Flynn

Bailey is de gelukkige die mama mag worden. Voor de tweede maal. In onze zoektocht naar een waardige partner voor haar, was de kleur van zijn vacht niet belangrijk maar wel mooi meegenomen. Ik hou namelijk heel erg van Chokotoffs. Het geplande nestje zal, daar papa over een magnifiek donkerbruine vacht beschikt, dus enkel uit leverkleurige pupjes bestaan. Onze leverflatmeiden zijn gezegend met een heel donker pigment maar hij slaat werkelijk alles. Luc en ik keken elkaar verstomd aan toen we hem naast Bailey zagen staan.

Het zoeken naar een geschikte loverboy bracht ons naar Zwitserland. Op 23 januari 2011 hebben we hem in levende lijve ontmoet. Hij is alles wat we gehoopt hadden te zien. We kozen in eerste instantie voor deze reu omwille van de bloedlijnen en de uitstekende gezondheidsresultaten, maar we wilden hem ook eerst daadwerkelijk ontmoeten om zijn karakter te schetsen. Daarvoor gingen we dus een weekend naar Zwitserland. Hij is een heerlijke reu ! Hij heeft ons omver geblazen met zijn charmes en zijn zachtaardige omgang met mens en dier. Bailey viel als een blok voor hem en ze was nog niet eens loops.

Ticket heeft naast een super aangenaam en lief karakter, werkcapaciteiten in zijn bloed lopen. Samen met zijn baas, Andrea Gmür-Mautz, heeft hij ons getoond waar hij voor staat en uit welk hout hij gesneden is. Hij loochent zijn voorouders niet. Alles wat wij verlangen van een hond, is in hem aanwezig. Ticket heeft dé passie en dé drive, bezit over een will to please om je vingers af te likken en straalt ook tijdens het werken de zo belangrijke rust uit.

Wij verwachten uit de combinatie Bailey-Ticket heel plezierige - prettig in de omgang - pupjes. Leverkleurige Flatcoated Retrievers die als erg aangename hondjes - mits een correcte opvoeding maar dat spreekt vanzelf - uitstekend zullen functioneren binnen het gezin. Pupjes met de absolute zin voor werk en met een extreem hoge aaibaarheidsfactor. Dit allemaal krijgen ze zomaar van hun beide ouders mee.

Sabine Sintobin, 31/01/2011

 

Kinky Cool of Perfect Promise, luisterend naar de naam Flynn, is een zoon van Bailey en Ticket. Hoewel hij op papier onze reu is, woont hij niet bij ons. Dit vooral om praktische redenen daar wij vier teefjes in huis hebben. Al onze honden zijn voor ons uniek en hebben recht op een supermooi leven. Flynn geniet bij een ander fantastisch gezin van alle aandacht die hij verdient. Hij is een prachtvent. Hij leeft hier ook maar twee minuten vandaan en we houden dus met velen zielsveel van hem. We hopen dat hij later iets mag betekenen voor onze kennel.

 

          Officiële naam

          Roepnaam

          Geboortedatum

          Geboorteplaats

          Fokker

          Peter

          Meter

          Ras

          Land van herkomst

          FCI-indeling

          Geslacht

          Kleur

          Schofthoogte

          Gewicht

: Kinky Cool Of Perfect Promise

: Flynn

: 24/05/2011

: Damme (B)

: Sabine Sintobin

: Luc

: Sabine

: Flatcoated Retriever

: Groot-Brittannië

: groep 8; apporteerhonden

: reu

: lever

: 63 cm

: 33,5 kg