Babyblues 12 (Danske en Mellow)

07/10/2017 - dag 53 : Puppyexodus gaat verder. Tekst volgt.

 

06/10/2017 - dag 52 : Dit is geen afscheid van drie ... Tekst volgt.

05/10/2017 - dag 51 : De laatste dag dat we 7 pupjes kunnen knuffelen ... Morgen zwaaien we er een paar uit ... Naast het papierwerk is het dus vooral genieten van Danskes allerlaatste baby's. Er zijn altijd wel momenten waarop pups onuitstaanbaar - lees : krijsen dat we allemaal wensten dat we doof waren - staan te wezen maar dit zevental werkte slechts 1 avond (maandag ll) danig op de zenuwen. Op de 50 dagen dat ze hier gewoond hebben, is dat toch echt een record in voorbeeldigheid. Ik ga nog meer zeggen : het is het eerste nest dat 1) het niet nodig vond ( gisterenavond dan toch) om voor het slapengaan 's nachts nog uitgelaten te worden. Toen ik het hekje openmaakte, keken ze me allen aan in de trant van 'we hoeven geen plaspauze meer, wij gaan slapeke doen.', 2) ook de weg naar binnen vindt. In die zin dat ze zelf het hekje over klauteren om braaf in de ren te gaan liggen. Ik zag nog de drie laatste Qatters klimmen. Hilarisch. Hun voorgangers wisten ook altijd feilloos de weg terug enkel crossten die als zotte konijnen de living door als ik niet snel genoeg was om hen op te vangen. Gisterenavond was ik met iets bezig, de terrasdeur stond open en zonder dat ik het goed besefte, waren ze knus geïnstalleerd en keken ze me allen aan in de trant 'wij liggen hier al terug, we gaan slapeke doen.'

04/10/2017 - dag 50 : Enkele sfeerbeelden van de puppytest. Van de tweede die aan de beurt was. De rooie ;-) Alle Qatters liepen vlotjes de verschillende proefjes door. Alle 7 liepen gelijk, zonder twijfel en met brede kwispel naar de puppytester eenmaal ze aan hun eigen lot werden overgelaten. Vrolijke en vriendelijke babbies ;-) van Danske en Mellow. Onze kleinste had pech dat er veel wind blies en er veel omringend lawaai was net toen zij getest werd. Wat haar een beetje onzeker maakte eenmaal op haar eentje in de vreemde omgeving. Ik heb voor haar een erg fijne thuis gekozen waar ze nooit alleen hoeft te zijn. Krijgt Prutsemie een zalig leven, ben ik zeker van. De andere zes zijn Jantjes zonder vrees ;-) 

03/10/2017 - dag 49 : Mellow ontmoette zijn koters ;-) en zag dat het goed was. Ze keken allen - letterlijk en figuurlijk - op naar hun papa. Hij was ontzettend lief met die kleintjes. Had niet anders verwacht van hem. Quality time voor de papa en zijn kiddo's. Voor Mellows baasjes was het ook zeer fijn om de Qatters terug te zien en om hen achter hun Mellow aan te zien rennen. We moesten deze samenkomst vereeuwigen. In een hakselmachine. Hadden we geluk dat die daar zomaar geparkeerd stond. Mellows baas : Tuinen Daan Verhaghe. Toepasselijk toch ;-)

Qat girlpower

Mellow en zijn dochters

  Freya, Daan, Mellow en de zeven Qatters

02/10/2017 - dag 48 : Ik mocht de auteur ervan een paar maanden geleden bij ons thuis ontvangen. Joke en ik hadden een fijne babbel met een gelijkgestemde ziel over honden. Barbara (Lunagraph photography) nam ondertussen foto's van de heel jonge QTPies. Leuk dat we ons steentje konden bijdragen. Vandaag haar boek in huis gehaald. Ziet er veelbelovend uit. En wie weet, misschien het begin van een fotomodellencarrière (p.54 en p.71) voor een paar QTPies ;-) 

01/10/2017 - dag 47 : Gisteren hadden we naast Boo en Nelson nog een hele speciale gast ! Namelijk, Brave Malik vom Palmblick oftewel Malik, een broer van Noodles. Is geen evidentie daar hij in Beverungen (D) - een kleine stad dicht bij Kassel - 467 km ver woont. Hem zagen we voor het laatst als pup van zes weken en zijn baasje hadden we nog nooit ontmoet. Nu dus wel. En wat een leuk baasje heeft hij ;-) We babbelden honderduit alsof we elkaar al jaren kennen. Kathrin en ik delen dan ook eenzelfde hobby ;-) Malik neemt in zijn thuisland deel aan working tests en jachtgerelateerde wedstrijden. Hij behaalde vorig seizoen prachtige resultaten. Noodles kon al verschillende keren terecht fier zijn op haar broertje ! 'Malik is a friendly, powerful, absolutely work willing flat with a cool, steady behave and an enormous ability to mark and long breathe to search.' Dit is wat er te lezen staat op Maliks website en ja hoor, wij kunnen beamen dat het waar is. 's Avonds deden we ons te goed aan een Smisseke. We hadden het gezellig en lekker. De avond vloog te snel voorbij. 

30/09/2017 - dag 46 : Nog een week en de uittocht van de Qatters is een feit. Naar mijn gevoel zijn ze hier nog maar net en ineens hebben we al te denken aan hun vertrek ... Eén van de Qatmeiden gaat bij Golden Retriever Boo wonen. Hebben we deze morgen de dame met de vijf Qat-girls laten kennismaken. Een braaf madammetje voor wie het niet echt iets uitmaakt wie haar zwarte zusje wordt. Ze vond het met allen even leuk rollen op het vers omgeploegd land ;-) Ook één van de Qat-boys gaat bij een gezin wonen waar al een hond is, zwarte Flatcoated Retriever Nelson. Hij mocht deze namiddag beide reutjes ontmoeten. Eén van Danskes zonen voelde zich een beetje geïntimideerd door de grote jongen, de ander deed niet anders dan kwispelen. Dit gegeven neem ik zeker mee wanneer straks de toewijzing van de pupjes gebeuren gaat. Puppytest gaat btw woensdag door. 

29/09/2017 - dag 45 : Zeven heldhaftige pups op de tafel. De meiden - nog maar eens - iets dapperder dan de jongens. De Qat-girls gaven geen krimp. De Qat-boys jankten heel even. Is ook niet niets zo'n chip onder je vel krijgen ... Medisch gezien zijn ze allen gezond verklaard. Hun houding tegenover Frederik : nieuwsgierig, vrolijk, lief, onbevreesd en blijgezind. Nog maar eens ;-) heel tevreden van en trots op de karakters van onze nieuwste OPP-nakomelingen. 

28/09/2017 - dag 44 : Ik ben gestopt met hen iedere dag te wegen. De Qatters hebben overigens niet zo'n zin meer in braaf op de weegschaal staan toestanden. Ik zit er echt niet mee in dat ze te licht zouden worden bevonden ;-) Groentje blijft de fijnste met een 3700 gram in gewicht. De anderen zitten tussen de 4 en 5 kg. Mijn Bullet meisje is vandaag een zesmaandertje. 25,4 kg.

27/09/2017 - dag 43 : We hebben een grote eikenboom in de tuin en het is inmiddels herfst. Met mijn zeer ijverige helpers ruimden we de eerste bladeren op. Samen ging het snel ;-)

26/09/2017 - dag 42 : Florre kwam op bezoek. Gezellig in de tuin gekeuveld met de pupjes, ontwormingsspul en boules de Berlin. Het eerste voor de Qatters, het tweede voor ons. Erna met alle 7 tegelijk op stap hier rechtover. Geen Qatjes ;-) om zonder handschoenen aan te pakken.

25/09/2017 - dag 41 : De Qatters waren ronduit schitterend gisteren. Zoveel indrukken waar ze mee te maken kregen. En zo doodnormaal hoe ze er mee omgingen. Tuurlijk jankten ze in de auto maar het viel heel erg mee. Zelfs zonder oorbeschermers. De wettelijke decibelnorm werd niet overschreden ;-) Eenmaal op de fotoshoot locatie, zetten ze allen hun beste pootje voor. Nochtans was de 'plaats delict' gelegen aan een drukke baan. Het deerde hen niet. Platte rust 'the day after'. Hebben ze dubbel en dik verdiend.

24/09/2017 - dag 40 : Een machtige locatie gevonden en iets leuks bedacht voor de inmiddels vertrouwde Elke Braet fotoshoot. Heel erg benieuwd of wat ik in mijn hoofd heb zitten ook daadwerkelijk verwezenlijkt kan worden. Ik geloof in de prachtige kunstwerkjes die Elke iedere keer opnieuw maakt maar het is telkens een uitdaging om kleine beweeglijke hondjes mooi in beeld te krijgen. Ik kan het weten ;-) Wordt vervolgd met hopelijk 'o' en 'ah' fotoplaatjes.

23/09/2017 - dag 39 : We blijven in het thema. Wie stoned is, zal de wereld ook af en toe dubbel zien ;-) De Qat-pupjes en de kunstige kattenspiegel. Met bladgoud en bladzilver afwerking. Voor wie in hogere sferen vertoeft, glittert en glanst de wereld wellicht ook op dat moment ;-) Het was zo grappig toen de pups met hun spiegelbeeld geconfronteerd werden. Alleen was het heel moeilijk foto's maken. Heb het spiegeloppervlak vele malen opgeblonken ;-) 

Mocht by the way iemand geïnteresseerd zijn in de spiegel, ik verkoop hem.

Qat Hymn For The Weekend of Perfect Promise

Qat Beautiful Drug of Perfect Promise

Qat Not an Addict of Perfect Promise

Qat Break on through of Perfect Promise

Qat Your Bright Baby Blues of Perfect Promise

Qat Because I Got High of Perfect Promise

Qat Mary Jane's Last Dance of Perfect Promise

22/09/2017 - dag 38 : Mooi weer vandaag en zalig om na een paar dagen Field Trial training/workshop in Frankrijk een namiddag in de tuin heerlijk te genieten van de pupjes. Ik heb hen drie dagen niet meegemaakt en wat zijn ze gegroeid ! Hoewel ze naast de mama en de tantes echt nog wel minihondjes lijken ;-)

21/09/2017 - dag 37 :

Qat Mary Jane's Last Dance of Perfect Promise

20/09/2017 - dag 36 : Ik kon geen van haar foto's weg laten want ze was echt funny girl. Of ze stak haar tong uit of ze beet in Garfield of ze knipoogde of ze gaapte. 

Toch nog eentje waar ze 'normaal' op staat ;-)

Qat Your Bright Baby Blues of Perfect Promise

19/09/2017 - dag 35 : Ik geef later wel verslag ;-)

Qat Break on through of Perfect Promise

18/09/2017 - dag 34 : 'Garfield, wil ik je eens wat vertellen ? Ewel ...'

Qat Not an Addict of Perfect Promise

17/09/2017 - dag 33 : Jullie hebben nog de Qat-girls met de Garfieldsknuffels tegoed. Maar dan hou ik het hier even voor bekeken ;-) Tot over een paar dagen !

Qat Beautiful Drug of Perfect Promise

16/09/2017 - dag 32 : Een herinnering op Facebook die ik moet delen ... 

Vier jaar geleden trokken we met een aantal 'of Perfect Promise' honden naar het AZ St-Jan in Brugge om er Luc een bezoek te gaan brengen. Normaal was die dag een reünie gepland maar ik kon dat niet zonder de patriarch erbij. Had dan het idee geopperd om af te spreken in Cadzand om er een strandwandeling te maken. Met erna lekkers voor iedereen. Het werd een smulpartij om U tegen te zeggen. Toen reden we met zijn allen richting Brugge om er Luc te verrassen. Was een fenomenaal moment. Honden en ziekenhuizen, weten jullie wel ;-) dus we maakten tegelijk een pracht van een statement. Een mooie optocht van zo'n 30 honden kwam voorbij het imposante gebouw gestapt en stelde zich op in het grasveld achteraan het ziekenhuis. Dominique duwde Luc naar buiten. Zijn gezicht toen hij die massa mensen en honden zag staan ... En dan trok hij zich zelf omhoog en liep op eigen kracht naar hen toe om tussen hen in te gaan staan. Dit was de allereerste keer dat hij op een andere ondergrond dan de vertrouwde van de revalidatieruimte terug stappen zette. Ik denk dat iedere aanwezige tranen in de ogen had ... Hoe gesterkt een persoon kan zijn door de liefde voor en van een hond ... Op de foto een Monkey-pup. Luc heeft ze weten geboren worden maar herinnert er zich niets meer van. Danske had voor het eerst pupjes. Toen zij 10 dagen oud waren, werd Luc door een hersenbloeding geveld. Sonja en Fudge en alle anderen present dank jullie uit het diepst van mijn hart om dit onvergetelijk moment te hebben waargemaakt.

Danske heeft met de Qattertjes haar laatste nest en Luc geniet en geniet en geniet van haar babbies dubbel zoveel ;-) En vertrekken Luc en ik naar Le Moulin de l'Achat in Enfonvelle (Frankrijk). Net vier jaar geleden hadden we er moeten zijn met enkele vrienden. Is toen niet kunnen doorgaan. Maar nu trekken we er dus naartoe. Een workshop driedaagse met Gun-Gun en Noodles. Heb er zin in ! 

15/09/2017 - dag 31 : Toen ik de Qatters aan jullie voorstelde, heb ik bewust vermeden om Garfield, coolste kat ever, als stripkat in te zetten. Dit omdat ik gewoon fan ben van deze fictieve huiskat. Al ja-ren ;-) Bewijzen deze peluchen. Ik word er dit jaar vijftig en die drie exemplaren zijn samen over de honderd ;-) Als Cat-O-HOLIC hondenfokster ben ik content dat mijn Garfields konden deelnemen aan het 'Qat'-verhaal.

Qat Hymn For The Weekend of Perfect Promise

Qat Because I Got High of Perfect Promise

14/09/2017 - dag 30 : Een leeftijdsverschil van bijna 9 1/2 jaar. Bullet 5 1/2 maanden en Bailey over twee maanden 10 jaar. Met daartussen nog twee op oudere (Danske 8 - Câline 7) en twee op jongere (Gun-Gun 4 - Noodles 3) leeftijd dametjes. Realistisch gezien zal ik geen honderd foto's meer kunnen maken van ons zestal op wandeling samen. Redenen genoeg te bedenken waarom. Aan de meest dramatische denk ik nog niet maar toch ... Telkens ik hen even op foto zet wanneer ik ze alle zes meeheb, gaat het toch door mijn hoofd. Ze zijn mijn rijkdom. Elk verschillend, elk uniek. Hoewel de naam van ons volgend pupje al beslist is - en deze het leukst zou zijn voor een dochter van Noodles - komt er geen zevende hond. Zes vind ik echt het maximum. Maar dat klinkt wel een beetje eng hé ... In de trant van 'de ene zijn dood, is de ander zijn brood'. Met dan 'de ene zijn dood' echt letterlijk genomen. En het is niet zo dat per definitie de oudste het eerst gaan zal ...

Doemgedachten ? Heeft wellicht te maken met het gegeven dat ik zaterdag voor een paar dagen weg van huis ben. En Luc gaat onverwacht mee ;-) Bailey, Danske en Câline blijven thuis. Zo ook de Qatters natuurlijk. Ik laat dus een deel van mijn gezin achter ! Hoe impulsief ik ook ben ...  ik ben sinds Lucs hersenbloeding ongewild een controlefreak geworden ... Al meer dan een jaar hebben we deze komende dagen in de planning. Toen bleek dat Danske pupjes verwachtte, was het zwaar nadenken hoe we deze periode zouden aanpakken. Luc zou thuis blijven en er zou iemand gezocht worden die grotendeels hier zijn tijd zou doorbrengen om voor de pups te zorgen. Wel jammer dat Luc dan ook niet wat van vakantie zou kunnen genieten. Maar voor zijn Danske en haar kiddo's had hij dat graag over. 

Op zich goed dat de Qatters met 7 zijn en niet met 11 of 13 ;-) Dan had ik mijn reis moeten laten vallen. Voorbije zaterdag opperde ik voor het eerst aan iemand dat het mooiste scenario zou zijn als er een persoon hier kwam logeren van zaterdag tot woensdag. En ... die lieverd zei gelijk : 'Wel ja, ik wil dat wel doen.' Ook al zo'n impulsieve als ik ;-) En heel grappig, ze heet toevallig Sabine ;-) (Zoveel hoor je deze naam toch niet meer. Maar ik ken er nu wel een paar.) Deze Sabine komt trouwens over een paar weken één van de Qat-meiden halen. Een toekomstige puppyeigenaar dus ;-) Haar aanbod bracht ineens ook andere perspektieven voor Luc. Het maakte Sabine niet uit of Luc thuis zou blijven of zou meegaan. Ze zou in beide situaties alles naar goedunken beheren. Wat leuk, wat lief, wat mooi ! Persoonlijk is het plezanter voor mij om niet alleen zes uren te gaan rijden. Dus Luc gaat mee ;-) Ik ben nu nog met van alles druk bezig om het voor iedereen en elke hond zo fijn mogelijk te maken tijdens onze vierdaagse uitstap maar eens zaterdag laat ik het los ;-) ECHT Sabine, ik kan dat ;-) Heb alle vertrouwen in jou ! 

Gun-Gun, Noodles, Danske, Câline, Bailey en Bullet op een winderige en regenachtige ochtend in Knokke Zoute. Ma richesse ;-)

13/09/2017 - dag 29 : Wederom een dag waarop de Qat-kleintjes in de namiddag buiten konden zijn. En ja, de eerste outbreak is een feit. Eén van de Qat-meisjes heeft door dat haar pootjes lang genoeg zijn. Ze heeft de tactiek gevonden. Ze kan over het poortje klauteren om op haar eentje de 'wijde wereld' in te gaan trekken. Ze is onze paarse ;-)

Pupselfrutsels zijn al heel goed gewoon aan het verse voer dat ze voorgeschoteld krijgen. Onderstaande tabel bewijst dit. Bij de omschakeling van melk naar vers voer stagneerde hun gewichten even maar na twee dagen gingen ze opnieuw mooi op. 

12/09/2017 - dag 28 : De helft van hun tijd ten huize 'of Perfect Promise' zit er al op ... Zo snel gaat het ... Het mag echt wat langzamer ... Althans voor Luc en voor mij. Zo ook voor Danske én voor Bullet ;-) Tegelijkertijd zijn we blij dat we 7 gezinnen gelukkig maken. Maar voorlopig mogen we lekker egoïstisch zijn en kunnen we ten volle genieten van de gezellige Qat-drukte in huis. Deze namiddag zelfs uit ;-) huis.

Waar kijkt mama Danske toch naar ?

Naar hen ;-) Qat Geel ontbreekt namelijk op het appèl.

11/09/2017 - dag 27 : Tuurlijk slapen ze nog veel. Dan zijn ze uitermate lief. Tuurlijk hebben ze wakkere momenten. Dan zijn ze uitermate liever dan lief ;-)

10/09/2017 - dag 26 : Nazomer ... Het mooie weer is jammer genoeg ver te zoeken ... Toch hebben de Qatters even buiten kunnen spelen. Bullet zorgde ervoor dat ze zich allen veilig voelden in deze nieuwe setting. Als een grote pup niet bang is, dan hoef je dat als kleine pup ook niet te zijn ;-) Wat een fijne geruststelling voor ons 7-tal.

09/09/2017 - dag 25 : Pupjes groeien en bloeien. Ze hebben ondertussen tandjes jaja ;-) en ze zijn aan verse voeding toe. Het was voor hen logischerwijze wennen maar inmiddels hebben ze al goed door hoe ze er zelf voor kunnen zorgen dat hun buikje bol komt te staan. Ze zijn sinds het weekend ook aan bezoek toe en dan weet ik niet voor wie het meest genieten is ;-) want de Qatters vinden het best fijn om over dat buikje gewreven te worden. 

08/09/2017 - dag 24 : Oh, my my, oh, hell yes. Honey, put on that party dress. Buy me a drink, sing me a song. Take me as I come 'cause I can't stay long. Last dance with Mary Jane, one more time to kill the pain. I feel summer creepin' in and I'm tired of this town againMary Jane's Last Dance - Tom Petty & The Heartbreakers. Asked if the song was about drugs, Heartbreaker guitarist Mike Campbell said : 'In the verse there is still the thing about an Indiana girl on an Indiana night, just when it gets to the chorus he had the presence of mind to give it a deeper meaning. My take on it is it can be whatever you want it to be. A lot of people think it's a drug reference, and if that's what you want to think, it very well could be, but it could also just be a goodbye love song.'

Het afscheid van Danske aan het moederschap ... Een mooiere naam voor haar laatste dochter kon ik niet bedenken. Het betekent zoveel voor mij. En totaal geen verplichting naar de baasjes van deze pup - we weten pas over enkele weken bij wie van de vijf gezinnen zij wonen gaat - maar wie weet ... want ik heb al van twee roepnamen kennis en die zijn beiden heel origineel en leuk bedacht. Wie weet ... misschien beslissen de toekomstige eigenaars van onze gele Qat-girl om hun flatcoat Mary of Jane of Mary Jane te noemen. Het zou zomaar kunnen toch ;-)

Qat Mary Jane's Last Dance of Perfect Promise

07/09/2017 - dag 23 : I was gonna make love to you but then I got high. I was gonna eat yo pussy too but then I got high. Now I'm jacking off and I know why, yea heyy, - cause I got high (repeat 3x) (La da da da da da da da da)  Because I Got High - Afroman. Hoeft geen verdere uitleg ;-) Heerlijke meezinger waar je toch supervrolijk van wordt. De breed grijnzende Felix is dat ook altijd ;-)

Qat Because I Got High of Perfect Promise

06/09/2017 - dag 22 : When you've been near me, I've felt the love stirrin' in my soul, yeah, yeah, yes I have. It's so hard to come by. That feeling of peace. This friend of mine said : 'Close your eyes and try a few of these'. Your Bright Baby Blues - Jackson Browne. Deze song is uit het album The Pretender die een ode is aan zijn eerste vrouw die zelfmoord pleegde. Ik heb die elpee - toen waren het inderdaad nog LP's - grijs gedraaid ! 

En ik had geen speciale reden om dit lied te matchen met de kat Figaro van Geppetto ... Tot ik mij nu net realiseer dat mijn beste maatje Piet veel lieve briefjes ondertekende met 'Pinocchio'. Piet stapte twee jaar geleden uit het leven ... 

Qat Your Bright Baby Blues of Perfect Promise

05/09/2017 - dag 21 : Zaterdag werden de nagels van de Qatters voor de tweede maal gekortwiekt. Danske is me er heel dankbaar voor. Ook zonder korte nagels zou ze het pootjesstampen van haar pups dulden en de pijn die daarmee gepaard gaat, verbijten. Haar pupjes gaan boven alles. Dat is nu eenmaal hoe een toegewijde moeder denkt. Ze heeft er zelfs een baby bij ;-)

Find the intruder : Identify the impostor in the set ;-)

04/09/2017 - dag 20 : Break on through - The Doors. Everybody loves my baby, everybody loves my baby. She get(s), she get(s), she get(s), she get(s) high. The Doors geldt als één van de grootste bands uit de jaren zestig. Het is geen publiek geheim dat drugs deel uitmaakte van het leven van Jim Morrisson, leadzanger van The Doors. Hij overleed op 27-jarige leeftijd onder omstandigheden die nooit helemaal opgehelderd zijn maar er wordt aangenomen dat zijn overlijden het gevolg is van een overdosis aan drugs. Hij woonde in Parijs en ligt begraven op de begraafplaats 'Père-Lachaise'. Zijn graf trekt nog steeds veel bezoekers. Ik ben, als adolescent, één van die vele geweest. 

De Aristokatten is het Disney-verhaal van een aristocatrische kattenfamilie die door de butler wordt ontvoerd om de erfenis van zijn bazin te verkrijgen. Een straatkat helpt hen om naar huis terug te keren. En waar is hun thuis ook alweer ? Juist, in Parijs ;-)

Qat Break on through of Perfect Promise

03/09/2017 - dag 19 : Oohoo (19x) Breath it in and breath it out and pass it on, it's almost out. We're so creative and so much more. We're high above but on the floor. It's not a habit, it's cool, I feel alive. Free me, leave me. Watch me as I'm going down. Free me, see me. Look at me I'm falling and I'm falling ... It is not an habit, it is cool, I feel alive, I feel ... It is not an habit, it is cool, I feel alive. 

I'm not an addict, I'm not an addict, I'm not an addict ;-) K's Choice ft. Skin - Not An Addict. Neeje, Danske is hoegenaamd niet verslaafd aan het moederschap ;-) Cat versus dog. Dikkie Dik mag dan een kater zijn, de paarse is als onze dikste Qatter geboren. Danske moest dus het meest puffen - oohoo, breath in and breath out, it's almost out - om haar op de wereld te zetten ;-) 

Qat Not an Addict of Perfect Promise

02/09/2017 - dag 18 : I got a death wish, her looks can kill. She's got a red dress, lipstick and heels. Pull me in, get me hooked like a junkie. You got me feeling so high. You're such a beautiful drug. I can't get enough. I'm addicted and I'm dying for a hit of your love. Got a death wish baby. Baby, don't want you to save me, save me tonight. Beautiful Drug - Zac Brown Band. Aan de lipstick en de high heels is ze nog niet toe ;-) en zal ze, gelukkig maar, nooit aan toe zijn. Ze is een flatcoathondje, geen echt meisje ;-) Net als 'Hello Kitty' heeft ze geen attributen nodig om geliefd en/of 'beautiful' te zijn. Een rode veeg op d'r poep is meer dan genoeg. En het gegeven dat ze een Qat-girl is ;-)

Qat Beautiful Drug of Perfect Promise

01/09/2017 - dag 17 : I-Oh-I-Oh, got me feeling drunk and high. So high, so high. Oh-I-Oh-I-Oh, I'm feeling drunk and high. So high, so high. I-Oh-I-Oh, la, la, la, la, la, la, la. So high, so high. I-Oh-I-oh, I'm feeling drunk and high. So high, so high. That we shoot across the sky. That we shoot across the ... (x5) Het laatste stukje lyrics van Hymn For The Weekend, een nummer van de Britse rockband Coldplay samen met Beyoncé, als tweede single van hun album 'A Head Full of Dreams'. 'Hymn For The Weekend' is about the ability to do awesome things together with someone whose impact in your life verges on the "angelic." Hoe mooi is dat niet gezegd en bedacht. 

Ik heb mij, voor de individuele namen van het 'Qat'-nest, laten leiden door titelsongs waarbij, op de één of andere manier, een link met drugs en/of verslaving aan drugs kan gemaakt worden én die ik 'of course' ook graag hoor. Eén van die feelgoodliedjes is dus 'Hymn For The Weekend'. Die naam kon echter volgens mij - en ben ik nu toevallig diegene die ze bedenkt - enkel indien Danske tijdens het weekend zou bevallen. De Qatters zijn geboren op 15/08. Altijd weekend op die dag ;-) 

Zo komt onze 'roze wolk van een pup' aan zijn naam : Qat Hymn For The Weekend of Perfect Promise. Wat stripkat Tom komt doen in het verhaal ? Heel simpel : Cat versus dog. Het 'Qat'-nest, jullie zullen het geweten hebben ;-) Fijn weekend aan iedereen ! 

Qat Hymn For The Weekend of Perfect Promise

31/08/2017 - dag 16 : Daar de pups ten eerste sowieso te jong zijn om op verplaatsing te gaan en ten tweede wettelijk gezien niet naar het buitenland mogen vóór ze 15 weken oud zijn, heb ik wat 'Cadzand-souvenirs' meegebracht naar huis. Ik had een burlesque - heeft Qat maar geen drug te zijn  - gedachtenkronkel ... Het 'Qat'-nest in 'Cad'-zand ;-) Link duidelijk ? Of was ik misschien een beetje 'high' toen ik het bedacht ;-) Zeewier, mosselen en schelpjes dienen als decor (hoe komt het toch dat mijn verbeelding er een 'pasta alle vongole' in ziet ?) om de Qatterpups - nu ze niet meer stoned ;-) lijken - voor het eerst individueel aan jullie voor te stellen. Met hun ogen open, in beeld gebracht, volgens hun geboortemoment. De gekleurde randjes 'verraden' wie wie is.

30/08/2017 - dag 15 : Danske - na onze wandeling in de regen - zich kwijtend van haar taak als mama. Ze gaat graag mee op stap en kan eenmaal thuis niet snel genoeg terug bij haar pups zijn. Gaat ze aan het tellen. 'Ja, ze zijn er nog alle 7'. Niet dat ze nog 24/24 in de werpkist ligt. Maar ze blijft toch altijd dicht bij hen in de buurt. En bij ieder anders-dan-anders kreetje veert ze overeind om te gaan kijken. Het zijn haar babbies en dat zal iedereen weten ;-)

29/08/2017 - dag 14 :  Als je als hond geboren wordt en je bent twee weken jong, dan krijgt de wereld rond je langzaamaan kleur en klank. M.a.w. de Qatters kunnen nu zien en horen. Als je als hond geboren wordt en je bent twee weken jong, dan is er kans dat een ontwormingskuur je te beurt valt. M.a.w. de Qatters hebben drie opeenvolgende dagen vies spul te slikken. Als je als hond geboren wordt en je bent twee weken jong, dan werden je nagels mogelijks korter geknipt. M.a.w. de Qatters ondergingen een eerste manicure. Als je als hond geboren wordt en je bent twee weken jong, dan ben je ongeveer verdriedubbeld in gewicht. M.a.w. de Qatters zijn mooi op schema.

28/08/2017 - dag 13 : Mama Danske krijgt voorlopig haar eigen sortietjes per dag. Nog niet te ver of te lang weg van huis. De anderen hebben natuurlijk ook iedere dag recht op een deugddoende uitstap. Het is niet omdat er pupjes zijn dat hen iets tekort mag gedaan worden. Heel apart is dat het 'Qat'-nest er eentje is die met onze ganse roedel een bloedband heeft. Alle vijf dames zijn gelinkt met de Qat-kotertjes. Overgrootmoeder Bailey, grootmoeder Câline, halftante Gun-Gun, halftante Noodles en halfnichtje Bullet. Vraag zou kunnen zijn 'Zullen de Qatters ook zo van water houden later ?' ;-)

Câline, Gun-Gun, Noodles, Bailey en Bullet.

Bullet, Gun-Gun, Bailey, Noodles en Câline.

27/08/2017 - dag 12 : A-lazy-sunny-sunday-afternoon-in-summertime. Wij hebben daarbovenop het geluk dat we die mogen doorbrengen in het gezelschap van de Qat-kroost.

The Qat-boys

The Qat-girls

A Qat-boy (Pink-Qat) and a Qat-girl (Green-Qat)

The Qat-litter

26/08/2017 - dag 11 : De perceptie van tijd als fokker of als toekomstige puppyeigenaar ligt op dit eigenste ogenblik anders. Voor mij vliegt ze terwijl ze voor 7 families eerder traag voorbijgaat. Nog twee weekjes geduld ;-) Dan kunnen deze 'Happy few' de Qatters live ontmoeten. En vier weken later - dus over zes weken vanaf nu gerekend - vertrekken ze al naar hun nieuwe thuis ! Om in 'week'omschrijvingen te blijven : de pup op de bovensste foto is exact 20 weken ouder dan de pup op de onderste foto. Beiden meisjes, beiden het pupje geel van 't nest, beiden met dezelfde eend ;-) Zo snel gaat de groei van een hond. Te zot ... Gisterenavond was ik op eendenjacht met Gun-Gun. Eentje - eendje - bracht ik mee opdat Bullet kennis zou kunnen maken met vers wild. Een glimlach van oor tot oor voor mijn 'grote' puppiewuppie ;-) 

25/08/2017 - dag 10 : Ze slapen, drinken, kirren en groeien. Dat allemaal doen ze om ter best. Ze gaan vlug. Is mijn bevinding. Snelle gastjes zoals ze dat in de Vlaanders zeggen. Allen zonder moeite hun gewicht verdubbeld. Aktief zevental. Liggen niet stil of verlegen te wezen op de weegschaal. Dan zijn het precies headbangers zonder ritme voor muziek ;-) Kwikke kerels en vinnige dametjes. De 'Qatters' hebben ook al door dat ze poten aan hun lijf hebben. En dat ze trotse bezitters zijn van een 'wagging tail'. Als je als flatcoat geboren wordt, moet je er naar handelen ook ;-)  

Het is dus niet dat ik geen scherpe foto's kan maken, het is dus dat ze zo beweeglijk zijn ;-)

24/08/2017 - dag 9 : Twee decennia geleden was ik gedurende enkele jaren lid van de Damse Scrabbleclub. Om de twee weken op dinsdag kwamen we samen in Estaminet Soetkin. Een willekeurige hand, die beurtelings de namen van de aanwezigen trok, besliste wie het tegen wie moest opnemen. Tijdens het spel uiterste concentratie en nadien veel leute. Het was ook plezant terwijl we om de meeste punten streden hoor maar hoe die leuze ook mag zijn - dat het deelnemen belangrijker is dan het winnen - ik geef gerust toe dat ik graag won en dat ik er telkens voor ging. 

Zo komt het dat ik er in die tijd baat bij had om een paar ;-) extra woorden, beginnend met de letter 'Q', te kennen. 'Q' heeft namelijk in het Scrabblespel een letterwaarde van 10 punten. Je wil die letter dus goed benutten en je wil er vooral ook niet mee blijven zitten ;-) Dat en enkel dat is de reden waarom het woord 'Qat' mij bekend is. Geen andere conclusies trekken dus. 

Daar 'Qat' een licht stimulerende drug is. Jong en onbezonnen destijds maar meer niet. Echt niet ;-) Qat is het blad van de gelijknamige plant Catha Edulis. Qat wordt vooral gekweekt (en gebruikt) in Jemen, Somalië en Kenia. Vanuit Kenia wordt er naar vele landen geëxporteerd. Hier is enige haast bij omdat Qat alleen vers gebruikt kan worden. Het gebruik van Qat is trouwens niet illegaal. Bij gebruik neemt de alertheid toe en ontstaat er een lichte vorm van euforie en opwinding. Ik had sneller een naam voor Danskes eventuele vierde nest dan dat ik mijn ei over dat eventueel vierde nest legde ;-)

In België geboren honden horen in 2017 allen een officiële stamboomnaam te hebben, beginnend met een 'Q'. Meer voor de hand kon het niet liggen ;-) Onze Monkey Dans, die verslaafd is aan pupjes, die high wordt van hun specifieke geur, die bij het horen van puppygeluiden verschijnselen van agonie - of toch bijna - vertoont, voor wie het moederschap een drug is. Taal zie ik een beetje als kunst en daar mag best een beetje moeite in gestopt worden. Het uitzonderlijke en allerlaatste nest van Danske : het 'Qat'-nest ;-) 

23/08/2017 - dag 8 : Het is niet omdat je niet mag leven dat je geen naam hoeft te krijgen ... Ook het achtste pupje heeft recht op een eigen identiteit. Is toch hoe ik erover denk. Mellow was mogelijks drager van de levergen. Ik en nog wat mensen hadden de hoop op toch ergens één of meerdere leverkleurige pupjes gekoesterd. Een bruin dochtertje van Danske en Mellow had ik erg fijn gevonden. Voor die ene, gezien de nestnaam die ik voor deze pups bedacht had, wist ik gelijk een passende naam.

Bij elke volgende pup werd het spannender en spannender en de kans op een bruintje kleiner en kleiner ;-) Een zwartje, nog een zwartje, weeral een zwartje. Dit 7 keren na elkaar. Zou ik mijn zorgvuldig uitgekozen naam niet kunnen gebruiken. Dedju ;-) Toen we wachtten en wachtten en wachtten op het laatste kleintje maakte het me hoegenaamd niet uit welke kleur en welk geslacht het hebben zou. Als het maar geboren werd en als het maar in leven was ... En toen de nacht weer dag werd en meer en meer het gevoel dat het laatste hondje geen kans maakte de bovenhand nam, besliste ik dat ongeacht het geslacht en ongeacht de kleur deze achtste pup die naam zou krijgen. Golden Brown. Had in de context van de nestnaam perfect gepast voor een leverbabymeisje ;-) 

Nu is het de eer aan die allerlaatste zwarte zoon van Danske om die, voor hem toch, speciale naam te dragen. Maakt hem bij deze uniek. Het ga je goed, Golden Brown of Perfect Promise, daar boven in de hondenhemel ...

22/08/2017 - dag 7 : We zijn een week verder. Danskes recuperatievermogen is - amai nog niet -  véél groter dan het mijne ;-) Nochtans is zij het die de operatie onderging en niet ik. Ze stelt het bijzonder goed. Met de grootste toewijding speelt ze ondertussen voor mamaatje. Een rol op haar lijf geschreven. Ze geniet. Dat is duidelijk. Ik besloot, toen duidelijk werd dat er een keizersnede en castratie zou plaatsvinden, haar taak als mama wat lichter te maken. Iedere dag krijgt elke pup een papflesmomentje. Ik geniet. Ze zijn met 7. Een heel andere insteek als waren ze met 13 ;-)

21/08/2017 - dag 6 : De nacht werd weer dag en nog steeds geen verandering in aantal noch in gedrag van Danske. Om halfnegen belde ik naar de dierenarts waar ik RX liet doen. Legde het gebeuren uit. Ik mocht om halftien komen. Nieuwe RX toonde een op 1 pup na lege baarmoeder. Het was een zwaar pupje. Het zat nog vast aan de baarmoederwand. Wat op zich goed was. Het zat wel met zijn hoofdje tegen het einde van Danskes ribben. Dus heel ver weg. Een echografie gaf ons niet veel wijsheid. Klopte het hartje nog of niet ? Da kon het niet met zekerheid bevestigen. Waarom kwam het 8e pupje niet ? Waarom waren de anderen wel via het geboortekanaal naar buiten gekomen en deze niet ? Er moest een reden zijn en de reden was hoogstwaarschijnlijk omdat het niet leefde ... Hoe dan ook dit hondje zou er uit moeten. Deze dierenarts suggereerde om nog een oxytocinespuit te zetten en eventueel te wachten tot de volgende ochtend. Als het pupje dan niet geboren was, zou er chirurgische ingreep nodig zijn. 

Eenmaal thuis Frederik ingelicht. Hij zag het niet zo. Communiceerde met een collega dienst Voortplanting en Verloskunde in Merelbeke. Belde mij terug. Ook daar waren ze van oordeel dat we niet zo lang mochten wachten. Het nog enkele uren tijd geven maar dan opereren. Alles wees er op dat het pupje gestorven was. Frederik organiseerde zich opdat Danske om halfdrie op zijn tafel zou kunnen liggen, ik regelde de situatie thuis. Het liefst zou ik zelf naar Oostende gereden zijn maar dat was geen verstandig idee. Pupjes hadden oppas nodig en ik was doodop. Hulplijn ingeschakeld. Luc zou ook meegaan. Met een zwaar hart zag ik hen met Danske vertrekken.

Het was een zeer mooi zwart reutje van 400 gram. Dit laatste pupje zat niet meer in het vruchtzakje. Als er nu eentje was die er wel in had moeten zitten ... Dedju. Overlevingskans nihil. Vooraf hadden Frederik en ik beslist om, gezien er een keizersnede aan te pas kwam, Danske gelijk te castreren. Vier uren is ze weggeweest. Immense bewondering voor deze flatcoatmama. Hoe ze meteen de zorg van haar kleintjes op zich nam. Diep respect voor onze Monkey Dans.

Ik had mezelf als fokker nog maar eens in vraag gesteld toen ik die namiddag alleen met haar pups achterbleef. Wat deed ik haar toch aan ? Waarom moest zij zo nodig een vierde nest ? De allereerste keer dat we via een keizersnede een pupje te halen hadden ... Maar eenmaal mama en kleintjes herenigd, wist ik dat het geen verkeerde beslissing was geweest. Deze 7 allerlaatste Danskekindjes zijn het bewijs van haar onverwoestbare liefde voor het moederschap. Frederik, dank je voor de goede zorgen. Topdierenarts. En Danske, dank je om al mijn twijfels weg te nemen. Topmama.

20/08/2017 - dag 5 : Dankbaar, opgelucht, euforisch maar tegelijk ook uitgeput, uitgeteld door alle ondergane spanning en emoties om pupje geel. Achteraf kwam die welgekende klop van de hamer. Zoiets zuigt je figuurlijk leeg. Toch mocht ik niet op mijn lauweren rusten. We hadden er nog eentje te verwachten. Danske viel daarentegen stil. Hield zich heel lief en vol overgave met haar zevental bezig. Alsof ze klaar was. Om 18h nog steeds geen weeën. Telefonisch overleg met Frederik. Hij besloot om door te rijden. Zou tegen 19h hier zijn. Check-up van mama en haar babbies. Eén voor één werden de pups onderzocht. Alle 7 meer dan oké. Mama Danske werd nagekeken. Frederik was voor 90% zeker dat er zich nog een hondje in haar baarmoeder schuilhield. Ver weg. De RX om te ontdekken met hoeveel ze zich sterk aan het maken waren, liet ik niet bij Frederik in Oostende doen maar bij een collega dichter aan huis. De dag dat de foto werd genomen, was deze collega met vakantie en werd ik geholpen door zijn vervangster die ik niet ken. Zij telde duidelijk 8 pupjes. De volgende dag liep ik er nog een keer langs opdat ook de uit vakantie gekomen dierenarts, die ik wel ken, tellen zou. 8. Dus drie dierenartsen waren overtuigd dat Danske 8 pupjes droeg. Oxytocinespuit gezet om de bevalling van het laatste pupje op te wekken. Indien de pup zich tegen de ochtend nog niet had gemanifesteerd, zou er voor alle zekerheid opnieuw een RX moeten genomen worden. Danske bleef de hele nacht gewoon heel rustig ademen ... Geen tekenen dat dit pupje geboren zou worden ... Het is dat ons verstand zei dat er nog eentje zat ... Aan haar was echter niets te merken. Pure uitputtingsslag voor mij. En ook al had Frederik gezegd niet ongerust te zijn, het was akelig omdat er niets gebeurde. Een tergende eeuwigdurende nacht. Alle afleveringen van 'Midnight Sun' na elkaar bekeken. Speelde deze winter op Canvas. Een donker verhaal onder de middernachtszon. Gelaagd met vele thema's en drama's. Hielp mij wel om alert te zijn de godganse nacht. In de serie kan de Franse politievrouw Kahina Zadi moeilijk in slaap vallen omdat het nooit donker wordt ... Hier werd het nacht en had ik wakker te blijven ...

19/08/2017 - dag 4 : Ik geef het jullie nu al mee, het pupje dat als 7e werd geboren, is het hondje dat ik - dus helemaal niet stiekem - als mijn favorietje uit dit nest bestempel. Ze draagt de gele kleur. Bullet had btw ook de gele veeg ;-) In ieder nest zit er absoluut eentje - en bleef het telkens maar bij 1'tje, zucht - op wie ik tot over mijn oren verliefd ben. Op 15 augustus om 15h wist ik al dat zij mijn uitverkorene zou zijn uit dit allerlaatste nest van Danske. De anderen hoeven niet meer te wedijveren ...

103 minuten na nummer 6 besliste Danske om nummer 7 het laatste zetje te geven. Aankomsttijd : 13h43. Dit pupje zat, net als de voorgaande 6, in het vruchtzakje. Ik herinner mij dat ik erover verwonderd was. De Monkeys, Numbertjes en Please-pupjes zijn namelijk quasi allen geboren zonder vlies. En nu zeven op rij met. 

Eenmaal uit het vruchtzakje, merkte ik gelijk dat het niet goed zat. Er volgde geen geluid, geen aktie, geen gewriemel ... Och, we hadden een dood pupje ... Danske likte er aan en was er heel erg om bekommerd. Ik liet haar doen. Afscheid nemen hoort bij het leven ... Triest en verslagen. En dan, een on-waar-schijn-lij-ke lut-te-le be-we-ging. Beeldde ik het mij in ? Het volgende half uur was overdonderend. Moeilijk te omschrijven gevoel. Adrenaline rush. Gebeld naar dierenarts. Situatie snel uitgelegd. Of ik haar hartje voelde kloppen ? Jezus, hoe klein een pup dan niet is ... en hoe waanzinnig te dik mijn vingers dan niet zijn om ook maar iets van een hartslag te kunnen voelen ... Ik meende wel een samentrekking van haar borstspieren waar te nemen. Volgens Frederik was dit geen reflex meer. Niet na zoveel tijd ... Dit was dus echt wel een reactie. Ze leefde en had teveel vocht in de longen ! Die intacte vliezen ook ! Frederik legde me heel professioneel en vooral rustig - adem Sabine adem - uit wat me te doen stond. Dit vocht moest er uit. We gingen proberen dit kleintje te reanimeren. Jullie weten onderhand dat dit gelukt is maar wat een bang half uur was me dat ... Onder zijn deskundige begeleiding - het was kicken achteraf - ik schrijf wel achteraf - hebben we voor een mirakelpupje gezorgd. 396 gram wonder. Haar eerste kreet was overweldigend om te horen !

18/08/2017 - dag 3 : Het is de schuld van de butler, de kok, de huishoudster, de poetsvrouw, de chauffeur, de tuin- en klussenman, Lucs personal coach en de hondenuitlaatservice dat de website en specifiek dit dagboek niet geüpdatet geraakt ... Waarom moesten ze nu zo nodig allen tegelijk vakantie nemen ... 

Maar alvast een eerste glimp van de nieuwste OPP-pupjes ;-)

17/08/2017 - dag 2 : Het is een mannetje. In dit nest is het dus nog maar eens een reu, die als eerstgeborene, de roze kleur dragen mag ;-) 420 gram. Twee uren later had hij het gezelschap van vier zussen. Respektievelijk geboren om 6h55, 7h14, 7h49 en 8h14. Hun gewichten : 416 g, 428 g, 362 g, 398 g. De veeg op hun poep (meisjes krijgen hier altijd een kleurtje op hun achterste, jongens in hun nek) in volgorde van geboorte : rood, paars, donkergroen, donkerbauw. 

Danske laste daarna een pauze in. Geen weeën dus was het rustig wachten tot Danske opnieuw teken zou geven dat het volgend leven klaar zat om tevoorschijn te komen. Ik vond het wel lang duren. De klok gaf al halftwaalf aan. Nog steeds geen contracties. Even met onze dierenarts gebeld. Tenslotte beviel Danske op een hoogdag. Ik had des morgens in de vroegte Frederik op de hoogte gebracht dat het D-day was voor Monkey Dans. In geval van urgentie was het erg prettig te weten dat ik ten alle tijde bij hem terecht kon. Je zal het nooit anders weten ;-) Danske ging terug 'in labor' op het moment dat we met elkaar in gesprek waren. 

Nummer zes, tweede zoon van Danske en Mellow, mochten we om 12h verwelkomen. 380 g in de weegschaal. Hij zal ten huize 'of Perfect Promise' voor altijd bekend staan als reutje lichtblauw uit het laatste nest van Danske. Freya en Daan glimlachen nu vast. Zij kunnen zich zo de reden inbeelden waarom ik voor hem kleur lichtblauw koos ;-) 

Over pupje 7 vertel ik later. Zij liet er namelijk ook een tijd overgaan om haar lief snoetje aan ons te tonen ;-) 

16/08/2017 - dag 1 : Ik haal morgen de laatste 42 uren in. Qua tekst voor mij, qua lectuur voor jullie ... Heb eerst een bed nodig. Tussen 15/08 5h30 en nu 16/08 23h38 namelijk njet-nada-niets geslapen ...

15/08/2017 : Wel wel wel, Danske kiest om op Onze Lieve Vrouw ;-) Hemelvaart haar pupjes aan de wereld kenbaar te maken. De voorbije 2 dagen kreeg ze het lastiger. Het was aan haar te zien dat ze aan het einde van haar dracht was gekomen. Ik vond haar bij het slapengaan iets onrustiger. Daarmee is ook alles gezegd. Ze maakte mij rond 05h30 wakker. Met een niet mis te interpreteren attitude dat haar kleintjes die dag zouden geboren worden. Nog in mijn ogen wrijvend, verhuisden we van de slaapkamer naar de living. Vond het, eerste ingeving van deze nieuwe dag, ook geen slecht idee om haar al een keertje de werpkist van aan de binnenkant te tonen. Niet dat ze die niet kent ;-) Het vruchtwater, voorafgaand aan het eerste pupje, maakte het vetbed nat om 6h03. Om 6h12 deed ons kleine zwarte hondje gekenmerkt door de roze kleur zijn intrede ...

13/08/2017 : Danske had opnieuw een gemakkelijke dracht de weken die volgden op de bevruchting. Ze sloeg al eens een maaltijd over maar verder was ze geen enkele keer misselijk. Gaf ze niet één keer over. Ze ging iedere dag mee op wandeling en voelde zich op onze uitstappen aan zee het spreekwoordelijke visje in het water. 10 dagen geleden gingen we naar de dierenarts om pupjes te tellen. Op donderdag 3 augustus. Altijd een ongelofelijk spannend gebeuren. En deze maal vond ik het nog een tikkeltje spannender. Danske vierde tenslotte in mei ll haar 8e verjaardag. Ze had eerder een nest van 10, een nest van 8 en een nest van 10. Gezien haar leeftijd verwachtten we ons aan een minder aantal pupjes. Maar ze zorgt weer voor een verrassing. Voor 8 verrassingen ;-) De dierenarts telde ze heel duidelijk. Wist ook te concluderen dat de pupjes uit het laatste samenspel van Danske en Mellow ontsproten - ahum - zijn. De bevruchting heeft zelfs twee dagen later plaatsgevonden. Dat houdt in dat we de pupjes pas vanaf 15 augustus willen zien geboren worden. Maar ... dat is héél weldra ;-) We hebben niet veel vingers meer nodig om af te tellen ...

8 gezinnen wachten 'geduldig' af ;-)

12/08/2017 : Donderdag 6 juli bevestigde een echo dat Danske degelijk mama wordt. Onderstaande foto is van de trotse papa in spé. Echografie daarentegen is van een echt baby'tje in wording ;-) Van de baby die deel uitmaakt van zijn gezin. Vond het ook voor zijn nestaankondiging een leuk kiekje. Freya neemt het mij hopelijk niet kwalijk dat ik haar foto even leen ;-)

11/08/2017 : Op 1 juni werd ze het. Op 13-14-15-16 juni deed ze het. Dé daad die ervoor zorgde dat er zich nu kleintjes sterk aan het maken zijn. Ze werd op haar wenken bediend. Danske is er eentje die vindt dat een man haar liefde moet verdienen. Hij gaf zich niet gewonnen. Speelde het spelletje van wel-niet dapper mee. Ook al kostte het hem al zijn energie. Sterke jongen ;-) Voor hem was het allemaal nieuw. Toch wist hij wat van hem verlangd werd. Ik was overtuigd dat het hem zou lukken om Danske voor zich te winnen. Heeft duidelijk de genen van papa meegekregen wat zijn doorzettingsvermogen betreft. Hij heeft haar dus weten te bekoren ;-)

Naughty Mister Blue Sky of Perfect Promise is de stoere reu die vier dagen op rij zijn naam eer mocht aandoen. Een zoon van Câline en Strike. In het nest destijds reutje lichtblauw. Inmiddels kwispelt hij al meer dan drie jaar vrolijk bij het horen van 'Mellow'. Zoon van Câline dus een kleinzoon van Bailey en via zijn papa daarbovenop een halfbroer van zowel Gun-Gun als van Noodles.