te motiveren in de juiste richting. Zonder bemoeial te zijn. En wat een lieverdje met een immens groot hart. Als zij geen engel is geworden, dan bestaan er geen. Ik ben trots dat ik haar gekend heb en dat ik een deeltje van haar levensweg mee mocht bewandelen. Papa Willem Kort. Kan ik kort over zijn : zo zijn er geen twee ;-) Hij houdt zich kranig. En gaat ervoor op zijn manier. Grote bewondering voor deze flatcoatman.

Maaike is uit dat uitstekende hout gesneden. Daarbovenop is ze een voortreffelijke voorjaagster met een brede kennis over het flatcoatras en alles wat erbij komt kijken. Supertof dat Sky onder haar vleugels zit ;-) We hadden een zeer prettige samenwerking tijdens 'the making of' van het Please-nest. Ik kijk ernaar uit om een dergelijk avontuur opnieuw samen met haar te beleven.

 

Sabine Sintobin, 08/09/2016

 

 

 

STAMBOOM PUPS

Marine Groove from Destiny's ChildFlat Garden's Sigfred XVIIIBlack Mica's That's PricelessBranchalwood Aylancoll
Black Mica's That's for Sure
Flat Garden's Mathilde IXCaci's Hell of a Lot
Flat Garden's Astrid VII
Toffedreams True ReligionWithybed Texas RangerThe Sorcerer's Apprentice from Jaeva
Withybed Miss Montana
Toffedreams Dream TeamToffedreams MicMac Pow-Pow
Toffedreams Isle of Jura
Just a Jewel of Perfect PromiseFT CH à l'anglaise Trioaks Forever ZealousBlackrake Otello of CollyersFenrivers Reedmace
FTW Moonlight Padarn
Aughnaleck Katie of TrioaksGunmakers Eriksay
Irvinstown Princess
FTA Dark Devotion Hip Perfect PromiseFTA Dark Devotion Hip Easy ExcelBelsud Brown Capers
FTA-Multi CH Dark Devotion Blue Bristish Bluff
FTA Dark Devotion Island ImpactMulti FTCH Reltub Black Velvet
FTCH-Multi CH Aughnaleck Dutch D'Votion

Pedigree 5 generaties.pdf

 

Just a Jewel of Perfect Promise
(Câline)
 
(Sky)
Geboren : 21 mei 2010 Geboren : 14 april 2011

 

HD A, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij

Sociabilisatietest

Certificaat toelating LOSH-Fok

Nationaal Gehoorzaamheidsbrevet van Sint-Hubertus

Basis- en Africhtingsbrevet

Sélectif B (F)

B-diploma (Nl)

 

 

HD A, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio niet vrij

 

 

 

 

Retrievertest

B-diploma