Babyblues 9 (Danske en Sky)

02/06/2016 - dag 46 : Volgend filmpje Teamwt Zichem geeft het resultaat weer van het trainen in teamverband. Dit is vrij vertaald waar ik mij zo wat mee bezig houd als ik bedoel 'werken met mijn honden'. Hilde, John en ik vormen een hecht team. We hadden als helpers Marco en Marc. Zonder hen hadden we niet gekund. We hadden ontzettende zware doch leuke donderdagavonden met zijn vijven. En dan was het moment daar (07-08/05) om naar Zichem te trekken. Marco filmde ons team terwijl we de vijf proeven doorstonden. Wat een knappe herinnering aan een fantastische wedstrijd. Ik plak niet op foto en vind het eerder vervelend om in beeld te komen maar hoe megagaaf is het niet om mijn eigen hondje aan het werk te zien ! Marco Fernandez you are my hero ;-) We zijn uiteindelijk op 22 teams 5e geworden met 118/150. Met 10 punten verschil van de nummers 1. Op de tweede proef bracht Lucy de dummy voor de open hond binnen en kreeg hierdoor een 0. Dus wat hebben we goed gescoord uiteindelijk. Terecht fier op onze prestatie. En op deze montage ! En de week volgend op deze teamwt scoorde Gun-Gun grandioos op de working test in Ittre. Een eerste plaats met een totaal van 97/100 wat goed is voor een finaleplaats op 02/07. Vorige zondag (29/05) ging ik met Noodles naar Heerle in Nederland. Poging tot het behalen van het C-diploma. Dit certificaat geeft toelating tot deelname in Nederland aan working tests in de C-klasse. Beter konden we niet ;-) 50/50 én een 1e plaats.

01/06/2016 - dag 45 : 'Puppy, zit.' Doen ze dat gewoon ;-) Euh, dat geloven jullie niet. Groot gelijk. Puur kwestie van geluk. Ik prijs mij dan ook gelukkig. Hoewel het zeer intensief en erg vermoeiend is om 10 koters acht weken lang te zien opgroeien, ik zal hen heel binnenkort heel erg missen. Want het Please-nest is een ongecompliceerd zalig nest !

Bekijk je herinneringen op Facebook. Twee jaar geleden ... 1 juni ... Nog enkele uren en het is een jaar geleden ... We gaan uit eten. Wil niet thuis zijn op dat eigenste moment. Ik hoef niet te rijden en ga mezelf trakteren straks met een lekker aperitief. Luc is een mirakel want de vastberadenheid die hij toont en de manier waarop hij met zijn handicap omgaat, is bewonderenswaardig. Wat heb ik deze man lief. We zijn een jaar verder. Het is een ontzettend moeilijk en zwaar jaar geweest. Het is nog niet gemakkelijk verre van. Maar we moeten verder en proberen in kwade en goede dagen het mooie van het leven te proeven. Gun-Gun, het hondje waar ik zo over getwijfeld heb om ze al dan niet in huis te nemen, is ipv Lucs hond mijn metgezel geworden. Vandaag behaalde ze, net een jaar oud, een C-diploma. 46/50. 5e plaats op 33 inschrijvingen. Blij dat ze deel uitmaakt van ons gezin en dankbaar dat Luc mocht blijven leven ...

Ik voegde er vandaag dit aan toe : En dan weer twee jaar verder ... ik heb nog steeds enorm respect en bewondering voor Luc. Ja ik hou van hem. Maar er komen meer of andere maren dan twee jaar geleden zich er aan toevoegen. De leefsituatie waarin we terecht gekomen zijn maakt mij soms gek. Stompt mijn geest af. Onethisch waarschijnlijk. .. ik ben nog maar 48. De laatste 8 jaren leefde ik enkel in functie van mijn papa mijn mama Luc. .. Het valt zwaar. Nu meer dan ooit. Ik wil verlichting van die morele en psyc...hische ballast. Dit zonder afbreuk te willen doen aan mijn onvoorwaardelijke liefde die ik voor Luc heb. Maar ik wil LEVEN. Ik wil normale gesprekken kunnen voeren. Ik wil niet alle beslissingen op mijn schouders. Ik wil kunnen lachen met de reacties op mijn kwinkslagen met iemand die ze begrijpt. Ik wil als ik op wedstrijd een waauw prestatie had het kunnen delen met iemand die mij dat geluksmoment gunt. Voor Luc wordt goed gezorgd en mijn leven gaat aan mij voorbij ... Het werken met Gun-Gun en Noodles is mijn uitlaatklep. Luc begrijpt dit meestal wel. Toch blijft het ontzettend moeilijk om er de goede balans in te vinden die het voor zowel Luc als voor mij leefbaar houdt. Over twee jaar verdere beschouwing smiley

31/05/2016 - dag 44 : Medische check-up, eerste enting en chippen stond op het programma. Alle acht hebben het goed doorstaan en zijn gezond verklaard. Fuchsia en oranje Pleasertjes gaven geen kick bij het chippen. Bij de zes anderen ging het gepaard met wat gejank. Het is ook niet niets ... De swabs hebben we nog niet ontvangen van KKUSH dus kon Frederik geen slijmvlies afnemen. Moet dus tussen nu en hun vertrek nog plaatsvinden.

30/05/2016 - dag 43 : Ze groeien ;-) En wat een kutweer vandaag ! De pupjes bleven natuurlijk binnen. Maar als ze naar het toilet moeten, willen ze dat ondertussen het liefst buiten doen. Dus als ze wakker worden, geven ze echt aan dat het tijd is voor de spurt naar de tuin. Mij niet gelaten. Het is enkel dat tien verzopen pupjes inhouden dat er telkens 10 hoofdjes, 10 borstkasjes, 10 buikjes en 40 pootjes dienen afgedroogd te worden ;-)

29/05/2016 - dag 42 : De pups krijgen doorgaans correcties van Bailey als het haar te bont wordt. Zij is op een leeftijd gekomen dat ze het overweldigende ontstuimig gedrag van een bende kleintjes niet apprecieert. Is ook niet erg. Leren ze dat niet elke hond staat voor speelkameraad. Câline en Gun-Gun stellen ook hun grenzen maar verdragen wat meer. En dan hebben we Noodles ;-) Bij haar mag daadwerkelijk alles. Hoe zotter, hoe liever.

28/05/2016 - dag 41 : Aanstaande puppyeigenaren jullie zijn bij deze verwittigd. Vanaf nu zijn jullie veters erg gewild en verschrikkelijk geliefd ;-)

27/05/2016 - dag 40 : En ineens worden ze groot. Het is eerlijk waar een zalig nest. Het eerste dat niets moppert als ze van een hele dag buiten opnieuw naar binnen moeten. Vinden ze helemaal niet erg. Zeer inschikkelijk met mijn beslissing wanneer het moment gekomen is om te verhuizen. Pupjes kunnen hun keel echt wel openzetten dan. De Please-pups hebben daar geen behoefte aan. Ze willen om ter meest 'pleasen'. Zou het dan toch aan de naam kunnen liggen ;-)

26/05/2016 - dag 39 : De kleinsten zijn ook in dit nest de dappersten. De eerste keren dat hun mama niet ging liggen om melk te geven, konden onze prutsemiekes niet aan een tepel. Pupjes geel en paars waren niet hoog genoeg ... Maar deze twee laten zich niet kennen.

25/05/2016 - dag 38 : Katrien Boonen is het creatieve brein achter Line-UP! Er is nogal wat heen en weer gechat om tot volgende jachtlijntjes te komen. Het resultaat vind ik meer dan geslaagd. Ieder pupje gaat straks naar huis met de jachtlijn eigen aan haar of zijn geboortekleur. Enkel onze fuchsia levergirl niet. Katrien had net niet genoeg koord ;-) Maar ik had sowieso bij de geboorte van de Please-pups al een heel eigen setje - jachtlijn en fluitkoord - liggen voor haar ook. Passend voor een karaktervolle levermeid ;-)

24/05/2016 - dag 37 : Een maand waarin veel OPP-pups hun verjaardag vieren. Vijf jaar zijn ze vandaag. De Kinky's. Tijd gaat ongelofelijk snel. Het was ook tijd voor de tweede ontworming van de Pleasertjes. Ging naar binnen als koek. Gemakkelijke beestjes dat het zijn !

23/05/2016 - dag 36 : Nog wat Elke Braet kiekjes. Foto's volgen dus nog ;-)

22/05/2016 - dag 35 : Pupjes gingen op stap. Elke, die zo mooi mijn pupjes in beeld kan nemen, was van de partij. Om, inderdaad, van de Please-pups foto's te nemen. Dinsdag post ik ze. Echt waar.

21/05/2016 - dag 34 : Een dag rust voor ons allen. Lang geleden dat ook ik en Gun-Gun eens een zaterdag thuis doorbrachten ;-) De mogelijkheid hebben om langer in bed te blijven liggen, kan deugd doen. Zes jaar geleden vierde Danske haar eerste verjaardag. En mochten we Câline met haar drie zussen en vier broers voor het eerst in ons hart verwelkomen. Meimaand blijft een hele betekenisvolle maand voor mij. Elke dag van deze maand is verweven met een mooie herinnering.

20/05/2016 - dag 33 : Pupjes 'in the sky' door Maaike in de lucht gehouden. Inderdaad, Maaike en Isabel, mede-eigenaar op papier en echte eigenaar van Sky, kwamen puppy knuffelen. Samen hadden we een gezellig onderonsje in het gezelschap van de babbies van Danske en hun Sky. Maaike zette er een paar in showstand maar was de batterij van mijn fototoestel net leeg. Geen beeldmateriaal of toch slechts van drie. De Please-pups vertrekken over enkele weken met extra cadeautjes van papa Sky. Verwende kleintjes me dunkt ;-)

En Monkeys of Perfect Promise een hartelijke derde verjaardag toegewenst ;-)

Zo'n foto blijft altijd leuk.

19/05/2016 - dag 32 : Handige Harry's maar vooral Harriettes. De dames hebben ontdekt dat ze via het Biabed de twee op elkaar liggende matrassen op kunnen klauteren. Dat daar dan toevallig de tunnel is, vinden ze mooi meegenomen. Please Let the sun shine in, of ons klein geeltje, was trouwens de eerste om zich een plek in de hoogte op te zoeken om in slaap te vallen. Lang uitgestrekt, plaats zat rond haar ;-)

18/05/2016 - dag 31 : Gisteren met de leverpups bij de dierenarts langs geweest. Frederik, onze dierenarts, is met vakantie. Maar ik kon en mocht hem wel contacteren. Hoewel het hem absoluut niet alarmerend leek, besloot ik toch om de pups te laten onderzoeken. Ook daar deelden ze de mening van Frederik. Er zijn tig staaltjes genomen van hun haar en huid. Niets werd gevonden ... Toch hebben de levertjes kale plekken. Geen parasieten te vinden. En neen, ook geen schurft of demodex. Gelijk eventuele geruchten de kop indrukken. Want dan zouden ze btw alle tien last hebben haarverlies. Waarom enkel de leverkleurige en niet de zwartjes ? Ze kunnen het niet verklaren en hebben mij verzekerd dat hun vacht weer groeien zal. Het is wel geen zicht momenteel ...

Please Dance among the stars of Perfect Promise

Please Meet me in the clouds of Perfect Promise

Please Give me the sky of Perfect Promise

Please Put heaven in my heart of Perfect Promise

Please Wish me a rainbow of Perfect Promise

17/05/2016 - dag 30 : Ze lijken eindelijk wat op hondjes. Dus tijd voor een kopfoto van elk. De zwartjes eerst aan de beurt. Zijn ook de Please-dametjes ;-)

Please me on Valentine's day of Perfect Promise

Please Fly me to the moon of Perfect Promise

Please Let the sun shine in of Perfect Promise

Please Laugh in purple rain of Perfect Promise

Please Be my sexy galaxy of Perfect Promise

16/05/2016 - dag 29 : Jullie hebben de gewichtentabellen van twee weken hier nog tegoed.

15/05/2016 - dag 28 : Deze pup was zeker niet geteld op de RX. Hij is daarom niet minder graag gezien. En ik had sowieso toch voor 10 Please-pups een naam bedacht. Ook al draagt hij de grijze kleur in zijn nek, zijn naam voorziet hem van alle kleuren van de regenboog ...

14/05/2016 - dag 27 : En of ik haar sexy vind. 't Is alleszins een 'snelle' wat in het westvlaams zo goed als sexy betekent ;-) De eerste om uit de puppyren te klauteren omdat het poortje tot nu onschuldig open bleef staan.

13/05/2016 - dag 26 : Hotel Mama, altijd de beste plek om naar terug te keren. Ook al word je groot en sterk en kan je de wijde wereld aan. De pupjes brachten gisteren en vandaag het grootste deel van hun dag buiten door. Zalig voor ons ook ;-)

12/05/2016 - dag 25 : Er zijn al twee gezinnen verzekerd van een pupje. Die brachten heel braaf kranten mee ;-) Maar ook Sabrina mag over enkele weken een Please-dochter meenemen naar huis. En wel dit liefje. Ze is uniek daar ze als enige vrouwelijk en leverkleurig is in de combi Danske met Sky. Mila in eer houden, dat is de uitdaging die dat kleintje krijgt ;-) Met een baasje als Sabrina zal haar dat lukken. Please Put heaven in my heart koos Sabrina uit alle namen die ik voor de meiden had bedacht. Vind dat ze er een hele mooie uitpikte voor haar Prente ;-)

11/05/2016 - dag 24 : Wij hoeven niet af te reizen naar Parijs, naar le musée d'Orsay voor een Manet impressietje ...

10/05/2016 - dag 23 : Pupjes kregen dit weekend nog de papfles. De hitte zorgde voor wat ongemak. Een paar pups aan de diarree. Wat gewichtsverlies bij sommigen. Daarom de ontworming uitgesteld tot heden. Alles is inmiddels terug oké. Gisteren probeersel om de Please-pups zelf de melk op te laten slurpen. Wat een echt kliederboeltje gaf. Vandaag voor het eerst een viergangendiner. Hoegenaamd geen kliederboel ;-) En erna een welverdiend dutje. Pupje grijs toont het voor hoe.

09/05/2016 - dag 22 : Er moest er toch eentje een naam krijgen met 'sky' erin verwerkt. Deze dus ;-) Sinds vrijdag is de werpkist opgedoekt. Pups hadden geen moeite om zich aan te passen aan de grotere ruimte hen beschikbaar gesteld ;-) Inmiddels stappen ze met vaste pootjes rond. Hun groeiproces gaat snel. Ik had de indruk dat ze mij of althans mijn geur herkenden gisterenavond. Een prettig gevoel ;-) Ik heb ze niet gemist tijdens mijn weekend weg want had echt een goed gevuld programma maar het was wel heel fijn om hen weer te kunnen knuffelen.

08/05/2016 - dag 21 : Hebben jullie geluk dat ik twee dagen weg ben ;-) Geef ik zomaar op vrijdagnamiddag al twee Please-namen prijs als extra. Pupje paars zou sowieso die naam gekregen hebben. Heeft niets te maken met het heengaan van Prince. Zorgt wel voor een weemoedig tintje want de jaren '80 zijn onlosmakelijk verbonden met mijn 'wilde' jaren. En tuurlijk heb ik dit lied vele keren keihard (vals) meegezongen. Maar de mooiste herinnering aan deze song heb ik van een perfecte zomernacht op het strand van Knokke. Een paar vrienden, een cassetterecorder (duh ja, toen nog wel) en deze hit, meer hadden we niet nodig om een memorabele vakantiedag nog memorabeler af te sluiten ...

07/05/2016 - dag 20 : Het is niet omdat ik vannacht op een onnoemelijk vroeg uur op te staan had dat jullie geen update mogen krijgen. Een beetje vooropgezet spel dat wel ;-) Maar wie kijkt nu naar het tijdstip waarop ik dit op de website post als hij kan kiezen om ten volle van de zon en van deze heerlijke zaterdag te genieten ? Pupje geel heeft een heel toepasselijke naam met zo'n prachtig weer in het verschiet ;-) Wat zullen Gun-Gun en alle andere 99 honden die deelnemen aan de wt het zwaar krijgen ...

06/05/2016 - dag 19 : En we zijn aan nummer vier gekomen, tweede reu leverkleurig. Als hij er in volwassen versie even cute uit zal zien als nu in de mini-uitgave, dan wordt hij een hartenveroveraar ...

05/05/2016 - dag 18 : Mijn Gun-Gun vierde twee dagen geleden haar derde verjaardag. Maar 'ons' feestje komt dit weekend. Ik en Gun-Gun gaan er samen op uit. Kijk er verschrikkelijk hard naar uit. Deze morgen voor de laatste keer als team met voorbereiding op zondag samen getraind. Heel erg spannend vind ik het. Lucy, Wizard en Gun-Gun zijn klaar om de uitdaging van team working test Zichem aan te gaan. De opbouw, de samenwerking, het napraten, alles was fijn. De taart hadden we al. Wie weet, volgt dit weekend de kers. Alle dummy's binnen zou mooi zijn ! Zaterdag nemen ik en Gun-Gun individueel deel aan de working test en zondag dus in teamverband. We blijven een nacht slapen in Limburg. Gezellig ;-)

Ik geef mijn pups uit handen en dat zal toch een beetje vreemd aanvoelen bij het slapen gaan. Maar overtuigd dat ze niets tekort zullen komen. Ik weet ook dat er velen ongeduldig worden om ze eindelijk 'live' mee te maken maar echt rust is het allerbelangrijkste voor zo'n kleintjes. Sowieso geen bezoek voor ze drie weken oud zijn en dat zijn ze pas maandag.

04/05/2016 - dag 17 : Een hond slaapt graag met zijn kop over de rand van zijn bed. Pupjes vinden die slaaphouding blijkbaar ook al zeer comfy ;-)

03/05/2016 - dag 16 : De maan en de sterren zijn in de 'sky' terug te vinden. Kunnen jullie gaan bedenken wat nog volgen gaat ;-) Daar de naam van papa Sky aan de basis van ieder pupje onderling ligt. En onze Please-pup met de oranje kleur legt zelfs ook een link naar zijn mama Danske.

02/05/2016 - dag 15 : Het heeft Luc een paar jaren gekost om mij voor hem te winnen. Maar de aanhouder wint of zoiets ;-) Op 2 mei '02 is het hem dan toch gelukt. En op 02/05 - 13e editie - in '14 - zijn we uiteindelijk getrouwd. 11 maanden na Lucs hersenbloeding. 15 maanden voor Piets zelfmoord. Na de openingsdans was Piet - mijn getuige die ook 's morgens heel symbolisch om mijn bruidsboeket ging - de man die ik ging halen. Ik hoor het hem nog haarscherp zeggen : 'Ik wist het ! Ik wist het !' Met tranen in mijn ogen en een glimlach op mijn lippen zie ik hem nog van oor tot oor lachen. 9 maanden al hangt de schaduw van zijn sterven over-in-rond-door mijn hart. En weliswaar met pijn in elke vezel van mijn lichaam probeer ik Piet eer aan te doen door net keihard graag in het leven te staan. In een andere dimensie, in een andere tijd vinden we elkaar zeker terug. In 2 seconden.

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like on
Jupiter and Mars

In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me

Fill my heart with song
And let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and adore

In other words, please be true
In other words, I love you

Fill my heart with song
Let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and adore

In other words, please be true
In other words
In other words
I love you

01/05/2016 - dag 14 : Of hoe ze in hun mama's buik ook knus bij elkaar moeten hebben gelegen ... Weldra zal het niet meer simpel zijn om een groepsfoto te kunnen trekken.

30/04/2016 - dag 13 : Met zijn allen zullen we ze kennen als het Please-nest. Maar elk krijgt natuurlijk nog zijn eigen Please-suffix. Hoe die van de eerste zou klinken, wist ik gelijk de dag dat Danske en Sky elkaar het hof maakten. Ze zagen elkaar namelijk voor het eerst op 14 februari. Bij mij - en gegarandeerd bij de meesten onder jullie en zo niet vanaf nu dus ook - als Valentijnsdag gekend. Voilà hoe de eerstgeborene van Danske en Sky aan haar naam komt.

29/04/2016 - dag 12 : Noodles op haar allereerste apporteerwedstrijd in Pecquencourt (F) voorbije zondag. In beeld genomen door Elke Braet. Noodles mag terecht ook eens in 'the picture' staan ;-) Dit hondje wordt 'vooruit' gestuurd op een blinde apport langs het water. Noodles is Lucs hondje maar hij wil enkel nog voor het plezier met haar trainen. Wedstrijden zijn niet meer van toepassing voor hem. Ik heb bewondering voor Luc en voor zijn Noodles. Beiden zijn aan elkaar verknocht maar het is voor geen van de twee gemakkelijk om samen tot een verstandhouding te komen op werkvlak. Achter de schermen probeer ik Noodles één en ander bij te brengen. Het is een zalig flatcoatmeisje. Ondanks een 'non classé' ben ik uiterst tevreden over het potentieel die ze heeft. Morgen zou ik met mijn Gun-Gun wedstrijd lopen maar deze juffrouw vindt 'de mannen' te interessant op dit eigenste moment. Neem ik met Noodles deel. Ik vind het heel erg spannend. We moeten niet ver. Wingene is de locatie. Ben dus niet zo lang als vorige week weg van huis. Toch zijn ook morgen de pups in goede handen. De tekst zag ik voorbij komen op facebook. Helemaal in love ;-) Btw, de Please-pups stellen het goed. Alle tien hebben hun gewicht meer dan verdubbeld. Ze drinken gretig. Hun oogjes beginnen open te gaan. En ze waggelen al behoorlijk goed rond. Helemaal in love ;-)

28/04/2016 - dag 11 : De levertjes aan de beurt. Nog niet veel 'flatcoat' aan eigenlijk ;-) Ik weet nu al dat de lichtblauwe reu zal charmeren. Omdat hij er eentje is met een wit borstvlekje. Moet echter de mensen die dat net zo speciaal zullen vinden, teleurstellen. Want die stip witte dons - echt een heel klein oppervlak - zal verdwijnen eenmaal hij groter wordt. Alle pups hebben een heel fijn liefdevol gezin die naar hun thuiskomst aftelt. Zou het niet anders willen ;-) Vier van het Please-nest gaan naar families die al een 'of Perfect Promise' flatcoat hebben. Zalig toch voor mij als fokker ! Maar de zes andere hoeven niets te vrezen. Ook zij krijgen een geweldige thuis. Daar ben ik nu eens heel sterk van overtuigd. Vier gaan bij leuke mensen wonen die de uitdaging om hun wereld met flatcoatfratsen te verrijken maar al te graag aannemen. En twee van hen gaan naar een gezin die gezegend is geweest om een deel van hun leven in het gezelschap van een flatcoat door te brengen en voor wie deze flatcoats voor altijd in hun hart zullen blijven. En die nu in datzelfde hart een plekje vrij maken om van nog een flatcoat te houden.

27/04/2016 - dag 10 : Eerste individuele foto van de zwarte Please-girls. In volgorde van leeftijd waarbij het randje rond de foto vertelt welke pup het is. Zo weten jullie dat ook per direct. Hé Nicole ;-) Oogjes beginnen open te gaan. Zie naar de laatste in de rij. Als achtergrond bloemen, symbool van een beetje lente. In laarsjes, symbool van een beetje veel regen ;-)

26/04/2016 - dag 9 : Velen kennen Danske als Monkey Dans. Die weten dan ook waarom ;-) Toen ze voor het eerst mama werd, had ik voor haar kleintjes de gepaste nestnaam. Had met de letter 'M' te beginnen. Ze vormen samen het 'Monkey-nest'. Danske kreeg ook al een tweede nest en die staan met hun 8 bekend als de 'Numbertjes'. Paste gelijk in de context : 'onze ma is een ondeugende numéro'. En dan komen we aan deze 10 kiddo's. De officiële naam van de honden die dit jaar geboren worden, moet verplichtend beginnen met de letter 'P'. Ik had kunnen kiezen voor het 'Pita-nest'. Pita, afkorting van 'pain in the ass'. Luc kon haar destijds, wanneer ze de dag van een wedstrijd 's morgens gekozen had om haar apenpakje aan te trekken, binnnensmonds wel eens zo noemen ;-) Ik heb een veel lievere nestnaam bedacht. Retrievers ... To retrieve : to search for and bring back. Retrievers zijn apporteerhonden. Ze hebben werklust. Ze willen daarbij hun baas plezieren. Ze werken graag met en voor hun baas. De zogeheten 'will to please', eigen aan Retrievers. De hondjes hieronder representeren de pupjes die nog niet aan die fase toe zijn ;-) Ze geven alvast het goede voorbeeld. Bij deze zullen we ons de zonen en dochters van Danske en Sky herinneren als het 'Please-nest'.

Deze hondjes bestaan niet in bruine versie. Heb de kleuren van de levertjes dus heel zorgvuldig uitgekozen toen ze geboren werden ;-)

25/04/2016 - dag 8 : Ze gaan hard vooruit. Die week is naar mijn gevoel voorbij gevlogen. Acht van de tien hebben hun gewicht al verdubbeld. De twee kleinsten komen een beetje achter. Is voor hen ook het moeilijkste opboksen voor een plaatsje aan mama's buik. Omdat we midden in het wedstrijdseizoen zitten en ik, door mijn deelname aan deze working tests met Gun-Gun en Noodles, - bv gisteren met Noodles - een ganse dag weg ben, krijgen ze ook papflesmelk bij. Zodat, wanneer ik er niet ben om de kleinste aan de dikste tepel te leggen, alle maagjes toch goed gevuld kunnen worden. Marc van Vanda, een Oh-la-laatje, heeft zich gisteren hiervan vergewist. Er wordt dus supergoed op de kroost gelet tijdens mijn afwezigheid. Ook tijdens mijn aanwezigheid ;-)

24/04/2016 - dag 7 : Hoe schattig ik mevrouw Hamster ook vind, ze heeft iets te korte pootjes. Pupjes kunnen niet zoals bij deze beer - is niet dé mijnheer Beer daar mijnheer Beer nog de wasmachine in moet gezien mevrouw Hamster zijn plek zou innemen, héhé wat een uitleg - over haar heen hangen. Had ik snel door en daarom Mirandaknuffel in de hoek van de werpkist gezet. Nog geen uur later onderstaand beeld. Gewoon aandoenlijk lief.

23/04/2016 - dag 6 : Een kroost van 10. Qua kleur goed verdeeld. 5-5. Qua geslacht ook goed verdeeld. 4-6. Voor de nieuwelingen onder jullie : teefjes krijgen hier altijd een kleurtje op de poep en reuen een kleurtje in de nek. Niettegenstaande is het onderscheid tussen beide seksen deze keer heel duidelijk. Ook zonder ze verschillend te 'brandmerken'. Want alle reuen zijn leverkleurig en alle teefjes, op eentje na dan, zijn zwart. Toch bijzonder.

22/04/2016 - dag 5 : Bij de 'Danskers in the Sky' is voor mij de zesde - het teefje met de paarse kleur - het kakkernestje. Ook al is ze niet als laatste geboren ;-)

Van Wikipedia

De term kakkernestje of kakkersnestje (Brugge) goa mêestal gepoard mee twêe criteria: ten êeste moet 't kakkernestje veel jounger zyn of z'n andere broers of zusters, en ten twêede moet 't kakkernestje vrêe verwend zyn van z'n ouders, 't is te zeggen, mêer dan d'andre klêen mann die vôor 't kakkernestje geboorn zyn.

Een kakkernestje is 'ntwien die veel loater geboorn is of de andere kinders van z'n ouders. D'er is wel nog wa klappinge over wat dat die periode minstens zoe moetn zyn, moa ge kunt stellen da vana't er mêer of 8 joar tussn de vôorlatstn en de latstn van de kinders zit, dat er wel deeglik sproake kan zyn van een kakkernestje. Verdr wordt een kakkernestje bovendien ton nog mêestal zwoar verwend en bedorven deur z'n ouders. Angezien da ze nie mi gepeisd addn van nog ne klêen te krygn, zien ze (en ton vooral de moedre) da kind mêestal als een geschenk en goan da kind ton ook nog ne kêe bederven als bedankinge voe d'er te zyn in feite.

Vôordêeln

Een kakkernestje is mêestal dôoverwend omda 't zo geirn gezien is. Azô zoe 't mêer kansn krygn dan d'andere kinders. Nie alêne 't gezin zelve moak zich azô schuldig an bedervinge van 't kakkernestje, moar ook d'andre minsn van buutn 't gezin zien 't kakkernestje als ntwa specioal en gedroagn udder d'er ôok noar.

Noadêeln

't Kakkernestje zyn is echter ôok nie olles: d'oudere broers en zusters zyn mêestal jaloes a ze zien oe dat dienen achterkommer veel mêer gedoan krygt van z'n ouders en goan ton ôok mêer ip 't kakkernestje z'n kappe zittn, mee olle mentoale gevolgn van dien. 't Verwyt da ze soms ôok noar uddere kop geslingerd krygn is da ze een accidentje zoen zyn. En tis vrjeed, ma tmoe gezeid wordn, tis mêestal azo.

21/04/2016 - dag 4 : Knus plekje zoeken bij hulpmama mevrouw Hamster. Geen mevrouw Bever maar mevrouw Hamster. Dank u Maaike om mij hierin gecorrigeerd te hebben ;-)

Of het nu mevrouw Bever of mevrouw Hamster is, Danske zal er wel voor zorgen dat deze mevrouw niet té familiar wordt met HAAR kleintjes ;-)

20/04/2016 - dag 3 : We hebben mijnheer Beer uitzonderlijk vervangen door mevrouw Bever. Mevrouw Bever is namelijk van dezelfde grootte als mijnheer Beer en werd ons geschonken door Maaike Kort toen Danske en Sky innig verliefd waren op elkaar. Het Valentijnscadeau van Sky aan Danske ;-)

Heb mevrouw Bever toch maar even verplaatst ;-)

19/04/2016 - dag 2 : Danske maakt voor de zoveelste keer haar troetelnaam 'Monkey Dans' meer dan waar. Vooreerst heb ik haar enorm te bedanken dat ze het mij gunde om tijdens het weekend aan de workshop met Mark en Jamie Bettinson deel te nemen. Waauw ! Hoe ontzettend lief van haar. Want zondagavond gaf haar temperatuur 36.9 aan. Welke de avond ervoor nog op 38.2 stond. Ik dacht wel oeioei, ze gaan niet meer overdreven lang op zich laten wachten maar was zo moe en zo vol van het hele weekend dat ik niet meteen in alarm sloeg. Danske gunde mij ook nog een hele nacht slaap. Nog een keer waauw ! Hoe ontzettend lief van haar. Luc heeft sinds zijn hersenbloeding een eigen ruimte thuis. Waar hij overdag kan chillen, een dutje doen, tv kijken, met de honden kroelen die, jaja bij hem op bed mogen, schuilen als het hem in huis te druk wordt. Een gezellige plek helemaal op maat van Luc. Luc was vroeg wakker en had eerst Danske apart en dan de vier andere per twee uitgelaten. Toen hij klaar was met de laatste pipi- en kakaronde dacht hij een douche te kunnen nemen. Ineens hoor ik luid mijn naam roepen. En 'Danske' en 'Puppy' 'Puppy' ! Eigenlijk wederom ontzettend lief van haar ;-) Had ze als geboorteplek van de eerste - en als de keuze aan haar was gelaten wellicht van de andere negen ook - het heerlijke bed in Lucs kamer gekozen. Op zijn Monkey Dans dus ! Helemaal in haar eentje geklaard, een kersverse dochter op het hoofdkussen ;-)

Rx had ons verteld dat we op de komst van 8 pupjes voorzien moesten zijn. Zonder melig te doen, toen ik de foto thuis goed bestudeerde, meende ik er negen te zien maar ze waren moeilijk te tellen. Da durfde zelfs niet echt formeel te zijn over een 8e maar ik, met mijn uitkomst bij 9, was wel overtuigd van 8. Ik ben over één iets erg opgelucht. Dat Danske ervoor koos om overdag te bevallen. Hoe ontzettend slim van haar. En lief ;-) Want na een nacht doorsteken zou ik na het 8e pupje wellicht ingedommeld zijn. Ervan uitgaande dat ze er allemaal waren. Er zit ook een tijdsspanne van twee en half uur tussen pup 8 en pup 9. Maar gelukkig was ik gewoon wakker en merkte dat ze nog weeën kreeg. Waauw ! Kwam er een 9e pupje ! Berichtje naar Frederik, dierenarts, met dit leuke nieuws. Na een 'Waaaww !! Super !!!' grapte hij 'wie weet nog een tiende ... terwijl we bezig zijn ...' En anderhalf uur later tekste ik : 'ze lijkt mij toch nog te willen persen.' En nog een half uur later : 'Een tiende lever reu.' Fenomenale Monkey Dans ;-)

Deze ochtend zijn mama en haar 10 kleine schatten medisch onderzocht. Allen zijn oké. Zoals altijd : pupje roze is de eerstgeborene van het nest.

En dan nu de uitkomst plus twee van Danskes met Sky 'Let's Marvin Gaye and get it on' ;-)

18/04/2016 - dag 1 : Dit is de geboortedag van de Danske en Sky kindjes. Met nog slapers in de ogen verwelkomden we een eerste dochter, een zwarte, om 7h.

En een tweede van het zelfde kaliber om 7h31.

8h11 : een leverkleurige zoon.

Vierde is van hetzelfde geslacht en van hetzelfde kleur als derde ;-)

Nummer vijf is ook in de wereld aangekomen. Een dochter en opnieuw zwart van kleur.

11h21 : Zesde in rij nog maar eens een meisje en nog maar eens een zwarte.

Een dik uur later : leverkleurige reu.

14h18 : We zijn geduldig aan het wachten op de hekkensluiter. Wordt het een teefje zwart of lever ? Of een reu zwart of lever ? Heel erg spannend.

14h47 : Daar is ze dan ! Laatste pupje. Een zij en in leverkleurige uitvoering ! Sabrina, Monkey Dans heeft je tot op het laatste met ingehouden adem laten zitten hé ;-) Overgelukkig voor jou ben ik !

15h56 : We zijn aan een 'gewoon rustig aan' moment toe. Maar ik wil jullie toch een glimp geven van de uitkomst van Danskes met Sky 'Let's Marvin Gaye and get it on'.

Update : Bovenstaande foto's kloppen niet ;-) Om 17h20 schonk Danske ons nog een zwartkleurige dochter.

HoHoHo ! Ik meld terloops dat om 19h10 Danske ons met een tiende pup verraste. Een leverkleurige reu ;-)

16/04/2016 : We hebben alles nog onder controle. Danskes temperatuur gaat nog niet aan het zakken. Had gisteren ook nog een hulplijn ingeschakeld. Want stel dat onze Monkey Dans toch anders zou gaan doen. Liever op alle mogelijke situaties voorzien zijn. Ook morgen kan ik met een gerust hart een dag gaan bijleren met Gun-Gun. Was een hele geslaagde dag. En wat werkt mijn zwarte grote meid toch fijn.

15/04/2016 : Hoe het geluid, die het openmaken van het plastieken doosje waar de koortsthermometer in steekt, zorgen kan voor toch een meer dan twee meter ver sprintje ;-) En het is al heel lang geleden dat ze dat voorwerp in haar poep geduwd kreeg ... 37.2 ... Ze moet het echt nog uithouden tot zondagavond hoor ! Want ik heb een workshop met Gun-Gun gepland morgen en overmorgen ...

14/04/2016 : Voor het laatst, dit natuurlijk in de periode voor de bevalling, een wandeling met allen samen. Danske waagt zich nog aan een sprintje maar na twee meter beseft ze dat ze dat niet zo goed meer kan. En hoewel we tijdens het stappen genoeg rustpauzes inlassen, waggelt ze een eind achter wanneer we onze route verder zetten. Dus vanaf morgen een klein tourtje met haar alleen, kwestie van in vorm te blijven. Trouwens de auto is ineens héél erg hoog om in te springen. Hoe ze er in geraakt ... 't Is nochtans maar een letter en een leesteken verschil : van bommetje naar bomma'tje ;-)

09/04/2016 : Naast Danske ben ook ik begonnen aan de voorbereidingen die ervoor zullen zorgen dat we haar kleintjes zo gemakkelijk mogelijk kunnen verwelkomen. Heb bij deze vastgesteld dat we zonder kranten zitten. Oeioei ! Oproep daarom aan alle sympathisanten en toekomstige bezoekers van dit nest : gelieve vanaf morgen van bij de bakker braaf iedere zondag niet enkel pistoleetjes mee te brengen maar ook 'De Zondag'. Allen heel lief aan de winkeljuffrouw vragen of jullie er meteen een paar exemplaren van mogen hebben. Nota voor de gezinnen voor wie Danske binnenkort puffen zal : jullie hebben nog een dikke vier weken om zoveel mogelijk zondagskranten te verzamelen ;-) En owee als jullie er geen bij hebben !

08/04/2016 : Weliswaar nog niet geboren maar wel absoluut aanwezig, hier het allereerste beeld van alle kleintjes van Danske en Sky. Wil wel de gezinnen, aan wie ik heb moeten melden dat er geen pupje voor hen bij zit, vertellen dat ik het haat om dat te doen. Bah !

06/04/2016 : Ze is toch echt Lucs hondje. Ze SNURKT als ze slaapt. Zo koddig. Deel die gedachte overigens niet als het om Lucs omzagen van bomen gaat ;-) Conclusie : Danske is onze eerste dikke/drachtige hond die, eenmaal ze haar comfortplekje gekozen heeft om in diepe roes te gaan, het ook duidelijk aan iedereen laat weten dat het bedtijd is voor de mini Danskes en de mini Sky's. Een mamaatje die perfect weet dat rust een keywoord is als het op goed groeien van haar nakomelingen aankomt. En dan denk ik dat als we een ronkend indommelend zwaar door de neus ademend bruin flatcoatje met dikke tieten horen snurken, ze dan zachte liefdevolle slaapliedjes voor hun liefdeskindjes aan het neuriën is. Daartegenenover : Wat Luc en zijn ultiem slaapmoment betreft, daar zit niets idyllisch in. Meer zeg ik er niet over. Ik denk dat vele vrouwen zich maar al te goed een voorstelling van deze 'kind of romantic sleeping' kunnen maken ;-)

05/04/2016 : Deze maand komen ze op de wereld. Dat mag ik nu toch wel schrijven ;-) Danske stelt het goed. Ze is dik maar dat was ze voor haar leuke momenten met Sky ook al ! Onze Monkey Dans zit wel in de fase 'ik vind dat je vooral veel lekkers hebt toe te voegen aan mijn anders ook al lekker eten want anders speel ik het niet naar binnen.' Ze heeft geen trek dus en wordt maar al te graag gepaaid met alles wat maar helpen kan om haar toch aan het eten te zetten. Ze stapt nog elke dag dapper mee - iets gezapiger en al waggelend - en balletjes vindt ze nog steeds te gek. Dit weekend, vijf honden, vijf balletjes, een tuin. Voor elk een bal en een plek in de zon. Na een half uur vier honden zonder bal en Danske koninklijk met alle vijf ballen in haar nabije omtrek. Typisch dat dit haar lukt. De opsmukwerken van de outdoor residentiële suite voor haar pups zijn ook gestart. Haar snoet vol aarde verraadt haar elke keer. Ze kan de volgens haar ideale kraamkamer maar gerestyled hebben toch ;-)

Danske is van al onze flatcoatdames de meest onafhankelijke. Maar als ze in de mama in wording periode zit, dan vindt ze aandacht geweldig. Duwt ze met haar kop tegen je hand wanneer je stopt met kroelen in haar vacht. Dat kroelen is heerlijk om te doen maar het is nog fijner om met de handpalm haar flank aan te raken en onbeweeglijk te wachten op een hartslag of een pootkick. Want de pupjes geven duidelijk aan dat ze er zijn !

Vrijdag zullen we weten met hoeveel ze aan het groeien zijn. Post ik hier de RX-foto van het aankomend nest. Kan iedereen die het wil opnieuw aan het tellen gaan. Tuurlijk beloof ik ook deze keer om een naamdummy te maken voor de persoon die weet te melden hoeveel zonen en hoeveel dochters Danske en Sky krijgen. Pronostiek kan via het gastenboek.

18/03/2016 : Volgende maand schrijf ik misschien al dat ze geboren zijn ;-) Het zal toch rond deze datum draaien. Ik ga voor 20 april. Weet niet waarom, is mijn gevoel. Vind ik een mooie geboortedag tout court. En nog een wist-je-datje (ja ik kijk naar 'Twee tot de zesde macht') De nestnaam van deze pups staat ook deze keer al een hele tijd vast. En daarbovenop heb ik hele leuke individuele stamboomnamen. Zo uit mijn mouw geschud. Heb ze nooit eerder zo snel bedacht. 10 op rij. Hopelijk mag ik ze allen aan jullie kwijt. Maar is dat niet zo, dan is dat niet zo. Want Danske had een nestje van 10 en eentje van 8. Wie weet gaat ze nu voor 9 ;-)

17/03/2016 : Een wist-je-datje over Danske. Ze is drachtig. Een wist-je-datje over Sky. Hij wordt voor het eerst papa. Proficiat kanjers met jullie nakend ouderschap !

16/03/2016 : Tomorrow so you gotta hang on 'til tomorrow. Come what may tomorrow ! Tomorrow ! I love you tomorrow ! You're always a day a-way !

14/03/2016 : Het uur der waarheid komt naderbij. Over een slordige 50 uren weten we het met zekerheid.

08/03/2016 : Onze Monkey Dans sloeg het ontbijt over. Of ochtendmisselijkheid door zwangerschap daar iets mee te maken heeft, weten we zwart op wit over 'slechts' ;-) 9 dagen. De dag van echo komt dichterbij.

03/03/2016 : devilsmileyblushangel

Mensen die mij nodig te contacteren hebben en die dat via info@perfectpromise.be proberen ... ik krijg jullie mail niet binnen. Er zit iets fout. Bij deze een ander e-mailadres aangemaakt : perfectpromise@telenet.be.

02/03/2016 : Danske is een goeie eter. Danske heeft nooit genoeg als het op eten aankomt. Deze morgen had ze lange tanden toen haar ontbijt werd voorgeschoteld. Of dat iets betekent ? Aan Danskes uiterlijk zal weinig - ze staat een beetje te dik en ze heeft niet meteen de meest gladde vacht - waar te nemen zijn voor de echo plaatsvindt zodoende hebben we echt nog 15 dagen geduldig te zijn ...

01/03/2016 : Danske toen alles nog anders was hier. Danske voor Lucs hersenbloeding. Waardevolle souvenirs.

Snel heen ...

... en snel terug.

Ook zij sprong in het water om haar dummy ...

... en deed het bijzonder goed op jacht.

Lucs partner in crime ...

28/02/2016 : Jachttraining in Will to Please. Gun-Gun mocht opnieuw aan het werk. Springen doet ze altijd. Hoeft ze niet noodzakelijk vier weken uit roulatie voor te zijn ;-) Maar het is zelden dat je van dat springen een geslaagde foto hebt. Dank aan Kathy Vermeersch om voor dit leuke beeld te zorgen.

26/03/2016 : Eindelijk ! Gun-Gun krijgt groen licht. Na drie weken aan een stuk om de drie dagen bij de dierenarts langs geweest te zijn, is de dokter tevreden met het resultaat. Gun-Gun mag opnieuw wandelen en trainen. Dat werd tijd want haar gat kan ze niet meer stil houden ;-)

Al bij al kunnen we voorzichtig stellen dat het er voor Bailey goed uitziet. Giemsa negatief voor tumorale mastcellen. Immuno : geen tumorale endotheliale cellen met CD31 waarneembaar. Besluit van de patholoog klinkt als volgt : maligne fibreus histiocytoma. De tumor is lateraal volledig verwijderd (1.0 cm) en reikt nipt tot tegen de diepe rand van het biopt. Dit type tumor is eigenlijk een verzamelnaam voor een type sarcoma histiologisch gekarakteriseerd door de combinatie van fibroblast en histiocytaire kenmerken. De oorsprong van dergelijke tumoren is niet gekend. Dergelijke tumoren zijn lokaal infiltratief en kunnen occasioneel metastaseren naar regionale lymfeknopen en interne organen in een laat stadium. Goede klinische opvolging is aan te raden.

Ik hoop met gans mijn hart dat ze niet tot de occasionele groep behoren zal ...

23/02/2016 : Echo is gepland. Op donderdag 17/03.

21/02/2016 : Een hoogdag voor mij als fokster. Een strandwandeling met maar liefst 36 honden. En hoe raden jullie het, op een paar honden na, allen droog gewreven door mij bij hun geboorte ;-) Ik had ogen en tijd tekort maar wat was het fijn om zo'n grote bende OPP-flatcoats bij elkaar te hebben. Aan alle aanwezigen heel erg bedankt om mee te stappen in dit onguur weer.

20/02/2016 : Sky kent ondertussen het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes ;-) Hij en Danske waren één rond de middag. Dit voor een 11-tal minuten. Vier dekkingen later, waarvan drie die mogelijks voor pups kunnen zorgen, namen we onze Monkey Dans terug mee naar huis. Tijdens het napraten met Maaike en Willem lag ze hoorbaar languit te snurken op het hondenkussen. Heeft ze een leuk logeerpartijtje achter de rug of heeft ze een leuk logeerpartijtje achter de rug ;-) ?

19/02/2016 : The Voice of Europe, zoals hij zichzelf graag noemde, overleed de dag dat dit dagboek begon. Eddy Wally, een fenomeen ... Wat ook van hem of van zijn songs mag gedacht worden, hij vulde toch maar het Sportpaleis. Tijdens mijn kinderjaren kende ik hem als sjakossenverkoper op de markt van Knokke en een 20-tal jaren later mocht ik op een bruiloft aan tafel zitten waar hij de openingsdans kwam zingen als verrassing voor het echtpaar. Hilarisch én geweldig én formidabel vonden we het. Wat een stunt ! Danske en Sky stuntten ook. Ze dansten de tango d'amore gedurende 12 minuten. Toepasselijk liedje toch, Chérie ?

18/02/2016 : Danske heeft het naar haar zin bij Ome Willem. Hoewel het vreemd aanvoelt haar niet thuis te hebben, kunnen we ons berusten dat het voor een goed doel is dat ze op verplaatsing is. Bedoeling was om haar morgen op te halen nadat de twee het nog eens naar hun beider zin hadden gehad. Lot besliste anders. Deze namiddag werd tijdens onze wandeling met de vier andere honden de autoruit stukgeslagen met als doel mijn portefeuille te pikken. De dief is in zijn opzet geslaagd. Het was geen lachertje om met een ruit minder in het barre weer van Cadzand naar huis via het politiekantoor in de auto te zitten. De ongemakken en de rompslomp die zo'n inbraak met zich meebrengt, maakt dat we Danske pas zaterdag zullen terugzien.

17/02/2016 : We maakten er een uitstap van. Met het ganse gezin naar Vlaardingen. Luc zag Sky voor het eerst. Mijn man is - was altijd al - een man van weinig woorden. Toch kon ik opmaken dat ook hij Sky weet te waarderen. En ik hecht enorm veel belang aan Lucs mening. Sky is trouwens de eerste reu die Luc niet op voorhand al eens ontmoette. Vond ik bijgevolg heel erg spannend. Gelukkig verscheen er een mooie glimlach op Lucs gezicht want Danske en Sky hadden al ... jullie weten wel wat ;-)

Danske houdt wel van ritme en maakte het Sky heel zwaar. Op seksvlak is hij nog een groentje. Danske iets te heftig, Sky iets te voorzichtig. Hun samenzijn resulteerde 's middags met een kwakje in de gezonde buitenlucht. Dus niet waar we het met zijn allen (Isabel, Maaike, Luc, ik, Danske en Sky) wilden ;-) Zijn deerne had hem te zot gemaakt. Time-out voor Sky. Omdat het zonde zou zijn dat er vandaag geen dekking zou plaatsvinden, besloten we om Danske bij de papa van Maaike te laten. Opdat de twee elkaar bij maanlicht nog eens konden treffen.

Zorgde de maan en de sterren in de hemel voor de juiste sfeer ? Jaaaaaaaaaaaaaa ;-) Ons koppel was een écht koppel voor zo'n 9 minuten.

15/02/2016 : Op Valentijn had Danske het voor het zeggen maar 'the day after' zwaaide Sky met de scepter. Ze vinden elkaar heel lief, dat is een feit. Progesteronwaarde (om 12h bloed geprikt) stond nog te laag. 4,2. Toch gingen de twee om 15h45 in elkaar op. Gisteren het voorspel en vandaag dan de daad. Ondanks dat er nog geen ovulatie plaatsvond. Als Danske iemand lief heeft, dan gaat ze all the way. Sky was één en al tederheid. Op de dag van de liefde bleef hij nog voorzichtig romantisch. Een dag later was hij vastberadender. Zijn omhelzing werd krachtiger. Mooi om de evolutie te mogen meemaken. Danske liet zich veroveren na eerst het uithoudingsvermogen van Sky getest te hebben. Zo kennen we haar ;-) Ze heeft zich te vergewissen dat de papa van haar kleintjes over een gezonde dosis doorzettingsvermogen beschikt. Een man met ballen aan zijn lijf. Ik kan haar geen ongelijk geven. Haar hart moet verdiend worden.

14/02/2016 : Saint-Amour. Behoud de begeerte. Het kersvers koppeltje dacht er hetzelfde over.

13/02/2016 : Danske is sinds deze ochtend 'voor de vrouwen'. Nu nog vallen voor mannelijk schoon hé meid.

12/02/2016 : Ik schrijf 16h. We zitten te wachten op de resultaten van de bloedafname. Zei ik deze morgen tegen de dierenarts dat Danske nog absoluut niet hitsig stond, smijt ze bij thuiskomst haar staart opzij voor Câline. Ze komt warmer.

16h58. 1,61ng/ml. Ze is dus, zoals gedacht, nog niet aan hét moment toe. We mogen van een rustige vrijdagavond in de zetel genieten. Valentijn zou natuurlijk een wondermooie dag kunnen zijn om hun liefde bezegeld te zien ...

09/02/2016 : Aanstaande vrijdag wordt bloed geprikt. Héél spannend. Misschien hebben we die avond nog naar Vlaardingen te rijden ;-)

08/02/2016 : Een paar keren over en weer naar de dierenarts gereden. Alleen niet voor Danske. Jérôme is ingeslapen kort na de middag nadat hij de hele morgen onderzocht is geweest. Verdict was kattenaids. Hoe het tij in nog geen twee dagen tijd keren kan. Plots heel erg ziek en nu dood. De laatste der Mohikanen is begraven ...

Gun-Gun is er ook slecht aan toe. Een lelijke gaap aan haar linkervoorpoot. Vorige zaterdagavond gehecht en vier nietjes erin. Was mij verzekerd dat het absoluut geen diepe blessure betrof. Dit weekend helemaal ontstoken ... Moest ze opnieuw onder narcose gebracht worden, werd de wonde helemaal uitgekuist en genaaid. Voor de zekerheid twee RX genomen maar aan het bot is er gelukkig niets. Toch wordt dit iets van lange duur. Er is aan een poot niet veel vel over om dicht te naaien hé ... Dus absolute rust voor haar !

07/02/2016 : De dag dat het dagboek van Danske en Sky officieel van start gaat. Eerder was Noodles loops en op 1 februari besloot Câline om het te zijn. Danske liet zich meeslepen. Twee dagen later was het van dat. Hoop over een dikke week te kunnen schrijven dat ze genoten heeft van haar samenzijn met Sky.