Stamboom van het 'Naughty'-nest

Het is niet mijn gewoonte om zo lang te wachten met tekst en uitleg over de volgende 'of Perfect Promise' lichting. Omstandigheden zorgden er deze maal voor dat het er maar niet van kwam. Nochtans is het een nest waar ik enorm naar uitkijk. Mijn Calienemiene die pupjes mag krijgen. Mijn pruts die hier geboren werd en die nu mogelijks op haar beurt voor nieuw leven gaat zorgen. Al onze honden zijn me dierbaar maar Câline is mijn poppetje, een fantastische dochter van mijn allerliefste Bailey. Haar hele leven lang kent ze mij. Ik wist al toen ze nog maar drie weken oud was dat zij zou blijven. Heb mij niets aangetrokken of zij al dan niet het best 'in elkaar stak'. Had zo een crush voor teefje rood. Heb er geen seconde spijt van. Hoewel haar zussen net zo lief en aanhankelijk zijn dus ik kon gewoon geen verkeerde keuze maken ;-)

Er zijn genoeg flatcoats op de wereld die voor wat sperma kunnen zorgen en die een pak dichterbij wonen. Maar daar gaat het ons niet om. Luc en ik streven telkens naar een mooie combinatie qua stamboom. De Engelse lijnen die achter Strike zitten, zijn terug te vinden bij Câline. Strike mocht het drie jaar geleden eens met een Zweedse doen. Deze nakomelingen boeken groot succes op trials. Hun moeder en Câline delen veel zelfde lijnen. Door Strike te gebruiken, voegen we er de Deense Bjugel kennel lijnen, die een vertegenwoordiging zijn van de oude sterke werklijnen, aan toe. Komt hier nog bij dat we Strike een geweldige reu vinden qua uitstraling en karakter. Hij beschikt over een ongelofelijke 'will to please'.

Met Gun-Gun te zien opgroeien, wordt onze keuze om Strike aan Câline te koppelen alleen maar in positieve zin bevestigd. Daar Gun-Gun een dochter is van Strike. Luc keek al lang uit naar haar geboorte. Jammer genoeg was ze slechts drie weken oud toen hij zijn hersenbloeding kreeg. Gun-Gun is een heerlijke pup van 8 maanden. Een stijlvol pittig dametje met een lief ongecompliceerd karakter. Ik herken ook trekjes van Câline bij Gun-Gun. Met een heel goed gevoel vertrekken we straks naar Denemarken. Luc en ik verheugen ons al op de Deense hugs ;-) En Gun-Gun keert terug naar de plaats waar ze geboren werd. Hereniging met haar mams en paps. Ontroerend vind ik het alvast.

Ik verwacht dat de combinatie Câline - Strike ontzettend zachtaardige pups gaat geven. Brave kleintjes die zullen uitgroeien tot werkwillige, steeds tot aktie bereid, vrolijke en goed in hun vel zittende flatcoats met een sterk flokgehalte. Als ze wat van mama en wat van papa meehebben, zit ik er zeker niet naast ;-)

Sabine Sintobin, 05/01/2014

STAMBOOM PUPS

Bjugel's Pearlocean StrikeBjugel's Easymont OceanBjugel's Djuelpisker MontyFlat Trial Wenja Fars Pisker
Chirley's Roce Djuel
Bjugel's Chibo Easy RiderDKBRCH Lubo
Bjugel's Chik
Bjugel's Joybrook Pearl Varingo StormbrookClaverdon Raffles of Collyers
Feather Boa at Varingo
Bjugel's Djuelpisker JoyFlat Trial Wenja Fars Pisker
Chirley's Roce Djuel
Just a Jewel of Perfect PromiseTrioaks Forever ZealousBlackrake Otello of CollyersFenrivers Reedmace
FTW Moonlight Padarn
Aughnaleck Katie of TrioaksGunmakers Eriksay
Irvinstown Princess
Dark Devotion Hip Perfect PromiseDark Devotion Hip Easy ExelBelsud Brown Capers
Dark Devotion Blue British Bluff
Dark Devotion Island ImpactMulti FTCH Reltub Black Velvet
Aughnaleck Dutch D'Votion

Pedigree 5 generaties.pdf

 

         Just a Jewel of Perfect Promise
                  (Câline)
 
  Bjugel's Pearlocean Strike
                    (Strike)
                           Geboren : 21 mei 2010                               Geboren : 18 april 2007
                           HD A, ED 0/0, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij                 HD A, ED 0/0, Patella 0/0, Ogen vrij, Gonio vrij