Babyblues 16 (Nellie en James)

15/08/2019 - dag 56 :

14/08/2019 - dag 55 : Ook vandaag vertrokken er een paar, en ook vandaag eerst de foto's en later de bijhorende tekst ;-)

13/08/2019 - dag 54 : Eerst de foto's, later bedenk ik de woorden ;-)

12/08/2019 - dag 53 : De voltallige familie samen op stap. De dagen ervoor wandelden Luc en ik dit pad af of met de reuen of met de teefjes. Het blijft leuk om ze onbevreesd de wijde wereld in te zien rennen. Het was een 'it's raining cats and dogs' dag waardoor ze grotendeels binnen hadden te blijven. Deze uitstap was dus meer dan welkom voor het zevental. Nellie nam vandaag afscheid van haar kleintjes. Het is goed geweest. Vanaf morgen vliegt het 'Sweet Sixteen'-nest uit. Nellie blijft voor altijd hun mama maar haar pups zijn klaar om hun eigen boontjes te doppen. Met wat hulp van hun nieuwe gezin natuurlijk ;-)

Enkele pogingen om Nellie en iedereen die voor haar het belangrijkste zijn - Bart, Barbara, Roxan en haar 7 pups - samen in beeld te krijgen ;-) 

11/08/2019 - dag 52 : De laatste voorbereidingen voor hun onvermijdelijk vertrek komende week aan het regelen. Als geboortecadeau - lees doopsuiker - probeer ik iedere keer iets anders te bedenken. Het 'Sweet Sixteen'-nest tijdens de zomer hier ... Zonnig weer ... dan kan een badhanddoek misschien wel dienst doen ;-) Kreeg er 8 jaar geleden zelf een mooie met de naam 'Bailey' op geborduurd. Van Ilse die toen een dochter van Bailey meenam naar huis. Mijn 'Bailey' handdoek is sindsdien deel van de badkamer. Vond en vind het nog steeds een heel leuk hebbedingetje. Hoop dat er nu ook enkele mensen even blij zullen zijn met dit aandenken aan de tijd dat hun pup een pupje was ...

10/08/2019 - dag 51 : De dag waarop elk te weten krijgt welk pupje volgende week hun gezin komt verrijken. Ze lijken mij allen tevreden met de toewijzing ;-)

09/08/2019 - dag 50 : Vijftig dagen later zijn ze allen om en om zestien ;-) keren groter dan toen ik ze voor het eerst in mijn handen mocht nemen. Zot is dat eigenlijk wel. 

08/08/2019 - dag 49 : Puppytest.

07/08/2019 - dag 48 :

06/08/2019 - dag 47 :

05/08/2019 - dag 46 : Deze foto nam ik de dag dat de pups 5 weken oud waren. Op 26 juli. De dag dat ze alle 7 zonder moeite hun zwemdiploma behaalden. Zalig een nest in de zomer ;-) Op vijf weken al aan het zwemmen zijn. Flatcoatjes neem ik aan ;-)

04/08/2019 - dag 45 : Derde ontworming en derde cure van mani en pedi. We kunnen die dingen maar gehad hebben. We als in ik en zij. Nooit heel erg fijn. Voor zowel ik als voor zij ;-)

03/08/2019 - dag 44 : Ons kleintje blijft ons kleintje. Het is opletten wanneer ik eerst één van zijn broers van de grond opneem en meteen erna hem. Hij zou een 'wup' door de lucht kunnen maken ;-) Ready Steady Go Rudolph was ook de miniversie van zijn broers en als je hem nu ziet, is hij aardig bijgebeend ;-) Als dit geeltje zo'n knappe jonge reu mag worden als Rudolph dan steelt hij straks alle harten. Waarbij straks heel relatief is want iedereen die de Sweet Sixteen ziet, neigt net naar onze gele man. De titel 'Mister Koddigaard' heeft-ie alvast binnen.

02/08/2019 - dag 43 : In plaats dat de dierenarts naar 'het nest' kwam thuis, voor een keertje 'het nest' naar de dierenarts verhuisd. Voor de medische check-up,  de eerste vaccinaties, het chippen en het afnemen van speeksel. Deze adequate uiterst zorgzame dierenarts woont in Oostende. Vergezeld van een 7-koppig orkest die voor een gratis valse notenconcert - met een geluidsniveau hoger dan de maximuum toegelaten 85 decibel - zorgde, reden we naar de kuststad. We werden warm onthaald door het hele gezin. Heel fijn dat de twee kinderen van Frederik zich telkens over de andere 6 pupjes ontfermden ;-) Charlene en Bernard hebben zelf een flatcoat ;-) Gemakkelijkshalve is Nucky een nonkel van de Sweet 16 kids. Stamboomkundig zit het iets ingewikkelder in elkaar ;-) Nucky is een zoon uit het eerste nest van Câline. Pupjes hebben gelijk 'op bezoek bij de dierendokter' als positief ervaren. Stoere kotertjes van Nellie en James. Ze ondergingen de hele verplichte procedure zonder piepen of janken. Er wordt tenslotte ook een chip, de grootte van een rijstkorrel, in hun hals geschoten ... 

Tuurlijk mocht Nucky zijn neefjes en nichtjes ontmoeten.

01/08/2019 - dag 42 : Overlijden Câline

31/07/2019 - dag 41 : Merelbeke

30/07/2019 - dag 40 : Merelbeke met Câline, bloedtransfusie

29/07/2019 - dag 39 :

Sweet Sixteen .... of Perfect Promise

28/07/2019 - dag 38 : Mooie stijgende lijntjes in de grafiek. Tot nu vond Nellie het bengelen van haar kleintjes aan haar tepels helemaal oké. Maar ze is, na meer dan vijf weken, op het punt gekomen waarop ze vindt dat het welletjes is geweest. Een beetje melk als dessert kan nog maar verder geeft ze duidelijk aan dat puplief niet van haar goedheid mag profiteren. Terecht dat ze er zo over denkt. Menige moeders zouden al veel vroeger dit te kennen gegeven hebben. 

27/07/2019 - dag 37 : fotoshoot, tekst en foto's volgen

lichtblauw

donkerblauw

lichtgroen

26/07/2019 - dag 36 : 'Ton père a toujours raison. Il ne pleut jamais le 26 juillet.' Ik moet zeggen dat ik het inderdaad nooit heb weten regenen op de 26e juli ;-) Ik let er nog specifieker op sinds hij er niet meer is. Vroeger lachten we er samen om, nu kijk ik eens naar boven die dag en zeg ik hem dat hij altijd gelijk heeft. Wat het weer betreft dan toch ;-) Vannacht zat ik buiten op het terras. Pupjes rond mijn voeten met elkaar aan het spelen. Lichtflitsen in de hemel. Het is de periode van het jaar waarin donder en bliksem meer kans maken zich te manifesteren. Maar toch ... Klokslag middernacht het eerste spektakel hier net boven Vivenkapelle. Vier jaar geleden, op 1 augustus, hing mijn beste maatje zich op. Het was dan ook één en al licht in de lucht die nacht. Ik wil geloven dat papa en Piet mij vorige nacht een teken gaven. Dat ze samen een feestje aan het bouwen waren voor de verjaardag van mijn vader en dat ze mij er op die manier in betrokken. 

Om hen kan gerouwd worden. Om Luc niet. Want Luc is niet dood. Toch ben ik ook hem verloren ... Maar ik dwaal af ;-) Hoe dan ook, het brengt me naadloos - ik moet daar altijd mee lachen als ik dat woord op televisie hoor - naar 1982. Luc leefde onbezorgd zijn leven als zestienjarige. Discjockey in Café Jopie Sluis, kunnen jullie het zich voorstellen ;-) Een tiener met een uitgebreide muziekkennis. Ik heb hem laten kiezen welke number one hit van de Billboard Hot 100 gelinkt zou worden met de naam van onze lichtgroene. Een headbangende, op zijn lip bijtende en lachende, in het luchtledige drummende, Luc bij de tekst 'My blood runs cold, my memory has just been sold, my angel is the centerfold.' Dank je wel Luc, een uitstekende keuze ;-) J. Geils Band, jullie Centerfold bezorgt onze pin-up Sweet Sixteen haar naam.

.

Sweet Sixteen Centerfold of Perfect Promise

25/07/2019 - dag 35 : S-A-T-U-R-D-A-Y night ! S-A-T-U-R-D-A-Y night ! S-A-T-U-R-D-A-Y night ! S-A-T-U-R-D-A-Y night ! Gonna dance with my baby 'til the night is through on Saturday night, Saturday night. Tell her all the little things I'm gonna do on Saturday night, Saturday night. I-I-I-I love her so. I-I-I-I'm gonna let her know. 

We belanden met dit liedje in Myriams Sweet Sixteen jaar. De Bay City Rollers was een Schotse popgroep uit de jaren '70. Hun stijl is te omschrijven als teenybopper en bubblegum. Zalig toch ;-) Tussen 1974 en 1976 waren ze zo mateloos populair in het Verenigd Koninkrijk dat er gesproken kon worden van een 'Rollermania'. Hun kleding bestond uit met tartanmotieven gelardeerde kleding : broeken met brede soulpijpen en hoogwater plateauzolen, sjaals en korte giletjes. Zalig toch ;-) In 1976 stonden ze op nummer 1 in de Billboard Hot 100. Ik weet niet of Myriam toen ze zestien was fan was van deze groep, het is wel zo dat die mannen zalige meezingers hadden ;-) Onwijs leuke flashback in time ;-) Hysterische fans, vroeger of nu, ik zie geen verschil :-) De eerste om het woord 'hysterie' te gebruiken was trouwens Hippocrates en dat is pas lang geleden. S-S-S-Saturday nightI-I-I-I love her so. En of ik van die lichtblauwe hou ;-) I-I-I-I'm gonna let her know. Weet ze echt nog niet ;-)

Sweet Sixteen Saturday Night of Perfect Promise

24/07/2019 - dag 34 : Het was aan de jongens om deze morgen, bij het kraaien van de haan, te genieten van het boerenleven ;-) 

Sweet Sixteen Little Star of Perfect Promise

Sweet Sixteen Flat Beat of Perfect Promise

Sweet Sixteen James Dean of Perfect Promise

Sweet Manhood ;-)

23/07/2019 - dag 33 : Een veld vol droge stengels van graan voor de deur ... Vóór de boer langskomt om bundels te maken en vóór de zon ondergaat de Sweet Sixteen girlies de 'zit en blijf' ;-) in het stro aangeleerd. Ik zal het zelf maar zeggen : ik heb dat mooi voor elkaar gekregen ! Als ik het resultaat zie, zou ik mij toch eens moeten inschrijven voor een cursus fotografie en photoshop of lightroom. Het kan natuurlijk ook aan de knappe modellen liggen ;-) Of de jongens morgen ook zo zullen poseren ? 

Sweet Sixteen ♀ of Perfect Promise

Sweet Sixteen ♀ of Perfect Promise

Sweet Sixteen ♀ of Perfect Promise

Sweet Sixteen ♀ of Perfect Promise

Ze kennen echt nog niet de commando's 'zit' en 'blijf' hoor. De ijdele hoop om ze alle vier tegelijk op de foto te hebben ;-) Kreeg het niet beter voor elkaar in mijn eentje ... Jammer.

22/07/2019 - dag 32 : Foto is van gisteren. Ik wou op beeld zetten hoe mama's zijn ... Zonder te weten wat komen ging ... Mama's wandelen een stuk van je leven met je mee. Zo ver ze kunnen ... En dan komt er een moment dat ze je loslaten moeten ... Het hart van Lucs mama stopte deze nacht met kloppen ...

21/07/2019 - dag 31 : De jaren '80 ... In die decennia is er keigoede muziek gemaakt ! 1983 ... in dat najaar werd ik 16. Van uitgaan was nog geen sprake. Verjaardagsfuiven gewoon thuis. Bij de één in de garage. Of bij de ander in de kelder. Vrienden onder elkaar dansen op - meezingen met - loeiharde muziek. De 'List of Billboard Hot 100 1983 : 'Maneater' van Hall & Oates, 'Down Under' van Men at Work, Toto's 'Africa', 'Baby, Come to Me' van Patti Austin en James Ingram, 'Billie Jean' en 'Beat it' van Michael Jackson, 'Come on Eileen' van Dexys Midnight Runners, 'Let's Dance' van David Bowie, 'Flashdance ... what a Feeling' van Irene Cara, Eurythmics' 'Sweet Dreams', 'Every Breath you take' van The Police, 'Maniac' van Michael Sembello, 'Tell her about it' van Billy Joel, Bonnie Tylers 'Total Eclipse of the Heart', 'Islands in the Stream' van Kenny Rogers en Dolly Parton, Lionel Richies 'All Night long' en 'Say Say Say' van Paul McCartney en Michael Jackson. 15 in zomer 1983, 51 in zomer 2019 ;-) 36 jaar later ken ik ze nog allemaal ;-) Ik had een ruime keuze voor onze roze Sweet Sixteen meisje. Toch twijfelde ik geen seconde. Wist gelijk welke het worden zou. Niet omwille van 'de beste herinnering aan'. Ik kan mij overigens bij elk van deze liedjes een plezante gebeurtenis voor de geest halen ;-) Het is mij om 'Flat-Hunter's Jagwen Billie Jean' te doen. Deze schitterende flatcoat is de mama van Gun-Gun. En, juist, Gun-Gun is de mama van James. Ze is dus één van de overgrootmoeders van de Sweet Sixteen-pupjes. Dat ze het grote voorbeeld mag zijn voor 'Sweet Sixteen Billie Jean of Perfect Promise'. Rest mij nog de link naar deze tot de verbeelding sprekende videoclip en meezinger van formaat te geven : Billie JeanLaat jullie maar een keer gaan op onze nationale feestdag ;-)

Sweet Sixteen Billie Jean of Perfect Promise

20/07/2019 - dag 30 : Gewichtstabel geeft aan dat er ... opnieuw een week voorbij is. Voor mij gaan de dagen snel. Ze zijn gevuld met veel puppyspam. Over vier weken is het al aan anderen om het gewicht van deze pups in en onder controle te houden ;-) Ik weet het wel, het kan voor de toekomstige eigenaars en voor Nellies baasjes niet snel genoeg vier weken later zijn maar onthouden jullie de volgende zin goed : er komt absoluut een moment dat jullie dat keilief ondeugend pupje achter het behang zouden willen kunnen plakken ;-) Heeft er eigenlijk nog iemand behangpapier aan de muur ? Is weer in de mode dacht ik ;-) Jullie hebben anders nog vier weken tijd om een muurtje met een fleurige print op te frissen ;-)

19/07/2019 - dag 29 : 'James Dean' was first written as for an album originally intended to have a theme on anti-heroes. According to Glenn Frey, he together with Don Henley, Jackson Browne and J.D. Souther were jamming together after attending a Tim Hardin show at The Troubadour in 1972 and they came up the idea about doing an album about anti-heroes. From this came the songs 'Doolin-Dalton' and 'James Dean'. The album however evolved into a wild-west themed album Desperado which was released in 1973 and 'James Dean' was shelved. This song tells the story of actor James Dean who starred in the movies 'Giant', 'Rebel without a cause' and 'East of Eden' before dying in a car accident in his Porsche Spyder 550, nicknamed 'The Little Bastard'. It's one of several Eagles songs that had a theme of either dead heroes or the consequences of a reckless lifestyle.

De enige naam waarbij ik een beetje vals speelde ;-) Dit lied stond pas in 1974 in the Billboard Hot 100 en Frank, trotse baas van papa James, was in 1973 zestien. Sssst ;-) Heb net Frank een jaar jonger gemaakt ;-) Het lied kwam wel uit in 1973 ;-) Maar ik was niet zo lang geleden in het Sportpaleis waar ik deze groep live kon meemaken. Fenomenaal optreden. Ben fan dus van 'Eagles'. En papa James was de rode pup in het 'QTPie'-nest. Alles bij elkaar kon ik die naam echt niet laten schieten voor de rode 'Sweet Sixteen' ;-) Waarbij de woorden 'Giant', 'Rebel without a Cause' en 'The Little Bastard' redelijk bij hem passen ;-) 'Sweet Sixteen James Dean of Perfect Promise' klinkt geweldig volgens mij. Enne een wist je datje : James Dean werd ook vaak Jimmy genoemd ;-) Dan heb ik nog een mooie James Dean quote om af te sluiten : 'Only the gentle are ever really strong.'

Sweet Sixteen James Dean of Perfect Promise

18/07/2019 - dag 28 : Zeven pups grootbrengen tijdens de zomer ... niet te vergelijken met 12 pups grootbrengen tijdens de winter. Ook niet te vergelijken met 13 tijdens de zomer trouwens. Bij deze, fijne vierde verjaardag Oh-la-la! pupjes. Het 'Sweet Sixteen'-nest begint van het buitenleven en van vers voer te proeven. Het lijkt hen beiden te bevallen.

17/07/2019 - dag 27 : Flat Beat van Mr Oizo, official video directed by Quentin Dupieux with Flat Eric. Shot in an old appartment a few hundred meters away from Le Chateau de Versailles with the amazing puppet "Flat Eric". The track itself is like an UFO in Electronic Music. The song is originally the music of an advertisement campaign created by Quentin Dupieux for Levis-Staprest. Flat Eric was in the ads. In 3 weeks, pushed by the success of the ads in Europe, Flat Beat turns as a N°1 hit in the key territories in Europe and sold close to 4 milllions CDs & 12". 

Eerlijk ... er ging bij mij geen belletje rinkelen ;-) Bart daarentegen wist gelijk te glimlachen. In 1999 was hij 16 ;-) De single 'Flat Beat' bereikte de eerste plaats van de hitlijsten in Finland, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Schotland en het Verenigd Koninkrijk. Aangezien deze hondjes als Flatcoated Retrievers geboren zijn, was er mijns inziens geen toepasselijker hit te kiezen uit het Sweet Sixteen tijdperk van Nellies baasje ;-) 

Sweet Sixteen Flat Beat of Perfect Promise

16/07/2019 - dag 26 : De Billboard Hot 100 is de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten, samengesteld door het Billboard Magazine. De lijst wordt elke dinsdag bekendgemaakt op de website van Billboard terwijl de top 10 al de avond daarvoor op de site verschijnt. De officiële publicatiedatum is standaard elf dagen later op een zaterdag. Dus als de lijst op bv vandaag, dinsdag 16 juli, wordt gepubliceerd, staat daar de datum (zaterdag) 27 juli boven. De eerste lijst dateert van 4 augustus 1958 en de Hot 100 is daarme tevens de oudste nog lopende hitlijst. Poor Little fool van Ricky Nelson was de eerste nummer 1-hit in de Hot 100.

Waarom is nu voor mij specifiek naast dit gegeven 1958 een speciaal jaar ? Het is het jaar waarin mijn papa zijn zestiende verjaardag mocht vieren. Hij overleed 11 jaar geleden. Op 20 juni. Toen deze pups in de maak waren en ik aan het tellen ging wanneer hun geboortedag zou kunnen zijn, hoopte ik dat ze op 20 juni het daglicht zouden zien. Kwestie van aan een pijnlijk gebeuren een mooie herinnering te mogen koppelen. Het was spannend enkele weken geleden. Ze zouden of nog op 20 of net na 20 juni tevoorschijn komen. Hoe dan ook, Nellie zorgde voor genoeg afleiding want haar weeën begonnen op mijn vaders sterfdag. Het eerste pupje tuimelde naar buiten net iets na middernacht. De Sweet Sixteen zijn dus geboren op 21 juni maar 20 juni is nog maar eens de nacht waarop ik niet sliep ;-) Mijn papa was mijn alles. In eerbetoon aan hem vindt ons geeltje zijn naam. Twinkle, Twinkle, Little star. Twinkle zou btw, mijn nederige mening, een mooie roepnaam zijn voor hem ;-) In de zomer van 1958 was Little Star van The Elegants een nummer 1-hit. Mijn bijdehande franse charmeur van een vader heeft er zeker een meisje op uitgenodigd om mee te dansen ;-) Is toch hoe ik het wil geloven ;-) Oldies keep them alive ... Gewoon eens luisteren ;-) Een 'sweet' melodietje voor de sweetest little star van het nest.

Sweet Sixteen Little Star of Perfect Promise

15/07/2019 - dag 25 : Veranderingen in hun jonge bestaan. Voor het eerst moeten slurpen om melk binnen te krijgen. Ging wel. Nette jongens en meisjes. Overmorgen schakelen we over op vers voer. Vermoed dat het er een pak smoezeliger aan toe zal gaan ;-)

14/07/2019 - dag 24 : Sweet not yet 16. Hun eerste dag in de 'grote' wereld. Werpkist opgeruimd. Of ze het vreselijk vinden ? Mama Nellie huilde. Net zoals haar mama bij haar eerste nest deed. Câline is de enige die dat ooit deed en nu Nellie. Zo mooi ;-) Ik zocht het zovele jaren terug op. Want is best indrukwekkend, zo'n 'wolven'kreet. Teefjes doen dat om hun baby's gerust te stellen. Om hen te vertellen dat ze dichtbij is. Om hen mee te geven dat ze niets hoeven te vrezen want mama is in de buurt en dan kan niets hen overkomen. Machtig, gewoonweg machtig.

13/07/2019 - dag 23 : Ze zijn hun gewicht in goud waard. Waarbij ik de zwaarste niet noodzakelijkerwijs bijzonder'der' waardeer ;-) Ze zijn stuk voor stuk schatjes van flatjes. Elk op eigen tempo aan het groeien. Het is geen wedstrijd. Uiteindelijk worden ze allen groot en sterk. En dan is het uiteindelijk meestal de kleinste die voor de grootste verrassing zorgt ;-)

12/07/2019 - dag 22 : Het is nu eenmaal zo ... honden leggen graag hun hoofd op 'iets' om te slapen. 'Iets' is in het geval van pup oranje de buik ;-) van reu rood. Is ongeveer de hoogste ;-) plek in de werpkist die ze kon vinden op dit moment. Reu geel is het derde lid van het trio. Wellicht een evidentie voor iedereen ;-)

11/07/2019 - dag 21 : De Sweet Sixteeners ontmoetten hun papa ;-) Zijn drie zonen dachten wellicht : 'Na al dat vrouwelijk schoon eindelijk een echte vent om naar op te kijken.' De meiden bekeken het eerder in de trant van : 'Ooooooo, wat een knappe papa hebben wij toch !'

10/07/2019 - dag 20 : Het wordt een beetje krap tussen die voor- en achterpoten van mama ;-)

09/07/2019 - dag 19 : De eerste driedaagse ontwormingskuur hebben we overleefd. Even slikken en weer doorgaan ... Het blijft een onsmakelijk spul aan hun grimassen te zien ... De sweet 16 hebben hun oogjes open en ze kunnen horen. En er passen nog geen bananen in, daarvoor is hun oorschelp nog veel te klein ;-)

08/07/2019 - dag 18 : Pupjes die zelfzeker met alle poten in de lucht zalig pitten. Zou er een snoezigere pose bestaan ? Kan ik zo van genieten ;-)

07/07/2019 - dag 17 : Deze update komt nog wel ;-)

06/07/2019 - dag 16 : Tijdens de eerste 2 weken na de geboorte kunnen pupjes nog niet zien of horen. Ze kunnen we al dingen voelen, ruiken en proeven. Pasgeboren pups zijn dus heel fragiel en volledig afhankelijk van hun mama. Ze bewegen amper en spenderen het grootste deel van hun tijd al slapend en zogend. Hun behoefte doen ze nog niet bewust maar reflexmatig wanneer mama aan hun achterste gaat likken. Om de kleintjes een goede start te geven, is het belangrijk dat ze in alle rust bij hun mamsie, broertjes en zusjes kunnen zijn. Door ze te wegen, leren ze van kleinsaf het gevoel van mensenhanden en de gewaarwording van opgetild te worden. Die positieve en aangename ervaring zal later bijdragen tot hun zelfvertrouwen waardoor ze minder angstig zullen zijn wanneer ze binnenkort op ontdekking gaan om de wereld te leren kennen. Vanaf nu zullen ze oogjes en oortjes openen en zullen ze zich stilaan meer bewust worden van hun omgeving. Echt zien doen jonge honden pas op 8 weken, waarneming van geluid vindt vroeger plaats. Vanaf een leeftijd van 3 weken ongeveer. Is ook het moment waarop ze stilaan voorwaarst en achterwaarts beginnen te kruipen. Hun typische scherpe puppytanden zullen we ook weldra kunnen voelen ;-) Ze zijn allen, op onze gele man na, ver-DRIE & co-dubbeld. Maar zelfs 'Sweet 16 in yellow', op 22 gram na, is straks drie keren groter ;-) Ze zitten goed 'in 't vel' !

05/07/2019 - dag 15 : We zijn aan de vooravond gekomen van de Finale Working Test ... De twee honden waar ik dit seizoen wedstrijd mee speelde, behaalden beiden een finaleplaats en morgen gaan we de strijd aan tegen de 'beste van de beste van 2019' ... Ik heb er geen goed gevoel over vandaar dat ik deze foto nog op de nipper post. Krijgen jullie toch het idee dat we overwinnaars zijn ;-) Na onze laatste wedstrijd hebben we niets meer van dummywerk gedaan. Geboorte van 7 pupjes twee weken geleden weten jullie wel ... Ik ben hier alleen om voor hen te zorgen en ik had thuis te zijn. Zo simpel is het. Naar mijn idee een jonge mama, ze is voor het eerst mama, het zijn hele kleine kindjes en bovendien is Nellie mij niet zo vertrouwd. Het loopt daarbovenop al de hele week stroef en voor mij zijn dat slechte voorbodes ... 1) zondag bij het opstaan, stond Bullet op 3 poten. Ik mocht haar poot die ze constant omhoog hield niet eens aanraken, jankte ze meteen ... De ganse dag strompelde ze op drie voeten. Ondanks de pijnstiller geen verbetering naar de avond toe. De volgende dag steunde ze er gelukkig terug op maar dus voor de rest van de week geen overdadige bewegingen voor juffrouw ... 2) maandag verloor ik tijdens de wandeling mijn fluitkoordje. Ik heb er idd nog wel andere maar deze was een soort van mascotte voor mij. Dit fluitkoordje heb ik altijd aan op wedstrijden ... Mocht ik die nu volgende week verloren zijn, het zou ook erg geweest zijn maar zo net voor de finale ... gosh ... Ik ben het gaan zoeken meteen toen Luc thuis was gekomen want het is van mijn hals gegaan toen ik één van de honden aanlijnde. Ik wist waar. Iemand heeft het spijtig genoeg vóór mij gevonden en doelbewust meegenomen. Want ik vond het fluitje terug maar niet de koord ... 3) dinsdag, een Open hond bij wie door de aanwezigheid van pupjes moedergevoelens opborrelen ... aiaiaiaiai kan ik straks ook niets mee aanvangen op de finale ... 4) woensdag : nooit ga ik in de namiddag op bed gaan liggen. Nooit. Woensdag was de uitzondering in heel mijn volwassen leven. Ik had zo nood aan wat rust ... Was zo moe dat ik zelfs in slaap ben gevallen. Nooit val ik in slaap overdag. Nooit ... Het belgeluid van mijn gsm maakte mij wakker ... Luc ... 'Nellie, Nellie' 'Wat bedoel je, Nellie, ben je haar kwijt ?' 'Ja, ja, Nellie !' 'Waar ben je ?' En dan krijg je verschillende woorden als antwoord : 'Vaart, vaart, restaurant, Zeebrugge, de Palingpot.' Ik ga dit even duidelijk schetsen : ik wist begot niet waar hij was ... Hij was op een plek waar hij met Marc soms gaat stappen maar die ken ik niet. Marc is op vakantie in Noorwegen maar is tussen haakjes in gewone omstandigheden ook nooit bereikbaar ... Zodoende geen hulplijn ... De Palingpot WAS een restaurant maar bestaat al ja-ren niet meer ! Nellie is op wandel zo een makkelijk hondje, blijft gewoon bij je dus wat was er aan de hand ? Ondertussen checkte ik wie thuis was van de honden en wie niet. Luc had er vijf mee. Hij wou goeddoen, geen twijfel aan en je kan hem alles wat fout loopt nooit kwalijk nemen ... Hersenbloeding hé ... Jullie willen niet weten hoe erg ik het vervloek ... Ik heb mijn stembanden kapot geschreeuwd ... Daar Luc zijn gsm doodleuk in zijn broekzak had gestoken zonder die af te drukken ... Ik hoorde hem de hele tijd 'Nellie' roepen maar ik kon hem dus niet bellen en ik wist niet waar hij was ... Ik ben op goed geluk gaan rijden ... Keihard zijn naam over en over roepend ... Mijn hersenen deden nog maar eens overuren, mijn hart ging nog maar eens in overdrive ... Sintobintje, deductief redeneren. Wat kon Luc als restaurant benoemen die een plek zou kunnen aanduiden waar hij ook vrij met 5 honden zou kunnen stappen ? Ik ben van Damme richting Heist gereden langs het kanaal ... terwijl 'Luc' tierend terwijl Luc 'Nellie' horen roepen ... Het duurde 40 minuten om zijn auto te vinden ... Daar zaten Bailey, Danske, Câline en Noodles in. Auto in de schaduw met de ramen open. Een 200 m verder stond Luc naar me te zwaaien. Ben gaan rennen want ik besefte wat er zich voordeed ... Nellie was in het water en kon er niet uit ... Een hele steile kant ... Ik geraakte met moeite net niet tot aan de rand. Ik kon niet aan Nellie ... Ik moest proberen een leiband rond haar nek te gooien zonder zelf in het water te vallen ... Het hoge gras tussen ons in speelde me parten ... Eerst dat zo goed als mogelijk gaan uittrekken ... Die leiband had natuurlijk achter haar oren te zitten wilde ik Nellie omhoog kunnen hijsen ... Ik mag op zo'n moment dan koelbloedig zijn, het was een hachelijke situatie ... Ik moest ook snel handelen eenmaal ik beet had daar Nellie niet op dezelfde plaats bleef trappelen ... Het is mij wonderlijk gelukt ! Een kletsnatte Nellie schudde zich zo blij als een ei naast me uit ;-) 5) donderdag in alle vroegte steek ik alle honden in de auto om naar zee te rijden. Vijf achterin in de grote bench, twee in de kleinere bench en Nellie naast me. Ik heb 8 leibanden mee, ben ik zeker van. Toch vind ik er maar 4 terug eens ter plaatse. Geen idee hoe ik VIER leibanden kwijt kan spelen tijdens een autorit van Damme naar Knokke zonder uit te stappen maar het is een feit dat ik ze tot op heden niet teruggevonden heb ! Durft er nu nog iemand te beweren dat het morgen wel allemaal los zal lopen ? 

Bullet en Gun-Gun, zotter kan bijna niet ;-) Op eenzelfde wedstrijd, WT Anzegem 2019, beiden in top 3. Bullet 1e in Beginners 98/100. Gun-Gun 3e in Open 80/100. Foto Anthony Van Driessche.

04/07/2019 - dag 14 : Alleen naar Knokke 'plage' met 8 in het hoogseizoen bij dit prachtige weer, hm, toch maar niet. Marc en Vanda stapten mee. Heel veel mensen tot 'negen' en tot 'neuf' horen tellen vandaag ;-)

03/07/2019 - dag 13 : Mama Nellie vindt haar draai. Het gaat ondertussen prima met het nieuw assemblée. Ons voornaam pronkgezelschap kan het goed met elkaar vinden. De dames hebben onderling beslist dat ze elkaar kunnen verdragen en dat elkaar likjes geven ook gezellig kan wezen. 'Indringster' met pupjes en al dat vrouwelijk oestrogeen samen in één huis is een niet zomaar vanzelfsprekende leefsituatie. Ben trots op mijn 8 ;-) meiden, ze 'copen' uitstekend. 

02/07/2019 - dag 12 : Omdat ons geel reutje duidelijk minder gewicht in de schaal kan leggen, drie foto's van hem ;-) Zo compenseert hij ietwat de volume van zijn twee reuzenbroeders. Die op hun beurt al drie keer meer wegen als toen ze geboren werden !

01/07/2019 - dag 11 : Mooie warme zomerse dagen. Pupjes om beurt voor even naar buiten. De tijd om een paar foto's te nemen. Van elk individueel. Sommige met al één piepkleine knipoog naar de zon. Bij deze, de eerste portretten van het 'Sweet Sixteen'-nest. 7 Sweet Little Baby's ;-)

30/06/2019 - dag 10 : Nellie heeft haar eigen manier ;-) gevonden om alle - de kleinste man ligt namelijk ook aan een tepel, hij zit lekker warm ;-) onder het lichtblauwtje verstopt - babbies tegelijk van voedsel te voorzien. Moemoe wil waarschijnlijk snel terug in vorm zijn. Dus terwijl haar kleintjes van melk worden bevoorraad, doet ze wat aan aerobics ;-)

29/06/2019 - dag 9 : Jeugd ontmoet jeugd. Roxan met haar mama en papa op bezoek bij hun Nellie en haar kroost. Toppezot aan de voordeur toen ze besefte wie daar was maar hen gelijk de weg naar haar trots getoond. Tuurlijk mag ze opscheppen over haar nageslacht ;-) Toen deze week Barbara aan haar dochter vroeg : 'Waar is Nellie ?' sloeg ze haar twee handjes in de lucht ;-) Zou dit jonge meisje het iets beter snappen na vandaag ? Nellie mocht deze ochtend op wandel met haar gezin. Fijn voor iedereen. Ondertussen werden Danske en Noodles netjes terug thuis afgeleverd. Die genoten van een zalige vakantie bij Sabine, Marc en Mila. Dik bedankt daarvoor !

28/06/2019 - dag 8 : Hoe kleiner je bent, hoe minder calorieën je nodig hebt om te verzwaren in gewicht ;-) 1 + 6 : 1'tje heeft wat extra tijd nodig, de andere 6 zijn inmiddels twee keren 'en meer' zichzelf.

27/06/2019 - dag 7 : Goh, al een week heb ik tijd gehad om te 'recupereren' van mijn nachtje doorsteken. M.a.w. deze nacht een week geleden kwam ik niet aan slapen toe. Of nog anders gezegd : de pupjes vormen vannacht al een week het levende decor in de werpkist. Over 7 weken mag Nellie terug naar haar eigen huisje en vliegen deze Sweeties de deur uit. Ongelofelijk ;-) Onze roedel bestaat in hun normale doen uit drie moeders en hun respektievelijke dochters en dan Monkey Dans ;-) Nu we eens een driegeslacht onder het dak hebben, een portretje van deze generatie van mama's. Nellie, dochter van Câline, op haar beurt dochter van Bailey. Moesje, bobonne en 'great grandmother' van de 'Sweet 16' kleintjes.

De toekomst, het heden en het verleden ... 

26/06/2019 - dag 6 : Pupjes geboren in 2019 in België moeten een stamboomnaam hebben beginnend met de letter 'S'. Dit nestje het 'Sintobin'-nest noemen - na de Sabijntjes - zou teveel van het goeie ;-) zijn geweest. Toen in april de innige ontmoeting tussen Nellie en James plaatsvond, wist ik nog diezelfde avond welke nestnaam hun eventuele pupjes zouden krijgen. Beide jonge honden die heel lief met elkaar omgingen. Ze waren zo sweet ;-) samen. Dit is mijn 16e 'of Perfect Promise'-nest. Myriam zei nog al lachend : 'Hopelijk zijn ze niet met 16.' Ze zijn met 7. En iedereen die kan tellen, weet : 1 + 6 = 7 ;-) Kan het toepasselijker ? Er staat zoveel in de sterren geschreven ;-) De zeven pupjes van Nellie en James vormen bij deze het 'Sweet Sixteen'-nest.

 ... of Perfect Promise

25/06/2019 - dag 5 : Ik zou haast denken dat ze het koud hebben ;-) Snikhete dag, hittegolf zelfs en het zevental verkiest om lekker gezellig bij elkaar te kruipen. Zij hebben weliswaar warmte nodig maar echt ... terwijl iedereen anders zit te zweten ;-) 

24/06/2019 - dag 4 : The most important thing to teach a new puppy is gewoon een keigoed informatiefilmpje. Ik hoop dat het toevallige bezoekers en/of wat nieuwe hondenbaasjes inzicht kan geven. Er zijn overigens veel boeken over honden en hun opvoeding op de markt. Welke te kiezen als het om dat prille begin gaat ? Twee zijn nog niet zo lang geleden in publicatie gegaan. 'Welkom puppy !' van Joke Monteney. De flatcoatpuppy's in beeld op pagina 54 en 71 zijn by the way QTPie-kids ;-) En 'Samen onderweg' van Marc Serneels. Ik geef het maar mee. 

23/06/2019 - dag 3 : Pluimgewichtjes die ik niet gewend ben van te hebben ;-) Hoe verwonderd ik mocht wezen over de zwaargewichten van Noodles' pupjes terwijl ze zelf een fijn klein ding is, hoe verbaasd ik was toen ik deze kleintjes voor het eerst in handen kreeg ... Zo kwetsbaar leken ze mij. 190 gram ... Hoeveel weegt een Chihuahua pupje dan bij zijn geboorte vraag ik mij af ... Intussen vinden ze allen gemakkelijk de weg naar de voedselbron, pupje geel wil ik daar graag al eens mee helpen ;-) En zijn ze best goed in gewicht bijgekomen. 306 g - 470 g - 370 g - 350 g - 332 g - 224 g - 250 g wegen ze onderhand. Waarbij in deze perceptie rode pup op dag 3 een kolos lijkt ;-) 

22/06/2019 - dag 2 : Dat Nellie een pauze zou inlassen, leek min of meer normaal. Tussen de geboorte van de pups zit gemiddeld 45 minuten als de teef veel aan het persen is. Er is nog geen reden tot bezorgdheid als deze tijd oploopt tot één tot twee uur maar de moeder mag dan niet persen. Het is belangrijk contact op te nemen met uw dierenarts wanneer er nog pups in de baarmoeder zitten maar de teef al twee uur niet meer heeft geperst. Zover de theorie ... We hadden er 7 en Nellie leek mij in haar doen en laten klaar. Maar de dierenarts die de RX nam, had 10 ruggengraten geteld. Moesten er nog drie pupjes afkomen ... Het werd halfvier. We waren die twee uren voorbij ... Kijk, dat was een vreselijke verderzetting van de nacht. Ik had het met Danskes laatste nest meegemaakt. Een niet prettige déjà vu ... Oké, dierenarts kon misteld hebben, had verteld dat het zeer tricky cijfertjes zetten was maar dat hij er nu zoveel naast zou zijn ... De uren die volgden waren verre van gezellig. Het bleef door mijn hoofd spoken dat we er nog 3 tekort hadden ook al zag Nellie er ontspannen uit. Was het 8e pupje levenloos en blokkeerde daardoor de weg voor de twee volgende ? Ben de hele nacht opgebleven. 's Morgens vroeg gesprek gehad met onze dierenarts Frederik. We deelden dezelfde mening : echografie om zeker te zijn dat 7 het magisch getal was voor Nellie en James. Gebeld met de dierenarts dichtbij die ook RX had genomen. Ik kon er om 11h langs. Tot dan was het afwachten. Erg moe - eens je de 50 voorbij bent, is een nacht doortrekken megalastig - en tikkel ongerust reed ik met Nellie iets voor 11 weg. Om 11h02 wisten we voor 100% dat er geen pupjes meer in Nellies buik zaten die er - waarschijnlijk niet levensvatbaar - via operatie uit hadden gemoeten. Héhé, verlost van allerhande doemscenario's ;-) Frederik kwam later op de dag langs. Checkte Nellies kroost. Iedereen was oké. De rest van de dag hielden we het rustig. Waakzaam naast de werpkist. Pupjes bewonderen. Nellies baasje Bart was ook ontroerd om zijn hondje vol overgave moeder te zien zijn. En na een marathon aan uren wakker te zijn geweest, kon ik eindelijk mijn hoofdkussen omhelzen ;-)

21/06/02019 - dag 1 : Gisterenmorgen vroeg op stap met 'mijn' 6. Want bij het ochtendgloren ;-) was Nellies temperatuur een graad gezakt. Met dit gegeven in gedachten konden ze hun dagelijkse wandeling maar al gehad hebben. We zouden pupjes zien geboren worden binnen de daaropvolgende 24 uren. Eenmaal terug thuis ging Nellie uit zichzelf in de werpkist liggen. WoW, zo makkelijk ;-) Ze had haar 'ontbijt op bed' smakelijk naar binnengespeeld maar de rest van de dag had ze in niets nog trek. Halverwege de namiddag begon ze te hijgen. Werd ze onrustiger, maakte een nestje, keek geregeld naar haar flanken ... Het werd later en later ... Nellie rilde en jankte af en toe ... Het omen dat ik en mijn bed elkaar weinig - als misschien niet - zouden voelen die nacht ...

Om 23h18 maakte haar lichaam zich klaar voor de bevalling. 23h38 : breken van het vruchtwater. Persbewegingen waren te zien. Nellie begon aktief te persen maar de geboorte van die eerste pup duurt altijd het langst ... We gingen voorbij middernacht. Ik kon niet veel meer dan haar zachtjes toespreken dat ze haar best deed. En dan was het eerste daar ! Om 0h18 werd Nellies en James' roze meisje geboren ;-) Zij had de weg duidelijk vrijgemaakt want pupje nummer 2 volgde heel snel. Slechts vier minuten had deze jongen nodig. Nellie was goed bezig. Ik mocht de derde op rij, opnieuw een zoon, 9 minuten later welkom heten. Ons kersvers mamaatje hield het tempo hoog. Tweede dochter maakte haar intrede om 0h43. Nellie hield een korte break. Hoewel ;-) Om 1h06 kwam er nog een meid het gezelschap vervoegen. Een kwartier later lagen er al 6 van die kleine grutten in de werpkist en 7 minuten erna waren ze met 7. De klok gaf 1h28 aan. In welgeteld 70 minuten heeft Nellie aan 7 kindjes het leven geschonken. Hoe de rest van de nacht verliep, vertel ik jullie morgen ;-)

20/06/2019 : Dat ik geen showkampioenen in huis heb, I really don't care. Heb mij nooit in hondenshows geinteresseerd. Mijn honden behalen op hondententoonstellingen ook 'Uitmuntend' qua uiterlijk. Heb ik al bewezen. Moet er mij misschien op gaan toeleggen om mooi mijn honden rondjes te laten lopen in één of andere expohall ;-) Het is voor mij net hetzelfde als bij mensen. Sommigen hebben geluk op dat vlak, anderen zijn door moeder natuur minder gunstig bedeeld. Dat je gezegend bent met een knappe look, heb je in sé aan de basis niets moeten voor hoeven te doen. Geef mij maar dagen in de buitenlucht op een andere vorm van wedstrijd. Working tests (WT's) kunnen vertellen uit welk hout jachthonden gesneden zijn. Tonen wat mijn honden genetisch waard zijn qua werk. Dit terwijl ze hoegenaamd niet lelijk zijn erbovenop ;-) Onderstaande tekst heb ik graag voor jullie gekopieerd ;-) Een uiterst leuke verrassing deze ochtend ;-) 

Omdat er vandaag geen officiële titel bestaat voor dummy wedstrijden, heeft Gundogs.be het initiatief genomen om op het einde van ieder WT-seizoen (startende van seizoen 2013), zelf een zekere vorm van kampioenen uit te vaardigen. Dit ter appreciatie en ondersteuning voor de voorjagers op dummy trials.

Gundogs.be heeft een systeem bedacht om een "Gundogs.be Kampioen" aan te duiden per jaar en per klasse. 

Enkele factoren speelden hier een belangrijke rol in :

  • - Het mag geen lucky shot zijn.
  • - De kampioenen moeten winnaars zijn.
  • - Het moet controleerbaar zijn

Het mag geen lucky shot zijn?

Om een geluksvogel eruit te halen heeft Gundogs.be beslist dat om "Gundogs.be kampioen" te worden niet één resultaat telt, maar drie. De drie beste resultaten worden opgeteld en geven een totaal score. Kom je niet aan drie deelnames in eenzelfde klasse, dan kan je niet meedingen naar de titel. Ook een NC is een resultaat, dus NC tellen wel mee. Voor een NC krijgt men wel 0 punten.

De kampioenen moeten winnaars zijn?

Iedereen onthoudt winnaars. Alle respect voor de Poulidor's onder ons, maar wij willen de Anquetil's en Merckx'en onder de retrievers. 

Mijn Eddy'tje ;-)

19/06/2019 : Met Câline naar de dierenarts. Gastroscopie. Al enige tijd geeft ze over. Met medicatie werd ze beter maar ik was er toch niet gerust in. Zoals da een tijd terug al diagnosticeerde een maagzweer. Gelukkig. Niet fijn voor haar maar dit is te genezen. Nellie op de weegschaal gaf 30.5 aan. Oké, ze is kleiner dan Bullet. Maar ze weegt nog steeds minder dan Bullet. En Bullet is niet 'bezwangerd' ;-) Bullet staat overigens iets te dik. Ze is in de laatste paar - ik vertel er wijselijk niet bij hoeveel - weken toch al 400 g afgevallen. We zijn goed bezig ;-)

18/06/2009 : Voor ze in te staan heeft voor haar kroost mag ze Genieten van zon, zee en strand (en pizza - ze mocht de randen van mijn pizza die ze gretig opat). Ze is tenslotte op vakantie ;-) 

17/06/2019 : Onze geminimaliseerde roedel en Nellie doen het goed samen. Ook het nieuw samengesteld gezin van Sabine en Marc in Blauberg heeft plezier met elkaar. Danske had wel eerst eens aan d'r dochter Mira duidelijk te maken dat zij voor de komende twee weken het hoofd van de bende zou zijn ;-) En Mira kan na het weekend drie tennisballen tegelijk aan ...

16/06/2019 : Ik ben Nellie deze avond gaan halen. In Ichtegem. Daar waar ze woont. Bij Barbara, Bart en kleine Roxan. Het moest er een keertje van komen ... In theorie zou ze vrijdag na ons bezoek aan de dierenarts in mijn auto zijn gesprongen in plaats van in die van Bart. Maar fijner voor iedereen dat ze nog het ganse weekend van elkaars gezelschap genoten en dat we dus 'het onvermijdelijke afscheid' wat konden uitstellen. Vrijdag werden Danske en Noodles opgepikt door Marc. Zij mogen van een heerlijke twee weken lang vakantie in de Kempen genieten. Bedacht ik om het wat rustiger te hebben voor Nellie in de fase naar bevalling toe maar ook voor Luc en mezelf. Tenslotte wonen er hier 7 stuks, Nellie erbij is 8. Nu staan we door deze flatcoatverschuiving ;-) in voor de zorg van 6. Voorlopig nog voor 6 ;-)

15/06/2019 : Toch heb ik bij het bekijken van de RX-foto mijn bedenkingen over hun aantal. Nellie was op zich voor haar zwanger worden niet de magerste deerne maar ik vond haar gisteren niet extreem verzwaard. Dierenarts bekeek de foto ook alleen daar in de ruimte waar zijn computer staat er een katje op de operatietafel lag. Bart en ik mochten daarom niet mee naar het scherm kijken en niet mee tellen. Ik kreeg het resultaat op USB-stick mee naar huis. Wat jullie als foto hieronder dus zien. Maar goed, nog even en ze zullen ons verrassen met hun komst.

14/06/2019 : Iedere dag denk ik : 'Het wordt hoog tijd om hier aan het schrijven te gaan.' Maar ik heb zo-veel 'om handen' ... En Nellie heeft zo-veel 'in buik' ;-) Ze was deze ochtend bij de dierendokter haar blije ik. Foto was toch snel gemaakt. Het pupjes tellen daarentegen verliep niet zo makkelijk. Volgens de dierenarts 'erg tricky' ;-) De kleintjes liggen allemaal bijeen onderaan. Een kluwen aan ruggengraten en hoofdjes. Hij heeft beslist dat ze dus zeker met 10 zijn. Maar misschien is er eentje verstoppertje aan het spelen ... Over een slordige dikke week zullen we het zelf ontdekken ;-)

29/05/2019 : Ik ben zooooo achter met mijn updates ... Heb nog een paar dagboeken af te werken waaronder die van het 'Sabine'-nest. Ik doe dat nog maar ondertussen is het bisverhaal van de pups van Noodles met Ice verhuisd naar de Babyblues pagina onder de knop van 'dagboek' bij het, hoe kan het anders, 'Sabine'-nest. Om twee hele goede redenen. Eerste goede reden : hun verhaal hier zit er onderhand quasi op. Tweede goede reden : we mogen over enkele weken opnieuw pupjes verwelkomen ;-) Deze laatste ongeboren kleintjes hebben recht op een eigen scenario. En geen betere plek daarvoor dan op de Babysit-pagina ;-)