Babyblues 11 (Gun-Gun en Ice)

21/05/2017 - dag 54 : Alvast de foto die het vertrek van pup paars aankondigt. Tekst komt later. Want we hadden naast het vertrek van QTPie ook Danske en Câline te vieren. Respektievelijk 8 en 7 jaar geworden.

20/05/2017 - dag 53 : Tekst over ons oranje ;-) pupje volgt maar vooreerst een fijne Monkey Birthday gewenst aan de Monkeys. Ik vergeet nooit dat het vier jaar geleden Pinkstermaandag was. Danske gaf het leven aan 10 aapjes. Op haar dooie gemak. Overdag. Luc vond het overweldigend. Zijn Danske die mama was geworden. Toch is het een gebeuren die volledig uit zijn geheugen is gewist. Tien dagen later kwam namelijk die verschrikkelijke hersenbloeding. 

19/05/2017 - dag 52 : 52 dagen lang werden ze hoofdzakelijk door mij vastgepakt en geknuffeld. De tijd is gekomen om hen - heel cliché - alle geluk van de wereld toe te wensen bij hun eigen gezin. Ze verdienen Liefde met een hoofdletter want ze staan voor Liefde. Hoewel ze met hun elven samen toch erg heldhaftig en een tikkeltje brutaal aan het worden zijn ;-) Maar geheel normaal hoor. Ik zou pas ongerust zijn, mochten ze niet zo stoer en zelfzeker op hun pootjes staan. Individueel daarentegen - en ook als ze slapen - zijn ze stuk voor stuk QTPies. Hun kersverse eigenaars krijgen het voorrecht om dat te beleven.

'QTPie Hit the Bullseye of Perfect Promise, jouw aanwezigheid bij ons was de kortste van allen. Maar met een absoluut warm hart lieten Luc en ik jou vertrekken. Jij beseft het waarschijnlijk nog niet maar je bent een gelukszakje. Ik ken namelijk jouw baasjes al lang en weet dat jij ongelofelijk graag gezien zal worden. Je krijgt daarbovenop een heel correcte opvoeding en zal later als je groter bent menige dummy's mogen apporteren. Kleine nieuwe zus van Dazzle, Lace en Seven, maak Nathalie en Geert gelukkig. Je kreeg de mooie naam Qricket. Naar Cricket, de mama van Shiva. Ik hoop oprecht dat je Shiva eer mag aandoen.'  

'James, met deze naam moet jij toch de reu zijn die officieel QTPie in Black tie of Perfect Promise heet ? Of niet soms ;-) Net als Nathalie en Geert kennen we jouw trotse eigenaars, Myriam en Frank, al jaren. En ik zal je nog wat vertellen, beide koppels kennen elkaar ook al jaren ;-) Wil je maar meegeven dat je twee van je zusjes nog heel veel zal zien. Met hen zul je ooit wel eens op working test staan en al zeker op jacht. Maar eerst wat groeien hé ventje. Je bent goed bezig ;-) En leer maar ondertussen 'the good manners' van broerlief Milord.' 

QTPie Kiss me good-bye, jou vertel ik morgen wat. Heb het nu nog iets te moeilijk met je vertrek.

18/05/2017 - dag 51 : Tijdens de Hoge Middeleeuwen werd er al een keer ten strijde getrokken. De mankrachten in de eerste linie waren toen gewapend met pijl en boog. Om hun pijlen te kunnen afschieten, hadden de soldaten hun middenvinger van doen. Rond de jaren 1200 werden daarom bij de gevangengenomen voetkrijgers die middenvingers afgehakt. Als reactie hierop staken ooit in een veldslag zo'n slordige tweeduizend man allen tegelijk hun middenvinger op naar de vijand. Niet in de betekenis waarop wij die hedendaags kennen. Neen, die omhoog gestoken vinger gaf symbolisch aan : 'Wij zijn VRIJE mannen'.

Het inspireerde de Brugse kunstenaar Paul Van Hecke. Hij ontwierp Pop Art kabouters met een allercharmant 'fuck you' vingertje. De guitige onschuldige gedaante van een tuinkabouter samengebracht met die prachtige ludieke statement over vrijheid. Luc, ik en onze honden woonden enkele jaren terug tijdens de verbouwing aan ons huis zo'n twee maanden op 30 meter van Pauls kunstgalerij. Wij mochten intrek nemen in een superleuk huis toebehorend aan één van onze pupeigenaars, Fabienne en Rony. Onvoorstelbaar toch hoe lief die twee zijn ! En niet enkel zij. We kregen van verschillende 'pup'mensen spontaan het aanbod voor logement. Was praktisch gezien alleen een beetje te ver weg allemaal ;-) Ik ben nog steeds onder de indruk van en nederig dankbaar om zoveel goedheid. Maar om terug te keren naar de leuke kabouters : Ik was er gelijk verliefd op. Hun geestelijke vader is een fantastische, joviale, typische Brugsche mens. Menige keren naar zijn sappige verhalen geluisterd destijds. En als aandenken aan ons Brugs verblijf moest er een kabouter mee naar huis ;-)

Deze tekst en uitleg leidt naar iets hoor ;-)  Morgen begint de uittocht van de QTPies. Vandaag stonden Luc en ik nog eens in de Nieuwe Gentweg. Bij Paul in de zaak. Ik hoop dat de QTPiebaasjes snappen waarom ik koos voor deze kabouters als 'doopsuiker'. Ik mag wensen dat het als een 'cute' hebbeding wordt gezien geheel passend bij het QTPie-nest. Die ludieke knipoog, zo Flatcoat eigen ;-)

17/05/2017 - dag 50 : Foto's Elke volgen nog.

16/05/2017 - dag 49 : De puppytest wat in beeld gebracht met foto's door Frank, die baas wordt van één van de reuen, getrokken. De meiden deden het minstens even goed als deze kerels. Het was pufweer. Zowel voor de puppytesters - dikke dikke merci voor de tal keren 'puppy, puppy, puppy' - als voor de QTPies. Maar ik zag vrolijke, ongedwongen pups die best tegen een stootje kunnen. Ze hebben alle elf een plaats in mijn hart. En ze deden hun stinkende best. Ik mag terecht blij zijn met het nageslacht van Gun-Gun en Ice. Was ik voordien al hoor. Meteen na de test vertrok er ook eentje naar haar nieuwe thuis ... Mijn eigenste Bullet ;-)

15/05/2017 - dag 48 : Een afgeladen vol programma tijdens het voorbije weekend. Zaterdag nam ik met Gun-Gun en met Noodles deel aan de working test van Ittre. We hebben alle dummy's binnen. Toch heeft Noodles geen klassement behaald en is Gun-Guns score aan de lage kant. Deze laatste is uiteindelijk wel vierde geëindigd (Novice). Ik begrijp zelf niet goed haar puntentotaal want volgens mij, alsook volgens enkele toeschouwers aan de zijlijn, werkte ze fantastisch goed. Omdat ik met twee honden deelnam en ik de proeven anders liep dan verondersteld, weet ik niet, zijn ze misschien ergens gemist bij het punten geven ... We hebben alleszins onze portie pech gehad. Ik kan er nu alweer om lachen maar zaterdag toch niet ... Gun-Gun liep tijdens de walk-up met twee heel verre markeerapporten voor iedere hond op een konijnenschedel ipv op de dummy. De dummy werd in een diep dal gegooid dus daar konden we haar niet zien werken. Ik mocht haar alsnog om de dummy sturen. Rende ze in een rechte lijn naar de valplaats, dook opnieuw het dal in en kwam gelijk terug met de dummy. Maar op deze proef scoorden we bitter weinig punten omwille van het 'wild'apport ... 

Noodles stond na vier proeven op de eerste plek. Ze werkte werkelijk prachtig. Beslist, zelfzeker, snel heen, snel terug. En wat een markeertalent heeft ze toch. Overgelukkig want 'Noodles is back !'. Op haar laatste proef, een walk-up met twee honden waarbij de dummy rechts van de linie viel, over de kloof, sprong Noodles tijdens het volgen voor een grote distel opzij naar links. Op mijn linkerkant liep ook de keurmeester. Noodles herpakt zich, volgt verder maar vergist zich van benen, ze liep naast de km. Ik roep haar weer bij me ... 0. Onze eindscore 81/100 (Beginners). Niet geklasseerd. Dit voorval kostte ons een podiumplaats ... Ik heb gevloekt.

Gisteren hadden de QTPies een rendez-vous met Elke Braet. Naast een megalieve en oergezellige meid, is Elke o.a. een grote hondenvriend en een ongelofelijke knappe hobbyfotografe. Mijn kleintjes hadden de tijd van hun leven. Ik ook ;-) Guitige, dappere, vrijmoedige, vlotte pupjes. Zo leuk om getuige te zijn van hun kennismaking met de 'echte' wereld. De autorit ernaartoe was met wat gejammer. De terugweg enkel gevuld met zoete dromen  ;-)

You only live once so enjoy every moment !

14/05/2017 - dag 47 : Ik heb nog steeds mijn ei niet gelegd over wie Bullet wordt ... Vrijdag de teefjes kennis laten maken met 'wild'. Als ik had gehoopt dat dit mij zou helpen om gemakkelijker mijn keuze te kunnen bepalen ... Geen enkele juffrouw had moeite met de duif. Ook zij hebben, net als hun broers, een goede neus tussen de oren. Foto's zijn van mindere kwaliteit. Als ik er al één kon trekken. Want apportje gooien, pup motiveren en lokken en daarbij nog op de knop van het fototoestel duwen, is veel voor ene mens;-) Ze kwamen dan ook erg snel naar mij terug met hun buit. Maar absoluut gelukkig met mijn 'buit'. Zo'n schattige doorzettertjes.

13/05/2017 - dag 46 : Myriam kwam eergisteren langs om de pups - en dan in het bijzonder de reutjes - voor een laatste keer te bezoeken. Want over een week is het zover. Eén van de vier zonen van Gun-Gun en Ice nemen zij en haar man mee naar huis. Toen de reu met middengroene kleur in zijn nek een pluim vond en er trots mee ging gaan paraderen, kwam de plotselinge gedachte bij me op om hen kennis te laten maken met een echte duif. Had de vogel, toen Gun-Gun zwanger was, dood in de tuin aangetroffen. We zouden wel zien wat onze mannen in petto hadden. Wel ;-) Ze bewezen alle vier over een ferm neusje te beschikken. Amai. Geweldig om te zien. Of ze bij het apporteren moeite hadden met het onderdeel 'vast' ? Aan de foto's hieronder om het ons te vertellen. Q-Pigeons ;-)

12/05/2017 - dag 45 : Omdat er redelijk wat zeepbellenfoto's genomen zijn, een tweede vervolg. Met in the picture(s) ;-) de overige vier teefjes.

QTPie geel

QTPie donkerblauw

QTPie oranje

QTPie lichtgroen

11/05/2017 - dag 44 : Vervolg van het bellenblaasevenement met nu de QTPie-girlies. En voor de personen die zich zouden afvragen waarom een fotosessie met zeepbellen ? Wel de Franse taal speelde in mijn kindertijd een belangrijke rol. Quand j'étais petite, j'aimais faire des bulles. Une bulle de savon ... Bullet sera son nom ;-) 

QTPie lichtblauw

QTPie paars

QTPie roze

10/05/2017 - dag 43 : Ine, ik vind dat onze samenwerking van vandaag erg 'cute' beeldmateriaal opleverde. Je kwam op bezoek en werd eventjes tot professionele bellenblaaster gebombardeerd. Terug naar de kindertijd ;-) Dikke merci om te helpen. Ik kon tussen de talrijke foto's niet echt kiezen dus overstelp ik jullie met veel zeepbellen. Heb toch bewijs te leveren dat de QTPies hun naam waardig zijn. De mannen en de bellen.

QTPie tussengroen

QTPie rood

QTPie donkergroen

QTPie tussenblauw

09/05/2017 - dag 42 : Pup zijn en de leeftijd van zes weken bereikt hebben, brengt een andersoortig bezoek met zich mee. Ook door Frederik werden ze allen 'haren overhoop' geknuffeld maar zijn aanwezigheid had boven alles de doelstelling de kleintjes medisch te onderzoeken, te enten, te chippen en te swabben (laatste werkwoord klopt niet maar klinkt veel leuker dan 'hun speeksel af te nemen dmv swabstaafjes'. Elf flinke QTPies. Waarbij reu lichtgroen zelfs masochistische trekjes heeft ;-) Hij onderging het allemaal met een brede kwispel. Dapper mannetje. Allen blaken van zelfvertrouwen en van gezondheid. Dierenarts tevreden. Fokster tevreden ;-)

08/05/2017 - dag 41 : Na een uitwaaiwandeling met de ganse roedel op het strand van Knokke ben ik op weg naar huis. Rijdt in de Dumortierlaan deze BMW voor me. Op datzelfde moment speelt op de radio Tina Turners 'Simply the Best'. Te zot voor woorden toch ;-) 'Papa Ice, you're simply the best. Jouw allereerste pupjes zijn daar een extra bewijs van.' 

07/05/2017 - dag 40 : Deze keer wil ik het niet over de QTPies hebben. Maar over hun 'er bestaat geen perfect woord om haar op de juiste manier te kunnen eren' mama. Ze is boven alles mijn pracht van een metgezel, mijn beste compagnon, mijn -met jou kan ik de wereld aan - hondje. Ik koos vier jaar terug om haar Gun-Gun te noemen. Inderdaad, voorbije donderdag mochten we allen Luc vrolijk 'Happy Birthday' horen zingen terwijl zij en natuurlijk ook de anderen van de roedel lekker geknuffeld werden. Er gingen bij het horen van zijn stem veel staartjes heen en weer. Knoddig. 

Gisteren jaagde ik zowel Noodles als - jawel - Gun-Gun voor op de working test van Best of Friends in Wingene. Noodles in Beginnersklasse en Gun-Gun in Novice. Van de 17 te halen dummy's misten we er één ... Noodles blokkeerde op haar laatste proef. Jammer. Want ze sprokkelde wel 75 punten. Km vroeg het zelf : 'Ze is nog niet lang geleden loops geweest zeker ?' Als je dan weet hoe goed ze werken kan, is het toch slikken op zo'n moment. Vandaag hoor ik dan van de lesgever en van verschillende mensen uit de jachttrainingsgroep van Luc dat Noodles het kweetnie hoe knap deed deze morgen ... Tja.

Maar om op Gun-Gun terug te komen ;-) Zij haalde alle dummy's binnen. Luisterde op 1 markeerdummy totaal niet naar mij - duh net bij die ene proef waar omstaanders konden meegenieten - en was iets te enthousiast op haar laatste proef waardoor we veel punten verloren zijn maar what the fuck ? Fulltime mama is ze op dit moment. Vijf en een halve week geleden baarde ze 13 pupjes. En dan een 11e plaats met 76/100 scoren. Een megaprestatie onder dit gegeven. Om zich dan bij thuiskomst vol overgave opnieuw te gaan ontfermen over haar QTPies. Eén woord heb ik voor haar : Topmeisje.

Na een hele dag werken ...

06/05/2017 - dag 39 : Niet enkel de meiden werden tijdens hun dut verrast. Het resultaat van de 'sleeping beauties' mannelijke versie.

05/05/2017 - dag 38 : Pupjes vanuit slaap voor de lens zetten voor een portretfoto ... Geen zo'n goed plan ;-) Ze zien er wat dromerig - niet geheel wakker - uit. Ook eens schattig zullen we maar schrijven. Want dat ze aktief kunnen zijn, mogen we uitgebreid beleven. Zalig aktief. En zelfs dan zijn de QTPies brave zieltjes. Echt waar. 

04/05/2017 - dag 37 : Als ik er nu eentje Bul en eentje Let noem, mag ik er dan twee houden aub ? Ook al zijn de pups in de periode gekomen waarin ze liever de kranten in duizend stukken bijten dan erop te gaan plassen, ze zijn me ontzettend lief. Goedgezinde breed kwispelende hondjes die het onder andere evident vinden om mij te verwittigen - lees hun keel open te zetten - als het aan hun poep begint te nijpen. Daar ze niet allen op hetzelfde moment aan bilspieroefeningen doen, maakt dat ik per nacht enkele keren met aandrang ;-) wakker word gejankt. Ik klaag niet hoor. Liever - met fitnessabonnement - propere pupjes. Binnen zelden nog een drol. Maar begrijpelijk dat Vermoeidheid toeslaat ... 

03/05/2017 - dag 36 : We startten op 28 maart met 3514 gram aan 'hondjesvlees'. De optelsom van hun gewichten telde gisteren 31730 gram. Negen keren meer 'waar' voor hetzelfde geld ;-)

Dinner time.

02/05/2017 - dag 35 : Vijf weken geleden mochten we voor het eerst met de QTPies kennismaken. Hoewel ik onderhand al inzicht heb met welke snelheid pupjes in deze prille begintijd evolueren, iedere keer opnieuw sta ik vol bewondering voor deze allerliefste wonderlijke schepsels van de natuur. Een mens kan niet anders dan respect hebben. Zo klein in gestalte, zo groot in daden.

Ik vermoed dat ik wellicht in alle dagboeken de vermelding plaatste : 'Wat een leuk nest is dit toch.' Ik hou er nogmaals dezelfde opinie op na wat het QTPie-nest betreft. Ook deze elf pups zijn samen zo een leuk nest ;-) Ze zijn best met veel maar ze zijn een genot om groot te brengen. Vijf weken jong. Inmiddels lopen ze allen vol vertrouwen de, voor hen toch, immense tuin in. Ook als het donker is. Stoere kereltjes en onbevreesde meisjes. Goed in hun vel zittende hondjes. Heerlijke hartendieven. 

De 'Let's have some fun together' - motivatie.

De 'Buddy up for better exercise' - attitude.

De 'I am already a big girl' - slaaphouding.

De 'We're taking part in sport' - situatie.

 De 'It wasn't me' - blik.

De 'I am a hunting dog' - startfase.

De 'I know I am a QTPie' - look.

01/05/2017 - dag 34 : De QTPies mochten verschillende gastoptredens opfleuren. Hun hele weekend volgeboekt. Een verlengd nota bene. Kortom, ze kregen veel bezoek. Ik denk dat iedereen het gezellig vond om hen mee te maken ;-) Ze zijn dan ook gewoon heel erg cute om naar te kijken. Zowel zaterdag als zondag vonden de knuffelmomenten buiten plaats. Voor het eerst konden de QTPies voor een paar uren de tuin in. It looks like they were having fun out there ;-)

30/04/2017 - dag 33 : Of ik al weet wie 'mijn' QTPie wordt ? Krijg geregeld deze vraag ;-) Neen is nog steeds mijn antwoord. In een groot nest zullen er altijd pups zijn die meer opvallen dan hun bescheidenere zusjes of broertjes. Maar het is niet omdat je in het oog springt dat je daarom gelijk de tofste van de bende bent. Ze hebben alle 7 - ik heb het nu over 'slechts' 7 van de pups omdat ik een teefje hou en niet één van de vier reuen - iets charmants over zich. Allen op hun manier. De meid die mij uiteindelijk het meest bekoort, blijft. Zo 'simpel' is het ;-) Want ik zal, mezelf kennend, toch vanuit mijn hart kiezen. 

29/04/2017 - dag 32 : De 'pie' en de 'cutie'. De QTPie mannen ;-) Voor de aardigheid eens scrollen naar veertien dagen eerder. Een immens verschil.

28/04/2017 - dag 31 : Ook het laatste kind kreeg een naam. Ik citeer hierbij graag Roald Dahl : 'En bovenal, kijk met glinsterende ogen naar de wereld om je heen, want de grootste geheimen liggen altijd verborgen op de meest onwaarschijnlijkste plekken.' 

27/04/2017 - dag 30 : Iedere voorjager vloekt wel eens tijdens het trainen van en met zijn hond. Bij iedere voorjager zakt de moed ongetwijfeld al een keer in de schoenen. Iedere voorjager worstelt met moeilijkheden in het proces van aanleren. Wat gisteren top ging, lukt vandaag langs geen kanten. De weg naar succes loopt niet zomaar van een leien dakje. Vele uren 'werk' gingen eraan vooraf. Honden zijn levende wezens met gevoelens. Tal van factoren hebben invloed op de gewenste prestaties. Maar wie niet waagt, niet wint. Dus vooral blijven geloven in jezelf en in je beste vriend, je hond. Samen ervoor gaan. De compliciteit die ontstaat tussen mens en dier ... een fascinerende mooie uitdaging. 'Give it a try' zou ik zeggen ;-)

26/04/2017 - dag 29 : Was bijna vergeten de weektabellen mee te geven. Alle 11 prima op gewicht. Vier weken oud en alle QTPies zitten minstens zes keer dikker in hun vel dan bij hun geboorte. Hoeveel ze tegenover elkaar wegen, is van geen belang. De evolutie van hun individuele groeicurve is wat telt. En die zit bij allen uitstekend.

Van slapen word je groot ;-)

25/04/201 - dag 28 : Zeven van de QTPies zullen mogen doen waarvoor ze oorsponkelijk gefokt zijn. Zullen samen met hun baas genieten van het apporteerwerk. Teamwork voor zeven duo's. Zeven nakomelingen van Gun-Gun en Ice. Drie reuen en vier teefjes. Eén van die vier meisjes krijgt dan ook de toepasselijke naam : QTPie Hit the Bullseye of Perfect Promise. Ik wens alle teams (mezelf en Bullet incluis) een vlotte weg naar succes toe om hun (en ons) doel te kunnen verwezenlijken. Dat het teefje die deze naam dragen zal de definitie 'to achieve the goal perfectly' ervan waarmaken mag.

24/04/2017 - dag 27 : Voor het eerst voelden de 44 QTPie-pootjes gras tussen de tenen. Hun voetzooltjes trippelden voorzichtig en aftastend over de groene mat. Met af en toe wat vals stemgeluid erbij. Gun-Gun en Noodles toonden dat er in onze tuin niets te vrezen valt. De kleintjes waagden zich zodoende dapper verder. Een buitenluchtconcert zonder bisnummers maar met veel animo ;-) Luc en ik zaten op de eerste rij.

Met mama Gun-Gun en tante Noodles ...

... de QTPies en de tuin ... 

... een combi met positieve indrukken.

Trainen op het 'Houden van de aangewezen plaats' onderdeel ;-)

Wordt zij Bullet ? Of één van de andere lieftallige dametjes ?

23/04/2017 - dag 26 : Tevreden over wat Noodles liet zien dit weekend. Als er geen te behalen resultaten mee gemoeid zijn, kan ze sterk uit de hoek komen ;-) Neen, even serieus, ze haalde gedetermineerd, gefocust, vol vertrouwen en met snelheid de dummy's (markings en blinds) binnen. Ik mag beginnen te hopen dat haar hormoonhuishouding weer in orde komt. Zaterdag zag Richard King dat ze een 'very kind and gentle' hondje is. Zondag was het oordeel van Ricky Moloney : 'You have a clever dog.' Geen 'sweet little lies' uit de mond van deze jachthondenkenners. Ik ga met beide hondentrainers meer dan akkoord. Noodles is dit echt allemaal.  

De pupjes gaan fantastisch. Nog geen week dat de oppervlakte waarover ze beschikken zes maal groter werd. Nadat ze sliepen of speelden of aten, moeten ze nodig. Wel daar kiezen ze een plekje op de kranten voor uit. Ze huppelen doelgericht tot ze papier onder hun pootjes voelen en hurken neer. En ik mocht het al verschillende malen meemaken : Soms ligt er eentje in de bench te slapen. Bij het wakker worden, bevindt de plasplaats zich dan aan de andere kant van de tralies ... Keeltje open omdat de nood hoog is en de uitgang niet direct duidelijk aangegeven is. Maar toch plas ophouden tot ze op de goeie plek zijn geraakt ! Knapperds. Ik vertel jullie heus geen leugens. Welkom 'QTPie Tell me a Sweet Lie of Perfect Promise'. Benieuwd welk kleurtje jij hebt.

22/04/2017 - dag 25 : Deze ochtend vroeg wreef ik hen alle 11 over de bol. Op workshop in Heerle (Nl) met Noodles. Ricky Moloney en Richard King nemen de honneurs waar om ons vandaag en morgen te onderrichten. De QTPies (en ook ik) hebben geluk dat ze zo cute zijn en dat er vrijwilligers staan te popelen om voor hen te zorgen tijdens mijn afwezigheid. ' I kissed them good-bye' vanmorgen wetend dat ze geen aandacht en/of affectie tekort zouden komen. Bij deze is de derde naam van een meid kenbaar.

21/04/2017 - dag 24 : Het wordt tijd om ook de meiden aan jullie voor te stellen. Op de foto staan ze van links naar rechts en van boven naar onder volgens hun geboortemoment in beeld. Even helpen ;-) In volgorde van verschijning kleurtjes roze en geel, lichtgroen, oranje en paars, lichtblauw en donkerblauw. 1 van deze zeven zal officieel QTPie Sing me a Lullaby of Perfect Promise gaan heten. Ik wens jullie hierbij een goede nachtrust toe. Zolang ik het niet was die het slaapliedje zong ;-)

20/04/2017 - dag 23 : 'One small step for a dog, one giant leap for the QTPies ...' Dag 23 is 'definitively' de dag waarop ik deze pups volwaardige hondjes noemen mag. Een mega verschil met pakweg ;-) gisteren. Interactie is ge-wel-dig vanaf nu. Heel plezant om mee te maken dat ze mij beginnen te 'herkennen'. Hoe ze, indien ze wakker zijn, vrolijk op me af komen gestapt wanneer ik in de puppyren sta. Met een lieve kwispel erbij. Hoe ze met elkaar beginnen te 'communiceren'. Broertjes en zusjes zijn er niet enkel om tegenaan in slaap te vallen. Spel maakt zijn introductie. Situaties waarin ze als 'spelers' afhankelijk zijn van elkaars keuzes. Boeiend. Zo boeiend.

De oudste en de jongste QTPie ;-)

19/04/2017 - dag 22 : De papflestijd is over en out. Een gemakkelijk nest. Allen dronken gretig en goed. De tutterbende werkte 36 liter melk naar binnen. Wat de manier betreft opdat ze dik - lees sterk - zouden worden, zijn de QTPies bij deze in een nieuwe fase aanbeland. Smossertjesperiode ;-) Vettige kuifjes, smerige buikjes en kliederklodderpootjes horen daar doodleuk bij. Ze kunnen immers altijd op hun mama rekenen. Om 'proper' naar bedje toe te gaan ;-) 

Goddelijke monstertjes.

18/04/2017 - dag 21 : De QTPies kozen de verjaardag van Aiko (14/04) uit om hun oogjes allemaal open te hebben. De foto's van de mannelijke QTPies nam ik op donderdag (13/04) en toen hadden er een paar ze nog half dicht. Hoe 1 dag tellen kan ;-) Ik koos dan op mijn beurt Aiko's verjaardag uit om de pups voor de eerste maal te ontwormen. De QTPies vormen geen uitzondering op alle kleintjes die hen hier voorafgingen. Ook zij vonden het niet meteen een leuke bedoening. 

Paasweekend (15-16-17/04) was goed gevuld. Zaterdag dus op wedstrijd met Noodles. Ze zit al terug iets beter in haar vel maar ze is nog niet hoe ik haar ken. Geklasseerd. 6e plaats met 72/100. Ruimte zat voor verbetering ;-) Pasen en Paasmaandag waren de dagen waarop sommige mensen Gun-Gun voor het eerst als mama terugzagen. Een spannend moment als je jezelf toekomstige eigenaar mag weten van 1 van de pupjes. Denk ik toch ;-) Sinds gisteren beschikken de QTPies over meer 'been'ruimte. Met hun elven zorgen ze voor boeiend beeldmateriaal. Zelfs als ze slapen. Cfr de foto's hieronder ;-) 

Danske is in haar nopjes nu de pups op 'wandel' kunnen. Vindt ze zo fijn om deel uit te maken van hun leefwereld. Moederkloek Danske ... Haar Please-kids vieren vandaag hun eerste verjaardag. Proficiat aan alle 10 Pleasertjes ! 

17/04/2017 - dag 20 : Als afsluiter de laatste reu. Deze naam zou naar mijn gedacht het beste passen bij de donkergroene ;-) Maar los daarvan gaat het er in dit boek over dat de hoofdpersonage de volwassenwereld niet leuk vindt waarbij de klif op de grens met het korenveld de afgrond naar de volwassenheid symboliseert. Protagonist Holden droomt dat hij de kinderen moet vangen zodat ze niet naar die 'grote mensen' wereld hoeven te gaan. En wat wordt een flatcoat nooit ? Juist. Volwassen ;-)

16/04/2017 - dag 19 : 'Boys don't cry', een dijk van een film met Hilary Swank in de hoofdrol en ook een single van de popgroep The Cure. Het is licht ironisch want waarom zouden jongens niet mogen huilen. Het is vooral lekker stoer als naam. En absoluut passend bij een QTPie ;-)

15/04/2017 - dag 18 : Paaszaterdag. Ik ben in Chastre. Op working test. Met Noodles. Hoop dat ze er deze keer wel zin in heeft. Onze kleinste (zonder rekening te houden met Bullet) heeft last van haar hormoontjes. Ze zit in de periode na loopsheid en ik zal het geweten hebben. Wat een miserie ! Ik vertel later uitgebreider over haar kunstjes van de laatste wedstrijden. Ze zijn verre van boeiend te noemen. Maar goed, als ik niet deelneem, heb ik ook geen weet hoe ze zich anders gedragen kan. Nu kan ik er mij min of meer een beeld van vormen. Meer beeld min resultaat ;-) Op hoop van zegen op deze christelijke dag !

De naam van de volgende reu sluit dan ook naadloos bij Noodles' gedrag van de laatste weken ;-) She says : 'Live and Let Die' ... meaning 'I'm going to do what I want and everyone else can get screwed'. Coole naam dus voor een QTPie. Dat tikkeltje rebelse mag toch ... alleen niet op wedstrijd ;-) Knoop het allemaal goed in jullie QTPie-oren ! Want dat kunnen jullie ondertussen.

14/04/2017 - dag 17 : Eerst en vooral heb ik Aiko te feliciteren. Ze bereikte de kaap van 10 ! Onze Aiko leeft niet meer bij ons. Maar ze zit nog steeds heel dichtbij. In dezelfde straat. Bij Marc en Sabine. En we zien haar minstens één keer per week. Marc en Luc, met alle honden mee, stappen samen nog iedere week wat afstand af. Hoe het komt dat Aiko niet meer bij ons woont ? Toen Luc, bijna drie jaar geleden, in het ziekenhuis verbleef, stelde Marc voor om Aiko iedere dag te komen halen om met haar te wandelen. Keilief ! Een Akita is iets eigenzinniger qua karakter waardoor met de roedel op stap gaan voor mij geen ontspanning was in die bange tijd na Lucs hersenbloeding. Daar Aiko niet zo heel erg onder appèl stond ;-) Dus heel fijn dat Marc Aiko toen onder zijn hoede nam. Marc kwam iedere dag trouw om Aiko. Tot Luc en ik voor een zestal weken naar Brugge verhuisden toen we de living lieten verbouwen. Aiko kan haar dagelijkse drol enkel kwijt als ze het idee heeft dat er niemand in de buurt is. Daarvoor zet ze het op een lopen en pas ver weg van iedereen kan ze haar ding doen. In Brugge centrum geen evidentie. Marc kwam met de suggestie om Aiko te herbergen die periode. En eenmaal wij terug huiswaarts keerden, was Danske aan bevallen toe. Marc dacht dat Aiko het luidruchtige die pups met zich meebrengen gezien ze al wat ouder werd niet meer zo appreciëren zou. Was het niet beter dat ze wat langer bij hen bleef ? Voelen jullie het komen ? Eenmaal de Number-pups uitvlogen, durfde ik Aiko niet meer te claimen ;-) Ik denk oprecht, en onze honden hebben een superleven echt wel, dat Aiko nog beter bij Marc en Sabine zit dan bij ons. Mocht ik daar ooit aan getwijfeld hebben, zou ze er niet wonen. Fijne verjaardag, grote meid !

Voor het eerst link ik geen naam aan een kleur. Als ik het voor de teefjes nog niet doe, dan logisch ook niet voor de reuen. Maar ik heb natuurlijk wel al voor allen een naam. En de eerste naam voor een reu geef ik jullie op Aiko's verjaardag mee. All dressed up om feest te vieren. Eén van de vier zal er officieel altijd piekfijn uitzien ;-)

13/04/2017 - dag 16 : Papflesseren ... het is niet dat ik dat niet leuk vind om te doen ... Het is dat het wanneer het zich voor te doen heeft, het heel veel tijd in beslag neemt ... Maar inventief als ik ben, word ik een echte krak in de materie ;-) Lekker ingeduffeld in een warm deken mochten ze per twee op schoot en aan de drank. Heb er niet veel tijd mee gewonnen hoor maar ik kon terwijl wel van de zon genieten.

Reu kleur donkergroen en reu kleur middengroen. Hun zusje kleur lichtgroen kon er niet meer bij ;-)

12/04/2017 - dag 15 : Frohe Ostern oftewel Happy Easter of gewoonweg Vrolijk Pasen. Dit vanwege ons allemaal en natuurlijk vanwege de QTPies. Om een idee te geven hoe groot ze ondertussen al zijn : de afmeting van de 'box' is 20X15X20 cm. Ik mocht echt niet meer wachten tot aan Pasen om deze foto's te nemen ... Geeltje is duidelijk de kwikste van de bende ! Blauwe reu de pinguïn en donkergroen de grappigste ;-)

11/04/2017 - dag 14 : Voor diegenen voor wie hoofdrekenen compleet 'out' is ; 3X364=1092, 3X358=1074, 3X346=1038, 3X304=912, 3X262=786, 3X268=804, 3X356=1068, 3X304=912, 3X296=888, 3X304=912, 3X352=1056. Deze vermenigvuldigingen vertellen dat iedere QTPie al zeker drie keer meer weegt dan twee weken geleden.

10/04/2017 - dag 13 : Er is al meer kracht op die voorpootjes. Fantastisch toch hoe snel een pup evolueert. Nog een klein duwtje en ze zullen kunnen rondhossen. Eén oog van de 22 die begint open te gaan. Dat van het paarse teefje. De rest zal in de komende dagen volgen.

09/04/2017 - dag 12 : Een groot dilemma ... Eén van de 7 'QTPie'girls blijft hier wonen. En ik wil heel graag dat ze officieel 'QTPie a Bullet for a Dime of Perfect Promise' als naam krijgt. Maar ik weet bijlange nog niet aan wie ik deze naam geven mag. Dus kan ik op dit moment ook nog geen kleurtje aan die naam matchen ... Waarom deze naam nu per sé de naam van mijn pupje worden moet ? Ewel ;-) omdat haar roepnaam 'Bullet' wordt. En omdat 'a dime' naast de 'us coin worth ten cents' ook 'a very good looking female as in a perfect ten' is.

08/04/2017 - dag 11 : Waarom dacht ik dat de pupjes nog in het immense ;-) gat zouden passen die ik uit de pie holde ? Toch zijn ook de jongens echte QTPies.

07/04/2017 - dag 10 : Een Duitse vriendin gaf me volgende quote mee toen bleek dat er uit 7 dochters te kiezen zal zijn : 'Wer die Wahl hat, hat die Qual.' Hoe groter de keuze, hoe moeilijker het kiezen wordt. Eéntje blijft bij ons. Wie o wie ? We hebben nog tijd om te beslissen. Geven jullie maar toe, ze zijn om ter cutiest ! Het idee was om een 'QTPie IN een pie'-effect te creëren. Het is een 'QTPie OP een pie'-effect geworden ;-)

06/04/2017 - dag 9 : Wanneer de nacht ingaat ... In alle stilte (ze kunnen nog niet horen maar soit) hebben ze elk hun eigen zoete droom. Ik gok over een goedgevulde tepel. Want naast hun tuimeling naar de buitenwereld maakten ze niet veel anders spannends mee dan het zoeken (en vooral vinden want ze kunnen ook nog niet zien) naar de beste plek bij mama om hun buik rond te krijgen. Een vredig plaatje. Slaapwel.

At night on them banks I'd lie awake ...

05/04/2017 - dag 8 : De QTPies en hun gewicht in de schaal. Ik geef mijn pupjes altijd 10 dagen om te verdubbelen in waarde ;-) en dat gaat ook hen lukken.

A cutie pie among all QTPies.

04/04/2017 - dag 7 : Nu ze nog samen op één foto passen ;-) De QTPies zijn ondertussen al een week aan het slapen, aan het eten, aan het slapen, aan het eten, aan het plassen, aan het kakken, aan het slapen, aan het kirren, aan het eten, aan het slapen, aan het kruipen en aan het groeien. En al deze aktiviteiten doen ze bijzonder goed.

Hoe ze de meeste tijd van de dag doorbrengen.

03/04/2017 - dag 6 : Vertaald naar het Nederlands betekent 'QTPie' eigenlijk gewoon 'schatje'. In het Engels daarentegen kan 'QTPie' heel mooi omschreven worden. Speciaal voor de toekomstige eigenaars van een 'QTPie' : de 11 top definities.

1. Someone you like a lot.

2. Someone who is pretty and makes you laugh and pokes you every once in a while.

3. Someone you consider the cutest/most adorable person in the world.

4. This is when someone is so cute you want to contain them in the form of a pie and eat them all up.

5. Someone you think is cute ; attractive.

6. A person who is sweet, cute, and lovable on the inside. Also approaches people in a friendly, and sort of shy manner.

7. A very attractive female that exhibits great beauty and sexiness while maintaining cute lovable charm. 

8. The act of being adorable. Mostly girls. Pretty Pretty girl.

9. It is used to call someone you really love, care for, have feeling for. They are usually very close to you. The one for whom you can sacrifice your life.

10. Often described as cute, adorable, and loving.

11. When a witch captures tons of cute little kids and incinerates them into a pie.

      Mother : I love you !!! You better not become a QTPie !!
      Son : What's a QTPie ?
      Mother : A pie made of cute little kids ... They taste extraordinarily good !

Ze lagen zo uit zichzelf. Ik zie er een hart in. En met wat verbeelding ook een 'Q'. Echte schatjes dus ;-)

02/04/2017 - dag 5 : Maandagavond wou ik een inhaalmanoeuvre ondernemen wat het televisieprogramma 'De mol' betreft. Gun-Gun zorgde dat dit niet lukte. Ik had nog een paar afleveringen tegoed en maandag was al de finale ! Media zou ervoor zorgen dat ik te weten zou komen wie de mol was vooraleer ik alle beeldmateriaal had kunnen zien. Dit wou ik vermijden. Dus geen televisie en geen radio in de tijd die op de ontknoping volgde. Ik vertel dit alleen maar omdat het eerste liedje dat ik te horen kreeg nadat de pups geboren waren 'I Say A Little Prayer' van Aretha Franklin was. 'Forever and ever, you'll stay in my heart and I will love you. Forever and ever we never will part. Oh, how I'll love you. Together, forever, that's how it must be. To live without you would only mean heartbreak for me ... I say a little prayer for you. I say a little prayer for you'. In loving memory of 'QTPie You can't deny of Perfect Promise' en 'QTPie Don't be so shy of Perfect Promise'. En zo komen jullie terzelfdertijd te weten onder welke nestnaam de pups van Gun-Gun en Ice berucht ;-) zullen zijn. Met zijn allen vormen ze het 'QTPie'-nest.

01/04/2017 - dag 4 : Monkey Dans ... Pupjes zijn haar lang leven. Gun-Gun was op stap met Luc. Ik zat naast de werpkist met een pupje op de schoot. Komt Danske heel moederlijk aan zijn buik likken. Vlug geprofiteerd van het gegeven dat zijn mama er niet was. Later op de dag deed ze het nog een keer over - dat moederinstinct van haar toch - terwijl Gun-Gun bij haar pupjes lag. Gun-Gun liet het oogluikend toe. Mijn vijf dames hebben onderling respect voor elkaar en weten feilloos wat kan en niet kan opdat ieder van hen een prettig leven zou leiden binnen de roedel. Zo gemakkelijk kan het lopen. En ze zullen met zijn allen ervoor zorgen dat dit gelijk duidelijk wordt voor het pupje dat blijven gaat. Mensen kunnen veel leren van honden ... 

31/03/2017 - dag 3 : Het gaat goed met Gun-Gun en haar kroost. Waar moedertje heel gemakkelijk in eten was tijdens haar dracht, heeft ze nu andere goestjes gekregen. Als het dat maar is ;-) Verwend worden, mag ze dubbel en dik. Daar zij dat helemaal niet is ;-) Ze ziet er zo mooi uit. Ze is gewoon tout court mooi. Die trotse moederblik 'deze zijn de mijne'. Hoe het instinct van 'nu ben ik mama' overheerst. Erg zorgzaam voor haar kleintjes. Zo knap iedere keer opnieuw om te aanschouwen. Hoe graag ik ook met haar werk, ik geniet nu van haar werk met Ice.

30/03/2017 - dag 2 : De eerstgeborene krijgt d'office de roze kleur. We hebben dus opnieuw een pink lady. Hoewel ik het altijd wat hebben vind een roze reu ;-) Ik had bij de geboorte van dit nest assistentie van een vroedvrouw en -man die de verdere kleuren kozen. Dit zijn ze geworden. We hadden een goede samenwerking. Gun-Gun moest de grootste arbeid verrichten maar tegelijk bezorgde ze ons allen een ontzettende kleurrijke ;-) dag. Dank aan de fijne mensen die het wonderlijke van deze geboortes met ons hebben gedeeld.

29/03/2017 - dag 1 : De pupjes zijn geboren maar tegelijk is ook mijn - jippiejajippiejajippiejajee - pupje geboren gisteren. Maandagavond begon Gun-Gun het moeilijk te krijgen. Hijgde erg, werd onrustig en haar temperatuur was weer een beetje gezakt. De alertfase was ingetreden. Het gegeven dat we de nacht ingingen en dat er veel pupjes zich sterk aan het maken waren, zorgde dat ik bleef waken over haar. Rond 03h werd ze moe en zonk ze in diepe slaap. Ik was wel heel erg overtuigd dat we op 28/03 met haar kiddo's zouden kennismaken. Alleen wanneer ? Zou ze hun geboorte uitstellen tot 's nachts ? Stellig hoopte ik voor haar (ook wel een beetje voor mij) van niet. Ik ga niet beweren dat ik van veel slaap genoten heb. Momenten van totale zen met periodes van constant hijgen, wisselden elkaar af. Zo ook 's morgens. Gun-Gun jankte ook, wist met zichzelf niet goed raad. Tot het 11h werd. Een grote wee kondigde de geboorte aan van pupje roze. Het persen om die eruit te krijgen, begon. Maar het eerste pupje zat achterstevoren. Koelbloedig blijven ! Om 11h16 mocht ik de eerste dochter van Gun-Gun en Ice droogwrijven. De tweede volgde heel snel. 10 minuten later was ook zij er. Ja, nog een zij ;-) Anderhalf uur later hadden twee jongens zich bij het gezelschap vervoegd. En binnen het uur daarop opnieuw een duo meiden. Het was over twee uur in de namiddag. Gun-Gun had al zes pups het leven geschonken en was toe aan een luchtje scheppen. Haar twee voorste poten uit de werpkist, floept er vanachter een pup uit ! Eerst zorg dragen voor dat hondje en dan plasje doen. We schrijven 14h11 op als tijdstip van landing. Eenmaal buiten hurkt Gun-Gun neer. En meteen erna kromt ze haar rug om nog een kak te leggen ook. Alleen had dat hoopje een vlies en een nageboorte ! Opnieuw koelbloedig te blijven ;-) Dit maakte ik nog nooit eerder mee. Mijn eerste pup die in het gras geboren is. Hij is in de werpkist te herkennen aan de donkergroene ;-) kleur in zijn nek. Ik kan jullie vertellen dat een sprintje naar binnen met een hond aan de leiband links en een glibberige pup met placenta rechts niet zo simpel is als ik het hier laat uitschijnen ;-) We zaten aan een gelijkstand. Vier reuen, vier teefjes. Gun-Gun hield er een patroon in. Twee dochters - twee zonen - twee dochters - twee zonen. En dus heel consequent de twee hierna geboren beiden van het vrouwelijk geslacht. De elfde hadden we al zoiets van : ' Dat wordt opnieuw een reu.' Maar neen, ook zij is een zij ;-) Elf pupjes op vier uren tijd. Zo vlot dat het haar afging. Contracties - een scheetje - persen - een pup. Toch voor die 9 waarbij Gun-Gun op haar zij lag ;-) Een uur zit er tussen de geboorte van de 11e pup en de 12e pup. Gun-Gun was iets meer moe - je zou voor minder - en had wat meer te duwen maar echt niet zoveel meer. Opnieuw een pupje, een teefje, geheel in het vlies met nageboorte (slechts 2 van de 13 zijn zonder vlies en zonder placenta geboren) maar ik had het in die verschrikkelijke fractie van een seconde door dat ze niet leefde. Een domper op de vreugde van de andere 10 natuurlijk maar ik kan mij geen verwijten of schuldgevoelens aanmeten hieromtrent. Zoiets gebeurt volgens onze dierenarts met 20% van de pups. Heeft hij mij iedere keer al voorgehouden. Zei er ook steevast gelijk bij dat het bij ons op dat vlak altijd zo goed gaat. Dit herhaalde hij nog maar eens om 19h20 gisteren. Hij was 10 minuten eerder aangekomen. Was aan Gun-Guns buik aan het voelen. Kwam er een contractie. Wat normaal gevolg was van het duwen met zijn handen. Dat was het moment waarop de allerlaatste pup op de wereld kwam. Ook zij was te vroeg losgekomen en had te lang zonder zuurstof verkeerd voor ze geboren werd. Is het gebeurd toen de eerste pup achterstevoren naar buiten zijn weg baande ? Het kan. Het kan ook later op de dag gebeurd zijn. Pupjes hadden geen lijkstijfheid, waren warm, waren intact, hadden resp 330 en 304 g aan gewicht. Dus hebben ze tot op hun geboortedag geleefd ... Zo jammer, zo jammer. Maar we moeten blij zijn met wat we hebben en niet treuren om wat we niet hebben ...

28/03/2017 : 11h01 Gun-Gun is met persen begonnen ...

Om 11h35 hebben zich al twee meiden aangemeld.

Om 12h kwam een zoon piepen.

12h17 : de tweede zoon van Gun-Gun en Ice.

13h09 : derde dochter al ;-)

Girlpower. Nummer zes opnieuw een meid.

14h55 : we zitten aan 9 ! Twee reuen en een teefje bij.

15h20 : het gaat heel vlot. Verdeling is tot nu vier reuen en zeven teefjes.

Om 16h20 kwam er nog een teefje maar heel erg jammer werd ze dood geboren.

Onze dierenarts arriveerde om 19h15. Heeft hij het over de 20% sterftekans bij geboortes terwijl hij aan Gun-Guns buik voelt. Krijgt ze contractie wat logisch leek. Maar ik zie dat er nog een pupje in het vlies met placenta bij net op de wereld komt. Nog een teefje maar ook dood ... De twee laatste pupjes zijn te vroeg losgekomen en kwamen zonder zuurstof te zitten. Heel wrang maar is een gebeuren die we niet konden voorkomen hebben.

Gun-Gun zette dus 13 pupjes op de wereld. 13 is ook het aantal pups die we op de RX geteld hadden. Morgen uitgebreider relaas over hun geboorte. Gun-Gun en haar 11 kleintjes zijn nagekeken en stellen het allen zeer goed.

Gun-Gun ... uitgeteld maar zeker en vast trots op haar kroost. Ze is niet alleen hierin.

27/03/2017 : Gun-Gun zit aan 36,8° ... Het zou duidelijker zijn, mocht de thermometer nu een keer 36,5° melden ;-) Omdat Gun-Gun verder geen aanstalten maakt dat ze het lastig begint te krijgen ... Het leven is nog steeds even vrolijk voor haar. Niets wijst er op dat vannacht dé nacht wordt. Maar toch kan het snel keren. Mocht dat het geval zijn, we staan paraat. Wordt vervolgd ...

26/03/2017 : We mogen echt gaan aftellen op 1 hand vanaf nu. Toch is Gun-Gun er ferm gerust in. Ze gaat nog altijd mee op wandel. Ze rent zelfs mee met de anderen. Niet voorop maar ze zit niet in met haar overgewicht om een sprintje te wagen. Heerlijke hond. Ik wens haar een erg vlotte bevalling toe. Want het is geen klus die in 1-2-3 geklaard zal zijn.

25/03/2017 : Ook in het-thermometer-die-in-de-poep-moet-om-temperatuursdaling-vast-te-kunnen-stellen-gebeuren is Gun-Gun erg gemakkelijk. Waar Bailey, Danske (vooral Danske) en Câline het op een lopen zetten (of zich minstens proberen onzichtbaar te maken) bij het horen van het lawaai die onlosmakelijk verbonden is met het uit het plastieken omhulsel halen van de thermometer, kwispelt Gun-Gun en vindt ze de extra aandacht omdat ik haar naam zeg gewoon leuk. Dat kwispelen is er teveel aan ;-) Bij dit heen-en-weer gaan van d'r staart kon ik deze laatste dagen temperaturen schommelend tussen 37,6° en 37,9° opmeten. We blijven dus nog rustig afwachten tot haar lichaamswarmte een graad dalen gaat. Want die verandering in temperatuur is een heel belangrijk signaal. De kleintjes mogen we dan binnen de eerstvolgende 24 uren verwachten.

24/03/2017 : Iedere dag leg ik mijn hand wel een keer op d'r buik. Het gaat tegenwoordig niet meer om een voorzichtig waarnemen van een hartslag. Ik voel de kleintjes hun hart slaan maar ik voel ook hun pootjes stampen. Voortdurend beweging in Gun-Guns baarmoeder. Ik weet niet of Gun-Gun dit zo zalig vindt maar ik zeer zeker wel.

23/03/2017 : Tijdens de nacht van 21 op 22 maakte Gun-Gun mij voor het eerst wakker omdat ze haar plas niet meer kon ophouden. Pupjes nemen meer en meer plaats in ... Tot gisteren had ze een goede eetlust. De gemakkelijkste drachtige teef die we ooit hadden op dat vlak. Ze at flink. Weliswaar kleinere porties over meerdere maaltijden per dag verdeeld maar alles werkte ze naar binnen. Daar is nu verandering in gekomen. Haar zin in eten is veel minder geworden. Pupjes nemen meer en meer plaats in ... Gun-Gun ligt 's avonds tijdens het tv-kijken heel graag tegen me aan. Ze zou nog wel een poging doen om naast me plaats te nemen maar het wordt moeizamer om in de zetel te springen. Pupjes nemen meer en meer plaats in ...

22/03/2017 : Misses Flatgold's - Flat-Hunter's busted redecorating the 'junior' suite.

21/03/2017 : We hebben twee werpkisten. Van verschillende groottes. Heb gewacht op de RX om te beslissen welk van de twee dienst gaat doen. De grote versie won. Gun-Gun zelf is geen kleine. Steek daar nog een slordig aantal pups bij en de werpkist zal gauw gevuld zijn. Ice komt uit een nest van 9. Gun-Gun uit een nest van 11. Of ze samen voor het gemiddelde gegaan zijn ? Luc en ik weten het antwoord al. Jullie weldra ook.

20/03/2017 : Meteorologisch begin van de lente. Bestaat er een mooiere dag om een eerste glimp van het aankomend nieuw leven te waarnemen ? Niet zo'n heel duidelijke foto maar de dierenarts en ik konden ze wel heel duidelijk tellen. En daar gaat het tenslotte om. Gun-Gun en co zitten aan 37 kg samen. Het wordt (denk ik voor iedereen duidelijk) geen klein nest.

19/03/2017 : Vanaf 58 dagen dracht zijn pupjes levensvatbaar. Als we gaan tellen van de allerlaatste romance tussen Ice en Gun-Gun dan hebben hun pupjes op zaterdag 25 maart die kaap zeker gehaald. Is niet eens zo lang meer hé ;-)

18/03/2017 : De officiële stamboomnamen van de pupjes hebben dit jaar met de letter 'Q' te beginnen. Niet de meest voor de hand liggende letter als je het wat origineel wil maken. Toch denk ik ook bij dit nest iets leuks bedacht te hebben. Staat al een tijd vast hoor. En sinds vandaag heb ik voor 10 pupjes een mooie bijpassende individuele naam. Het is niet gezegd dat er 10 namen nodig zullen zijn. Het kan ook dat ik er zelfs 1 of 2 of 3 (neen wil ik echt niet) moet extra gaan bedenken. We komen dichter en dichter bij de onthulling.

17/03/2017 : 7 weken geleden namen Ice en Gun-Gun afscheid van elkaar. Of hij haar 7 weken later nog even aantrekkelijk zou vinden ;-) ?

16/03/2017 : Ik tel er 5. Hoewel ik weet dat ze met meer zijn ;-) Gun-Gun mag nog steeds mee op wandeling. Conditie op peil houden.

15/03/2017 : Voor het eerst van een paar pupjes de hartslag kunnen voelen. Het zal mij altijd iedere keer opnieuw ontroeren dit magisch moment.

Hoe spontaan en natuurlijk 'de roedel' zich rond Luc schaart. Buiten Bailey heeft geen enkele van onze honden nood aan een rustpauze. Toch is het heel normaal dat ze in de buurt blijven wanneer Luc even gaat zitten. Luc heeft geen woorden nodig. Ze houden zo ook van hem.

14/03/2017 : Gun-Gun en co wegen momenteel 35,35 kg. Die 'co' hebben nog twee weken te groeien ;-)

13/03/2017 : Drie jaar geleden was Câline aan het puffen. Een hele zware en lange bevalling. Ze werd voor het eerst mama. Van de Naughties. De Naughties zijn halfbroertjes en -zusjes van Gun-Gun en van Noodles via hun papa. De Naughties zijn samen Zeppos, Nucky, Strike, Mellow, Noortje, Nàline, Nouba, Lady en Skye. Wat een fabuleuze dag om drie jaar te worden.

12/03/2017 : Zorgzame Luc. Doet hij helemaal uit zichzelf. Er persoonlijk op toezien dat niemand Gun-Guns portie zou pikken nu ze wat trager eet en enkele tussendoormaaltijden krijgt.

11/03/2017 : Het zijn er negen. Gun-Guns beharing op d'r buik begint uit te vallen. Daarom dat ik ze nu heel erg goed kon tellen. Negen, al met melk gevuld, dikke tepels.

10/03/2017 : I do confess. Het is lastiger geduldig wachten op de geboorte van een nest waarin ook MIJN pup bij hoort te zijn dan gewoon geduldig wachten op een nest die bij ons geboren gaat worden. Een pak lastiger. Prijsklasse Hugo Boss/Giorgio Armani. Dus héél veel meer lastig want Boss- en Armanipakken zijn duur. Héél duur.

09/03/2017 : Plotsklaps - wat een woord - zijn we zes weken later. 45/44/43/42 en 41 dagen geleden had Gun-Gun 'Fun-Fun' met Ice. Afhankelijk van het aantal Welpen en afhankelijk of het 45 of 41 dagen (of een getal ertussen) geleden is dat Ices spermatozoïden Guns eicellen vonden, kan ik stellen dat we ten laatste over drie weken ihre Babys mogen verwelkomen. Geen aprilvisjes dus ;-)

08/03/2017 : Het begint mij te dagen dat daar ergens, tussen een paar andere kleintjes, mijn eigenste pupje aan het groeien is. Sinds Câline uit ons eerste nest bleef, werd er genoeg jong geweld geboren. Soms had er eentje wat langer te blijven (cfr Indiana en Janice) maar uiteindelijk vertrokken ze allen naar hun eigen fijne thuis. In iedere kroost zit er minstens één die ik dolgraag als eigen hond had willen houden. Zeker weten. Maar het moet leuk blijven voor ons allen. Het is niet omdat er slechts met de 2 jongsten nog getraind en wedstrijden wordt gelopen dat de 'oude' garde niet meetelt in ons dagelijks leven. Ook Bailey, waarvan ik hopelijk half november mag schrijven dat ze 10 jaar is geworden, Danske en Câline hebben het basisrecht op knuffels en persoonlijke aandacht en wandelingen. Dit 365/366 dagen per jaar. Luc en ik hebben zodoende telkens opnieuw braaf elk flatje uitgezwaaid. Maar nu ;-) nu ;-) nu ;-) maken we voor eentje een uitzondering. Het begint mij te dagen dat daar ergens, tussen een paar andere kleintjes, mijn eigenste pupje aan het groeien is.  

07/03/2017 : Zwanger doch jonger 'wint' het voorlopig nog van niet zwanger en wat ouder. Hoewel dit een momentopname is. Want Danske is onze ballenzot wanneer we aan zee zijn. Het is aan Gun-Gun te zien dat ze binnenkort mama wordt. Zichtbaar zwanger. In deze fase van hun dracht vind ik teefjes er goddelijk uitzien. Die trotse uitstraling. Zonder er al bij te lopen als olifanten. Integendeel. Ik vind ze rond die periode net heel gracieus. 

               Hoe krijg ik die bal te pakken ?                                                          Schreef ik werkelijk 'goddelijk' en 'gracieus' ? ;-) 

04/03/2017 : Maar wel neen, tuurlijk zijn we niet ongeduldig naar hun komst (nog niet) maar we mogen toch al wat gaan aftellen niet ? Gun-Gun zit tenslotte al over de helft van haar dracht ;-) Volgens de turvenmethode ben ik ondertussen in het achtste groepje streepjes aan het zetten. Bij elk nest heb ik een datum in het hoofd waarop naar mijn idee de pups geboren gaan worden. En voor deze kleintjes zit sinds onze reis naar Duitsland 26/03 er in geprent als hun geboortedag. Nen keer in mijnen agenda gebladerd ... Ik denk dat ik er beter aan doe om Noodles voor de workingtest van As uit te schrijven ...

03/03/2017 : Uit de arbeidersklasse afkomstig én daarbovenop gezegend zijn met 'the looks'. Wat kan een vrouw zich nog meer wensen ? Ik snap Gun-Guns liefde voor hem. Ich verstehe Gun-Guns Vorliebe ;-)

Foto's Katja Bechtold

02/03/2017 : Na een week in de fase 'ik geef graag mijn maaltijden aan mijn zussen' te hebben gezeten is nu de periode 'laat die extraatjes maar komen' aangebroken.

01/03/2017 : Oké, oké, oké, we zijn nog maar de 1e. Maar ze worden wel in deze maand geboren !

28/02/2017 : Gun-Guns lichaam verandert stilaan. Luc en ik zien het ;-)

27/02/2017 : Veel te apporteren dummy's voor Noodles dit weekend. Omdat ze samen met Gun-Gun en Lucy aan de teamworkingtest in Zichem deelnemen gaat. Ik kan niet twee honden tegelijk voorjagen binnen het team. Zodoende hebben we er een oplossing voor gevonden. Onze teamcaptain gaat met haar aan de slag. Zaterdag dus eerst met hem wat dummywerk. Erna met mij nog wat dummywerk en op zondag op de jachtcursus met Luc nog wat dummywerk. Life is hard being a flatcoat ;-)

25/02/2017 : Noodles lanceert zich dit jaar in het wedstrijdgebeuren. Gun-Gun heeft eerst een paar koters groot te brengen vooraleer ook zij aan working tests kan gaan deelnemen. Tijdens de training voor het eerst ervaren dat ze zich op haar kiddo's in wording aan het concentreren gaat.

24/02/2017 : Met vijf rendez-vous is het moeilijk gissen wanneer 'het' zich voltrokken heeft. Maar één ding is zeker : Gun-Gun is vandaag minstens vier weken ver.

22/02/2017 : Neus trekt ze nog steeds op wanneer haar maaltijd opgediend wordt. Toch had ze al wat meer goesting. Kan een week duren, het geen zin hebben in eten. Gun-Gun past dus in het plaatje van 'mama in wording'. Gisteren met haar en Noodles getraind. Wanneer er dummy's aan te pas komen, maakt het haar niet uit dat er pupjes aan het groeien zijn. Nu nog niet ;-)

18/02/2017 : Waarvoor dient een echo die in een Babysit pagina gemeld wordt ook alweer ? Juist. Om drachtigheid van desbetreffend hondje vast te stellen. Had helemaal niet nodig geweest ;-) Gun-Gun vertelt mij dat zo ook. Dat ze pupjes krijgen zal. Naast een paar tekens die ze mij eerder al aangaf, liet ze vandaag voor het eerst haar lekkere maaltijd staan voor wat het was. Lekker. Maar dan voor Danske ;-) Het is dat een echo zwart op wit verschillende vruchtzakjes prijsgaf want anders zou ik met zekerheid durven stellen : 'Ja ze is ab-so-luut zwanger.'

16/02/2017 : De dag waarop mijn mama zes jaar geleden begraven werd. De dag dat we deze morgen afscheid namen van Erika. Maar ook de dag dat we mooi nieuws kunnen aankondigen. Afspraak was morgenochtend gepland maar kwestie van de geladenheid van deze datum om te buigen naar iets zuiver positief ging ik deze avond bij de dierenarts langs. Gun-Gun en Ice zijn zwanger. Een echo bevestigde dit. Het wordt weer uitkijken naar mini-flatcoats. Over een zestal weken ;-) 

06/02/2017 : Tijd voor een gans nieuw vel papier. Gaande over hopelijk de pupjes van Gun-Gun en Ice. Ze zouden in principe al aan het groeien moeten zijn. Als de natuur ons goed gezind is. Gun-Gun is op dit eigenste moment al lang geleden (heel relatief dat lang geleden) gedekt door Ice. 12 januari was de dag dat ze besloot om loops te worden. Er werd voor de eerste keer bloed geprikt op dag negen. 20 januari gaf de progesterontest een waarde van 0.37 ng/ml. Maandag er op nog een keertje bloed afnemen. Omdat Ice 567 km bij ons vandaan woont, nam ik het zekere voor het onzekere en vertrok ik maandag al. Zonder resultaat af te wachten. Gun-Gun zat tenslotte al op dag 12 ... Onderweg kreeg ik te horen dat Gun nog bijlange niet aan het ovuleren was. 1,68 ng/ml. Maar we gingen die avond na het inchecken in hotel toch bij Inka en Ice langs. Ze konden maar al daten ondertussen. Geen twee minuten. Geen twee minuten duurde het voor ze gekoppeld waren. Nochtans beiden maagd. Het ging zo vanzelfsprekend. Tja, dan is het theoretisch nog te vroeg ... De volgende dag duurde het nog minder lang. Inka en ik hadden de tijd niet om elkaar te begroeten. Gun-Gun en Ice waren al één. Gaf wel een fijn gevoel dat ze elkaar heel graag mochten. 's Woensdags ginder nog eens bloed prikken. Resultaat 5,06. Beste dektijdstippen waren vanaf woensdag maar dan vooral donderdag en vrijdag. Een dag langer dan oorspronkelijk gepland in Duitsland blijven dus ;-) Het was er wel berekoud ! - 10 C°. Gun-Gun en Ice gingen ook de drie volgende dagen in elkaar op. Koppelingen van telkens 12 minuten. Wij en zij hebben er alles voor gedaan opdat er uit hun samenzijn pupjes geboren kunnen worden. Nu is het afwachten tot aan de echo.

Ik had, ondanks de te overbruggen afstand waar ik tegenop zag, een fijne tijd in Duitsland. Inka is een flatcoateigenaar en -fokster naar mijn hart. We denken over heel veel, als niet over alles, hetzelfde over ons ras. Ze is daarbij een uiterst vriendelijke persoon. Zoals ik dus ;-) We brachten best wat tijd samen door. Gingen uit eten, wandelen en trainen. Werkhondjes kunnen dat. Interesse hebben voor elkaar en daarnaast focussen op de dummy's wanneer dat van hen verlangd wordt. Perfect mogelijk. Geen van de twee die daar moeite mee had. Verder maakte ik grote wandelingen in de sneeuw, jaja, eindelijk hebben Gun-Gun en Noodles sneeuw van dichtbij meegemaakt, bezocht ik Nürnberg en ging ik vroeg slapen.