Babyblues 17 (Gun-Gun en Ican)

17/04/2020 - dag 48 : De allerlaatste van dit nest die ik aan jullie voorstel, spant echt wel de kroon ;-) Ze valt op. Ze kan er niet aan doen ;-) Sinds ze geboren is, kan ik niet om haar heen. Het is geen geheim dat de 'kleintjes' mij altijd bijzonder zijn. Ik kan er ook niet aan doen ;-) Is het omdat ze kleiner in gestalte zijn dat ze zich meer moeten waarmaken om ook te kunnen groeien ? Wellicht zal dat een rol spelen maar hoe dan ook, mijn 'kleintjes' vallen immer op. En niet per sé door hun 'kleiner' lijf maar door hun 'grootse' daden. In dit nest is het dit lichtblauw teefje die als eerste mijn hart veroverde en het meenemen zal. Want er komt een dag dat ze mij verlaten zal ... om andere mensen heel gelukkig te maken wel te verstaan.

Tomboy too divine to be mine of Perfect Promise

16/04/2020 - dag 47 : De link tussen hun naam en de das dat hadden jullie wel begrepen, vermoed ik. Tomboys, jongensachtige meisjes. De dummy's zijn anderzijds een link naar hen jachthonden zijnde maar deze dummy's zijn gekocht bij GundogOnline en moet nu lukken dat het brein achter deze webshop voor de jachthond Tom Van Der Linden heet ;-) En zo klopt altijd alles ;-) Ware Tomboygirls dus. Ook 'mijn' rooie gaf ik een naam die voor zichzelf spreekt. She's way too gorgeous. Yes, she is.

Tomboy too gorgeous to get of Perfect Promise

15/04/2020 - dag 46 : 'Someone that is just the coolest person ever and uses sarcasm in the coolest and funniest of ways. Most sassy people are very lovable.' Ik kan mij er zo in herkennen ;-) Ze is ook zo prettig gemakkelijk te fotograferen waardoor ik veel foto's van haar heb. Ik wil er geen skippen dus deel ik ze allen met jullie. Met veel plezier.

Tomboy too sassy to play of Perfect Promise

14/04/2020 - dag 45 : Een schitterend adjectief vind ik het. Het klinkt ferm, fris, fors. Zodoende ;-) heel erg passend bij een 'ik sta er' Tomboy girl. 

If someone calls a woman foxy, they mean that she is physically and sexually attractive.

[mainly USinformal]

...a foxy blonde in a turtleneck sweater. 
Synonyms: sexyattractivetemptingprovoking   

Tomboy too foxy to flirt of Perfect Promise

13/04/2020 - dag 44 : De Tomboys ;-) wat een heerlijke naam voor jongensachtige meisjes, voor meisjes met een sterk willetje, voor meiden met dat tikkeltje stoerder gedrag. Ik hou van zo'n teefjes. Teefjes met karakter. Lieflijk zonder over zich te laten lopen. Mijn teefjes zijn algemeen van dit kaliber. Had dus geen vrees om ze met de naam 'Tomboy' op te zadelen. Ze zouden hun naam zeker kleur geven ;-) En dat doen ze absoluut. Te beginnen met ons roze exemplaar. Zij is zelfs te wild om getemd te worden ;-)

Tomboy too tough to tame of Perfect Promise

12/04/2020 - dag 43 : Het zondags weegmoment ;-) In volgorde van leeftijd, eerst de 5 meiden eropvolgend de 8 mannetjes : 3950 - 4080 - 4100 - 3640 - 3030 - 4370 - 3590  3790 - 3650 - 4200 - 4700 - 4010 - 4570. Inmiddels ook voor de 3e maal de befaamde ontwormingskuur moeten ondergaan. Het ging wonderwel. Bij allen en dat alle drie keren. Geen moeilijke karaktertjes. Op dat vlak ;-) Neen, ze zijn allen heel leuk in hun eigen manier van handelen. Overtuigd dat ieder gezin erg veel plezier zal beleven aan elk van hen.  

11/04/2020 - dag 42 : 'is one of those wicked pleasures that has characters that charms your socks off with creative witty dialogue ; a plush plot and lush and scintillating love scenes that will ignite the spark in even the hardest of hearts that will convert the non-romance reader into a full fledge romance aficionada.' De onpartijdige beoordeling over een boek. De schrijfster ervan is Cara Elliott. De titel zorgde als inspiratiebron voor de allerlaatste telg van Gun-Gun. Van dag 1 speelt hij al zijn charmes uit. 'The world was on fire and no one could save me but you.' De eerste zin van Chris Isaacs 'Wicked Game' ... Toepasselijk op dit moment ... Ik kan niet anders dan van hem te houden. Hij is er eentje die zo graag in de kijker loopt. Mag-ie ;-) Als jongste mag-ie dat absoluut ;-)

Toyboy too wicked to wed of Perfect Promise

10/04/2020 - dag 41 : Someone who's bold is daring and brave. You might show how bold you are by climbing onto the roof of your house or by speaking up when you see someone being treated unfairly. When you act in a bold way, you're taking some kind of risk ; you could be risking physical danger, embarrassment or your reputation. Eigenlijk ben je dan een heel stoer ietwat brutaal lefgozertje met een hart van goud. Die zich als 'toyboy' zodoende niet zomaar zal binden ;-) maar als trouwe viervoeter net heel erg graag.

Toyboy too bold to bond of Perfect Promise

09/04/2020 - dag 40 : Ons donkergroen mupke had meteen door dat hij aan dat touwtje kon bijten en dat hij, als hij het vastklemde tussen zijn tanden, er ook aan kon trekken. Mama Gun-Gun, wel het mag gezegd worden, is een topmoedertje. Ze bleef er heel rustig bij. Liet haar zoon op ontdekking gaan aangaande de dummy maar toonde gelijk dat ze ook werkelijk niet vergeten is wat 'vast' wil zeggen. Ook al wordt dat woord nooit tegen haar gezegd, in den beginne, toen ze zelf nog klein was, is ze wel geleerd hoe een dummy vast te houden. Ook hij zal ten gepaste tijde vertrekken naar zijn liefdevolle thuis want hij is ... te mooi om te blijven ;-)

Toyboy too stunning to stay of Perfect Promise

08/04/2020 - dag 39 : Ze behoren met zijn 13'en tot het Retrieverras dus zijn ze verondersteld apporteerdertjes in wording te zijn. 'To retrieve' betekent 'ophalen, terugbrengen'. In de jachthondenwereld trainen we met allerhande dummy's. Courant zijn dat 500g in canvas gevuld met granulaat apporteervoorwerpen. Het oranje 'good vibes look' ;-) voorwerp die Gun-Gun op de foto's vasthoudt, is ook gewoon maar een dummy hoor. Zo'n soft mouthed ;-) dummy. Deze naam was zowat de eerste die ik opschreef als een blijvertje voor een reu ;-) Mijn hersenen en hun kronkels ;-) Ik vind hem de max. Nu hopelijk dat dit hondje hét werk zal mogen doen. Met zo'n naam zou het jammer zijn niet ;-) 

Toyboy too yummy for a dummy of Perfect Promise

07/04/2020 - dag 38 : Toyboy too glam to give a damn ;-) of-ie echt 'too pretty to care' is ? Jaaaaaa ;-) Duidelijk toch dat hij 'pretty' is ? Ik kon zelfs niet kiezen tussen twee foto's van deze kleine man. Voilà, jullie krijgen ze beiden. 'G-L-A-M-O-R-O-U-S, yeah G-L-A-M-O-R-O-U-S , flying the first class up in the sky, Poppin' champagne livin' my life in the fast lane and I won't change for the glamourous, oh the flossy flossy.'

Toyboy too glam to give a damn of Perfect Promise

06/04/2020 - dag 37 : It is common to talk of people mingling meaning that they are spending time with others. 'Single and ready to mingle' is a stock phrase meaning that a person is no longer in a committed relationship to one other person and so is now looking for another partner. Single and ready to hook up with someone ? Neen dat is-ie dus niet ;-) want een Toyboy weet je wel ... Dus mijnheertje met de rode kleur is 'too single to mingle' ;-)

Toyboy too single to mingle of Perfect Promise

05/04/2020 - dag 36 : Het weegmoment in grammen ;-) In volgorde van leeftijd, eerst de 5 ladies eropvolgend de 8 gentlemen : 3000 - 3120 - 2990 - 2590 - 2080 - 3180 - 2550  2740 - 2730 - 3010 - 3430 - 2960 - 3390

04/04/2020 - dag 35 : The real world seduction : how to seduce a woman and keep her ? Be a lover with a slow hand, a man with an easy touch ;-) Love and seduction are smooth and tender and so have to be your movements ;-) May I introduce you tadaa ...

Toyboy too smooth to seduce of Perfect Promise

03/04/2020 - dag 34 : Het wordt eens tijd om ze individueel aan jullie voor te stellen. Het 'Toy/Tomboy'-nest, 13 man/vrouwkracht groot. Ik ga beginnen met de toyboys. Dit in de volgorde waarin ze geboren zijn. Komen we dus eerst uit bij het lichtgroen mannetje. Het was heerlijk om 13 namen te bedenken ;-) Gezien het feit dat ze Toyboy zijn ;-) Ik hou van taal, van woordspelingen, van kwinkslagen. Een beetje dubbelzinnigheid mocht wel ;-) Vandaar mama Gun-Gun met deze soort van dummy erbij ;-) En de spitsbijter heet officieel ... te lezen onder de foto ;-)

Toyboy too cool to melt of Perfect Promise

02/04/2020 - dag 33 : Wou jullie niet teveel ineens overladen met puppies tussen de tulpen. Heb er dan maar een driedaagse van gemaakt ;-) Ze zijn daarentegen allen op 31 maart genomen. Of ik mij verveel ? Ik heb gewoon tijd tekort ;-) Want ik heb te maken met enkele doeraks. Met wadde ? Doeraks ;-) 't Is dat ik onder hetzelfde dak woon als een Nederlander want voor ik hem kende, kende ik geen doeraks ;-) Allez, het woord dan. 'Doerak' is een leenwoord uit het Russisch. Betekent in die taal 'domkop, dwaas'. In het Nederlands betekende doerak in eerste instantie 'gemeen, laaghartig mens', maar later ontstond de afgezwakte of zelfs enigszins liefkozende betekenis 'ondeugd, deugniet, bengel'. En echt waar, onder deze laatste betekenis herken ik ze in ieder nest ;-) Pup oranje heeft het allemaal begrepen vandaar zijn 'knipoog' ;-)

01/04/2020 - dag 32 : Had oorspronkelijk iets anders in gedachten dan bloemen toen ik dit nest zijn naam gaf ;-) Maar in tijden dat niets nog zeker is, zeg het dan liefst met bloemen. Om ter 'cutest' zijn ze. Daarom zijn het ook halfbroertjes van de QTPies hé ;-)

31/03/2020 - dag 31 : Een herinnering op Facebook van 31/03/2019. Had ik de pupjes van het Sabine-nest met een boeket roze Gerbera's in beeld genomen. Vandaag 1 jaar later - omdat in Delhaize tulpen te koop zijn - een 'remake' van een 'bunch of pups' met een 'bunch of flowers'. Op dezelfde tafel ;-) In dezelfde tuin. Mijn Tom Tom Club ;-)

14/03/2020 - 30/03/2020 : deze probeer ik zo snel mogelijk in te vullen ...

13/03/2020 - dag 13 : Luc werd gecontacteerd om mee te werken aan een interview. Omdat ook hij voor anderen zorgt. Hij fungeert namelijk als vrijwilliger bij Cosydogs. Doet-ie ontzettend graag. De mensen in het woonzorgcentrum verblijden met een bezoekje. In het gezelschap van Bailey en Noodles. Ze zijn in De Morgenster al heel erg bekend en zeer graag geziene gasten. Bailey met haar respectabele leeftijd past precies in het plaatje ;-) en Noodles met haar lieftallig klein lijf mag dan dummy's en balletjes apporteren. Heel mooi dat Luc de kans kreeg om zich voor deze organisatie te kunnen inzetten en heel knap van Luc dat hij, gezien zijn handicap, zich zo voor anderen inzet. Deze vrijdag in het Brugsch Handelsblad : 

12/03/2020 - dag 12 : Naast ze allen aan de fles te laten drinken ook nog andere dingetjes omtrent het nest geregeld. Zoals hun dierenartsenafspraak. Is op woensdag 15 april. De dag waarop ze individueel getest worden, staat zondag 19 april gepland. Fotoshoot zijn we nog mee bezig ... Vind het waanzinnig van mezelf maar het papierwerk met hun vertrek gepaard gaande heb ik al quasi rond. Hoef ik daar op het laatst niet meer om te stressen ;-) Ook nog Bullet en Thumbs wat apporteerwerk laten doen. We zijn ingeschreven voor de eerste working test van het seizoen maar of die door zal gaan omwille van de COVID-19 ? Hoe dan ook, we moeten ons toch wat voorbereiden. We vervelen ons zodoende niet. Want om op de pups en hun papflesmoment terug te komen, ik ben er iedere dag wel 'even' zoet mee ;-)

Toyboy met de oranje kleur in zijn nek

Tomboy met de roze veeg op haar poep

11/03/2020 - dag 11 : Hadden jullie het gevonden ? Ik ga er altijd prat op dat ik geen girly girls fok ;-) En dat is echt zo. Mijn wijffies kunnen iedere keer hun mannetje staan. En het zal nu niet anders zijn daar ze erbovenop in de minderheid zijn. Ze zullen zich dus zeker sterk moeten maken ;-) Ze zijn met 'maar' 5 tegenover het 8-koppig mannenteam. Ik hou van zo'n teefjes. Dat tikkeltje stoer zijn in combinatie met hun vrouwelijke charme : Heer-lijk ;-) Karaktermeiden en zachtaardige jongens, zo kun je mijn nesten het best omschrijven. En hun nestnaam verhaalt dit dan ook ;-) Welkom Tomboys en Toyboys of Perfect Promise. Btw Flatcoats en toys, als dat geen mooie associatie is ;-)

10/03/2020 - dag 10 : Natuurlijk kunnen de 5 meiden niet met een naam als 'Toyboy ... of Perfect Promise' door het leven gaan. Misschien helpt de tekening jullie op weg om hun naam te raden ;-) Morgen komen jullie het te weten.

09/03/2020 - dag 9 : Hier komt-ie dan. De naam van dit nestje. Moet in 2020 in België officieel met de letter 'T' beginnen. Gezien Gun-Gun een pak ouder is dan Ican ;-) vond ik het poepsimpel om een toepasselijke naam te vinden voor hun nageslacht ;-) Hoefde niet eens zelf een tof verhaal te bedenken om het aan jullie uit te leggen ;-) Dat deed '' al voor mij.

Wat is een toyboy ? Dit is wat je moet weten ;-)

 

Ze zeggen wel eens dat leeftijd slechts een getal is. Tot zekere hoogte klopt dat natuurlijk ook wel. Zo kan een goede veertiger zomaar veel meer levensvreugde en sex appeal uitstralen dan een al uitgeblazen twintiger, het is ook maar net wat je er zelf van maakt. Toch geeft een leeftijd wel aan hoe je er al bijloopt en misschien ook wel hoe lang je nog mee gaat.

Zoals we laatst al meldden is er toch één groep die daar lak aan heeft: de cougars. Lak aan hun eigen houdbaarheidsdatum en aan wat sociaal geaccepteerd is. Sterker nog: ze hebben lak aan alles wat met leeftijden te maken heeft. Alhoewel, op die van hun partner na dan. Want die moet wel lekker laag zijn.

Zo zijn er namelijk steeds meer oudere vrouwen die inzien dat het best een goed idee kan zijn om een sterke, jonge kerel aan de haak te slaan. Want zo’n lenige vent die vol zit met energie, dat biedt toch veel meer dan een ouwe zak die alleen maar op de bank hangt? Vandaag gaan we het daarom hebben over toyboys en alles wat daarmee te maken heeft.

Wat is een toyboy ?

Het woord toyboy is er om de relatie aan te duiden tussen een oudere vrouw (de zogenaamde cougar) en een jongere man. Hoewel we het tegenovergestelde ook kennen — de geile, oude mannen die jagen op jonge grietjes — zien we dat het steeds gewoner wordt om een oudere vrouw en een jonge vent tegen te komen.

Grofweg gezien hebben we het over een toyboy als het leeftijdsverschil met de partner twintig jaar of meer is. Typerend is dan ook het beeld van vrouwen boven de veertig jaar die een (al dan niet seksuele) relatie aangaan met een jongeman die zomaar hun eigen zoon had kunnen zijn.

De jongeman gaat op zijn beurt de relatie met de oudere vrouw aan, omdat hij oudere vrouwen juist spannend vindt of de vrouw veel aanzien heeft en/of financieel welgesteld is. Ook kan de jongeman de behoefte hebben aan een rijpe partner met meer levens- of seksuele ervaring dan hij zelf. Toyboys komen niet alleen voor in heteroseksuele relaties, maar zijn ook actief in homoseksuele kringen.

Voor vrouwen biedt het een kick.

Natuurlijk, voor veel mensen is het een vurige wens om door een jongere partner verwend te worden als je zelf al op leeftijd bent. De belangrijkste reden voor een oudere vrouw om op zoek te gaan naar een toyboy is omdat ze zich weer op en top vrouw wil voelen. Met een toyboy gaat ze weer terug naar de tijd dat ze in de bloei van haar leven zat. De vrouw wil zich weer piepjong voelen en daar hoort alles behalve een saaie routine bij.

Met een toyboy binnen handbereik wordt het doelloze bankhangen ingeruild voor de wildste avonturen. Uit eten, naar een gezellig barretje, misschien zelfs samen op vakantie: voor even voelt de vrouw zich alsof ze zelf ook 20 jaar is. Wat dat betreft is het niets meer dan een geheel menselijk verlangen, veel vrouwen hebben immers moeite met ouder worden en proberen dat belemmerende gevoel weg te drukken met een jonge partner.

Voor een groot gedeelte is het dus ook vooral te doen om een soort van zelfbevestiging. Door een jonge man te vinden, probeert de vrouw te bewijzen dat ze nog goed in de markt ligt, ondanks haar gevorderde leeftijd. Een oudere vrouw met een toyboy wordt op haar beurt een cougar genoemd.

Wat levert het op voor de toyboy zelf ?

Daarmee lijkt het overigens net of dat er alleen maar eenzijdige voordelen bestaan voor de in dit geval gewillige vrouw. Desondanks zijn er ook genoeg redenen te bedenken waarom een jongeman een toyboy zou willen zijn.

Sommige jonge mannen hebben namelijk de behoefte om volwassen te worden. Het leeftijdsverschil zorgt ervoor dat ze binnen korte tijd uitgroeien van jochie tot man. Wijzer worden, daar draait het vaak om. Zo zijn er bij relaties tussen een cougar en een toyboy vaak geen ruzies meer over de kleine dingen, zoals een zoveelste jaloezie-aanval. Dat is heel anders bij relaties tussen twee mensen van dezelfde leeftijd.

Of toyboys bang zijn dat naarmate de jaren verstrijken het leeftijdsverschil steeds meer haar tol gaat eisen ? Daar maken ze zich vaak niet zo druk om. Doorgaans is een toyboy niet gericht op de lange termijn en wordt de relatie met een cougar vooral op het moment zelf beleefd.

08/03/2020 - dag 8 : En of ze hun best doen. Ik heb ze graag na 10 dagen verdubbeld in gewicht. Gretige jongens en meisjes hoor. Want na een week zijn er al een deel - de meeste - tweemaal groter dan toen ze geboren werden. Toch zot eigenlijk.

07/03/2020 - dag 7 : On 'A' ...

la-zy

sun-

day 

af-

ter-

noon ...

06/03/2020 - dag 6 : Mama zorgt nog steeds voor de grootste aanvoer van het witte goedje. Maar sinds gisteren krijgen ze ook elk een beetje flesvoeding. Dankzij één van de toekomstige pupeigenaars heeft dit nestje het geluk om verser dan verse melk via papfles te krijgen. Ze hadden geen moeite om te switchen. Alle 13 wisten automatisch wat te doen. Ze doen het uitermate goed en ik vind het - nu nog - ;-) hartstikke tof om hen bij te voeden met de fles. Dit nest heeft nog meer geluk. Ze hebben van dag 1 een extra mamaatje. Hier leven de andere dames altijd erg mee met de pupjes maar Satu spant toch wel de kroon. Satu ligt gewoon mee in de werpkist. En als het echt moet, stelt ze zich tevreden met het plekje er net buiten.

05/03/2020 - dag 5 : De melkproduktie zorgt ervoor dat Gun-Gun thuis moet blijven als we naar zee gaan. Ze kan nog niet lang wegblijven van haar pupjes. Ze moet zich voorlopig met korte wandelingen dichtbij tevreden stellen. Neemt niet weg dat de andere leden van de roedel wel recht hebben op een uitwaai op het strand. Waarbij ik het zo fijn vind om vooral Bailey te zien genieten. Ze zijn kostbaar de extra beelden die ik op mijn netvlies graveren mag. Hoe ze elke uitstap aan de kust telkens een spurtje zet richting zee en met haar kop onder water duikt. Dat ze dat nog maar veel mag doen ...

04/03/2020 - dag 4 : Voorbije zaterdag hijgde Gun-Gun dus de hele dag. Niet overdreven zwaar maar ze was duidelijk op het einde gekomen van haar dracht. Wanneer zou de eerste pup zich manifesteren ? Ik bleef bij haar tot even na middernacht. Dat is het moment waarop Luc meestal op Facebook vrienden gelukkige verjaardag toewenst. Ik vroeg hem om op Gun-Gun te letten nu hij toch wakker was. Kon ik wat naar bed. Pet af voor Luc want ik hoorde wel dat hij zich over Guntje ontfermde. Om vier uur kwam Luc mij halen met de woorden : 'Kom, kom.' Inderdaad, ze was heftiger aan het hijgen. Een beetje versuft besefte ik dat het ogenblik was aangebroken om haar naar de werpkist te leiden ;-) En toen schakelde Gun-Gun een versnelling hoger ... Ik mocht rekenen op twee personen van buitenaf maar ten eerste kreeg ik geen tijd om hen te verwittigen en ten tweede op dat uur durfde ik niet ... Hoe dan ook, we gingen er samen voor. Ik en Gun-Gun. Waarbij Gun-Gun het zwaarste werk voor haar rekening had te nemen. 'k Weet niet of jullie de geboortefiche bestudeerden maar Gun-Gun hield tempo aan ! Na drie kwartier had ze al aan vier kleintjes het leven gegeven. Snel gezicht gewassen, tanden gepoetst en kleren aangetrokken. Konden we gelijk erna tijdens de volgende 45 minuten nog vier pups verwelkomen. Dat waren er al 8. Waarbij de 8e pup zijn intrede maakte op de dikke mat net buiten de werpkist. 't Is een rappe zulle ;-) Even een plasje gaan doen maar onderweg nog eerst een pup werpen ;-) Lapte ze mij bij de QTPies ook ;-) Gunde Gun-Gun mij ook een bezoek aan de badkamer ? Ja ;-) Vlug vlug douchen. Berichtje van Dominique om 6h33 : ' Hoe is het ?' 'Ze is aan het persen voor de 9e.' 'Mohowww en je zegt niks ! Kan ik nog iets doen ?' 'Ja verse croissants brengen ;-)' Ondertussen was pupje negen al aangeland. En voor de warme bakker aan huis was, zoog ook nummer 10 aan een tepel. We hadden nog op eentje te wachten. Gun-Gun trok zich niets aan dat Dominique nog nooit een pup had zien geboren worden. Zonder poespas en zonder vooraankondiging floepte het elfde kindje eruit. Eigenlijk zeer fijn dat Dominique er net dan was. Kon ik met Gun naar buiten en kon zij de werpkist proper maken. Kersverse mama had nog wat in petto ... We zagen haar opnieuw weeën krijgen ... Er kon een 12e pup zijn ... Er was een 12e pup ! In nog geen 4 1/2 uren had ze de klus geklaard. Wat een topsnelheid. We konden gas terugnemen. Het nieuwe leven aanschouwen met keilekkere boterkoeken om op te eten, er bestaan slechtere momenten in het leven ;-) Het is natuurlijk warm onder zo'n lamp dus logisch dat mams nog nahijgde. En dat ze af en toe haar buik samentrok, is ook normaal, een vorm van naweeën. Toch leek het of ze weer aan het persen ging. Hm, zou er nog eentje moeten afkomen ? Gun-Gun was moe en ze keek mij ook aan van het lukt niet ... Ondertussen waren Dominique en ik overtuigd dat er nog eentje de weg naar buiten had af te leggen ...  twee uren na de 12e kwam er nog een reutje. Hij zat niet meer in het vruchtzakje en ik wist direct dat het niet oké was. Dit kleintje is dood geboren ... Woog ook het minst maar dat wil niets zeggen. Hij had geen schijn van kans, hij had bloed in zijn longen ... Is in de baarmoeder gestikt ... Dat is zo een domper ... Ik weet het, Frederik zegt altijd dat een sterftecijfer van 20% courant is en dat ik daar immer geluk bij heb maar het is hard om mee te maken. Met hoe meer ze zijn, hoe groter de kans dat er eentje te vroeg losgeraakt ... Gun-Gun de tijd gegeven om afscheid te nemen ... Dat is het moment dat je het niet meer hebt over die andere 12 ... Dit eentje blijft aan je ribben plakken ... Ik maakte het niet eerder publiek omdat ik vooral niet wou dat iedereen zou reageren als 'jammer van dat eentje maar ...'. Ik wou even tijd nemen om dit verlies te plaatsen. Vind wel dat deze ene pup deel van het geheel is. Gun-Gun bleef voor verrassingen zorgen ;-) Want er kwam dus geheel onverwacht nog een reutje ! Dominique en ik zaten aan tafel. Wat puppygekrijs. Ik sta op, ga bij Gun zitten, tel de pupjes : 'Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. HUH ? Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf ... twaalf ... dertien !' Dominique, die er intussen ook was bij komen zitten, en ik keken elkaar verdwaasd aan. Ben ik nu aan het hallucineren ? Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. Neen, echt, ze zijn met 13. Met 13 plus een engel ...

03/03/2020 - dag 3 : Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien ... elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien ... elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien ... elf ... twaalf ... dertien. Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien. Even gekopieerd en geplakt ;-) Maar de werkelijkheid is wel dat ik al héél véél tot 13 telde het voorbije etmaal. Zo'n aantal pups heb je niet in één oogopslag gezien. Je wil het niet gedroomd hebben dat er per ongeluk eentje onder het grote lijf van de mama gekneld raakt. Als ze met zoveel zijn, is het knap lastig voor de mama om haar lichaam tussen de pups te wringen zo dat ze er geen verstikt. Bewondering voor zo'n vakkundigheid. Eens de baby's wat groter zijn, hoef ik er geen meer te 'redden'. Kunnen ze zich zelf wel uit de benarde situatie halen. En ligt mama er ook niet meer dag en nacht bij. Maar voorlopig toch opletten en tellen : 'Eén twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf ... dertien.' Oké ze zijn er nog allemaal ;-)

Een 'gans in het begin van hun leven' fotomoment. De navelstreng van - duidelijk een teefje ;-) - is nog niet eens opgedroogd.

02/03/2020 - dag 2 : Een dierenarts, daar moet je je goed bij voelen. Het is tenslotte de persoon aan wie je het leven van je trouwste vrienden toevertrouwt. Onze dames hebben verschillende dierenartsen waar ze klant zijn. Is vooral uit praktische overwegingen gegroeid. Zo staat enkel da Frederik Galle in voor mijn pupselfrutsels. Hij mocht al menige OPP-pup in zijn grote handen houden. Zo ook deze ochtend. Hun eerste gezondheidscheck up hebben ze goed doorstaan. Het beste nieuws is dat ze allen gezond zijn bevonden. Mamsy Gun-Gun leverde en levert fantastisch werk. Zij ziet er overigens, zo kort na de bevalling, ontzettend goed uit. 

Gun-Guns ouders, Billie Jean en Strike, met hun baas Mickey Jensen op jacht deze winter. Billie wordt dit jaar 11 en op 18 april zou Strike er 13 geworden zijn. Mickey had vandaag de zware beslissing te nemen om hem te laten gaan. Deze foto's zijn genomen op 29 januari ll. Op rechts Strike met de allerlaatste fazant van hun jachtseizoen. Neergeschoten door Mickey zelf en binnengebracht door Strike. Geen mooier en symbolischer einde aan zijn bestaan. Wat vond ik dat een geweldige hond ! Hij was de beste flatcoat voor bijna 13 jaar. Hij blijft de grootste flatcoat voor altijd ... In loving memory of Bjugel's Pearlocean Strike. Hoe dubbel dat hij gaat de dag nadat zijn kleinkinderen kwamen ...

01/03/2020 - dag 1 : Op deze Complimentendag kreeg Gun-Gun via sociale media keiveel complimenten ;-) Wat willen jullie ? Als ze in een recordtijd 13 pupjes op de wereld zet ? Zo een hele vlotte bevalling ! Enkel het aanvangsuur van haar eerste persen is voor een luttele discussie vatbaar. Verder geen enkel commentaar. Waauw. Ik vertel het jullie nog wel uitgebreider maar voor nu moeten jullie het stellen met dit korte nieuws : Gun-Gun en Ican zijn mama en papa van 13 kleintjes. 8 zonen en 5 dochters hebben ze samen. De ganse familie stelt het goed. Bezoek en check-up van de dierenarts is voor morgen maandag. Slaapwel ;-)

29/02/2020 : Gun-Gun maakte mij 5 keren wakker vannacht. Ze liep onrustig te wezen. Het gevoel hebben dat er iets uit moet maar dat het er niet uit kan/wil ... Een minipipi dan als compensatie. Om 5h deze morgen een temperatuur van 36,7. Owla ;-) Ze hijgt de hele tijd. Jaja, D-day ;-) Kan bijna niet anders. Velen vinden 29 februari een ietwat eerder onplezante geboortedag. Stel dat je als hond op deze datum op de wereld komt ? Dan krijg je toch, als je bij goede baasjes bent beland, een dubbel feest ieder 'normaal' jaar ? Op 28 februari én op 1 maart. Ik vermoed dat de pups van Gun-Gun en Ican dat al door hebben. Dat van die dubbele traktatiemogelijkheid. Maar misschien kan de eerste in de rij zich daar niet mee verzoenen - is dat pupje al bezig met het willen behouden van die slanke lijn - en houdt hij/zij de rest tegen tot na middernacht ... Hoe dan ook : ze zijn op komst. Is het niet vandaag, dan zeker morgen ;-) Er komt gegarandeerd nog een vervolg ... Is het niet vandaag dan morgen.

28/02/2020 : 114 jaar geleden werd er een jongetje geboren die zoveel later mijn opa zou worden. Het had tof geweest als de kleintjes zich op deze dag hadden aangemeld. Maar er zijn nog geen aanwijzingen in die richting ;-) Gun-Gun begint het lastig te krijgen qua beweging. Ik vind haar dan ook heel zwaar staan. De foto is een poging om aan te tonen hoe zwaar. Onder normale omstandigheden loopt haar lijf in een rechte lijn van voor naar achter. Is ze even breed achteraan als vooraan ... Redelijk uitgedijd toch ? Pupjes zijn al heel erg beweeglijk, het moet zwaar zijn voor Gun-Gun maar ze houdt zich kranig en rustig. Haar temperatuur is nog niets gedaald dus ik blijf net als zij kranig en rustig ;-)

27/02/2020 : Bailey besloot dat het wel is geweest. Haar verblijf bij de dierendokter is ten einde. Terwijl we gisteren besproken hadden dat ze beter nog een dag langer aan de baxter zou liggen, werd ze na mijn bezoek deze avond ongedurig. Twee uren later werd ik opgebeld. Bailey had al twee malen het infuus uit haar poot getrokken en dan had het niet veel zin dat ze nog zou blijven. 'Ik ben er over 6 minuten.' Hoe blij was ze om mij terug te zien en om in de auto te springen. Was zo hartverwarmend om haar dartel en dapper mee te zien stappen. Ze stal al lang mijn hart maar wat zit ze er erg diep ingeworteld ... Oké, we hadden haar nierwaardes graag nog wat meer gedaald gezien maar toch opgelucht dat ze terug op haar vertrouwde plek is. In de dierenartsenpraktijk vinden ze haar een heerlijk hondje. Ik hoop dat ze nog een mooie tijd de heerlijkheid zelve thuis mag zijn.

Vertrouwd beeld. Is zo fijn ;-)

26/02/2020 : De biopt van Baileys kaak is naar het labo voor verder onderzoek. Ze kunnen niet met zekerheid zeggen dat het geen kanker is. De zwelling is verdwenen maar ze heeft echt een gat in haar kaak binnenin. Ze zijn me dus erg bang aan het maken. Ik weet het wel, Bailey is 12 jaar, drie maanden en twee weken oud. Wat een fantastische leeftijd is voor een flatcoat. Ik kreeg van het  dierenartsenteam enkel complimenten over mijn allerliefste Bailey. Ze eet goed, ze is zoooo verschrikkelijk lief en zo gemakkelijk in omgang, ze is een voorbeeld van een hond. Heel tof om te horen ;-) maar duh dat wisten we echt nog niet ;-) Kort op bezoek geweest. Vrolijk blij bruintje. Ik hoop dat we haar met die infuus nog een hele tijd zo enthousiast genietend van het leven mogen meemaken. Ik ben absoluut nog niet klaar om afscheid van haar te nemen. 

Gun-Gun zie ik dikker worden hoewel ze helemaal geen trek heeft en zeer weinig eet. Kan het haar niet kwalijk nemen dat ze meer dan kieskeurig is. Er is gewoonweg niet genoeg stockageruimte ;-) Temperatuur zelfde cijfers ;-) Ook vannacht kunnen we op beide oren slapen ;-)

25/02/2020 : Begonnen met temperatuur te nemen. Telkens 37,4. Nog geen paniek dus ;-) Gun-Gun maakte mij vannacht wakker omdat haar blaas te vol was. Deze ongemakken horen er bij. Toch kan ik het enkel heel fijn vinden dat ze aan mijn oren komt jammeren om mij te vertellen dat ze dringend naar buiten moet. Ze genoot dan ook een goede opvoeding ;-) We zijn klaar om de pups te verwelkomen. Zoals gezegd wordt : alles is in gereedheid gebracht ;-) Nog even, nog heel even.

24/02/2020 : Bailey is niet meer onder mijn goede zorgen. Moet nu vertrouwen op deskundige mensen dat zij haar, naast medische hulp, ook zullen vertroetelen en knuffelen. Haar maaltijden en een hele zak konijnenoren meegegeven. Ik ga om 16h op bezoek. Eerst zullen ze haar een lichte sedatie geven om een biopt te nemen van haar wang. Daarna zullen we stap voor stap moeten afwachten. Haar staart kwispelde toen ze meestapte met de dierenarts maar mijn hart was allesbehalve sprongen aan het maken ... 

Gun-Gun en Bullet mee om ze erna op de weegschaal te zetten. Gun-Gun zit nu precies 9 kilo over haar normale lijf gewicht. Bullet zit 1,2 kilo over het - voor haar ideaal - gewicht ! Ze is er altijd als de kippen bij om andermans maaltijden - op dit ogenblik die van Gun-Gun en liefst ook die van Bailey - naar binnen te schrokken. Moet ze vanaf vandaag op klein rantsoen ;-) want die 1,2 kilo moet er af !

23/02/2020 : Satu, 8 maanden en 2 dagen, had haar allereerste apport uit het water. Ze was eager genoeg om de dummy te willen dat ze niet twijfelde om het water in te gaan. Ze heeft een mooie zwemslag op weg naar de dummy. Die op de terugweg kan beter. Moet ze nog een beetje zoeken hoe ze haar pootjes te bewegen heeft. Komt goed. Leuke ;-) kleindochter van Gun-Gun. Dit weekend o.a. ook jachttraining gehad met Bullet en met Thumbs. Beiden hadden er zin in en werkten heel fijn. Leuke ;-) dochter en leuk ;-) nichtje van Gun-Gun. Gun-Gun zelf is al een tijd op rust wat dummywerk betreft. Is voor de, jullie allen welgekende, goede zaak ;-)

22/02/2020 : Eten smaakt niet meer zo. Al de lekkere extra troeven baten niet meer. Ze laat zich niet echt meer paaien. Niks forceren. Kleinere porties meerdere keren per dag. We zijn aan de laatste periode voor de bevalling gekomen en er is niet veel meer plek over in die buik van haar ;-) Het zij zo.

21/02/2020 : We gaan voor de baxter na overleg met eigen dierenarts. Maandagmorgen om 9h zal ik Bailey achterlaten voor drie dagen. Zullen hele lange worden ... Ze eet niet goed. Medicijnen helpen wel tegen de zweer in haar mond. Bailey zelf is nog erg vrolijk. Ik ga haar helpen in welke richting ook. Wil haar bestaan niet nodeloos rekken. Infuus zouden haar nierwaardes echt kunnen veranderen. Haar leven zo comfortabel mogelijk maken, is het minste wat ik voor haar kan doen. Zolang zij plezier in het leven heeft, ga ik er in mee. 

Wat Gun-Gun betreft : er zijn wel degelijk 11 pups geteld ;-) Deze ochtend bevestigd door de persoon die RX nam. Pc's doen niet altijd wat een mens wil ;-) Pupje die rugnummer 5 zou dragen, ligt tussen pupje met nr 4 en pupje met nr 6 op hun skeletje getekend. 't Is maar een weten hé ;-) Voor het eerst vandaag had Gun-Gun het lastig op het einde van de wandeling. Was haar laatste grote wandeling op het strand voor de bevalling dus. Vanaf morgen rustiger aan voor onze gezette mama in wording. Werpkist staat al in de living maar dat is het dan ook zowat. Het overige komt maandag aan de beurt. 

20/02/2020 : Deze is het dan. De RX van Gun-Guns laatste nest. Ben de vorige twee eens gaan herbekijken in de respektievelijke dagboeken. Toen woog ze - zo ook vandaag - telkens 37 kg op ongeveer hetzelfde moment in haar dracht. En waren er zich evenzeer +10 pups sterk aan het maken. Foto is niet erg duidelijk, des te vriendelijk van de dierenarts om er de cijfertjes bij te zetten ;-) Gun-Gun gaat voor een elftal. Er kan zoals altijd eentje verstopt zitten. Maar daar gaan we nu even niet van uit. Een elftal klinkt goed genoeg ;-) Hoewel waar is nummer 5 op de foto ? Dus we zullen moeten wachten tot ze zich naar buiten drummen ... Ze kunnen perfect 'maar' met 10 zijn ;-)

 

18/02/2020 : Het is niet omdat het verstand duidelijk weet dat ze niet voor altijd met 7 zullen zijn dat mijn hart daar in berust ...

Pas om 17h merkte ik dat het niet goed zat. Ze ging deze morgen nochtans nog mee op wandel. Ze rook niet lekker maar kon niets vinden waaruit zou blijken dat ze zich ergens in gerold had. Toen de werkmannen weg waren - die de haardmantel afbreken en een nieuwe plaatsen nadat we een daar waterschade hadden - kregen ze allen een voor hen lekker konijnenoor en toen merkte ik op dat haar rechterkaak dik stond en hard aanvoelde. Een uur eerder echt nog niet. Gezien het uur meteen gebeld naar een dierenarts hier in de buurt om nog een afspraak te kunnen strikken. Mocht direct gaan. Anderhalf uur later waren zowel haar kaak als haar bloed en haar urine onderzocht. Ze is niet het type hond die aan takken knaagt dus een abces kan eigenlijk uitgesloten worden. Het resultaat van de bloedstaal duidt een nierinsufficiëntie aan. Wat wellicht aan de basis van de zweer in haar mond ligt. Urine was ok. Een prik antibiotica en een rits pillen mee naar huis. Vrijdag gaan we terug met de hoop en de stille wens dat de bult weg is. Of tenminste kleiner en reukloos is geworden. Voorzichtig werd geopperd om haar drie dagen aan de baxter te leggen. Deze moet ik even met eigen dierenarts bespreken. Ze zou er een paar maanden 'meer' voor krijgen maar dat is geen garantie. Ze moet niet op nierdieet, ze moet wel blijven eten. Ze zal aftakelen ... Ik wil vooral niet dat ze afziet en ik vertel hen het verhaal van Câline. Het meisje, stagiair, kijkt mij aan, luistert aandachtig en zegt : ' ik was daar in Merelbeke toen. Ik kan je vertellen dat ik de persoon ben die haar heeft dichtgenaaid.' Het gaf mij ergens een gerust gevoel dat deze lieve meid bij mijn lieve meid was tijdens haar laatste moment. Want normaal ging Câline gewoon geopereerd worden maar toen werd gezien dat er niets meer aan te doen was en hebben ze mij opgebeld voor die laatste beslissing. Ik vond het voor haar goed zo, ze mochten haar niet in leven houden voor mi of tot ik er was. Ze hoefde echt niet nog eens wakkergemaakt te worden en pijn te voelen. Maar tuurlijk ben ik een baas die tot op het laatste er wil zijn voor mijn honden en ik had mij er tot nu niet goed bij gevoeld dat ik er niet was toen Câline voorgoed wegging. Straks, wanneer en hoe ver ga ik hierin, zal ik wel bij haar mama zijn. Als Bailey voorgoed haar ogen dicht zal doen ...

PS : Gun-Gun weegt doorgaans 28.5 kg. Zeven weken na haar eerste intieme samenspel met Ican weegt ze 36.8 kg.

14/02/2020 : Ons zevental heeft er één nieuw gigantisch groot kussen bij. Een donutmodel van 120 cm doorsnede. En ze liggen er allen erg graag op. Het is wat het schapenvelletje voor de mens betekent. 't Is hier ook voor de haard te doen ;-) Op deze Valentijnsdag moet Gun-Gun het wel zonder Ican stellen. Heeft ze het rijk voor haar dikke buik alleen ;-) 

13/02/2020 : Zes weken al dat we voor de laatste - en derde - keer naar Jülich reden op en af. Nog drie te gaan ;-) En vandaag voor het eerst een heel voorzichtige stomp van één van de kleintjes gevoeld. Machtig, zoals altijd, machtig. Gun-Gun ligt graag tegen me aan en voor we effectief aan het werkwoord 'snurken' toe zijn, is de mooiste afsluiter van de dag : pupjes voelen. Ik weet niet of ze het even spannend vindt of ik maar ik denk wel dat ze 'mijn handoplegging' als heerlijk ervaart.

05/02/2020 : Gun-Gun is '5 weken ver'. Ze is op zich geen 'dikke' maar we kunnen er niet onder uit. Haar lichaam verraadt de aanwezigheid van groeiend leven in haar. Ze staat nog niet echt dik hoor. Ik zie het absoluut dat ze aan het zwangeren is. Na een week geen eetlust (ochtendmisselijkheidsverschijnselen) heeft ze nu meer trek en laat ze zich graag culinair verwennen. Ik hoef haar niet meer te smeken om te eten, ze is zo gemakkelijk te verleiden ondertussen ;-)

31/01/2020 : Geschiedenis herhaalt zich ... In de slechte zin dat ik nog steeds niet echt de tijd vind om deze website bij te houden qua nieuws ;-( Maar ook in de goeie zin dat we opnieuw mogen uitkijken naar jong leven over een vijftal weken ;-) Het vorige dagboek is bij deze verhuisd naar de Babyblues onder het 'Sweet Sixteen'-nest want dat vormen ze met hun 7. Vorige week donderdag een echo laten nemen van Gun-Guns buik. We zagen in 1 oogopslag 5 foetussen ;-) Dierenarts draaide zijn ogen en zei vrolijk : 'Dat wordt wederom een groot nest.' Het is nu te zien wat hij onder een 'groot' nest verstaat. We zijn hier namelijk wel al één en ander gewoon op dat vlak ;-)

Op Facebook kondigde ik dit heuglijk nieuws al aan met volgende foto. Eline en Anthony hebben een Sweet Sixteen-pupje, Lou genaamd. Zij zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Ze brachten hun familie en vrienden op de hoogte met de hulp van Lou. Vond het zo schattig dat ik Anthony - hij is beroepsfotograaf - vroeg of ik de foto mocht lenen wanneer we zeker zouden zijn dat ook wij met familieuitbreiding te maken zouden hebben. Kan tellen als aankondiging. Lou is nota bene een kleinzoon van Gun-Gun via zijn papa ;-) 

Foto : Anthony Van Driessche