Stamboom van het 'Please'-nest

Danske bewees nog maar eens haar bijnaam niet gestolen te hebben. Onze Monkey Dans is, veel eerder dan je van haar mag aannemen, loops geworden. Woensdag 03 februari namelijk. Liet ze 8 1/2 maand tussen deze keer. Wat héél weinig is voor haar. Dat onlangs Noodles en erna Câline 'in heat' waren, zal wel een rol gespeeld hebben. Jamais deux sans trois zeggen ze in het Frans. Misschien voelde Danske heel sterk dat Sabrina klaar is om opnieuw een dochter van haar in huis te nemen en heeft ze zich wat gerept. En ze zal het ook wel gehoord hebben dat er nog wat 'oude' bekenden heel erg uitkijken naar een tweede flatcoat. Bij deze zal Valentijn voor Danske een hele speciale worden ;-) 14 februari zou wel eens haar topmoment kunnen wezen ...

Diegene die hopelijk raak zal schieten, liefdespijlen hé ;-), is Sky. Hij wekte al lang mijn interesse. En toen ik hem mocht ontmoeten, was ik enkel maar gecharmeerd door zijn présence, zijn karakter en zijn werklust. Sky woont bij Isabel - die ik (nog) niet ken - en heeft als mede-eigenaar Maaike Kort. Haar ken ik uiteraard ;-) En als het op haar honden aankomt, vertrouw ik haar volledig. Ze is niet iemand die de verhaaltjes over hen mooier maakt dan ze werkelijk zijn. Net daarom dat Sky mij altijd geïntrigeerd heeft. Er zit zoveel potentieel in dat mannetje ! Het hoe en wat van Sky is hier te lezen. In levende lijve voldeed hij aan alle criteria die ik vooropstelde. Ik zag hem bij Maaike thuis. Niet zijn leefplek dus. In deze 'andere' omgeving gedroeg hij zich hoffelijk, uiterst gemakkelijk, niet opdringerig en heel lief naar mens en overige flatcoats aanwezig.

Eenmaal buiten was hij in zijn nopjes. Sky liet zien dat hij wat in zijn mars heeft en dat hij duidelijk zin heeft om dummy's binnen te brengen. Met een enthousiasme waar ik alleen maar om kan glimlachen. En dat Maaike hem aangelijnd moest houden, want anders zou hij veel te snel weg zijn, is louter een kwestie van trainen. Sky heeft de speed die ik graag wil zien in een flatcoat. Hij beschikt, wat werken voor 't baasje betreft, over een gezonde portie begeerte en doorzetting. Toffe pé ;-)

Qua looks mag hij er zeker staan. Ik val voor mooie hoofden. En dat heeft hij absoluut. Ook de rest van zijn body oogt mooi hoor. Ik denk dat zelfs al speelt ons Danske 'the hard to get girl' ze niet onberoerd zal blijven voor zijn uiterlijk. Sky is een hond die op shows gemakkelijk een 'Uitmuntend' scoort. Ik ben dus niet alleen de mening toegedaan dat hij er knap uitziet.

Danske is leverkleurig en Sky is zwart. Hij draagt de levergen. Wat inhoudt dat hun nakomelingen zowel bruin als zwart kunnen zijn. Ons tweede gemengd nest. Heerlijk vooruitzicht. Er mag van Danske veel gezegd worden maar het staat als een paal boven water dat ze een topmama is. Danske is bovenal Lucs hond. Echter wanneer ze pups heeft om voor te zorgen, hebben wij twee, een speciale connectie. Altijd een magische periode. En nu duimen dat we samen opnieuw zo'n wonderlijke tijd mogen beleven.

 

Sabine Sintobin, 07/02/2016

 

STAMBOOM PUPS

Marine Groove from Destiny's ChildFlat Garden's Sigfred XVIIIBlack Mica's That's PricelessBranchalwood Aylancoll
Black Mica's That's for Sure
Flat Garden's Mathilde IXCaci's Hell of a Lot
Flat Garden's Astrid VII
Toffedreams True ReligionWithybed Texas RangerThe Sorcerer's Apprentice from Jaeva
Withybed Miss Montana
Toffedreams Dream TeamToffedreams MicMac Pow-Pow
Toffedreams Isle of Jura
Flatcoat Lolland Mocca's CreamFT CH Dark Devotion Hip Gorgeous GleamDark Devotion Blue Bowie's BoogieWizardwood Tawny Tormentil
FTA Multi - CH Casuarina Aconcagua
FTW Multi CH Beck of ChelboroughBlackrake Otello of Collyers
Wave of Wimborne
Bjugel's Chikbrook Lady MoccaVaringo StormbrookFTW Claverdon Raffles of Collyers
Feather Boa of Varingo
Bjugel's ChikCerutti
Anuska

Pedigree 5 generaties.pdf

collage Maaike Kort 20/02/2016

 

Flatcoat Lolland Mocca's Cream
(Danske)
 
Marine Groove of Destiny's Child
(Sky)
Geboren : 21 mei 2009 Geboren : 14 april 2011

HD A, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij

Sociabilisatietest

Certificaat toelating LOSH-Fok

 

HD A, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio niet vrij

Retrievertest

B-diploma