Babyblues 5 (Câline en Strike)

14/05/2014 - dag 62 : Ik denk dat het tijd is om het Naughty-dagboek af te sluiten ... De puppyren is nog niet afgebroken en het voelt vreemd om er geen enkel pupje in te zien spelen of slapen. Luc en ik hebben intens genoten van deze kleintjes. Ze hebben voor echt veel plezierige momenten gezorgd. Luc verheugt zich nu al op het feit dat het zijn Danske is die voor de eerstkomende pupjes zorgen mag. Hij maakte de Monkeys niet mee en herinnert er zich ook niets van. Daarom heb ik besloten dat Danske opnieuw met Flynn kindjes mag hebben. Vandaag nog Mirco (Monkey Tribute) gezien. Mag er wezen hoor. Die combinatie zit goed ;-) En de personen die al aan het verlangen zijn op zo'n brownie, ik reageer binnenkort op jullie mails. Beloofd !

Jullie hadden de rooie '@ work' nog te goed. De foto's tonen aan dat ze '@ work' in haar nopjes is. Wat een gedrevenheid heeft deze kleine meid. Deze passie hebben ze trouwens allemaal. Had niet anders verwacht maar het is verdomd leuk om het bevestigd te zien. Van elke nieuwbakken baas niets anders dan positief nieuws gekregen. En ook dat is verdomd leuk. Maakt mij als fokker maar vooral als mens verschrikkelijk rijk. Naughty boys and Naughty girls, be adorable naughty ;-)

13/05/2014 - dag 61 : De Naughties vieren vandaag het feit dat ze twee maanden oud zijn. Hé, dat is heel wat voor zo'n jong beestje. Als je nagaat wat een pup in die eerste twee maanden van zijn leven groeit, meemaakt, ontdekt, verandert ! Twee maanden na Câlines moeizame bevalling, zwaaiden we haar laatste telg uit. Het zijn hele drukke twee maanden geweest maar het zijn wondermooie twee maanden geweest. Naughties, dank jullie wel om zo'n toffe bende te zijn !

Naughty Lady in Red of Perfect Promise, er zijn hier al wat pupjes voor jou vertrokken in de voorbije vijf jaar. Nooit liet ik een traan. Omdat het goed is zo. En omdat ik niet wil toegeven aan de emotie van het afscheid nemen ... Toen jij uit zicht verdween, rolden ze over mijn wangen. Eerste dochter van mijn Calienemientje, je beseft niet hoeveel dat voor mij betekent. En ook al ben je nog zo klein, ik herken zoveel van Câline in jou toen ze zo oud was als jij nu. Het was ontzettend fijn om jou als laatste hier te mogen hebben. Heb je rotverwend aan knuffels en je genoot er duidelijk van ;-) Aan liefkozingen zal je niets tekort komen. Inge en haar vier jongvolwassen zonen Géza, Ruben, Mirco en Aaron staan klaar om van jou te houden. Ze vormen samen een heel hecht gezin en daar mag jij nu als kleine meid deel van uitmaken. Gelukzakje die je bent. Maar ik zou het niet anders voor je willen. Mama Inge had een pak namen in gedachten voor je. Geen enkele werd door de jeugd goedgekeurd. Tja, all the boys moesten er mee kunnen leven hé. Het is Luna geworden ;-)

12/05/2014 - dag 60 : Eentje over en wat een fun hebben we met haar. Met twee waren ze vooral heel ondeugend en met elkaar bezig, wat verstaanbaar is maar zo op haar alleen is ze de max. De hele dag vertoefde ze in onze dichte nabijheid en mocht daarnet even mee op wandel met haar oma, haar mama en haar halfzus. Ze totterde natuurlijk, in haar streven om de grote bij te benen, in de greppel. Er in was veel gemakkelijker dan er uit ;-) Maar mama Câline toonde haar de weg en klein juffertje volgde netjes. Héél erg jammer dat ze morgen al weg gaat. Naughty Lady in Red had van Luc en mij nog een paar dagen langer mogen blijven.

Nouba. Onze Naughty Orange Blossom of Perfect Promise. Frédérique kwam je deze ochtend oppikken terwijl Marie-Aline en Albert, jouw kleinere baasjes, van niet beter wisten als dat ze jou samen woensdagnamiddag kwamen halen. Vanmorgen had Marie-Aline nog gezucht dat woensdag nog heel erg ver weg was ! Henry, de man des huizes, wou je aanvankelijk 'Neige' noemen. Omdat je zwart bent. Vond hij grappig. De rest van het gezin opteerde voor Nouba en Nouba is het geworden ;-) Nouba, ook jij komt terecht in een fantastische thuis met een baas die van thuis uit werkt. Ik denk dat jij dat heel erg leuk zal vinden om in het gezelschap van Frédérique te mogen zijn. En ik heb vernomen dat je zowel in Marie-Alines als in Alberts kamer een door hen zelf gebouwd huis van karton staan hebt. Die poep van jou : in de boter ;-)

11/05/2014 - dag 59 : De uitgevlogen Naughties hebben het naar hun zin en zo hoor ik het ook graag. Het is tijd voor hen om individueel alle aandacht te krijgen die ze nodig hebben om uit te groeien tot leuke jongvolwassenen en aangename huisgenoten. De twee nog hier hebben het ook naar hun zin ;-) Amai, ze zijn elkaar waard. Ze moeten binnenshuis niet constant meer in de puppyren maar ik moet van tijd tot tijd ingrijpen want ze maken het soms te bont. Ze hebben dan ook beiden een fel kleurtje. Gun-Gun denkt zelf nog even klein te zijn en ligt dan ook uitgestrekt met hen in de mand. Danske is voorbeeldige tante. Toch zal ze hen corrigeren wanneer hun gedrag niet gepast is of wanneer ze bv zouden proberen mee te eten met haar. Oma Bailey kan zich vinden in een kleiner aantal pups en is met hen aan het spelen geslaan. Ook mama Câline daagt ze uit tot spel. Is leuk voor haar dat er niet meer voortdurend naar haar tepels wordt gehapt. Aiko laat zich gewillig over de rug lopen maar zal als het echt te zot wordt, verwittigen. Heerlijk om al onze honden op hun manier om te zien gaan met het kleine grut.

Opnieuw niet zo'n best weer om pupjes een apport te laten uitvoeren. Maar pup oranje, die morgen vertrekt, mocht twee dagen geleden gelijk na fuchsia girl 'aan het werk'. Zij was zo grappig en werkelijk goed voor een ukkepuk van 8 weken oud !

10/05/2014 - dag 58 : Het wordt hier stiller en stiller. Hoewel eentje evenveel kabaal kan maken als 9 tegelijk ;-) Ook vandaag vertrok er een Naughty. Gisteren kreeg zij een dummy gegooid en bij deze ook haar apport in beeld. Een snelle juffrouw : dummy oppakken en gelijk al draaien om terug te keren.

Alle Naughties zijn verschrikkelijk lief maar jij, jij bent megalief ! Jij bent anderzijds ook de naam Naughty meer dan waard ;-) Ik heb genoten van jouw enthousiasme en je slimme fratsen. En vooral van hoe je iedere keer als eerste op me afstormde wanneer ik jullie riep. Naughty Fuchsia Fantasy, onze eerste flatcoat met deze kleur. Past perfect bij je. Weerspiegelt je ten volle. Een snoepje met een pittig toetsje. An, Diether en Jules vonden jou ook heel erg sweet. Ze gaven jou de naam 'Noortje'. Noortje, weet dat wanneer je met 'Noor' aangesproken wordt, je over de grens ging. En dat zal per definitie wel eens gebeuren ;-) Jouw kleinste baas is in de wolken dat jij er eindelijk bent. Hij kan, ondanks zijn jonge leeftijd, ontzettend goed met dieren overweg. Je zal aan hem een hele grote vriend hebben !

09/05/2014 - dag 57 : Gisteren viel de regen met bakstenen uit de lucht. Pas tegen de avond hadden we een enigszins droog moment. Pup roze en poppemie wit mochten beiden ook een apportje en waren net zoals hun voorgangers alletwee laaiend enthousiast. Alleen heb ik er geen beeldmateriaal van. 't Is te zeggen, ik heb beeldmateriaal maar van slechte kwaliteit. Hun snelheid om terug bij mij te zijn in combinatie met een te lange vereiste sluitertijd resulteerde in zwarte-veegjes-foto's.

Deze morgen vroeg werd jij, Naughty but Pretty in Pink, opgehaald. Dasha was mee om voorzichtig kennis met je te maken. In haar blijdschap, want zij is vriendjes met een paar flatcoats, blafte ze je toe en dat vond jij een beetje beangstigend. 'Wacht maar tot ik net zo groot ben ;-)' Maar Nelly en Michaël hebben mij heel snel gemeld dat jij in je nieuwe home dicht bij Dasha te slapen ligt. En ik kreeg er al bewijs van ook. Nelly, Michaël en zoon Tim kozen ervoor om jou Zeppos te noemen. Klinkt stoer hé ;-) Kleine man, met je heel lief karakter zul je ze in Ternat overdonderen. Vooral met Dasha aan je zij ;-)

Onze witte ... Temperamentvol, ondernemend en extreem lief. Drie kernwoorden die ik spontaan op je plakken kan. Jouw familie bestaat uit mama Isabelle, papa Christophe, dochter Sarah en zoon Niels. Isabelle had meteen beslist om jou deze vrijdagmorgen op te halen wanneer Sarah en Niels nog op school waren opdat de thuiskomst rustiger zou verlopen. Verstandig van haar. Maar ik heb Sarah en Niels ervaren als gehoorzame kinderen die echt wel weten wat wel en niet mag bij een jonge hond. En anders vragen ze het wel aan mama of papa. Iedereen is heel blij met jouw komst. Ook opa ;-) Naughty in White Satin, je bent er eentje die straks les zal krijgen van Freddy. En volgend jaar mag je in jachtopleiding bij Martin. Beiden instructeurs die Luc en ik goed kennen. Maak ons trots hé ;-) Ook voor jou werd gezocht naar een vlotte goed klinkende naam : Skye. Tussen witte satijnen lakens waan je je wel eens in de hemel ;-)

08/05/2014 - dag 56 : Eenmaal de eerste is vertrokken, is het naar mijn gevoel niet meer hetzelfde. Tuurlijk genieten we nog van de overblijvertjes maar ze zijn niet meer compleet ... Met het weggaan van reutje donkerblauw is reu roze nu de haan in de puppyren en daarbuiten. Voor één dag nog. Even een kanttekening : Het maakt mij nooit uit welk beroep de toekomstige pupmensen uitoefenen. Het allerbelangrijkste is voor mij welk leven onze pupjes krijgen. Frederik is dierenarts en dat vertel ik nu en hier enkel omdat hij, als dierenarts in Oostende, heel binnenkort verdeler wordt van een merk rauw voer. Wel, dat laatste draagt mijn opperste goedkeuring. Gewoon super vind ik dat ! Ik maak mij sterk om ons volgend nest enkel en alleen op rauw groot te brengen ;-)

In ieder nest is er één de kleinste en één de grootste. Jij bent het beertje van de Naughtie-bende, zeg maar beer ;-) Maar 'teddy' mag het woord 'beer' zeker en vast voorafgaan. En jij zal ook je mannetje weten te staan in het gezin waar je gaat wonen. Naast Christine en Frederik heb je ook nog Charline en kleine Bernard die jou heel graag zullen zien. Tegen het jong geweld van deze baasjes ben je opgewassen. Hun mams en paps weten dat jij nog een kleine man bent en zullen erover waken dat je op tijd en stond kan rusten. Opdat je uitgroeien mag tot een ferme zoon van Câline en Strike. 'Naughty Dog named Blue', jij kreeg de naam van de hoofdpersonage uit de TV-serie Boardwalk Empire. Als flatcoat Nucky zal je genieten van een rijkgevuld leven en ik hoop dat je iets minder gangster zal zijn dan de echte Nucky ;-)

07/05/2014 - dag 55 : De puppyuitzwaai is van start gegaan. Meteen op de eerste dag al drie ...

Freya en Daan hadden niet speciaal een voorkeur voor jou. Of toch wel ;-) Hoe dan ook, ze kozen om jou - om alle opties open te houden - een leuke maar ondertussen zo goed in de oren klinkende naam te geven. Een beetje de stille hoop dat jij, Naughty Mr Blue Sky of Perfect Promise, met hen mee zou mogen, kreeg je als roepnaam 'Mellow'. Van in het begin viel jij voor Freya op en kijk, nu hoor je bij hen. Mellow, je hebt mij daar een stel toffe baasjes te pakken die ervoor zullen zorgen dat jij heel veel hondenvriendjes krijgt. Het ga je goed maar ik ben overtuigd dat het je goed zal gaan.

Naughty Shade of Grey of Perfect Promise ... De kleinste van de Naughties ... Roger had als wens een pittig meisje ... Ik denk dat hij met jou zijn goesting krijgt ;-) Ik weet wel dat jij bij twee mensen wonen gaat en dat je van zowel Ingrid als van Roger de 'keppe' zal zijn. Maar ik weet ook hoe erg Roger naar jouw komst heeft uitgekeken. Hij is een groot man met een klein hartje. En hij mag eindelijk van jou houden ;-) Ik ga ervan uit dat jij hun beider harten verwarmen zal. Dat kun jij met één teentje. Jouw roepnaam had ik nog nooit eerder gehoord. Ingrid en Roger zochten naar een naam met beginletter 'N'. Heel lief gevonden en met een knipoog naar je mama heet jij nu Nàline.

Het wordt een OPP-traditie dat bij afhaal van de pupjes hun nieuwe familie de kleuren van de desbetreffende pup in hun kledij dragen ;-) Sommige kleuren zijn al eens minder courant dan andere. Fabienne en Rony kwamen met een originele oplossing. Ook Duke, jouw nieuwe grote broer, kwam in veiligheidstenue en zelfs jij kreeg meteen een miniformaat fluogeel sjaaltje om de hals. Naughty Mellow Yellow of Perfect Promise, wat heb jij een zacht en hartstikke lief karakter. Een echte mellow yellow guy ;-) Duke is een hele fraaie hond en jullie twee zullen het uitstekend met elkaar vinden. Enne, stiekem heel content dat je niet ver woont ;-)

Fabienne en Rony, jullie zijn voor Luc en ik een uitzonderlijk koppel. Mensen die precies weten hoe en wat daar jullie identiek dezelfde lijdensweg hebben gewandeld als wij. Jullie zijn een groot voorbeeld voor ons. Dankbaar dat onze wegen elkaar kruisten (bestaat er zoiets als lotsbestemming ?) en dankbaar dat 'ons geeltje' jullie 'Strike' worden mag !

Naughty Dog named Blue en het apport van de dag. Dit enthousiast mannetje is een plezier om 'aan het werk' te zien. Jullie kunnen het al raden ... Hij is het die we morgen uitwuiven.

06/05/2014 - dag 54 : De dag voor de eerste vertrekt, is een dag waarop ik heel erg egoïstisch ben. Dat is een dag waarop ik voor 300% wil genieten van hen een laatste keer allemaal samen en al de rest moet wijken. Heb de hele namiddag in het gras gelegen met 9 pupjes naast, over, op of rond mij. Zo gezellig. We zijn zelfs allen bij elkaar in slaap gevallen. De voorbereidingen van ons huwelijk in combinatie met verbouwingen en een nest vergde logisch energie en nu we gelukkig getrouwd zijn, heb ik de welgekende klop van de hamer ;-) Net mail gekregen dat er één pupje overmorgen toch niet vertrekt en een weekje langer blijft. Vind ik wel fijn eerlijk gezegd. Zal goed voor haar zorgen Inge ;-) Morgen gaan Naughty Mister Blue Sky, Naughty Shade of Grey en Naughty Mellow Yellow hun nieuw leven tegemoet. Vandaag alledrie even een apportje laten halen en op foto gezet. Ze pakten allen de dummy gelijk op (eerste foto telkens) en hoe ze terugkwamen, is te zien op de tweede foto ;-)

05/05/2014 - dag 53 : Een foto-impressie van de puppytest van de Naughties op 01/05. Met dank aan Sabine en Marc. Hun tuin mochten we als locatie gebruiken. Niet veraf en met het oog op onze trouw de volgende dag heel erg comfortabel. Luc kon op die manier ook te voet van thuis uit eens langs komen en terug naar huis wanneer hij wilde om te rusten.

We zijn aan de laatste dagen toe van nog alle pupjes in huis. Woensdag nemen we onvermijdelijk afscheid van drie van hen. Donderdag van twee, vrijdag ook van 2, zaterdag van de voorlaatste en maandag van de negende Naughtie ...

Is niet deel van de test ;-) Onze witte vindt apporteren gewoon héél erg leuk.

04/05/2014 - dag 52 : Puppynieuws moet even wijken voor ander ook wel belangrijk nieuws in ons leven ;-) Ben er de laatste maanden behoorlijk druk mee geweest en het is ons gelukt ! Luc en ik zeiden beiden 'ja' op 2 mei 2014. Fier op, en nu mag ik hem echt zo noemen ;-), mijne man !

James, Love Crime of Perfect Promise, zond ons deze foto toe.

En het is een waarheid als een koe ;-)

Foto : Anne D'hoore

03/05/2014 - dag 51 : 'You can call me Gun-Gun.' Ze is jarig vandaag. Guntje is voor ons beiden zo'n speciaal hondje. Een jaar geleden kreeg Luc het nieuws dat zijn pupje geboren was. 11 maanden geleden was Luc in levensgevaar en had ik o.a. de moeilijke beslissing te nemen of we haar in huis zouden nemen of niet. Onze huisdokter zei me van wel. Om de simpele reden dat dit misschien de laatste beslissing ooit was die Luc had genomen in zijn leven. Toen Gun-Gun op de wereld kwam, waren wij op vakantie met de Drenthebende. Ik herinner mij dat Luc mij die avond vertelde dat hij mij graag een Deense meid zou willen zien voorjagen. Later. Later is plots veel vroeger gekomen ... Of hoe woorden na kunnen zinderen. Een prangender voorbeeld is dat op de avond van Lucs hersenbloeding in de auto op weg naar huis van onze wandeling met de honden het liedje 'Words don't come easy' van F.R. David speelde. Luc zei : 'Heb die zin nooit begrepen. Words don't come easy to me.' Dat was zo'n twee uren voor het vreselijke gebeuren en was meteen de aanleiding tot ongeveer de laatste leuke volwaardige conversatie die ik met Luc heb gehad. Want ik zou ik niet zijn als ik dat niet haarfijn was begonnen uit te leggen ;-) Om terug te keren naar onze jarige. Ik ben het die met Gun-Gun aan de slag is gegaan ipv Luc. Ze is voor ons beiden zo'n speciaal hondje en ze is jarig vandaag.

02/05/2014 - dag 50 : Deze week de pups 'slechts' om de twee dagen op de weegschaal gezet. Deels omdat ze gewoon goed groeien maar vooral deels omdat ze niet echt stil meer willen blijven zitten eenmaal in de schaal. Wat een aktieve hondjes met wiebelwiebelkontjes.

01/05/2014 - dag 49 : 7 weken zijn ze vandaag. En ze hebben een belangrijke dag voor de boeg. Puppytest vindt plaats ;-) Ik probeer vanavond wat uitleg en/of foto's te posten over het gebeuren maar ik beloof niets. Het kan dat jullie even op jullie honger blijven zitten ...

Het is avond. De pups zijn moe en wij voldaan ;-) Caroline en Linda zijn de hele dag in de weer geweest om elke pup te testen op zijn karakter. We hebben de test even moeten onderbreken voor een fikse regenbui die ons parten speelde. Hieronder het besluit over de pupjes in het algemeen door Caroline en Linda verwoord. Ik denk als fokster héél erg tevreden te zijn ;-) Bedankt dames voor jullie megabijdrage vandaag ! Enne, na ruim en uitvoerig overleg en bespreking zijn we er uit welke pup naar welke familie gaat ;-)

Algemeen testresultaat van het naughty nest of Perfect Promise.

Homogeen nestje, mensgericht, baasgericht!

Vlotte hondjes die open in het leven staan. Een will to please om je vingers van af te likken.

Intelligente en karaktervolle pups.

Flatcoatjes die met zachte, doch consequente manier van opvoeden zullen uitgroeien tot toffe huisgenoten. Met de mogelijkheid om te scoren op gelijk welk vlak.

Besluit: Doe er iets mee!!!

30/04/2014 - dag 48 : De 'waar wij eigenlijk niet mogen stoeien'reeks foto's. Maar het zijn echte hondjes en hondjes maken zich bijgevolg heel erg graag vuil als de gelegenheid zich voordoet. En die deed zich voor ;-)

Ijdele poging van Inge om 9 pupjes netjes op rij te doen zitten ;-)

'Let op, kleintje. Dat je je geen pijn doet aan de doornen.'

Het is genoeg geweest. Op weg naar de auto. Alle pupjes werden zowel op de heen- als op de terugreis gedragen of vervoerd in de bolderkar. Hoewel voor dat laatste transportmiddel de Naughties ons te vlug af waren ;-)

29/04/2014 - dag 47 : Toekomstige eigenaars van een Naughtie, jullie beseffen toch wel dat jullie rotverwend worden ;-) Ziehier de 'gras'reeks foto's. Op de dag zelf was het best jammer dat het net regende maar die wet look heeft zo ook zijn charmes.

28/04/2014 - dag 46 : Vandaag een deel en morgen een deel en overmorgen een deel van de gave foto's die Louise De Bruyne van de Naughties maakte. Ze zijn zoooooooooooooooooooo leuk geworden. En mag ik jullie vragen, als jullie ook genieten van Louises foto's, om dit even aan haar te vertellen via het gastenboek. Natuurlijk speelden de puppietjes en het sublieme decor in haar voordeel ;-) Maar Louise is een toffe meid van 20 die veel te bescheiden is. Het is een karaktertrek die haar absoluut siert. Toch neemt dat niet weg dat ze een dik pak complimenten verdient !

Puppyjachthondjes in de jachtzak met een puppietjesachtergrond ;-)

Naughty but Pretty in Pink of Perfect Promise

Naughty Dog named Blue of Perfect Promise

Naughty Lady in Red of Perfect Promise

Naughty Fuchsia Fantasy of Perfect Promise

Naughty Mister Blue Sky of Perfect Promise

Naughty Orange Blossom of Perfect Promise

Naughty Mellow Yellow of Perfect Promise

Naughty Shade of Grey of Perfect Promise

Naughty in White Satin of Perfect Promise

Inge, Isabelle, Ingrid, Roger en de Naughtiebende.

Héhé, alle negen ;-)

27/04/2014 - dag 45 : Het is nog maar net zondag wanneer ik volgende neerschrijf. Voor mij lijkt het dus nog als 'vandaag' terwijl het eigenlijk al gisteren was. Dit omdat ik nog niet ging slapen. Iets duidelijker nu ;-) Zaterdag beleefden de puppietjes een avontuurlijk moment. Ze gingen in de namiddag op stap met de auto. Hun mama vergezelde hen. Linda was zo vriendelijk om chauffeur te zijn waardoor ik mij achterin bij de puppietjes kon nestelen. Ze maakten wel wat kabaal in het begin maar of dat abnormaal is ? Het viel al bij al reuzengoed mee. Mijn oren tuiten niet ;-) Onze autorit had meer dan één doel. Na een veertig minuten durende tocht kwamen we aan waar we wilden zijn. Louise en Simon waren er al. Na ons arriveerden ook Ingrid en Roger, Isabelle en als laatste Inge. Allemaal helpende handen - én toekomstige Naughtie-eigenaars - om de pupjes te dragen naar dé plek. Louise is een jonge meid die graag foto's neemt. Ze maakte al hele mooie trouwens. Gisteren zijn de Naughties zo'n duizend keer in beeld genomen door haar ;-) De regendruppels kon de pret niet bederven. De pupmensen, Linda, Louise en Simon hadden - denk ik toch ;-) - een heerlijke namiddag. De puppietjes vermaakten zich naar hartelust. Onbevreesde, dappere, guitige, lieve kleine rakkers zijn het. Hoegenaamd niet bang voor de grote boze wolf in het bos ;-) Ikzelf koester voor de zoveelste keer een prachtige belevenis. Hoe 9 Naughties een dag kunnen kleuren in de fabelachtigste tinten. Wat is het leven toch zalig ! Geen foto's vandaag maar ik garandeer jullie dat ze er aankomen ;-) Als ze zijn zoals ik ze mij inbeeld dan zitten er vast juweeltjes tussen ! Louise, alvast bedankt voor de tijd die je nam. Simon, dikke merci dat jij haar vriend(je) bent. Linda, ja jij bent gewoon een megamens ;-) Inge, Isabelle, Ingrid en Roger, supertof dat jullie erbij waren. Jullie hebben dat goed gedaan ;-) P.S. De Naughties hebben geen kik gegeven op de terugweg. Allemaal om ter zoetst aan het dromen.

26/04/2014 - dag 44 : Bedoeling was om eens de hoofdjes van de baby's van Câline en Strike duidelijker in beeld te hebben. Maar dat was buiten Luc gerekend ;-) Hij vindt het tegenwoordig ontzettend leuk om op de foto te staan. Dat was voor zijn hersenbloeding absoluut niet het geval. Vandaar af en toe een foto met wat minder Naughtie en met wat meer Luc. Ik vind hen allen om op te vreten, zo mooi vind ik mijn TIEN modellen ;-)

25/04/2014 - dag 43 : Medisch onderzoek voor de Naughties gisteren. Na op vlooien nagekeken te zijn, na check-up van hart, oren en naveltjes, na prik in de poep, na chip in de hals, na controle van het chipnummer, na DNA-staalafname en na ontworming gingen de pups gewoon weer verder met wat ze ervoor deden : spelen. De Naughtie boys hebben wel degelijk alle vier 2 teelballen. Weliswaar nog van de floepersoort. Lotte was vergezeld van een stagiair. De gezondheidsboekjes waren op voorhand ingevuld. Zorgde voor een extra vlot verloop. Wel zo gemakkelijk en gezellig.

De weektabel toont aan dat ze minimum 10 keer meer wegen als toen ze geboren werden.

24/04/2014 - dag 42 : Dit is hoe de Naughties grotendeels de dag doorbrengen. Tenminste als ze niet slapen of aan mama's rok hangen of aan het eten zijn of een plasje moeten doen of een kakje te leggen hebben of bezoek krijgen of met Luc of mij aan het knuffelen zijn.

Al spelend met elkaar,

met Danske

en met Gun-Gun

leren

de Naughties

onwijs veel.

23/04/2014 - dag 41 : Wij voeren onze honden met kompleet vers voer. De OPP-pupjes starten dan ook altijd met verse voeding eenmaal niet enkel meer hun mama instaat voor hun dagelijkse maaltijden. Maar omdat veel pupmensen - hoewel in dit nest niet, joepie ! - later brok zullen geven aan hun hond, krijgen ze hier ook al eens droog voer. Zijn de pupjes enigszins wat vertrouwd met de smaak en hoeven ze niet abrupt over te schakelen. Wij hebben tegenwoordig twee verschillende KVV-soorten. Wanneer we naar Twente afreizen waar Yara - volbloed tante van de Naughties, zijnde zus van Câline - en Gypsy en Quinto - haar kinderen - wonen, keren we steevast terug met 100 kg Henny Ha's KVV. Henny is slager van beroep en stelt zelf een evenwichtige KVV samen. Ons 5-tal is verzot op de inhoud van zijn witte bakjes. Hieronder staat links een pot van onze gewoonlijke KVV, staat in het midden een pot met Henny Ha's KVV en staat uiterst rechts een pot met brokken van een zeer goede kwaliteit droogvoer. Ik deed de test. Ik liet de Naughties hun gang gaan waarbij ze de mogelijkheid hadden om te beslissen met welk voer ze hun buikjes zouden vullen. Henny Hertsenberg, volgende foto's voor jou in het bijzonder. Ze zouden zo als reclamestunt kunnen dienen voor Henny Ha's KVV ;-)

9 snoeten doken gelijk in dezelfde niet zo grote pot.

22/04/2014 - dag 40 : Gun-Gun is een halfzus van de Naughties. Toen ze zo mooi in het gras lag en zo lang ;-) leek, vond ik dat deze foto hier een plaatsje verdiende. Jaja, deze pupjes worden ook zo groot. Aiko en Bailey balen er niet echt om dat er geen Naughtie zal blijven plakken. Gun-Gun ziet ze allemaal om ter graagst ;-) en rollebolt met elk van hen. Zal proberen er eens een foto van te maken want ze is echt schattig bezig met het kleine grut. En als het aan Danske lag, dan koos ze resoluut voor Mellow Yellow. Niet dat ze niet lief is voor de anderen maar hij is zonder twijfel haar uitverkoren Naughtie. Mensen die Monkey Dans kennen, weten dat zij voor niets of niemand een speeltje zomaar laat liggen ;-)

21/04/2014 - dag 39 : Acrobatisch en/of lenig dat ze zijn ;-) ;-) ;-)

20/04/2014 - dag 38 : De Naughties op hun paasbest.

Daar ging het hele 'paasbest' decor ;-)

19/04/2014 - dag 37 : Symbolisch gezien bestaat er geen bloem die beter vertelt waar een hond voor staat. Vergeet-me-nietjes : eeuwige liefde en trouw. Dat is wat je van je hond gratis en voor niets elke dag krijgt als je hem respectvol behandelt. En hoe zou ik ooit een OPP-pupje vergeten kunnen ? Onmogelijk gewoon.

Vergeet-me-nietjes zijn trouwens geen giftige planten.

18/04/2014 - dag 36 : Ze zitten ondertussen aan minstens 8 keren hun geboortegewicht. Behalve teefje in het rood. Zij zit er nog 62 gram onder. Haalt ze vandaag zeker en vast. Câlines kindjes zijn slim. Ben ze deze week de weg van de binnenren naar de buitenren aan het leren geweest. Heel snel hadden ze door hoe ze van de ene plaats naar de andere konden komen. Mama Câline hielp mij hier enorm bij. Een supermoedertje vind ik haar. En mega dat sommige Naughties al aangeven dat ze dringend naar het groot toilet moeten. Gaan ze heel hard staan janken tegen de tralies. Dit doen ze zowel wanneer ze binnen in de puppyren zitten als wanneer ze buiten in de puppyren zijn. Ik zei het geloof ik al eerder ;-) : knapperdjes !

17/04/2014 - dag 35 : De Naughties zijn niet enkel ondeugend. Ze zijn hartstikke lief er bovenop. Voor het eerst had Luc gisteren een pup in zijn armen. Tot nog toe durfde hij niet. Bang dat hij niet sterk genoeg zou zijn om het pupje - die daarom niet braaf blijft zitten maar aan het wriemelen gaat - vast te kunnen houden. Ik ben dan ook iemand die daar niet op ga aandringen of die hem per sé een pup in de handen wil duwen. Ze moeten dat bij mij met kindbaby's ook niet proberen. Het was dan ook een complete verrassing om ineens Luc met Naughty Mellow Yellow te zien knuffelen. 'Hold,' riep ik hem toe : 'dat moet vereeuwigd worden.' Omdat Luc er ontzettend veel fun in had, maakte ik van de gelegenheid gebruik om hem ook nog Naughty Orange Blossom en Naughty but Pretty in Pink in de handen te draaien. De babbies van Câline zijn dus extreem lief want alle drie bleven gewoon rustig genieten van de knusse omhelzing van Luc. Ze ondernamen geen ontsnappingspogingen. Is dan ook een heerlijk plekje om te vertoeven. Ik kan het weten ;-) Hiermee hebben we ze weer alle negen voor de lens gehad.

16/04/2014 - dag 34 : De Naughties hebben weinig nodig om hun naam eer aan te doen. Krantenpapier zorgt voor minstens evenveel plezier als al het overige speelgoed ;-)

15/04/2014 - dag 33 : De foto's vertellen zelf het verhaal ;-) Hoofdrollen zijn toegekend aan Naughty in White Satin, aan Naughty Dog named Blue en aan Naughty Mister Blue Sky. De tekstballonnen bij de prentjes zouden kunnen luiden : 'Er waren eens 3 Naughties wakker ...

en ze wilden er op uit ...

Zus nam het voortouw ...

Komaan jongens, geen moeite aan ...

Ik laat mij niet kennen tegenover een meisje ...

Hopla, wat onze witte kan, kan ik ook ...

Hey, jullie twee ...

wacht op mij !

14/04/2014 - dag 32 : Ik heb onze Aiko te feliciteren. Ze verjaart. Zeven jaar geleden kwam ze op de wereld. Hoewel ik zeker weet dat zij de eerste en laatste Akita is die we zullen hebben, prijs ik mij gelukkig dat ze onze Akita mag zijn. Dat er hier nooit meer een Akita Inu komt, heeft te maken met de vacht van dit ras. Grrrr, wat verliest zo'n hond veel haar ! We hebben twee maal per jaar voor weken aan een stuk veel Aiko voor hetzelfde geld ;-) Voor de rest is ze een fantastische metgezel en wens ik haar op zijn minst een verdubbeling in leeftijd toe.

Wat de Naughties betreft : BEWARE OF THE DOGS ;-)

13/04/2014 - dag 31 : Met vereende krachten - die van Dominique en mezelf - staat de buitenren op zijn plaats. Moet die wel nog wat aankleden om het de Naughties helemaal cosy te maken. Een nieuwe tunnel hebben ze alvast. De pupjes kunnen zo, overdag bij zonnestraal, onbezorgd in de tuin verblijven. Wel nooit als er niemand thuis is. Dan moeten ze d'office naar binnen.

12/04/2014 - dag 30 : Gisteren tweede ontworming en voor echt met 'buiten' kennis gemaakt. Zo plezant om hen parmantig te zien rondhuppelen. Naughties zonder vrees. Luc en ik hebben samen met Danske, Gun-Gun en Câline genoten van een leuk moment. Aiko en Bailey bleven nog wat op afstand ;-) Waanzinnig dat we in de maand april zo'n zalig zomerweertje hebben !

11/04/2014 - dag 29 : We zijn weer aan de gewichtstabel toe ... Dat houdt in dat de pups opnieuw een week ouder en sterker en groter zijn. Het gaat razendsnel. Ik weet dat voor de 9 gezinnen de vier volgende weken niet snel genoeg voorbij kunnen gaan. Voor mij mag de aankomende periode best traag gaan ;-) Alle pups, op eentje na - teefje rood - zijn ondertussen meer dan 6 X hun geboortegewicht waard. En dat zijn ze wél alle 9 : super maar dan ook superlief !

10/04/2014 - dag 28 : We hebben een appelboom in de tuin staan. En wat mooi als die in bloei staat. De pups wegen net nog niet teveel. De tak kon hun gewichten aan. En de tas waarin ze zitten ook. Voor het eerst even naar buiten. Mochten ze de boom in ;-) Komt ervan als ze het hele huis in rep en roer zetten 's avonds !

Naughty but Pretty in Pink

Naughty Dog named Blue

Naughty Lady in Red

Naughty Fuchsia Fantasy

Naughty Mister Blue Sky

Naughty Orange Blossom

Naughty Mellow Yellow

Naughty Shade of Grey

Naughty in White Satin

09/04/2014 - dag 27 : Twee dagen geleden werden hun nageltjes korter gemaakt. Een lieve vriendin kwam dat speciaal doen. Ze had al door dat ik er nog niets over geschreven had en merkte terecht op dat de manicure niet aan de orde was geweest. Normaal ontfermt een andere lieve vriendin zich over de OPP-pupnageltjes maar zij heeft een heel belangrijke taak op zich genomen. Caroline gaat namelijk de pupjes testen en zodoende moet ze 'vreemd' voor hen blijven tot die dag. De gedragstest vindt plaats op donderdag 1 mei ;-) Deze smiley is voor de insiders.

De Naughties verblijven sinds maandag in de puppyren. Alleen wil ik ze voorlopig nog 's nachts in de werpkist. Het moment dat ze noodgedwongen niet meer naar 'buiten' kunnen, gaat steevast gepaard met veel protest. Câlines pups volharden nog meer dan al onze vorige pups samen en janken ons hele huis bijeen. En dat voor een lange, echt lange, tijd. Ze geven niet af ;-) Ik had zelfs tijd om de pups van voor en van achteren in portret te nemen. Ronduit subliem, die viswijfjes. Mellow Yellow deed voor de gezelligheid mee.

Balkonserenades

08/04/2014 - dag 26 : En toen onweerde het ... Foto's van gisterenavond terwijl de donder van zich liet horen.

Naughty Orange Blossom met op haar Naughty Mellow Yellow.

Naughty but Pretty in Pink dromend over Naughty Fuchsia Fantasy misschien ?

Dit zijn - half uit de mand - Naughty Shade of Grey en - er in - Naughty in White Satin.

07/04/2014 - dag 25 : Ze blijven niet klein ;-) De Naughties mochten voorbije weekend al eens op verkenning buiten de werpkist. En het gras is altijd groener aan de overkant. De buitenwereld lonkt. De pupjes weten perfect langs welke weg er opnieuw te geraken. Alleen zijn hun pootjes nog een ietsiepietsie te kort.

Nog even en ik kan er over.

06/04/2014 - dag 24 : Het is verre van herfst en bij het woord Retrievers is de 'i' vergeten. Eerlijk : heb deze 'geleend' van facebook. Maar het zou zo een prent van Câline met haar negen Naughties kunnen zijn. P.S. Tot nog toe zijn alle toekomstige pupeigenaars tevreden naar huis gegaan. Allez, dat denk ik toch ;-)

05/04/2014 - dag 23 : Deze verfpotjes vond ik als doopsuiker voor het Naughty-nest meer dan toepasselijk. Gezien we inmiddels aan het verbouwen zijn. In elk potje zitten dragees in de kleur van de desbetreffende 'verf'. Koddig hé ;-)

04/04/2014 - dag 22 : Ze heeft er dan slechts 6 die melk geven maar die doen wel aan overproduktie. Eerder al aangegeven dat ik het papflesseren snel stopte omdat de pupjes last hadden van diarree. Is aan sommigen te merken in week 2. Twee dagen vroeger dan normaal, maar dan nog wat is normaal, de pups vast voedsel voorgeschoteld en daar doen ze het reuzengoed mee. Weektabel van de Naughties' 3e levensweek geeft aan dat ze allen maar dan ook allen op zijn minst vier keer meer wegen dan wanneer ze geboren werden. Ongelofelijk dat ze drie weken geleden vier keer kleiner waren dan ze nu zijn ...

03/04/2014 - dag 21 : Hun toekomstige families staan te popelen om hen te bezoeken. Ik kan zo de spanning voelen ;-) Tuurlijk ben ik blij dat ze allen heel erg naar dat moment uitkijken. En het is telkens vertederend om hun gezichten te zien wanneer ze voor het eerst de pupjes 'live' meemaken. Uitzonderlijk mocht er gisteren al een gezin langskomen. Zij zullen een dochter van Câline in huis nemen over een vijftal weken. Ze zal Nouba heten. Maar welk kleurtje Nouba wordt, weten we nog niet. Albert, droom jij voorlopig over alle dochters van Câline ;-) Ben je zeker dat je ook over jullie hondje droomde. Dit weekend krijgen de pups nog fans die hen vol bewondering zullen gadeslaan. En dan zullen er nog zijn die zoet zullen dromen ;-) Mensen én pupjes.

The lady van de werpkist ;-)

02/04/2014 - dag 20 : Voor het eerst allemaal tegelijk aan het eten ;-) Nu ze ook ander voedsel krijgen, is het opruimen van hun kakjes voor mij. Zo denkt een moederteef daarover en Câline is daar niet anders in. Gelukkig voor mij zijn de drolletjes ondertussen vaste hoopjes. En de meeste daarvan vinden hun landing al op het krantengedeelte. Nog niet allemaal maar dat komt nog wel.

01/04/2014 - dag 19 : 'Komen eten !' Tafeletiquette is wel nog ver zoek. Nu hebben ze vooreerst te wennen aan deze nieuwe vorm van voeding. Ze gingen alle 9 op hun neus af. Heb ze niet eens moeten helpen. Elke Naughtie was verrukt over deze eerste KVV maaltijd. Ze waren unaniem. Ik scoorde een 10 voor gastvrijheid, een 10 voor sfeer en gezelligheid en een dikke 10 voor de gepresenteerde menu ;-)

31/03/2014 - dag 18 : Vind ik niet speciaal een geslaagde foto. Maar het is er wel één van de hele bunch. Ik weet nu al dat dit een onmogelijke taak wordt om dat in de volgende weken herhaald te krijgen. Er zal er véél te snel één of meer dan één uit beeld verdwenen zijn tegen dat ik op het knopje heb kunnen drukken.

Kleurrijk volkje

30/03/2014 - dag 17 : Ik had de laatste op rij veel liever pas morgen voorgesteld. Had betekend dat ook pupje 9 gezond en wel over en onder haar broertjes en zusjes zou slapen. Het mocht niet zijn. Naughty Evergreen of Perfect Promise blijft voor eeuwig ons evergreenmeisje. Heel jammer dat ik daardoor voor een supertof koppel geen pupje had. En zo gaat vreugde altijd gepaard met verdriet. Maar andersom geldt ook. Câline heeft 9 toffe kindjes in leven en die moeten we eren. Als 10e pup geboren, onze witte. Reuzeknap vind ik het om via beeld vast te stellen dat pup roze amper enkele dagen geleden een ijdele poging deed om over de pastelkrijten heen te kruipen en dat vandaag pup wit al zittend naar de lens zit te staren. Zo vlug gaat het dus ! Bedrijvigheid alom in de werpkist als ze wakker zijn. Heerlijk om naar te kijken. Wanneer ze honger hebben, janken ze in koor. Mama Câline houdt er een oergedrag op na. Ze gaat niet elke keer direct in op hun smeekbede. Ze blijft soms net uit de werpkist, zo dicht mogelijk bij haar pups en gaat huilen als een wolf. Met haar kop hoog achteruit naar achteren. Man, is dat indrukwekkend ! Ze is de eerste die dat doet en het geeft mij telkens kippenvel. Het is haar manier om haar kinderen te vertellen waar ze is en vooral dat ze er is. Verschrikkelijk intrigerend en boeiend vind ik het.

Maar 'retournons à nos moutons'. Ja, als ik het over de wolf heb dan maar de schaapjes erbij nemen ;-) Mag ik jullie het hekkensluitertje voorstellen ? Ik was zo fucking opgelucht toen zij eindelijk geboren werd. De jongste van de bende maar of ze minder noten op haar zang zal hebben ? Ze is van het vrouwelijk geslacht. Dat zegt meer dan genoeg ;-) Naast een grijze hebben we ook voor het eerst een witte juffrouw. It was all about her name ;-) En die is tatatata ... 'Naughty in White Satin of Perfect Promise'. Voilà, dat zijn ze allemaal. De unieke naughty babbies van mijn Câlienemienetje.

Naughty in White Satin of Perfect Promise

29/03/2014 - dag 16 : Het vinden van deze kleurtjesnamen begon allemaal met de kleur grijs. Nooit eerder hadden we een pup met die kleur. Maar nu zou en moest er absoluut eentje bij zijn die deze kleur dragen zou. Als iets in mijn hoofd zit ;-) En hoewel we meer mensen hadden die liever een reu wilden, was ik, toen pup 8 geboren werd en een meisje bleek te zijn, stiekem heel erg opgetogen. Omdat de naam voor de grijze pup een tikkeltje ondeugender klinkt voor een teefje dan voor een reu. Naar mijn gedacht ;-) Ik zal wel één van de weinige vrouwen zijn die deze bestseller (nog) niet verslond. Het tumult dat dit boek weliswaar met zich meebracht, is mij daarom niet ontgaan. Yep, ik heb het over de erotische roman van de Britse schrijfster E.L. James. Hierop geïnspireerd 'Naughty Shade of Grey of Perfect Promise' ;-)

Naughty Shade of Grey of Perfect Promise

28/03/2014 - dag 15 : Belangrijke zintuigen komen tot ontwikkeling. Vanaf nu zullen we moeten opletten wat we vertellen opdat hun oortjes niet rood zouden aanlopen ;-) Ja, naast hun ogen staan ook hun oren open ondertussen. Papflesverhaal was geen succesverhaal. Ik kreeg de indruk dat ze er meer ontsteld van waren dan wat anders en daarom ben ik er al vlug mee gestopt. Enkele pupjes zelfs aan de diarree. Waarbij pup grijs het hardste last heeft. Is ook te zien aan haar gewicht. Ze krijgen daarom een middel om terug mooie kakjes te maken. Ook werden ze gisteren voor het eerst ontwormd. Ging hen goed af. Geen enkele Naughty boy of Naughty girl sputterde tegen.

Especially for you mister Eddie Zwets : 'They call me mellow yellow (Quite rightly) They call me mellow yellow (Quite rightly) They call me mellow yellow (So mellow, he's so yellow)'. Zit er een ander deuntje in je hoofd ;-) En zodoende heb ik hiermee de naam van ons geeltje verklapt. 'Naughty Mellow Yellow of Perfect Promise'. Of hadden jullie wat anders verwacht ;-) ? De gewichtstabel van week 2 zal ik posten eenmaal alle Naughties voorgesteld werden. Omdat ik wil zien of er een verschil merkbaar is tussen 'the looks' van pup roze op dag 9 en die van pup wit op dag 17. Lijkt mij leuk om de foto's na elkaar te kunnen bekijken en de kleine evolutie te ontdekken.

Naughty Mellow Yellow of Perfect Promise

27/03/2014 - dag 14 : Wat vind ik die zwartjes leuke hondjes. Danske deelt geheel mijn mening. Toen Câline twee weken geleden aan het bevallen was, sprong Monkey Dans bij het minste piepje over de rugleuning van de zetel om te gaan kijken wat en hoe en of ze met iets van dienst kon zijn. Ondertussen staat Danske, vanaf ze kans ziet, met haar voorpoten in de werpkist. Haar ganse achterlijf heftig van links naar rechts schuddend. Câline vindt het niet erg. De Naughties hebben geluk. Ze hebben een fantastische mama, een megalieve oma, een bezorgde tante en een speelse halfzus die over hen waakt. Aiko is er natuurlijk ook nog. Maar zij wacht liever tot ze wat ouder zijn om met hen kennis te maken. Dan mogen die kleintjes werkelijk alles. Tot aan haar oren trekken en in haar staart hangen. Toppunt van verdraagzaamheid, onze Akita Inu.

Het is lente. Vandaar dat ook de naam van pup oranje, net zoals die van reu lichtblauw, heel toepasselijk is. Een lieve naam voor een lieve dochter van Câline. Ik had vooraf toch een voorkeur van geslacht voor de namen die ik bedacht had. Enkel de laatste drie kleuren (groen, grijs en wit) maakten niet uit naar mijn idee. Dus wederom gelukkig dat pup nummer 6 een meisje was en ik haar oranje kon maken. Ze kreeg zelfs een extra stip op haar koppie ;-) Volgende in de rij : 'Naughty Orange Blossom of Perfect Promise'.

Naughty Orange Blossom of Perfect Promise

26/03/2014 - dag 13 : Omdat ik 'Mr Blue Sky van ELO' een erg vrolijke song vind. De videoclip alleen al zorgt voor een goed gevoel ;-) Een lied passend bij het tijdstip van het jaar en bij het mooie weer waar we de laatste dagen met volle teugen van mogen genieten. Heel logisch dus dat reutje lichtblauw voluit 'Naughty Mr Blue Sky of Perfect Promise' heten mag. Dat hij een heerlijk zonnig leven mag hebben en dat iedere dag van zijn bestaan.

Hey you with the pretty face
Welcome to the human race
A celebration, mister Blue Sky's up there waitin'
And today is the day we've waited for

Hey there mister Blue
We're so pleased to be with you
Look around see what you do
Everybody smiles at you

Mister Blue Sky, Mister Blue Sky
Mister Blue Sky

Naughty Mr Blue Sky of Perfect Promise

25/03/2014 - dag 12 : Ze groeien hard. Of lijkt dat enkel zo omdat Câline niet de grootste mama van de wereld is ? Câline is daarentegen wel groots tov haar pups ;-) Ik zal mij altijd blijven verwonderen hoe razendsnel een pup evolueert op hele korte tijd. De kracht in hun achterpoten neemt toe, het zijn ondertussen al kwikke kruipertjes geworden. En hun oogjes zijn aan het opengaan. Weldra zullen ze elkaar en hun mama voor het eerst kunnen zien. Knapperdjes.

Onze tweede miss kreeg fuchsia als kleur op d'r poep. Want het is niet omdat de eerstgeborene steevast de roze kleur toebedeeld krijgt dat er daarom een reu met de fuchsiakleur moet zijn. Vind zelfs ik er een beetje over ;-) Dus content dat er op 13/03 een tweede meid zich aankondigde. Kon ik haar de naam 'Naughty Fuchsia Fantasy of Perfect Promise' geven. Begint het jullie te dagen dat bij dit nest ook de kleur die ze dragen meespeelt in hun naamkeuze ?

Naughty Fuchsia Fantasy of Perfect Promise

24/03/2014 - dag 11 : Ontdekte gisteren dat er in België nog een nest flatcoats als nestnaam 'Naughty' heeft. Zij zijn een paar weken ouder maar een week geleden was er op de site van hun fokker nog geen vermelding van hun nestnaam. Toeval ? Natuurlijk heb ik geen alleenrecht maar ik zou dat nooit doen. Want ik weet dat deze site door hen gevolgd wordt. De naam van ons te verwachten nest in 2015 heb ik ook al in mijn hoofd. Wil hiermee onderstrepen dat ik geen naäper ben. Dit van mijn hart zijnde komen we aan teefje rood. Câline was ook teefje rood. Moet ik nog vertellen dat dit meisje onbewust een streepje voor heeft ? En dat enkel om die rode veeg op haar achterste ;-) Niet wetend hoeveel meisjes er geboren zouden worden, moest het eerste teefje absoluut de rode kleur krijgen. 'Naughty Lady in Red of Perfect Promise' zou een beetje vreemd geklonken hebben voor een reu nietwaar.

Naughty Lady in Red of Perfect Promise

23/03/2014 - dag 10 : Tweede Naughty reu draagt in zijn nek de donkerblauwe kleur. Ik geef de reutjes immers altijd een kleur op die plaats. De teefjes krijgen hun 'merkteken' op de poep. Zo is het bij de eerste oogopslag voor iedereen direct duidelijk of ze te maken hebben met een jongetje of met een meisje. Reu donkerblauw is een vinnige als het op eten aankomt. Hij zal er altijd voor zorgen dat hij niets tekort komt. 't Is ne rappen zoals we zeggen in West-Vlaanderen. Maar hij zal niet als 'de rappen' door het leven gaan ;-) Wel als 'Naughty Dog named Blue of Perfect Promise'.

Naughty Dog named Blue of Perfect Promise

22/03/2014 - dag 9 : Het is ondertussen een traditie dat de eerstgeborene van ieder OPP-nest als pup roze door het leven gaat. Maakt niets uit of die pup nu als jongen of als meisje geboren is ;-) Ik was, toen ik het geslacht van roze Naughty ontdekte, ontroerd. Omdat we tot nog toe slechts één meisje hadden die deze kleur mocht dragen. En dat was lieve Kadanz. Ze blijft, ook na dit nest, onze one and only Pinky Girl. Bij deze wil ik graag de naam van onze jongste roze reu kenbaar maken. Officieel zal hij 'Naughty but Pretty in Pink of Perfect Promise' heten. Morgen komt pup donkerblauw in the picture.

Naughty but Pretty in Pink of Perfect Promise

21/03/2014 - dag 8 : Met maar 6 tepels die voor melk kunnen zorgen, deze gewichten. Câline is een topmoedertje ! Want ik heb eerlijk gezegd nog niet veel bijgevoederd. Iedere dag één fles voor het hele nest. We zijn namelijk aan het verbouwen en ik draag mijn steentje bij wat de afbraak betreft. Marc en zoon Jonas die zorgen voor dé steen. Daarom dat er hopen afval her en der rond ons huis buiten staat. Moet allemaal nog in het containerpark zien te geraken. Gepland was dat dit deel (inkom en badkamer) van de werken klaar zou zijn voor de geboorte van de pups. Maar de aannemer werd ziek en alle werk liep vertraging op. Op het ogenblik hebben we geen badkamer meer en is een deel van de keuken verhuisd naar de veranda. Daar komt, nadat de pups naar hun nieuwe thuis zijn, dan een nieuwe keuken. Wij vervelen ons niet echt ;-)

20/03/2014 - dag 7 : Mijnheer Beer hoort er vanzelfsprekend terug bij. Hij is altijd de eerste om de pupjes gezelschap te houden en hij blijft present tot iedereen is uitgevlogen. Hij heeft alle pupjes hier ooit geboren minstens één keer op schoot gehad. Het ziet er naar uit dat ook de Naughties hem genegen zullen zijn. Een week geleden mochten we nieuw leven welkom heten maar we hadden ook één pupje af te staan. Vooraf had ik al 10 namen klaar. Voor pupje 9 had ik 'Naughty Evergreen of Perfect Promise' gekozen. Hoe dubbel. Hoe dubbel ...

19/03/2014 - dag 6 : Of Câline het fijn vindt om bij de Naughties te liggen en hen te voorzien van spijs en drank ?

18/03/2014 - dag 5 : Aiko had het weeral goed gezien ... Câline heeft vreemde tieten ! Staan niet mooi op rij en bij enkele zelfs geen melk in produktie. Slechts 6 tepels zijn in roulatie. De Naughties kunnen dus nooit allen tegelijk 'aan tafel'. Wat inhoudt dat ik deze pups nog meer dan anders in de gaten moet houden opdat ze elk genoeg in gewicht zouden bijkomen. Komt daar bovenop dat Câline koorts maakte gisteren. Lotte kwam langs. Câline heeft geen baarmoederontsteking. Het zijn haar speciale tepels die haar parten spelen. Ze kreeg een spuitje om beter te worden en heeft ook smakelijke tabletten in te nemen. Een antibioticasoort absoluut onschadelijk voor haar kroost. Om Câline te ontlasten en opdat de pups genoeg melk zouden binnen krijgen, ben ik aan de slag gegaan met de 'biberon'. Nog niet veel OPP-pups zijn naast de moedermelk ook met papflesmelk grootgebracht en al helemaal niet op zo'n jonge leeftijd. Enkel de Lovertjes kregen de papfles en nu dus ook de Naughties. Gelukkig voor mij protesteerde niemand. Bij alle 9 ging de babydogmelk vlotjes binnen. De komende tijd wordt er wel één van véél flesjes maken ;-)

The irresistible Naughties.

17/03/2014 - dag 4 : Oorspronkelijk zou Danske in de loop van dit jaar ook pups hebben gehad maar omdat ze deze keer besliste om slechts ;-) 10 maanden tussen haar 2 loopsheden te laten, is dat niet meer van toepassing. Haar volgend nest is dus pas voorzien voorjaar 2015. Dit vertel ik omdat ik voor haar kikinnekes al een nestnaam had bedacht. Voor de zwarte pupselfrutsels was ik er nog niet uit. Maar toen Câline zich, zonder blikken of blozen en 5 maal nog wel, tegoed deed aan het liefdesspel met Strike, hoefde ik geen andere nestnaam met een N beginnend te zoeken. Vond het meer dan toepasselijk voor ons ogenschijnlijk klein onschuldig meisje. Deze kersverse OPP'tjes vormen samen, het ondeugende karaktertrekje van hun mama in eer houdend, het Naughty-nest. Kortweg : de Naughties.

16/03/2014 - dag 3 : Dat zijn ze allemaal. Hoewel er een paar niet in beeld zijn. Die liggen ergens onder de bovenste rij ;-) Câline zat voor haar zwangerschap een ietsiepietsie te goed in haar vel. Nu ziet ze er terug uit als een jonge deerne met een rank lijf en dito wespentaille. Best wel wat flatcoatreuen zouden hun kop omdraaien als Câline hun pad zou kruisen.

15/03/2014 - dag 2 : Een geboortetabel om nooit meer te vergeten. Te bedenken dat Danske er 10 kreeg in 7 uren tijd en Bailey's eerste pups, dat waren er 8 waaronder Câline, er allemaal waren op drie uren. Câline is begonnen met zwaar hijgen rond 18h waardoor ik praktisch zeker was dat het die nacht zou gaan gebeuren. Naarmate het later werd, bedacht ik me dat ze echt zou wachten tot na middernacht. Had wel niet het flauwste vermoeden dat het zo lang ging duren. Pup roze is 14 uren en 35 minuten ouder dan pupje wit.

14/03/2014 - dag 1 : Câline ... Net zij die absoluut recht heeft om doodmoe te zijn, verkiest om al zittend haar baby'tjes te zogen. Wat dus wil zeggen dat ze praktisch de hele tijd zit in plaats van ligt ! Wat een dapper mamaatje. Ik hield al oneindig veel van haar, dacht echt al op de limiet te zitten maar wat ik nu voor haar voel, ik kan het met geen woorden omschrijven ...

13/03/2014 : Geboortedag !

18h03 : Drie uren heeft het geduurd om de allerlaatste pup naar buiten te werken. En dan nog 'maar' drie uren omdat Lotte een injectie toediende die de weeën opwekken zou. Een spijtige zaak van de 9e in rij. Want zij was perfect van groei en vertoonde geen gebreken. Waarschijnlijk kwam de placenta los waardoor het pupje te maken kreeg met een zuurstoftekort en stierf. Daardoor nam het zoveel tijd om dit pupje door het geboortekanaal te stuwen. Hier kon niets aan vermeden worden. Câline is erg uitgeput en is nu aan het bekomen van de hele zware arbeid die ze heeft moeten leveren. Ikzelf ben ook kattelam. Verder verhaal volgt later als we wat uitgerust zijn. Dat is niet meer vandaag ;-) O ja en het tiende kleintje is een teefje.

13h57 : Om 13h47 is Câlines 9e kindje geboren. Het was een meisje. Ben er het hart van in. Ons eerste hondje dat al dood was voor het mocht leven. Mag hier nu op dit moment niet blijven bij stilstaan want zij was niet het laatste pupje die geboren moet worden.

13h21 : We wachten nog steeds op babbie 9 maar of dat nu geduldig is ...

10h45 : Na exact twee uren is het weer gelijkspel.

08h39 : En lucky seven ligt ondertussen ook aan zijn ;-) mama's tepel.

06:59 : Nummertje 6 zorgt opnieuw voor evenwicht tussen de geslachten.

05h58 : Voor de vroege vogels. Een 3e reu kwam het viertal vervoegen.

05h10 : Het duurt lang. Câline heeft het lastig. We zitten 'nog maar' aan vier geboortes. Twee van elk.

02h30 : The bets are off !

12/03/2014 : Ochtendtemperatuur 37,00°. Krijgen jullie het al wat warmer ?

Werk van 1 dag. Menige werklieden 'in de bouw' mogen aan Câlines tempo voorbeeld nemen ;-)

11/03/2014 : Ze zit nog op 37,5° ;-) dus we zullen ook deze nacht op beide oren kunnen slapen. Stiekem hoop ik dat hun geboortedatum de 13e wordt. 13 ervaarde ik nooit als ongeluksgetal. Integendeel. Maar ik wens het bovenal voor één van de toekomstige baasjes. Want die dag is een speciale datum voor haar. 'Haar' is Fabienne. Al van bij het eerste telefooncontact die we hadden, zonder Fabienne en haar man ontmoet te hebben, wist ik : 'Zij mogen een pup van hier.' Het leek voorbestemd ... Heel vreemd en indrukwekkend om mee te maken.

Fabienne belde me toen ik een afspraak had met de ergotherapeute i.v.m. het nakend ontslag van Luc uit het ziekenhuis. Ik weet niet waarom maar eenmaal het geprek afgelopen, terwijl ik nog in de hospitaalgang aan het stappen was, toetste ik haar nummer in om terug te bellen. Wat ik nooit zou doen. Normaal zou ik wachten tot ik thuis was. Ik luisterde sprakeloos naar Fabiennes verhaal. Zij en haar man hebben al een Flatcoat en willen er heel erg graag één bij. Op haar zoektocht naar die tweede lieverd ontdekte ze op deze site wat er met Luc gebeurde. Haar man Rony maakte enkele jaren geleden identiek hetzelfde mee ! Alle doodsangsten, alle onmacht, alle onzekerheid, alle woede, alle verdriet die ik doorstaan had, ze wist precies hoe het voelde. Fabienne gaf me meteen ook hoop. Rony was destijds, net als Luc, ten dode opgeschreven geweest. Coma, halfzijdse verlamming, korte termijngeheugenaantasting, spraakverlies, hij overwon het allemaal ! Luc was nog niet lang uit het ziekenhuis ontslagen toen Fabienne en Rony bij ons langskwamen om kennis te maken. We hebben daar alletwee veel aan gehad. Omdat Rony de vinger kon leggen op wat Luc doormaakte en hoe Luc het beleefde. Hij fungeerde als het ware als Lucs spreekbuis ... En omdat Fabienne mij tegelijkertijd een groot hart onder de riem stak. Bovendien wonen Fabienne en Rony in Brugge. En is hun Duke een schat van een flat. Hij krijgt er straks een broertje bij ! Op de 13e ;-) Daar gaan we voor. Nu nog Câline overtuigen.

10/03/2014 : Alle Belgische pups geboren in 2014 moeten een naam hebben beginnend met de letter N. Tenminste op hun stamboom. Dit nest wordt ons vijfde nest flatcoats. Iedere keer vind ik het een uitdaging om voor elke pup een mooie en/of leuke naam te bedenken. Ook van deze kleintjes heb ik al lang de officiële aanspreektitel klaar. En ik kan er mee leven ;-)

09/03/2014 : Deze week worden ze dan geboren. De laatste loodjes voor iedereen ... Câline heeft echt niet veel eetlust meer. Haar temperatuur zit aan 37,5°. Als die een graad naar beneden zakt, hebben we ons klaar te houden. Dan is het nog een kwestie van één à hooguit anderhalve dag. Well, don't you worry babies, don't worry 'cause I'm right here, right here, right here at home.

08/03/2014 : Câline neemt zich voor om er een goeie op te drinken eenmaal het zware werk van de bevalling achter de rug. Ze verlekkert er zich al op. Ik heb het biertje inmiddels koud staan voor haar.

Toekomstige mama poseert met 'Kings of Dogbeers - Lucky Dog'.

Nog steeds 07/03/2014 maar een paar uren later : The bets are on ;-)

07/03/2014 : Toch even nuanceren dat het de rollercoaster aan emoties was die ik niet leuk vond vorige week. Omdat we met een leeg gevoel achterbleven nadat we naar het moment van de RX toe hadden geleefd. En met Luc en ik nog wel wat mensen. Geen verkeerd woord over Lotte dus. Missen is menselijk. En deze ochtend hebben we wel pupjes geteld. Waarbij het aantal, die Lotte als eindresultaat gaf, mij erg tevreden stelde. Is exact het aantal pups waar ik op gehoopt had. Dat ze nu nog allemaal gezond geboren mogen worden en dat er veel een piemeltje mogen hebben ;-) Röntgenfoto volgt later. Kan elk aan de slag om uit te vissen hoeveel pupjes er binnenkort uit zullen floepen. Câline woog deze morgen 31,2 kg. Op een week tijd 700 g bijgekomen.

06/03/2014 : Nog één keer slapen en dan zullen we voor het eerst àlle pupjes samen kunnen waarnemen ;-) Câline is nog wat dikker dan vorige week. Twijfel of haar hele buikinhoud op de foto zal kunnen ;-) Met dit mooie weer kunnen de honden overdag naar hartelust binnen en buiten lopen. Was benieuwd of Câline ook aan het graven zou gaan. Er is natuurlijk wel al een mooie plaats in de tuin waar ze haar jongen zou kunnen werpen. Bailey en Danske zorgden daar immers voor. Dus op zich hoeft Câline zich geen zorgen te maken. Doet ze ook niet. Ze is er gerust in. Haar neus was vandaag maar een klein beetje vuil. Heeft ze de accomodatie wat naar haar eigen smaak aangepast ;-)

03/03/2014 : Vrijdag woog Câline 30.5 tegenover 25.6 in niet zwangere toestand. Melk zit ook al klaar. Onze bijna mama loopt nog steeds lekker mee op de dagelijkse wandelingen. Kwestie van in conditie te blijven. Ze doet niet mee met de sprintjes van de andere vier. Ze houdt het rustiger en waggelt duchtig verder aan mijn zijde. Lief vind ik het.

28/02/2014 : Aha ... geen foto ... We zullen nog een week geduld moeten hebben. Ik had er niet bij stilgestaan toen Lotte een datum voorstelde. Liet haar het rekenwerk doen. Maar ze was een beetje verstrooid blijkbaar want de pupjes zijn niet oud genoeg ... Hun botten zijn nog niet voldoende ontwikkeld om ze op röntgenfoto te kunnen zien. We hebben echt niet kunnen ontcijferen hoeveel babbies er in Câlines buik zitten. Het beeld dat we te zien kregen, was veel te onduidelijk. We hebben er wel geteld hoor maar het gaat ons om het exacte aantal en dat weten we pas 7 maart. Pffff ! Alle opgebouwde emotie en spanning naar deze cruciale belevenis is terug naar af. Niet leuk, helemaal niet leuk.

27/02/2014 : Nog één keer slapen en dan zullen we voor het eerst àlle pupjes samen kunnen waarnemen. Spannend ! Ik hoop dat ik iedereen die graag een pupje van Câline wil, mag gerust stellen morgen.

25/02/2014 : Eerste hartslag van een pupje waargenomen. Puur genieten vind ik dat. Câline lekker tegen mij aan, mijn vingers langs haar flank en in spanning wachten op een kleine beweging. Zo mooi, zo mooi, zo mooi !

22/02/2014 : Of Câline kan lezen of de pups beginnen echt veel plaats in te nemen. Het is het één of het ander want ze heeft geen 'appetijt' meer. Goed dat ze de voorbije weken wat reserves opbouwde. Elke dag leg ik mijn hand op haar buik. Nog even en ik zal een pupje voelen ;-) Immer en altijd een intens mooi moment.

21/02/2014 : Câline is van nature een kleintje waardoor het nu lijkt alsof ze een kubus als romp heeft. De hoogte, de breedte en de dikte van haar lijf hebben allemaal dezelfde afmetingen ;-) De truc om beloningssnoepjes onder haar voer te mengen, werkt nog steeds. Ze zit aan 1 kg KVV per dag. In niet zwangere toestand krijgt ze 550 gram. Ja, we weten (nog) niet voor hoeveel extra mondjes ze te zorgen heeft hé.

18/02/2014 : Voor sommigen misschien te langzaam nadert hét moment van de bevalling absoluut zeker. Over drie weken zijn ze levensvatbaar. Dit uitgaande van de laatste dekking. Dan zijn ze op zijn minst 58 dagen in de maak. Gun-Gun begrijpt niet waarom Câline vier maal per dag eten krijgt en zij slechts twee. Beteuterd houdt ze haar kopje dan schuin. Ze lijkt te denken : 'Ik ben ook zwart en ik ben zelfs groter hoor.'

16/02/2014 : Vijf weken geleden al dat Câline voor het laatst hanky panky deed met Strike. Het is aan haar te zien !

14/02/2014 : Deze site gaat over onze honden. Luc en ik leven met en voor hen. Op deze Valentijn en een dag na het heengaan van Kadanz vind ik het daarom heel toepasselijk om volgende tekst geschreven door DogHeirs hier te plaatsen. Of je nu als toekomstige baas aan het wachten bent op een pup van Câline of als honden al deel uitmaken van je gezin : wij zijn voor onze honden hun hele wereld ... 20 fundamentele feiten die je als hondenliefhebber voor altijd moet onthouden. Op Kadanz en op alle honden die pootjes in mijn hart achterlieten.

1. Don’t ignore me for too long. I may only live for 10 to 15 years. It seems like forever when you’re away from me and it hurts my heart when I don’t know where you are.

2. Take me to new places to meet friendly people and animals. I might be frightened of them at first, but if you hold my paw through these new experiences, I’ll learn to be more confident and trusting of others. I really do love to meet new friends.

3. Don’t throw me away when new family members arrive. They are my family too and I will love and protect them as much as I love and protect you.

4. Don’t get mad at me when I jump up. I love you so much and sometimes I can’t help getting excited and wanting to give you a hug.

5. Teach me new things. I love making you happy so teach me what you’d like me to do. Learning is great exercise and I love it just as much as a run at the park.

6. Don’t get frustrated and give up on me. I don’t understand your language, but I’m trying my best to learn. Give me time to understand what you want of me because all I want to do is please you.

7. Don’t take out your stress on me. No matter how your day went, I am always happy to see you and will do whatever I can to make your day better.

8. Give me comfort when I’m scared. I always feel better when I’m with you and it may just take a moment before I understand that new things wont hurt me.

9. No matter how busy you are, try to spend a little bit of quality time with me every day. This is truly what I look forward to the most and every minute means so much to me.

10. Don’t leave me outside when it’s too hot or too cold. I don’t have anywhere to go to stay cool or to keep warm and I don’t know how to escape if I’m in a desperate situation.

11. Don’t forget the little things that keep me healthy and happy. My paws hurt if my toenails are too long and I feel much better after my coat has been brushed free of mats. I could even get sick if my teeth are too dirty. It’s only minutes of your time, but it means so much to me.

12. Trust me. I trust you with all my heart, so please trust me too. You mean the world to me.

13. Don’t be angry with me for too long. You have your work, your friends, your entertainment. I have only you.

14. Talk to me. I may not understand your words, but I understand your tone and body language.

15. Always treat me with kindness. Be aware that however you treat me, I will never forget it. The more you love me, the stronger our bond will be.

16. Please don’t hit me. Remember that I have teeth that could easily crush the bones in your hand, but I choose not to bite you because I love you. If I did something wrong, I didn’t mean to make you angry, so please help me understand how to not repeat it. I would much rather give you kisses.

17. Let me know whenever I’ve done something right. Nothing in the world makes me happier. I can tell when you’re pleased with me and if I know what I’ve done to make you smile, you can bet your life that I will try and do it again. And again, and again, and again…

18. Pay attention to me if I’m not being myself. Before you scold me for being lazy or uncooperative, please check to see if something might be bothering me. My heart may be getting old, I may be unwell, or I could even be in pain.

19. Take care of me when I get old, just as much as you cared for me when I was a puppy. When I was young, you spent so much time cuddling me and touching my soft fur. My fur might not be as soft and I am no longer small, but my love for you has only grown stronger.

20. Come with me on difficult journeys. I understand that it’s hard for you, but please stay with me until the very end. Everything is better, easier and safer for me if you are with me. Remember, I love you.

13/02/2014 : Ik heb vandaag afscheid genomen van één van 'mijn' pupjes. En het doet vreselijk pijn. Kinky Pink kreeg een spuitje omdat ze op het einde van haar krachten was gekomen. Maandag zijn Bianca en ik nog samen gaan wandelen. Met alle honden mee. Oprecht blij dat ik Kadanz voor een laatste keer heb zien rennen. En opgelucht dat ze niet heeft hoeven af te zien. Kadanz gaf duidelijk aan op te zijn. Ze heeft een kort maar heerlijk leven gehad en ik ben haar baasjes enorm dankbaar voor alle liefde die ze van hen mocht krijgen. Kadanz, je blijft voor altijd 'my very special Pink Lady'. Wat ben jij een knappe dochter van Bailey ! Ik weet niet of de eeuwige jachtvelden bestaan maar als ze bestaan, ren meisje, ren want rennen kan je als geen ander ...

12/02/2014 : Câline is al altijd verzot geweest op 'snoepjes' in de periode volgend op haar loopsheid. Nu ze drachtig is, maakt ze het nog bonter. Zo wijkt ze, op wandeling, onaangelijnd wel te verstaan, geen meter van mijn linkerzijde want ze zou eens een beloning kunnen missen. Handig is het wel ;-) Ze zou haar snoet ook helemaal in mijn jaszak duwen om toch maar een brokje te 'vinden'. Iets minder handig ;-) Wel die lekkere beloningssnoepjes meng ik al enkele dagen onder haar dagelijkse porties voer. En nu eet ze alles op. Zonder lange tanden en met smaak. Het is maar om bij ieder teefje dé truc te vinden die haar doet eten wanneer ze zwanger is nietwaar.

11/02/2014 : Nog een maand ;-) Maar hoewel het echt nog een maand duurt voor de pupjes geboren zullen worden, kan ik ook schrijven nog 4 weken. En 4 weken is véél minder lang dan een maand. Wat fijn dat februari 'slechts' vier weken telt.

10/02/2014 : Ik ben sinds onze terugkeer uit Denemarken herbegonnen met jachttraining. Noodgedwongen keuzes moeten maken en een hele zware was dat ik Bailey moet opgeven wat werken betreft. Nog maar het opschrijven ervan geeft mij tranen in de ogen. Gezien er geen tijd, geen energie, geen geld is om met alle honden les te volgen en Luc niet voor langere tijd alleen kan zijn, heeft zij in te boeten op dat vlak. Wat vervloek ik voor de ontelbaarste keer Lucs hersenbloeding. Bailey komt niets tekort want ze geniet echt van het leven dat ze leidt maar ik vind het zo verdomd jammer. Heb er echt pijn van aan mijn hart. Waarom ik voor Bailey heb gekozen ? Logische keuze gezien ze nu 6 jaar is. Tegen de tijd dat we een enigszins normaler leven kunnen gaan leiden, zal ze te oud zijn om nog mee te draaien op wedstrijdniveau. Er is geen andere optie dan er vrede mee nemen maar heb het er verschrikkelijk moeilijk mee. Ik ga dus verder met Câline en begin met Gun-Gun. En het is bij Câline dat ik uitkomen wil. Gisteren was één van de uitdagingen om ze af te stoppen op een memory en om ze dan naar rechts te dirigeren op een andere memory. Op zich iets dat ze best wel kan hoor. Maar het is fucking van in mei geleden dat ze die fluittoon nog hoorde. Dat is 10 maanden geleden. En ze is dan nog vier weken drachtig ook. Wat deed ze het knap ! Ze stopte prompt en ging op mijn teken mooi naar de dummy die ik wou. Onbeschrijflijk gevoel. Dat een mens hiervan zo blij kan zijn. Een cadeau dat meer dan welkom was op de derde overlijdens'verjaardag' van mijn mama. Dit was gelijk haar laatste training voor haar bevalling ;-) Maar na de pampertijd gaan wij tweeën weer lekker aan de slag samen. Intussentijd mag Gun-Gun de basis aanleren. Verheug mij op die fantastische sprongen van het hart die zij mij zal schenken.

07/02/2014 : Vandaag over drie weken kunnen jullie aan de slag om hoofdjes te detecteren en om op zoek te gaan naar de bijhorende ruggengraten. Om zo aan de hoeveelheid pupjes te komen waarvan Câline mama worden zal ;-) Lotte, Luc en ik zullen de liefhebbers hieraan voorafgaan diezelfde dag. Dat is zo een spannend en dankbaar moment. Voor mij is de röntgenfoto een zeer mooi tastbaar bewijs van de kleintjes op komst en bezorgt het mij vooral een geruster gevoel tijdens de bevalling. Omdat ik exact weet hoeveel pupjes hun intrede op de wereld te maken hebben. Zoals de vorige keren kan er vanaf de publicatie van die foto opnieuw via het gastenboek gegokt worden naar het juiste aantal babbies met vermelding van het aantal mannetjes en vrouwtjes. De winnaar, en ik hoop echt dat er deze maal een winnaar is, Alixe zat er de vorige keer zoooooo dichtbij, krijgt een gepersonaliseerde naamdummy door mij handgeschilderd. Nog drie weken en we kennen het aantal. 'We' als in Lotte, Luc en ik ;-)

06/02/2014 : Vorige week vergeten de beelden op te slaan ... Waardoor ik na de gehoorzaamheidsles gisteren ben afgedraaid in Torhout om deze keer 'bewijs' te hebben van Câlines zwangerschap. Zijn ze toch wel al megaschattig, die kleine Câline en Strike nakomelingen ;-)

04/02/2014 : De 9 weken van dag tot dag kalender. Leuk om mee te kunnen volgen wat er wanneer gebeurt met Câlines frêle lijf.

03/02/2014 : Câline ondergaat de zwangerschapskwaaltjes in stijl. 's Morgens geeft ze wat gal over en lekker eten kan haar momenteel niet bekoren. Maar ze kijkt mij aan met zo een onwijze verstandige blik. 'Deze ongemakken horen nu eenmaal bij baby's krijgen.' Dat is wat haar ogen mij vertellen.

31/01/2014 : Echo was maandag gepland maar deze avond gingen we Mila (Monkey Chit) een bezoek brengen en gelijk d'r stamboom aan haar baasjes overhandigen. Nu woont Chitty girl zo'n 8 minuten rijden van onze dierenarts vandaan. Waarop ik Lotte deze week belde om te polsen of we al niet voor de echo konden gaan vandaag ? Ik ben in de wolken : mijn Câlienemiene wordt mama.

30/01/2014 : Wake-up call deze ochtend was het geluid van een hond die overgeeft. Dat hondje draagt de naam Câline. Ook vond ze vandaag haar portie eten te groot. Ben bij haar gaan zitten en heb ze zelf hap per hap gevoederd opdat ze toch haar hele maaltijd op zou hebben. Wat denken jullie ? Zou ze puppies in haar buik hebben ?

25/01/2014 : Ik wil het lot niet tarten dus horen jullie mij niet vertellen dat ik denk dat er pupjes aan het groeien zijn. Héhé over omslachtigheid gesproken.

20/01/2014 : Schiet er ineens door mijn hoofd dat ze AL meer dan een week zwanger kan zijn ;-) Nog maar een kleine slordige 8 te gaan ...

18/01/2014 : Câline is nog loops, ze zit tegen het einde van haar loopsheid aan, maar ze is Strike trouw. We kwamen gisteren op het strand van Zeebrugge een Kuvasz en vandaag een Berner Sennen tegen, beiden van het mannelijk geslacht wel te verstaan, die dat mooi meisje goed ruiken vonden. Maar het mooie meisje beet van zich af. Even het verschil in grootte in gedachten nemen ;-) Toch geen sletje, mijn prinsesje.

16/01/2014 : De progesteronwaarde gaf maandag het getal 2,24. Met aankomst in Denemarken op dinsdagavond zouden we dus ruim voor haar eisprong bij Strike zijn. Maandag zaten we al meteen in de file. Nog voor we Antwerpen bereikt hadden ! Reis begon goed ;-) Twee uren mijn voet op de ontkoppelingspedaal, jakkes ! Twee vrachtwagens waren in Kalken de gracht in beland. Eén volgeladen met melkprodukten. Die moesten eerst overgeladen worden op een andere camion waardoor twee rijstroken versperd bleven. Walgelijk lang duurt het dan als je weet dat je nog maar aan het begin van de tocht bent. Gelukkig hoefden we 'maar' tot in Oldenzaal te geraken die dag. Dinsdag deden we de overige afstand in 7 uren tijd. Ging heel vlot. Geen files, geen 'Baustelle' en geen regen. Om 16h hadden we onze eerste Deense knuffel te pakken. Gunvor was zo blij om ons terug te zien. Het gevoel was geheel wederzijds. Hoe graag ik ook andere horizonten verken, aankomen bij warme mensen op een vertrouwde plek voelt als thuiskomen aan.

Woensdagavond waren we uitgenodigd om aan tafel te schuiven bij Erica en Mickey. We hadden veel om bij te praten natuurlijk. Het was er weer even gezellig als de vorige keren. En nu we toch bij Strike waren, konden we evengoed Câline uit de auto halen en die twee aan elkaar voorstellen. Câline is dus genre 'Don't talk just kiss'. Dat ze nog niet aan het ovuleren was, maakte haar niets uit. Die beurt had ze dan toch maar gehad ;-) Veel te laat maar met een gerust hart reed ik die avond de auto terug naar 'hjem'. Want overtuigd dat de volgende dag Câline en Strike opnieuw zouden koppelen.

Donderdag, vrijdag en zaterdag waren de voor haar meest gunstige dagen om bevrucht te worden. Câline heeft ze allemaal benut. Woensdag een koppeling van 15 minuten, donderdag en vrijdag stond het paar telkens 17 minuten weerloos en zaterdag was het er weer eentje van een kwartier. Zaterdag had Strike voor een speciaal plekje gezorgd om intiem te zijn met zijn kleine deerne. Op een jachtterrein. In het bos met zicht op zee. Ik heb voor mezelf de prettige gedachte dat als er pupjes in de maak zijn ze dan 'conceived' werden ;-) Mijn pruts is wel een sloerie want ook zondag ging ze totaal strike voor Strike. Het kan altijd dat er geen kindjes van komen maar er zijn slechts een slordige 10 (laten we optimistisch zijn) van die miljoenen zaadcellen nodig toch ?

04/01/2014 : Deze morgen bloed laten prikken. Wetend dat het te vroeg zou zijn maar we willen de evolutie duidelijk opvolgen. We hebben dan ook een eind te rijden vooraleer we op bestemming zijn. En die reis moeten we rustig aan ondernemen rekening houdend met Luc. Câline staat op 0,87. Maandag tapt Lotte nogmaals bloed af. We zullen de resultaten 's avonds vernemen maar dan zullen we al in Oldenzaal zijn. Daar willen we eerst nog bij Henny Ha en Corrie langs. Lekker gezellig samenzijn. De volgende dag zetten we dan koers naar Denemarken. Meer nieuws volgt bij onze terugkeer.

30/12/2013 : Geen betere dag om Luc te verrassen daar hij verjaart. Câline wachtte zelfs geen 6 dagen af deze keer. Onze trip naar Strike komt dichterbij ...

27/12/2013 : We wachten nog steeds op de loopsheid van Câline ... Vind ik zonet (en het is al bijna middernacht) een druppel bloed. Echter, het komt van Danske. Een rare vogel, onze Monkey Dans. Zij is diegene die telkens een jaar tussen haar loopsheden laat en nu ze een nest heeft gehad, zit er net geen 10 maanden tussen. In maart volgde Câline 6 dagen later. Grote kans dat ze nu ook weer meegaat. Het wordt spannend !

12/09/2013 : Geen babysit te doen op dit moment. Het volgende dagboek wordt er normaliter eentje van de eerste nakomelingen van Câlienemiene. Herinner het mij nog zo goed toen zij geboren werd. Mijn allereerste nest die het levenslicht zag, een gebeurtenis die mij altijd zal bijblijven. Nu mag het pupje rood van toen zelf mama worden. Bij haar eerstvolgende loopsheid gaan we ervoor. Met wie ze kleintjes mag hebben, vertel ik binnenkort op de Babyboom pagina.